Môžem sa sťažovať na vodiča autobusu ?
Dnes sa mi stala taká vec....Išla som autobusom a nemala som drobné. Dala som 20€. Čo všetko som si vypočula od vodiča....Pohoršovanie, či je on banka a pod. Som si vedomá, že som mohla mať drobnejšie, ale je to povinnosť? Mať drobné? Dalo sa to povedať predsa aj slušne, s úsmevom pre budúcnosť. Pokazený deň som z toho mala, z dnešných ľudí.....samá nevrlosť, nezáujem, ignorácia apod. Preboha, to kde sme? Ja aj keď mám totál nanič deň....správam sa slušne k tým, čo za to nemôžu. Možem sa sťažovať?
Trčí z teba urazená ješitnosť. Záujemcovia o prácu šoféra v tvojom svete stoja v radoch pred dopravnými podnikmi? U nás je ich taký zúfalý nedostatok, že DP bol robiť nábory medzi Ukrajincami (už jazdia) a taktiež zredukovali spoje. Ako by si to chcela riešiť - nútenými prácami? Znížením veku pre vodičov na 18 rokov? Pri výberových konaniach na prácu vodičov určite nebýva taký pretlak ako pri výberkách do verejnej správy - aj to o mnohom svedčí... tak obe profesie neporovnávaj.
No ale posťažuj sa, pravdepodobne dostaneš sterilne korektnú odpoveď, že DP záleží na názoroch cestujúcich, že svojich zamestnancov poučia o zdvorilom prístupe a že veria, , že tvoje ďalšie cesty prebehnú bezproblémovo. A tým to hasne, aj pre šoféra.
Celé toto je len o tom, že si jedna žena odmieta pripustiť, že požiadavka ,aby cestujúci platili primeranými bankovkami nie je pre srandu králikov, ale je plne opodstatnená. Ty si to proste odštartovala a teraz sa cítiš ukrivdená.
@oliva276 Ja poznám jedného intelig. šoféra, ktorý dal výpoveď. Je mladý ale mohli by sa všetci od neho učiť epmatie, skormnosti a inteligenice. Jeho služobne starší kolegovia sa nechytajú....Bohužiaľ dal výpoveď. A to ho poznám len z busu......Ale nikdy nevrlý, za každej okolnosti slušný, klobúk dolu....
Baby, ale podľa diskusii čo tuto pani píše pod svojim nickom aj pod tým druhým, tak má problém hlavne sama so sebou a s manželom, miestom kde žije a s tým že sa ľudia majú lepšie ako ona. Ale len narieka a ľutuje sa, to je všetko čo s tým robí.
@dopolbokaodrata Mám problém so šoférom, ktorý sa nespráva ako má, narozdiel od iných šoférov, ktorých stretávam a sú ok ba niektorí veľmi milí. To je všetko. Neviem čo za tým hľadáte.
A na milého pána vodiča upozorním, nech vedia koho zamestnávajú minimálne.
@tslobik https://www.apadvokat.sk/clanky/obchodnik-nemoz...
Odporúčam.
Ale ono zas treba mať trochu chochmesu a chápať aj toho komu platíte.
@judar 🤣🤣🤣🙈🙈
Ja si myslím že by to nemal byť problém... Platiť aj väčšími bankovkami. Ako mal by mať na vydanie... Proste robím v zahraničí, a tu keď mi chce jeden človek zaplatiť kávu 500 eurami tak mu musím rozmeniť lebo je to moja povinnost mať pri sebe také peniaze... Mám vlastnú peňaženku na vydávanie s vlastnými peniazmi. A dá sa to... Jasné keby mi takých ľudí prišlo za jeden deň hneď na začiatku viac tak by to bol problém ale to sa nastastie nedeje a väčšinou sa dá dohodnúť. Takisto pracovať v reštike je iné ako autobusár, ale aj tak si myslím že by bolo fajn keby sa šoféri aj sami starali o to či budú mať z čoho vydať pred zmenou, a vydávať z 20 euroviek nie je až take strašné myslím si.
@elizme Ano, pravda. Ja chápem, že je to možno zložitejšie, ale zase nedala som mu stovku. A hlavne ide o prístup. Tu na SK si stále niektorí zamestnanci myslia, že môžu byť drzí. Hovorím, možno je problém s dvadsaťeurovkou, ale všetko je to o prístupe a slušnosti. Ja som sa mu dokonca ospravedlnila (čo som nemusela), ale mrzí to človeka, ak na neho ziapu podľa mňa bezdôvodne a pred ostatnými cestujúcimi. Ako na nejakú chuderu.
@tslobik snad nezijes v rozpravke.Vsetci by mali byt tolerantni, slusni....mali, ale nie su.Takyto incident by Ta nemal tak rozhodit.A teda ja by som sa ani neospravedlnila aj, ked viem, ze chcu drobne.A tiez sa mi to stalo chvilu predtym som bola v bankomate a neuvedomila si, ze nemam dostatok drobnych.Hundral, ale tak mala som 5 eur snad to predychal.Ale zase trocha ludkosti mozno bol tak isto frustrovany na pracu, ludi, zivot ako ty.Na rozdiel od teba dal to von, ty to dusis v sebe a este sa ospravedlnis.
@elizme tiez si to myslim.Ja som sa viac krat pohadala s niekym v stanku, ci v tabaku na autobusovej stanici, lebo dam 20, 50 eur a oboria sa na mna, ze nemaju vydat.Cely den sedi na zadku vedla x obchodov a nejde si rozmenit.Najprv som sa nechcela hadat, ale tak od toho ma na starosti pokladnu, obchod, aby vedeli vydat.Este na mna kricala ci si ona ma ist rozmienat?Tak som sa jediny krat v zivote stazovala veducemu a pan za mnou hned, ze ja mam 20 eur a dopredu hovorim nic si nejdem rozmenit.Ano na take veci maju mysliet a v tabaku, kde x ludi denne plati drobnosti.ked som robila v obchode bud som drobne pytala a setrila si pre take pripady, alebo vedla v sufliku som mala drobne
@tslobik ze si nepisala...?

@tslobik Takze Ty sa pohorsujes nad nim, ze je neslusny a nazves ho debil, lebo Ty si slusna? Ale chod niekde s tou tvojou pseudospravodlivostou a slusnostou, ved sama sa prejavujes mozno horsie ako ten sofer.