icon

Môžem podať trestné oznámenie za psychický teror zo strany bývalého?

ela1111
9. aug 2019

Ahojte, už neviem ako ďalej..potrebujem radu, psychickú podporu. S bývalým priateľom sme sa rozišli cca 1 rok dozadu. V skratke, manipulácia, psychické tyranie, vyhrážky. Od doby, čo sme sa rozišli, trvá niečo čo sa hádam nedá slovami dobre opísať. Najprv kontaktoval mňa, vyplakával, nech sa vrátim, chodil k nám domov presviedčať ma, čakal pred prácou, pred kaviarňou, pred fitkom. Snažila som sa pekným slovom vysvetlit, že z dôvodov ktoré sú jemu známe, sa k nemu nevratim. Už teraz viem, že som s ním debatovať nemala vôbec, vždy som tým len predĺžila proces jeho obťažovania. Keď som ho prestala začala úplne ignorovať, začal sa kolotoč, ktorý neviem nijak zastaviť. Ak som ho zablokovala, napísal z iného čísla, iného mailu. Ak som ho stretla niekde na ulici, alebo v obchodnom centre (raz sa stalo že ma videl rozprávať sa s kolegom pri lekárni), potichu, tak aby to nevyzeralo napadlo ma schytil a opýtal sa či chcem mat problém, či už mám nového, že on vedel čo som zač a pod. Podľa neho som len obyčajná šlapka co ho opustila len preto aby sa mohla sexuálne stretavat s inými chlapmi..posledná kvapka bola tento víkend, kedy som začala dostavať správy od priateľov, známych, kolegov, že ich kontaktoval “neznámy muž”, posielal moje fotky a pýtal sa, odkiaľ na poznajú, čo so mnou mali a ako dlho to trvá. Jedným slovom katastrofa, hanbím sa, chodiť do prace, medzi známych, za to čo robí.. už je to rok, nič iné nechcem, len kľud, nič viac. Cca pred 3 mesiacmi sa mi začali objavovať panické záchvaty, úzkostné stavy, to už mi tiež prerastalo cez hlavu, tak som od zúfalstva vyhľadala psychiatra. Podstupujem psychoterapiu ale úzkosť a strach mám stále. Informovala som sa aj o zákaze kontaktovania a priblíženia, lenže on ma už osobne nevyhľadáva a vždy píše z iného e-mailu, poprípade pod falošným menom s falošnou fotkou. Na polícii by to neprešlo pretože on je bystrý a nikdy sme nemali svedkov, vždy všetko robí tak, aby nebolo dokázateľne že to je on...ani ľudia, ktorých kontaktuje nemajú dôkaz o tom, že to je práve tato konkrétna osoba :( čo je najhoršie, on sa nebojí nikoho, ničoho, aj keď som povedala že pôjdem na políciu, smial sa že nech sa páči môžme rovno ísť spolu a podobne. Prosím vás máte niekto skúsenosť, čo na takýchto ľudí zaberá? Resp máte niektorá skúsenosť s trestným oznámením na takéhoto človeka? Čím viac ho ignorujem, tým je aktívnejší, už ma to naozaj nebaví

Strana
z2
akecheta
Autor odpoveď zmazal
gertrudka222
9. aug 2019

Na políciu by som rozhodne šla. Odkladaj si všetku komunikáciu od neho a polícia si bude ist vedieť spojiť nitky tak, aby ho obvinili a zakázali kontakt s tebou. Ako nemáš iného východiska, lebo niekedy ani presťahovanie sa nepomôže

dilino
Autor odpoveď zmazal
lilyianka
9. aug 2019

@ela1111 necitala som komentáre, ale poviem ti,ani polícia ti nepomôže... oni si ho predvolaju a dajú mu pokutu,a keď si nedá povedať znova si ho redvolaju a dajú zase pokutu a až keď sa niečo stane začnú riešiť....mne osobne bolo tiež poradene, že na takeho len niekoho kto by mu to vysvetlil ručne stručne

lilitela
9. aug 2019

@ela1111 Mne pripada chory, bala by som sa, radsej opatrne. CO ti poradila psychiatricka? Myslim nie pre teba, na panicke ataky, ale v suvislosti s nim?
V prvom rade vybavit ten sudny zakaz, aby ho odradilo sa k tebe priblizit a ublizit ti. Aj ked vacsinou tieto typy su vlastne uplne priposrate, ked pride na lamanie chleba. Vacsinou.
A nasledne by som zistila, ako sa riesi vlastne takato sikana, niekto tu pisal, ze tiez sudny zakaz na akekolvek kontaktovanie tvojej osoby z jeho strany.
A ti znami by tiez mohli vypovedat. Sice nemate dokaz ze ide o jednu a tu istu ososbu, ale tak logicky... ide o tu istu osobu, ved kto by robil taketo veci; a naozaj, anonymita neexistuje uz v dnesnej dobe, pospajaju ho s tebou raz dva.
Boze, musi ti byt strasne. Drz sa.

opica_skorica
9. aug 2019

@ela1111 Na internete si preštuduj spôsoby sebaobrany. Také, čo zvládneš. Pre každý prípad.

evinkakub
9. aug 2019

@ela1111 drzim palce 🙂

cacianka
10. aug 2019

To ze ma znamosti vsade moze byt pravda aleaj nemusi a len machruje aby ta strasil vydieral manipuloval, skratka prepina mu na mozog a vrsi sa na tebe.svoje ubohe skapate ego.
Uz su sa baka dost, uz si sa skryvala velmi dlho, teraz naber odvahu a vykroc hrdo medzi ludi lebo ty si nic zle neurobila nikomu su neublížila !
Bez hamby sa každému môžeš pozriet do oci.
Prave naopak - vyskytuj sa na verejnosti co najviac, stretavaj sa s dobrymi ludmi aby si bola viac na očiach.nech ten debil debilovaty ta nevidí ustráchanu lebo to je voda na jeho mlyn.ked si zalezena ako zajac v nore tak ma vacsie nutkanie ta loviť a durit z nory. Celemu svojmu okoliu strucne vysvetli aky mas problém a poziadaj popros o pomoc.pripadne napíš kratky list a rozdaj rozosli co najviac ludom co ta poznaju.nech su v obraze a budú ti vediet pomoct.
Co sa tyka polície - kludne choď aj na najbližšie oddelenie,spomen nielen vsetko co vyvadza ale aj ze "ma známosti" tak ze veris ze u nich on protekciu nema.prípadne chod rovno na prokuraturu, tam to urcite nemôžu zamiest pod koberec.
Si mlada silna zena a takehoto debila urcite zvladnes, lebo ti verine ze to dáš🍀🍀🍀

Strana
z2