Môžem ísť von s dieťaťom počas obmedzení?
Dieťa môžem vyvenčiť? Potrebuje to cca 3 krát denne.
Toto aj mna zaujima. Ja som to pochopila tak, ze psa mozes vyvencit do 100 m od domu. Ale na prechadzku s dietatom nemozes,len do prirody :/
Budem to robiť ako počas prvej vlny....naložím deti aj psa do auta a pôjdeme mimo ľudí....
Do prirody v okrese. Ale kedze nelietas, normalne nasadis dieta do kocara, bicykla, cohokolves a ides peso do prirody 😉
ide o to obmedzit stretavanie. na detskych ihriskach by sa decka a rodicia socializovali ... preto je riesenim ist len mimo mesta. na dedine mame vyhodu, v tomto mi je uprimne luto ludi v mestach a na sidliskach, najma teda bez aut. bude to ciste psycho, ak nechceme porusovat nariadenia ...
@marzuz89 ono je to aj o tom ze ten clovek sa do toho parku nejako dostat a bez toho auta je to dost tazke. A odlahle ulicky mesta nie su extravilan- extravilan su polia, luky lesy mimo hranice obce
Ja mám 1,5 ročného a určite s ním von pôjdem. Nie na ihrisko, nie do obchodu, nie medzi veĺa ľudí, ale určite aspoň precupkať po chodníku tu okolo panelákov, na lúku tu za panelákmi..
@marzuz89 pozor, von mozes ist do prirody, ale v extravilane, nie v intravilane, takze ani do parku, ani do odlahlejsej casti .... byvali sme v byte v meste po cas prvej vlny a teda viem, ako sme zili .... nalozit decka do auta a hura za tabulu mesta ... preto pisem, ze mi je luto a najma ludi, co nemaju auta. mamicky, zvyknute kocikovat dva krat denne, alebo mrnusi 2 rocni, co chcu behat von - to bude problem, ako je mozne, ze sa to budetolerovat, ale nikdy nevies, aky aktivny policajt ta zastavi a da ti pokutu ....
@janapeterjana
@ukulela my sme počas prvej vlny chodili s malým normálne na prechádzky po sídlisku a tak budem chodiť aj teraz, kto vie či nejdem z obchodu alebo z pošty. Stranili sme sa ľudí a dodržiavali odstup, keď nebola možnosť vybehnúť autom preč, tomu 2 ročnému dieťaťu to je ťažko vysvetlit.
@nikpa ja chapem. len napr uz vtedy (a asi aj teraz budu) boli opaskovane ihriska, nemalo sa tam chodit .... s detmi je to komplikovane a tie obmedzenia su naformulovane ozaj zle. horlivy policajt by aj toto mohol normalne riesit :( ja osobne som rada, ze sme sa stihli prestahovat.
@karamellova nasa ulica je extravilan. Takze aj v mestu su ulicky, ktore su v extravilane. Mesto konci cca 800 metrov za nasim domom. A tu je extravilan vsade okolo 🙂
No neviem ako u Vás ale u nás je počasie ani vôbec nie ze na prechádzku, hmla... Takže tak a keby som aj chcela ísť na prechádzku bývam v bytovke kde väčšina osadenstva sú dôchodcovia, pred bytovkov mame lavičku takže deti sa. Môžu pohrať pred ci žiakom na hodku 2 a sup dnu

Mimo intravilánu áno