Môžu ísť neočkovaní na omšu?
Ahojte, na korona.gov som nenasla ziadnu info o kostoloch. Uz mozu neockovani ist na omsu alebo stale nie? Dakujem
No nic zlom, ale prave u veriacich by som cakala ze sa budu spravat poctivo a ked je raz zakazane nieco, tak hadam nepojdu do kostola ked su neockovani, ved tym padom by klamali ak by tam isli 🙂 Ach ti veriaci 🙂
@lucia147852 padnute na hlavu je nevpustit 13 ročne dieťa do kostola, lebo je neockovane, alebo ako radi v správach hovoria, bohužiaľ len 13 dní po druhej dávke, takže sa ráta za neockovane. Alebo tehotnú ženu lebo pardon už je po covide 183 dní. Alebo manželku vpustim ale manžel nie! Atď.....
@jankapepe a čo je správna cesta? To je ako otázka, ktorá zaznela z úst pilata pred 2000 rokmi. A co je pravda? Každý má svoju pravdu a tá naozajstná sa ukáže až neskôr. Btw nechápem prečo sa k tejto téme vyjadruješ, keď nie si veriaca a do kostola nechodíš. Myslím, že nikto veriaci nepotrebuje tvoje rozculovanie. Či len nemáš co robiť tak ideš rýpať na modrého kona?
Nerozumiem toto udavacstvo .. to im robi dobre udavat inych ludi ? Nemozu radsej sklonit hlavu a ist si svojou cestou ? Pevne verim, ze sa im to vrati aj s urokmi ... nikdy, ale ze nikdy by som neudala niekoho, kto vpustil bez covidpassu niekde, ci to uz je ten kostol alebo obchod ci restika ... tato situacia pekne ukazala charakter ludi ...
@amarilka26 Títo kresťania sú iba na papieri, veď čo, vypovedá sa a urobí to nabudúce to isté. "Krása". No a čo, že niekoho nakazia...
@amarilka26 @mimka1402 som veriaca a tiez si tak obcas vzdychnem... to, ze niekto chodi do kostola neznamena, ze je automaticky svaty... Oficialne stanovisko cirkvy, nielen na SVK, je ale uplne jasne kazdemu a velmi lahko dohladatelne. Vo svojom okoli mam 90% veriacich, ktori ho plne akceptuju. To len niektori su papezskejsi, ako papez a to je potom uz ich svedomie a vedomie...
@mapa Ja som veriaca no do kostola už nechodím kvôli ľuďom, ale správanie ľudí, pokrytectvo je neskutočné a ešte keď som videla, že kňaz to aj podporoval... Či v okolí kňaz počas Covidu vravel ako každý kto nosí rúško či neskôr ak sa da zaočkovať bude zatratený, lebo neverí v Boha a jeho silu... Hlavne staršie babičky ho počúvali a už tu veru s nami nie sú, z tých omši extrémne veľa ľudí ochorelo...
Z okolia poznám veriacich, ktorí na to kašlú, lebo sú veriaci a iba ak slabo veria tak iba tým sa niečo stane.. Ja už na toto celé nemám rozumne slová
@mimka1402 nastastie ich nie je vela, ale tiez takych poznam.. nechapem absolutne, ale to je uz ich vedomie, svedomie a tiez zodpovednost za pripadne nasledky. Mam v okoli aj dost starsich veriacich ludi, no nastastie s dobre vyvinutym kritickym myslenim, respektujucich a chapajucich, co sa deje... Tym ostatnym to zial nevysvetli asi nikto 🤷♀️
@lucia147852
1) na tebe nezáleží k čomu sa ja budem vyjadrovať
2) nerozculujem sa, cudujem sa
@lucia147852 Vieš naisto, že 20000€?
@jankapepe normalny clovek sa nevyjadruje k veciam o ktorych absolutne nic netusi, ale najskor si nastuduje aktualne informacie... To ze si uplne mimo je vyjadrene vo vsetkych tvojich fabulaciach v tejto teme - od kontrol pri dverach, cez "nekrestanske" spravanie knazov pri dodrziavani opatreni, strielanie deti v kostoloch 🤦♀️🤦♀️ az po staru, znamu mantru vsetkych hoaxerov o experimentalnej vakcine. Tuto debatu koncim, lebo s tebou je to akoby dvojrocny vyjadril nazor na teoriu relativity- tiez by cosi porozpraval, otazne je, nakolko by to bolo k veci...
@mapa kontroly pri dverách bola otázka 🙂 očividne dosť na mieste lebo aj takáto bola odpoveď :
patka06
•
Včera o 22:14
@jankapepe zo začiatku tohto opatrenia áno, stál pri dverách pán, ktorý "kontroloval" z diaľky pozrel.
Teraz už nie pri každej omši kontrolujú, viac menej sa už ľudia poznajú a stretávajú v rovnakom čase tí istí.
-Aktuálne info mam naštudovane 😉
-Mantra to nie je. Je to fakt.
To ze nerozumieš 2 ročným deťom je tvoj problém 🙂
@moniquer áno, to bolo opakovane porušenie, že púšťal neocko
@jankapepe ty potrebuješ nadávať a rozčuľovať sa na všetko. O nič iné ti nejde.
@jankapepe Ja vychádzam z toho, že Ježiš tiež dodržiaval zákony. Nebúril sa proti nariadeniam. Dokonca aj Jozef s Máriou išli do Betlehema, lebo bolo nariadené sčítanie ľudu. Nereptali, poslúchali. Aj malomocní boli izolovaní od zdravých. Kresťan by mal vedieť tiež poslúchať. Mal by chrániť zdravie a život svoj i ostatných.
@miriam11
Očkovaní by mali mať protilátky a prekonaní majú Covid aspoň 1x za sebou. A teraz sa chránia neočkovaní, aby sa nenakazili. V čom je problém? Nútiť ich zaočkovať sa nedá. Kňaz má poslúchať nariadenia štátu i Cirkvi, má chrániť zdravie ľudí, má ísť príkladom v dodržiavaní prikázaní, v nosení rúška, v dezinfekcii rúk, v ochrane života.
@lucia147852
- nenadavam 🙂
- nerozculujem sa 🙂
@any_soj ja som dobre citala, ze "Jezis ani chorym nrkazal, aby chodili medzi ostatnych." No ale sak to chorym nekaze ani teraz nikto, tak potom neviem, ako si to myslela🤷
@lindusss2016 reakcia čisto na toto: "Nechodil Ježiš náhodou medzi chorých ?"
Nemali by, no záleží od toho, ako sa to u vás v kostole dodržiava a samozrejme aj kontroluje
Ahojte, a od 28.02. uz budu moct ist neockovani na omsu? Pochopila som, ze "prevadzky" budu otvorene pre vsetkych. ale myslia tym aj kostoly?
myslím, že áno ... keďže všetko bude základ, zajtra je rokovanie, kde by to mali schvaľpvať
OP+, OP, OTP sa zruší úplne

@lucia147852 nikto ti nekaze do nikoho skákať.