Môžem ísť voliť s dieťaťom?
Ahojte. Chcem ísť v sobotu voliť a chcem sa opýtať, či by som do volebnej miestnosti mohla zobrať so sebou dieťa. Malý má 10 mesiacov. Naozaj nemám nikoho kto by mi ho vedel tých pár minút postrážiť a voliť chcem ísť.
Môžeš, len či bude v danej volebnej miestnosti možnosť prísť s kočíkom, resp. bezbariérový prístup. U nás napr. chodievam radšej s nosičom, lebo kočík treba ručne vyniesť po schodisku a rambo nie som.
Ďakujem za odpovede. Co som chodila voliť predtým, tak chodili rodičia s deťmi, ale nikdy nešli dnu do miestnosti za plentu. No dúfam že ma s malým nevyhodia.
Ano aj ja som bola volit s malou 6 mesacnou dcerkou vo vajicku 🙃 komisia s tym problem nemala len ludia co stali v rade mali nemiestne poznamky ze teraz ma musia pustit pred seba 🤨 popri tom ich nikto o to neziadal 🤦♀️ chora doba toto...tiez riesim kde v sobotu necham dieta
Jasne ze ano.. moj mi este aj papier vlozi do obalky a spolu vhodime do volebnej urny
S takým malým môžeš ísť aj za plentu, on tomu nerozumie. Až staršie deti v školskom veku by mali čakať pred plentou.
Áno, nie je to žiadny problém ani s malým bábätkom. Samozrejme nie v takom maličkom veku, ale o pár rokov to dokonca môže byť zaujímavý výchovný prvok - ja som takto volila s 5 ročným a veľa sme sa vďaka tomu zhovárali o demokracii a iných formách vlád. Vlastne sama som sa o politiku začala zaujímať po tom, čo ma ešte ako školáčku rodičia vzali na voľby.
Jasne, aj ja idem s malym 🤷♀️ aj na komunalnych som bola… aj radu so mnou vystal… hral sa mi pri nohach s autickom 😄
Áno, ja už roky chodím do synom a on má vždy zážitok z toho, že vhodí zalepenú obálku do hlasovacej urny. 😉
Ďakujem za odpovede. A myslíte že aj s kočíkom tam môžem ísť? Volebnú miestnosť budeme mať v škole, no neviem síce či na poschodí, alebo na prízemí
Mne to skoro vždy vyjde, že musím zobrať všetky štyri ,lebo je manžel v práci ....a čo
@226lenka samozrejme že môžeš. Aj ja malú vezmem zo sebou, nemám ju kde dať. Aspoň bude vidieť, ako sa volí 🙂 tiež si pamätám z detstva, že som párkrát s rodičmi bola.

určite áno