Mrazenie stravy pre deti? Je to vhodné?

Ahojte! chcem sa spytat,mrazite niektora jedlo,ktore navarite pre deticky?? je to vhodne?? a ako dlho to moze byt v mraznicke a co vsetko... myslim teraz konkretne obedy -polievky a druhe... dakujem za prispevky! 🙂
zinuskaautor
31. máj 2008
diky emjee 😉
...len som tam nenasla presne to,co som potrebovala... :-|

rada by som vedela,ci sa daju zamrazit napr.mliecne polievky,alebo mliecne omacky a ci mrazit aj s mäskom... No napr ak uvarim svieckovu,mozem ju zamrazit?? a ked urobim napr.fazulovu polievku so zeleninou a zemiakmi,to tiez mozem len dat do kelimka a zamrazit? ci musi sa to mrazit v spec. poharikoch??? a ktore hotove jedla sa urcite nemaju mrazit?? a co hotove fasirky, kuracie mäsko na zeleninovej omacke/zahustenej mukou/, proste akykolvek obed,ak nam ostane...a hlavne ako dlho sa to moze mrazit???????
mimikyky
31. máj 2008
tak ja zmrazujem takmer všetko, aj omáčky, ale keď tam sú zemiaky, tie sa rozpadnú, doslova "rozfrflú"
aj polievky, všetko, ryžu, hotové mäso, buchty, tortu...
a polievky dávam o sáčku vloženého v kelímku, a keď to zmrzne, kelímok vyberiem a nechám to len v sáčku
zinuskaautor
31. máj 2008
dakujem mimikyky! 🙂 ...dobry napad s tym sackom a kelimkom 🙂 potom sa to isto lepsie vprace do mraznicky,ze? a pouzivas specialne sacky na mrazenie potravy??

...takze ak mam v polievke zemiaky,tie mam radsej vybrat? a ako dlho takto mrazis jedlo?? zvlast ak je to pre deti?! vies,pojdem o take necele 2 mesiace do porodnice a chcem malemu navarit jedla a zamrazit,nech mu ich muz uz len rozmrazi a ma o obedy pre drobca postarane... myslis,ze uz teraz si mozem nejake jedla zamrazit??

a teda mrazis aj mliecne polievky??

inak ja som raz robila plnenu papriku v rajcinovej omacke a ked som ju rozmrazila,uplne sa oddelila voda od rajcinoveho pretlaku a nechcelo sa touz spojit :-S
mimikyky
31. máj 2008
dávam to do úplne obyčko sáčkov, takých väčších, tuším 20x30cm

z polievok zemiaky nevyberám, dá sa to prežiť, decká zjedli aj rozmrazovaný granadír, aj keď bol trošku iný 😉

aj mliečne mrazím, ale tie sú také ako píšeš, oddelené občas husté od vody, ale keď to povarím, dá sa
a dávam to tak asi do pol roka to zjeme
zinuskaautor
31. máj 2008
do pol roka?? =-) super,lebo ja som citala dakde, ze do mesiaca to treba zjest...takze nieje to pravda? to by som si mohla uz teraz pripravit a zamrazit par jedal... 🙂
avanka
31. máj 2008
Zini, ja mrazim normalne vsetky jedla okrem omacok a zemiakov a pohodicka....minule som si narobila gulicky z mleteho masa, ktore som upiekla v trube a zamrazila a nedavno som si uvarila rajcinovu omacku a zmrazene gulky do nej len nahadzala, nechala prejst varom a hotovo....
Mrazim polievky, masove rolady, ryzu....vacsinou, ked navarim viac a ostane, tak mi to je luto vyhodit...a zjeme to vzdy do tych 5 mesiacov
zinuskaautor
31. máj 2008
a je citit daky rozdiel v chuti??? ako napr chuti po rozmrazeni taka klasicka slepacia polievka??

...rozmrazujete vo vodnom kupeli,ci v mikrovlnke,alebo nechate rozmrazit pri izbovej teplote?

a teda netreba to este po rozmrazeni nechat prejst varom??
mimikyky
31. máj 2008
polievka chutí normálka

večer vyberiem tesne pred spaním, a do rána sa rozmrazí

netreba
zinuskaautor
31. máj 2008
diky 🙂
mimikyky
31. máj 2008
😉
avanka
1. jún 2008
ja to tiez robim ako mimikyky, len ked sa velmi ponahlam, rozmrazujem v mikrovlnke 🙂
zinuskaautor
3. jún 2008
baby a este otazka.co mrazenie pomazanok?? ak si doma spravim napr. rybickovu,alebo vajickovomrkvovu,alebo tvarohovu,kde je aj uvarene vajicko a maslo a syr.. Hmmm???
prasiatko30
4. jún 2008
baby a napriklad jahody - mozu sa mrazit aj tie?
titkovamiriam
4. jún 2008
jahody je najlepsie mrazit ze ich poukladas na papier jednu vedla druhej a ked zamrznu mozech ich poprekladat do dozy.Nebudu potlacene a pekne rozmrznu ked ich budes potrebovat. 🙂
prasiatko30
4. jún 2008
jeeej diki za radu 🙂
lusil2005
4. jún 2008
ja ked mrazim jahody, tak po rozmrazeni su uplne ako blato a ovela menej sladke 😞
avanka
4. jún 2008
Zinuska, to som teda nikdy neskusila, ale skus ju urobit a daj trosku do keimku zmrazit a na druhy den to vyber a ochutnaj......daj potom vediet 🙂
titkovamiriam
4. jún 2008
pomazanky som nemrazila,tie sa u nas pojedia a k jahodam,stratia cukor no ked su zamrazene samostatne tak sa tak nepomagaju.No inak mrazim vela veci ,od polievok,udeniny,syry a aj ryzu.skusala som raz aj halusky no tie boli ako blato.Bezne mrazim aj smotanu,tvaroh,bryndzu.
zinuskaautor
4. jún 2008
veru ani u nas pomazanky nevydrzia dlho,ledva ju spravim a uz je fuc 😃 ale musim to skusit,lebo chcem urobit par pomazanok,zamrazit a ked budem v porodnici,tak nech ma co muz davat malemu na chlebik.. tak asi dnes spravim rybickovu a trochu zamrazim a zajtra skusim kostnut.dam vediet. 😉

