icon

Môžem sa sťažovať na kuriéra?

anabel2341
13. apr 2021

Ahojte cez coronu objednávam často cez internet cez kuriérske spoločnosti
No poslednej dobe jedna kuriérska spoločnosť je veľmi neochotna dokonca 3-4 zásielky som objednávala cez stránku ktorá pracuje stouto spoločnosťou a nikdy mi neprídu vždy keď tam zavolám kde mam svoje zásielky vždy odpovie že sme neboli doma alebo že som nedvíhala telefón pritom mám telefón v ruke 24 hodín a počujem zvonenie niekedy mi to pripadá ako keby to robí naschval nestalo sa to jeden raz ale viac ako 4 krát objednala som si koženú bundu 2 krát som si ju dala poslať a vždy sa vyhováral tento krát som si ju zaplatila kartou cez internet a myslím si že to je ta istá firma mohla by som sa sťažovať na kuriéra ? Potrebujem k tomu nejaké dôkazy ? Som sklamaná keďže cez druhé spoločnosti sú ochotný a dobrý a tento je nejaký divný mne nikdy ani nenašlo Zmeškaný hovor no mne to pripadá že on ani nevolá máte nejaké zle skúsenosti ?

Strana
z2
julliska
13. apr 2021

@anabel2341 napíš sťažnosť.. Tiež som mala podobný problém s jedným, ktorý mi ale ani nikdy telefón nezdvihol tak som napísala mail a odvtedy bolo všetko ako ma byt, no dlho tam nevydržal - chodí už iný..

lujza123
13. apr 2021

Ináč zlý telefón na balíku som mávala tak každý druhý, tretí deň, takže naozaj veľmi bežný jav. Keď ti tvrdil ze volal tak pravdepodobne volal, ale číslo bolo zle napísané.

petamich
13. apr 2021

@lujza123 vsetko validne komentare, obcas je zial ale realita inde 🙂 stalo sa mi napr. ze v telefonnom cisle bol preklep, kurier danej spolocnosti u nas bol, lebo som si nahodou vtedy vyzdvihovala obed a myslis, ze si dal tu namahu vystupit z auta a zazvonit? zvoncek mam poriadne oznaceny, nie nedal = aj tak siel znovu, ked sme opravili telefonne cislo

cize ja chapem, ked proste nevie dorucit, lebo zla adresa, lebo preklep v mene atd. to sa mu neda zazlievat ale uz nie raz sa mi stalo, ze cislo bolo spravne, zmeskany hovor ziadny a nasla som si status "adresat nezastihnutelny", takze neviem veru, ci vsetci maju tu istu motivaciu dorucit co najviac balikov 🙂 niekedy veru ten pocit nemam

nikiki29
13. apr 2021

@anabel2341 ja napríklad nemám so SPS nemám žiadny problém, no iná spoločnosť katastrofa. Ale vždy je to o ľuďoch... mala som x zlých skúseností, väčšinou neriešim, no už som sa sťažovala 2x a nemalo to žiadny efekt. Aspoň teda pre mňa ospravedlnenie mailom nemá žiadny zmysel. S jedným kuriérom sme mali dlhodobý problém, nechodili balíky mne ani susedom, ponovom totiž kuriér už nezvoní na zvonček, čiže keď nezdvihnem keď smeruje sem tak tu ani nezastane, tiež neochota pri odosielaní balíka, drzý, arogantný atď. pomohlo len keď sa do toho obul sused právnik, ktorý s ním mal vážny problém. Odvtedy dotyčný kuriér už nechodil. No sťažnosti bežných smrtelníkov kuriérske firmy veľmi neriešia 😕
Každopádne skôr ako sťažnosť, treba volať na infolinku, pýtať sa kde je balík a nech oni pátrajú. Neverím, že by úmyselne strácali, nedoručovali balíky...

