icon

Môžem ísť na spoveď, keď sme zobratí na úrade a nie v kostole?

mamicka300
19. okt 2020

Mozem ist na spoved ked sme zobrati na urade a nie v Kostole?

Strana
z2
mlska19
19. okt 2020

@lenuska1907 V tomto mi je vás, katolíkov, ľúto. Ja som kresťanka, som protestantka, vyznávame pred Bohom svoje hriechy, ale nemusíme farárovi do detailu vysvetľovať, či sme sa s "len úradne" zosobášeným manželom včera pod perinou obchytkávali apod. Rozhrešenie u nás dostane ten, kto úprimne oľutuje svoje hriechy, bez ohľadu na to, či žije v cirkevnom manželstve alebo na psiu knižku. Nie je tak dávno doba, kedy u rímokatolíkov dostal rozhrešenie len ten, kto si od cirkvi kúpil odpustok - čiže chudobný nemal šancu. Toto nemá so skutočnou vierou ozaj nič spoločné.

spadnutaslivka
19. okt 2020

@mlska19 tak ja som skôr za hľadanie spojení než rozdielov medzi jednotlivými vierovyznaniami, ale ak je tam podstatný rozdiel, tak v ňom nemôžete radiť. pre katolíkov je manželstvo sviatosť, preto sú tam aj prísnejšie pravidlá. To, že v dejinách porobili kňazi kopec chýb a nie najlepších rozhodnutí, je pravda, ale je dobré, že sú spovede opäť bezplatne dostupné každému 😉
@mamicka300 ja sa rozumiem trochu viac, ak chceš, napíš mi správu a poviem ti bližšie, lebo na takto zoširoka hodenú otázku sa nedá správne odpovedať, lebo vždy sú tam nejaké ale 😉

rubinka
19. okt 2020

@mamicka300 - stručne, nedostaneš rozhrešenie lebo také manželstvo je neplatné podľa cirkevných prikázaní čiže potom nemôžeš ísť na prijímanie lebo inak páchaš svatokradež. Ostatné bludné rady si prosím ťa ani nevšímaj.

sara07
19. okt 2020

@lenuska1907 ach jo to čo si vymenovala je všetko materiálneho charakteru alebo ludského a okrem dietata sa nedá nič zmenit
novy učes sa bežne nevydarí , na to človek potrebuje len zrkadalo, detto oblečenie , na partnera čas a záleží či sa posuzduje podla vyzoru alebo charakteru
ako môžete toto porovnavat s chapanim viery to neviem
ked nepripustiš iny názor nerieš, do pohody

lenuska1907
19. okt 2020

@sara07 ako som uz napisala, priklad bol pre vysvetlenie, ze veta: neviem ci sa smiat alebo plakat, nieje podla mna myslena pozitivne. 🙂

sara07
20. okt 2020

@lenuska1907 áno ano ano maš uplnu pravdu svätu 😀 ps : to nie smeich z viery ale z postoja ludského a to je rozdiel ,chápeš

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2