icon

Môžem ísť na políciu, ak ma niekto veľmi uráža?

miskacharly
23. apr 2015

ziskam tym nieco?nenecham sa urazat az mi slzy idu do oci.bude mat ona nieco z toho?

anieli_1
•
23. apr 2015

@miskacharly neviem či sa ti chce ťahať po súdoch za to ale ak by si vyhrala tak nejaké verejné ospravedlnenie a pokutu keby si dokázala ze ti nejak uskodila napr v práci alebo tak...inak si nemyslím ze niečo dosiahnes....záleží všetko od okolností o čo ide a tak ...

miskacharly
autor
•
23. apr 2015

@anieli_1 ona mi vypisuje a hnusne ma uraza a zatahuje do toho aj moju rodinu mojoho mrtveho otca,muza a nadava na moje deti.preto chcem ist na policiu aby s tym uz prestala.a samozrejme ze jej za to chcem aj uskodit tym.sa neneham urazat nejakou zakomplexovanou slepicou co sa nudi.poznam ju uz od skoro od malicka

anieli_1
•
23. apr 2015

@miskacharly to mozes udať za obťažovanie nechaj si správy od nej a ked to šíri aj inde tak k tomu aj ohováranie

natuska87
•
23. apr 2015

@miskacharly Policia vas posunie na obciansko pravnu komisiu, zriadenu pri MU, alebo OU...Aj tam sa tazko nieco dokazuje...Ale, ak mas listy, o ktorych môzes hodnoverne povedat, ze su od nej, minimalne poriadkova pokuta tej osobe hrozi...

bonaqa2013
•
23. apr 2015

@miskacharly ak máš niečo v rukách - napr. list, SMS v mobile, tak určite choď na políciu. Takých by bolo čo by len ohovárali druhých a nič by sa im nestalo. Ja by som určite na políciu išla. treba tomu spraviť koniec.

miskacharly
autor
•
24. apr 2015

@natuska87
@bonaqa2013 mam spravy na fb.je pravda ze aj ja som ju tam pourazala,ale urcite nie tak ako ona!na rodinu a deti a na muza som jej nenadavala.branila som sa.kto by si take nieco nechal.este sa chcem spytat ci bude z toho nejaky sud?

baryana
•
24. apr 2015

miskacharly@ a chce sa ti dotahovat na sude? plytvat cas a energiu pre niekoho, kto ti za to nestoji? nestacilo by si ju proste zablokovat? ved ju ignoruj a ju to potom omrzi. ked na nu reagujes tiez urazkami, je to len "voda na jej mlyn". tym, ze ju stale riesis, mas ju stale v hlave. premyslas, co napisala, co napise, ako budes na nu reagovat, ako si mohla reagovat.......stale ona ona ona. stoji ti to za to? nie je mudrejsie venovat ten cas detom? to nemyslim zle. myslim to v dobrom. take otrepane, ze "mudrejsi ustupi".uraza teba, tvoju rodinu.....no hlupi ludia boli aj budu, kto pozna teba a ma ta rad, ten ju pocuvat nebude. tvar sa, ze neexistuje. ona to casom pochopi.

jojake
•
24. apr 2015

@miskacharly Na políciu ísť môžeš, ale či to bude mať zmysel, tak to neviem. Teraz nie v zlom, určite je to urážanie veľmi nepríjemne, ale myslím, že policajti sa nepretrhnú kvôli tomuto. Plus to, že aj ty si ju urážala ☹

Vytiahla som to z rád právnika pri podobnom prípade (ak sa mýlim, opravte ma): Policajti to budú riešiť v trestnom konaní. Potom možno budeš odkázaná na občiansko-právne konanie. Pokiaľ je poškodený odkázaný na občiansko-právne konanie znamená to, že svoj nárok na náhradu škody voči páchateľovi bude musieť uplatniť v občiansko - právnom (súdnom) konaní (to je civilnou žalobou na súde).

V súvislosti s podaním žaloby (riešením veci v občianskoprávnom konaní) sú spojené aj súdne poplatky. Výška súdneho poplatku je 6 percent zo žalovanej sumy. V konaní musíš predložiť ako dôkaz o vine páchateľa aj odsudzujúci rozsudok (respektíve trestný rozkaz). Súd už nebude riešiť zavinenie páchateľa, ale iba výšku škody.

V trestných konaniach obyčajne odkazuje súd na občiansko právne konanie vtedy, ak výška škody nie je spoľahlivo zistená, obyčajne, ak nebol v konaní o predložený znalecký posudok o výške škody. Dôležité však je, aby si po skončení trestného konania bezodkladne uplatnila svoj nárok v občiansko súdnom konaní, pretože po právoplatnom skončení konania pokračuje plynutie premlčacej lehoty.

miskacharly
autor
•
24. apr 2015

@baryana to sa neda nevsimat si ju,pretoze je to babka syna mojho muza.a cez vikend sa sem chysta.samozrejme ze ju do domu nepustim,nech si ho zobere von.ona ma 50 rokov a ta inteligencia nie je ani na urovni hupacieho konika.v tom veku by som necakal take hrube urazky a uz vobec nie od nej,lebo doteraz sa mi vtierala.

bonaqa2013
•
24. apr 2015

@miskacharly podľa toho ako ďaleko to zájde. Takže môže. To je nejaká manž. ctiteľka? alebo ex. Nechápem konanie takýchto ľudí.

bonaqa2013
•
24. apr 2015

Takže je to mama exmanž.? Dobre som pochopila? no keď príde zavolaj políciu a máš vybavené.

miskacharly
autor
•
24. apr 2015

@bonaqa2013 ano mama jeho ex a babka jeho syna

natuska87
•
24. apr 2015

@miskacharly To by niektora, z vas dvoch, musela podat podnet na sud...Môzes ju aj zalovat, ale ,ked ste sa obe na socialnrj sieti osocovali, neviem, neviem...

natuska87
•
24. apr 2015

@miskacharly nemam patent na rozum, ale ak dovolis, poradim Ti...Povznes sa, nechci za kazdu cenu byt moralnym vitazom, ved aj na ceste sa niekedy treba vzdat prava na prednost.../ak si rozumna vodicka/...Nechaj ju, nech si tara, co chce.Ved okolie Ta pozna, ich nepresvedci.Ber to tak, klebety patria ku folkloru a preco "nepotesit" verejnost nejakou "zarucenou pikoskou" z Tvojho zivota...Ty bude mat pokoj na dusi a ona zisti, ze jej reakcie Ta nerozhadzu...Urob to pre seba, nie pre nu!Skus, drzim Ti palce!