zuvelyn
13. apr 2021

ja mam stresne zlu skusenost s 123kurier. Neposielaju informacie o doruceni vopred ale v den dorucenia, nedodrziavaju cas ani orientacme. Som na RD tak ok som doma, vacsinou, ale stalo sa mi raz, ze mi volal kurier ze mi nesie zasielku ze o hodinu je u mna. Hovoirm nie som doma, ziadna notifikacia mi neprisla este nech mi ju donesie na druhy den. To mi povedal ze urcite nie, ze je to tazke a on to nebude nakladat a vykladat dvakrat (wtf?!) ze mi to donesie do mesta. Hovorim nie, lebo mne sa to do auta nezmesti - bola to komoda. Nejako sme sa dodhodli, ze ide po zvysnych dedinach a poobede pride ku mne, ja som utekala som synom domov. Prisiel, otvoril kufor, mu hovorim nech mi to len polozi za branicku (20 cm od auta) a on ze si to musim vyniest sama lebo ze on ma vyskocenu platnicku. Pozeram na neho ci si robi zo mna srandu. Ja mesiac po cisarkom, hovorim ze urcite nie. Tak oduty zbuchol dvere, sadol do auta a odisiel a tovar poslali naspat do obchodu.
S inymi kuriermi nemam problem, male veci platim vacsinou vopred a vedia ze co je zaplatene maju len prehodit cez plot, alebo ked je to objemnejsia zasielka mozu si otvorit a plozit za branicku v dome.

lienocka2808
13. apr 2021

@anabel2341 tak na SPS mam aj ja tazke srdce. Mala som cest s uplnym debilom. V robote niekto dal na mna kontakt, ze v pripade zasielky mam byt kontaktnou osobou. Ale kedze je korona, tak pracujem na homeoffice. Volal mi kurier, ze je dole a ze mam prist pre tovar. Na to mu vravim, ze bohuzial nie som v praci, ale doma na homeoffice, nech to necha na recepcii. Co nepochopil, lebo zacal po mne kricat , ze " mam ist okamzite dole si pre zasielku", na co mu znova hovorim, ze sa nenachadzam vo firme ale som doma. Ja neviem, toto ked niekto nedokaze pochopit, to co uz tam zamestnavaju. Najviac ma dojalo to jednanie, ze mam okamzite ist dole. to co ma znamenat? a este sa nakoniec stazoval na mna na recepcii, kde nakoniec nechal tovar 🙂

nikazuz
13. apr 2021

Ja som mala zase problem s DPD. Ale teda spolocnosti su fajn, len zalezi kto tam robi 🤷‍♀️ Ja si davam baliky poslat do roboty, lebo aj ked tam nie som vzdy to ma kto prebrat... no tento kurier nikdy neda vediet ze pride, iba to tam “hodi”, nikomu nic nepovie, neda nic podpisat. Nahnevalo ma ked mi nedoniesol balik ze sa nepodarilo dorucit (vsak na firme som bola aj na telefone)... tak som napisala staznost konkretne na neho a odvtedy mi vzdy zavola a viem ze balik prisiel.
Ja viem ze ti kurieri maju toho vela, ale na druhej strane clovek si za to zaplati tak si netreba nechat “skakat po hlave”. Takze ak sa to opakuje, ja by som staznost napisala.

brona235
13. apr 2021

@petamich ja by som zostala pri vchode... Debil jeden... Ma ti to doniedt a nie hadzat z auta...🤦

petamich
13. apr 2021

@brona235 veru som aj mala! 🥴

lujza123
13. apr 2021

Ehm a sťažnosti na kuriérov. Raz jeden vytoceny pan najskôr volal do firmy dispečerke, potom šéfovi a až nakoniec mne bliakal v telefone že som mu ukradla balík ktorý mal zaplatený. Proste strašný cirkus narobil.
Ja som mala koli takýmto prípadom zapnuté zaznamenávanie trasy. Pozrem na telefón 11.40 hovor s číslom, na zázname trasy stojím o 11.52 na adrese, v systéme záznam že balík odovzdaný (na meno jeho manželky) o 11.54.
Volám pánovi oznámim mu fakty. On vola manželke ta zevraj nič neprebrala tak volá mne ze ja som mu ukradla jeho balík a on sa ide sťažovať. Vravím dobre, mam prácu, večer vám pošlem kópie záznamov presvedčíte sa sám.

Vola asi o 4 hodiny že manželka si spomenula ze vlastne jej prišlo nejaké oblečenie. Už je kľudný tak z neho vylezie že ten jeho "ukradnutý" balík je nejaká kravina z aliexpresu ktorú si objednal pred tyzdnom. Tak mu vysvetlím že z Číny sa to trepe vyše mesiaca a príde mu to na postu...

A on na to iba jaaaaj.
A ja stres celý deň koli nemu, vo firme tiež.

