icon

Môžem ísť von s dieťaťom počas obmedzení?

23. okt 2020

Dieťa môžem vyvenčiť? Potrebuje to cca 3 krát denne.

marsmykkok
23. okt 2020

Mimo intravilánu áno

andrea_82
23. okt 2020

do 100 m od bydliska 🙂

mawisch
23. okt 2020

Toto aj mna zaujima. Ja som to pochopila tak, ze psa mozes vyvencit do 100 m od domu. Ale na prechadzku s dietatom nemozes,len do prirody :/

tilko
23. okt 2020

Budem to robiť ako počas prvej vlny....naložím deti aj psa do auta a pôjdeme mimo ľudí....

vikss1
23. okt 2020

@tilko asi tak nejako!

thoughtfulweirdo
23. okt 2020

Do prirody v okrese. Ale kedze nelietas, normalne nasadis dieta do kocara, bicykla, cohokolves a ides peso do prirody 😉

ukulela
23. okt 2020

ide o to obmedzit stretavanie. na detskych ihriskach by sa decka a rodicia socializovali ... preto je riesenim ist len mimo mesta. na dedine mame vyhodu, v tomto mi je uprimne luto ludi v mestach a na sidliskach, najma teda bez aut. bude to ciste psycho, ak nechceme porusovat nariadenia ...

hlubik
23. okt 2020

@mawisch presne tak

marzuz89
23. okt 2020

@ukulela nemusí ti byť ľúto mestských ľudí, žiadne psycho sa konať nebude 😅 mesto nie je len námestie, mesta majú parky, odlahle miesta, nefrekventovane uličky. Vždy sa dá nájsť riešenie aj bez auta. A s autom je to už úplne bez problémov

karamellova
23. okt 2020

@marzuz89 ono je to aj o tom ze ten clovek sa do toho parku nejako dostat a bez toho auta je to dost tazke. A odlahle ulicky mesta nie su extravilan- extravilan su polia, luky lesy mimo hranice obce

janapeterjana
23. okt 2020

Ja mám 1,5 ročného a určite s ním von pôjdem. Nie na ihrisko, nie do obchodu, nie medzi veĺa ľudí, ale určite aspoň precupkať po chodníku tu okolo panelákov, na lúku tu za panelákmi..

ukulela
23. okt 2020

@marzuz89 pozor, von mozes ist do prirody, ale v extravilane, nie v intravilane, takze ani do parku, ani do odlahlejsej casti .... byvali sme v byte v meste po cas prvej vlny a teda viem, ako sme zili .... nalozit decka do auta a hura za tabulu mesta ... preto pisem, ze mi je luto a najma ludi, co nemaju auta. mamicky, zvyknute kocikovat dva krat denne, alebo mrnusi 2 rocni, co chcu behat von - to bude problem, ako je mozne, ze sa to budetolerovat, ale nikdy nevies, aky aktivny policajt ta zastavi a da ti pokutu ....

nikpa
23. okt 2020

@janapeterjana
@ukulela my sme počas prvej vlny chodili s malým normálne na prechádzky po sídlisku a tak budem chodiť aj teraz, kto vie či nejdem z obchodu alebo z pošty. Stranili sme sa ľudí a dodržiavali odstup, keď nebola možnosť vybehnúť autom preč, tomu 2 ročnému dieťaťu to je ťažko vysvetlit.

ukulela
23. okt 2020

@nikpa ja chapem. len napr uz vtedy (a asi aj teraz budu) boli opaskovane ihriska, nemalo sa tam chodit .... s detmi je to komplikovane a tie obmedzenia su naformulovane ozaj zle. horlivy policajt by aj toto mohol normalne riesit :( ja osobne som rada, ze sme sa stihli prestahovat.

nikpa
23. okt 2020

@ukulela na ihrisko by sa chodit teda ozaj nemuselo 😀 to budeme z ďaleka obchádzať. Tam by som to asi neobkecala, že idem z obchodu 😁

sorizzo
23. okt 2020

@ukulela to je choré 😭 park v meste je jediné čo máme poblíž.. decko mi dnu nezaspí neviem si predstaviť nechať ho takto v kuse doma.. 2x do dňa chodievame von.. čo budem so 7mesačným stáť na balkóne?

andreakotesova
Odpoveď bola odstránená
halci
23. okt 2020

Na ihrisko nie, do lesa mimo ludi, tak som to pochopila.

qetka
23. okt 2020

@karamellova nasa ulica je extravilan. Takze aj v mestu su ulicky, ktore su v extravilane. Mesto konci cca 800 metrov za nasim domom. A tu je extravilan vsade okolo 🙂

lauriema
23. okt 2020

No neviem ako u Vás ale u nás je počasie ani vôbec nie ze na prechádzku, hmla... Takže tak a keby som aj chcela ísť na prechádzku bývam v bytovke kde väčšina osadenstva sú dôchodcovia, pred bytovkov mame lavičku takže deti sa. Môžu pohrať pred ci žiakom na hodku 2 a sup dnu