icon

Môžem jazdiť den po platnej STK?

dominik2795
29. apr 2022

Zdravim nejak som zabudol na stk a konci mi 30.4. a 1.5. Este potrebujem jazdit, mozem? Respektive je nejaka stk otvorena aj v sobotu? Dakujem

kacena4
29. apr 2022

ak si dobre pamatam v spravach pred par dnami spominali, ze v tejto "kovidovej dobe" si mozeme stk/emisnu predlzit o 3 mesiace, ci to naozaj plati neviem na 100%

lubka73
29. apr 2022

https://www.mindop.sk/ministerstvo-1/statny-dop... este stale to maju na stranke, cize asi to aj plati ze je predlzena

marci77
29. apr 2022

ano, aj mne sa zda....... ze stale plati, ze stk plati este 3 mesiace po termine kvoli pandemii

katren
29. apr 2022

@dominik2795 hlavne nerataj, ze na STK prides a vybavia ta....u nas sa objednava mesiac dopredu

euka210
29. apr 2022

@dominik2795 ja dnes bola na STK...veselo som mesiac jazdila bez platnej, lebo som na to uuuplne zabudla. Problem je, len ked ta zastavia policajti. U nas bola cakacka len tyzden...ale to zavisi od lokality.

sasa1310
29. apr 2022

@dominik2795 no jazdiť môžeš, ale keď urobíš škodu, tak si všetko hradíš sám. Aj sebe aj ostatným, nakoľko ti to poisťovna ani z tvojho PZP nepreplatí, pretože nemáš vozidlo spôsobilé jazdy
A samozrejme, že môžeš jazdiť iba na Slovensku

dominik2795
autor
29. apr 2022

@sasa1310 to som si aj myslel tak to sa neoplati riskovat… a tie 3 mesiace este platia teda keby ma policajti zastavia?

sasa1310
29. apr 2022

@dominik2795 jasne, že sa neoplatí riskovať..a nechápem ako sa niekto môže na to aj spoliehať. Nemyslím teraz teba, ale napr. komentáre vyššie.
Tam ide len o to, že keď ta zastavia bez STK, nezoberú ti technicak, ako to bolo predtým. A nedostaneš pokutu. Ale poisťovňa sa k tomu stavia po starom, aj zahraničie. Po správnosti po neplatnej STK by si si mal reálne auto nechať odtiahnuť na STK😉. Ale to nikto nerobí, ja odporúčam hneď v pondelok utekať na STK, ktoré fungujú v normálnom režime a modliť sa, aby si cestou tam nemal škodovu udalosť.

sasa1310
29. apr 2022

@euka210 problém je, keby si mala nehodu, v prvom rade predsa