Proste pri zasielani balíkov môže zlyhať milión faktorov, nemusí to byť hneď automaticky chyba kuriera

brona235
13. apr 2021

@petamich nabuduce to tak urob... 😜

lilitela
13. apr 2021

@anabel2341 A priamo s nim si si to vyjednala? Mne takto tiez raz skusil nedorucit, lebo nebolo cislo v medzinarodnom formate ci co, a ked mi dosiel mail ze to posielaju spät do Nemecka, ak sa neozvem, tak som sa tak zapotila /drahe postovne), ze som ich zbombardovala asi 10 mailami, 10 telefonatmi, ze na druhy den kurier dorazil ospravedlnoval sa ze sa nedovolal, hovorim, vsak mam zvoncek na branke, ani som vas tu nevidela (co sa mohlo stat), co vy dorucujete na adresu alebo na telefonne cislo? Vraj zvonil, tak pozeram nanho usmievam sa a hovorim, boli by ste prvy komu by nezvonil zvoncek, a hned ho vyskusame a samozrejme aj zvonil. No neviem, ci budes mat rovnake statstie. Ale ja som sa nestazovala, ja som horekovala.

hipuska
13. apr 2021

Mňa vie zase vytočiť, keď mi volajú, že už som pri vás, poďte von. A ja ďalších 10 minút stojím von.

dmk_1
13. apr 2021

@anabel2341 ja som si hned myslela, ze to je SPS. To je od nich taka klasika, nedorucili baliky, 30 ludi v budove a "nikto tam nebol".. Nema zmysel sa stazovat na kuriera, lebo na infolinke robia take iste neochotne pracovnicky.

qetka
13. apr 2021

Mne sa stalo minuly tyzden, tiez s SPS. Bola som s detmi vonku pred domom. Mame asi 150 metrov od domu zel. priecestie. Cinkalo, tak syn stal a cakal kym pojde vlak. Trvalo to dost dlho, lebo vlak stal este na stanici, Telefon som mala v tasticke v kociku. Kuriera som ocakavala, muz bol doma. Ako vlak presiel, pozrela som mobil a bum - zmeskany hovor, 2 minuty dozadu. Tak volam naspat. Zmeskany 12:40, volala som spat 12:43. A tehn pako mi povie, ze on uz je prec - v inej stvrti, 10 km od nas. No nepresvedcila som ho, aby to laskavo priniesol. Ze si mam ist po to za nim. Jasne, nalozim deti do auta a idem ho hladat. Pred domom nebol urcite (kedze muz ma vyhlad z pracovne rovno na branu a akonahle sa tam objavi auto, tak susedov pes sa ide zblaznit a zburcuje celu ulicu. Na kamere nebol nikto a nikto nezvonil. ktovie odkial volal, kozno iba prezvonil a utekal 🤷‍♀️. A hlavne, za 3 minuty by nepresiel 10 km, cize isto klamal. K nam sa mu nechce, lebo sme zachadzka. V baliku boli stromy na sadenie, bolo to vo stvrtok pred velkou nocou. Prosim ho, ze to nevydrzi do utorka a ze mam male deti a nemam ako ist za nim. Ani za nic. Muz mu volal, aj sa povadili a nic. Volali sme aj na infolinku a tam, ze no asi ste neboli doma, tak odisiel. Akurat ma druhykrat nasrala. Napisali sme staznost a zatial nic.
Pred par mesiacmi zasa prislo DPD, priniesli zradlo pre macky - 28 kilovy balik. Ja v 9 mesiaci a kurierka mi vravi, ze si to mam z auta vybrat sama, lebo ona nevladze. Takze tolko ku kurierom.

diana999
13. apr 2021

SPs je najhoršia služba akú poznám 😂😂😂😂

majamat
13. apr 2021

@qetka sila. nemam slov.

tncka
13. apr 2021

@luccija mne aj hodinu po tom ako mam balik doma🤣🤣

anabel2341
autor
14. apr 2021

@anabel2341 dnes mi prišla kožená bunda bez problémov síce na 3 krát ale prišla :D

palinohavino
14. apr 2021

@anabel2341 mne zase prišiel kuriér a zistili ze nemá môj balík 🤦‍♂️

micusa2222
12. feb 2023

@anabel2341 nevymýšľaj si, kuriér je sledovaný, či doručil zásielku, kontrolovaný, či zavolal dotyčnému,,,viem, pýtala som sa , ako to prebieha...

anabel2341
autor
Autor odpoveď zmazal
roboa
26. jún 2023

Najhoršia spedicka123kurier prišli fintou platba kartou ktorá akože neprešla potom chce hotovosť,firma ho kryje a vy platíte dva razy .Bacha na kuriéra 123

mn8
14. aug 2024

@luccija to ste na omyle nieje povinný ísť na adresu.

megan6
Autor odpoveď zmazal
megan6
Autor odpoveď zmazal
jsrv82
28. jan 2025

@megan6 som na tom podobne. SPS je totalny grc.

Strana
z2