Miriamka tvaroh a bryndzu aj tvrde syry to mrazim aj ja,ale smotanu??? =-) =-) to ako kyslu smotanu v kelimku das do mrazaku???? to som prekvapena.to by bolo super,keby sa to dalo mrazit,lebo ja ju strasne lubim a kedze to nema dlhu spotrebu,tak to nemozem mat dlho a vzdy po ruke v chladnicke. po rozmrazeni je uplne ok??? neoddeli sa huste od vody???? a co potom,ked urobim napr. zapekanu brokolicu??ja teda davam do toho kyslu smotanu zmiesanu s vajcom. aj takuto zapekanu smotanovu vec mozem dat do mraznicky???
titkovamiriam
4. jún 2008
jasne smotanu kyslu,sladku,jogurt/ja davam do mrazaku len biely/-vzdy nakupim karton v metre a zamrazim a mam pokoj,zo sladkej mrazenej aj vyslahas slahacku,alebo pouzijes na varenie a z kyslej hocikedy vyrobis s kakaom milacik.S tou brokolicou neviem u nas nezostane ani nahodou na druhy den ,nieto este na mrazenie. 😃
emjee
4. jún 2008
my davame mrazit cerstvy kalerab do nedelnej polievky, pretoze v chladnicke vzdy "zatuchne" a takto je cerstvy 😉

co sa tyka varenych veci, ja vela nemrazim, lebo sa snazim uvarit tolko, aby sa to zjedlo, ale mozno ked budem mat deti budem, mrazit viac 😃

jedine co sme mali dlhsie zamrazene bola svadobna torta, ktoru sme vytiahli na prve vyrocie a hned sme ju aj hodili do kosa :-p inak zakusky sa daju zamrazit, ale netreba ich nechavat v mraznicke dlhsie ako 3 mesiace
zinuskaautor
5. jún 2008
baby,tak ja az dnes urobim tu rybickovu pomazanku,takze az zajtra vam dam vediet,ako dopadlo rozmrazenie a teda kostovka 😉

ja mrazim vela cerstvej zeleniny,hlavne do polievok,mrazim aj chlieb a rozky,a aj muffiny a rozne kolace,ale teraz ma hlavne zaujima to hlavne jedlo,lebo potrebujem malemu navarit dopredu,ked budem v porodke.. prave teraz varim hovädzie mäsko na zelenine a zmrazim to.. a ked budem prec,len mu to rozmrazia a uz ryzu alebo zemiaky k tomu zvladnu navarit 😃

Miriam a co ovocne jofurty???ty pises,ze mrazis len biele...preco? ovocne nieje dobre mrazit????? =-)

ked bol maly maly 😃 tak som ked bola vzdy sezona nejakeho ovocia, osupala a ocistila to ovocie, pomixovala a dala do mrazaku,a v zime mal ovocie bez chemickych pridavkov...akurat bolo akesi menej sladke...moze ovocie mrazenim stratit cukor?? =-)
titkovamiriam
5. jún 2008
ovocne sa stihnu u nas pojest,ale urcite idu zamrazit-a je z nich zmrzka,vsetko ovocie straca mrazenim ovocny cukor,preto ak mam jablka a marhule robim z nich dren - po potlaceni ich pocukrujem a tak skladujem,da sa to jest ako dren aj ako ovocie na puding,kasu alebo aj ako napln do listkoveho cesta.
zinuskaautor
7. jún 2008
tak sa konecne ozyvam 🙂 takze rybickova pomazanka je aj po rozmrazeni mnaaaaaaaaam :-N :-N :-N a to do nej davam aj syr bambino a aj maslo! takze super,mozem narobit rybickovej pomazanky,zamrazit a maly v case mojej nepritomnosti bude mat na ranajky 🙂

vcera som si zamrazila detsku vyzivu a je z nej super dren!! 😉
dadulik75
18. jún 2008
caute ja normalne mixujem ovocie celu zimu na vyzivu a ked tak po rozmrazeni ho dosladzujem cukrom a jedlo uplne normal polievky,segedin , hocijake mesko a uz som skusala aj ryzito zamrazit a bolo to dobre ale zas kazdy podla svojej chuti samozrejme .... 🙂 🙂 🙂 🙂
maso
18. jún 2008
- ja mrazim vela aj polievky - ale nie mliecne, len zeleninove
- ked kupim kare, tak ho nakrajam a naklepem na rezne a pomrazim do misiek, potom, ked prideme domov hladni, tak staci rano vybrat misku a vecera je raz dva hotova, lebo masko je pripravene na panvicu (napr. ako ciganska) - mrazila som to tak pre manzela a pochvaloval si 🙂
- dobre je mrazit aj cerstve bylinky, staci do nich pridat trochu vody a dat do poharika alebo malickej misky, ked chcem pouzit, sprtnem tam trochu teplej vody a za chvilu sa mi iste mnozstvo rozmrazi a zvysok supnem znova do mraznicky 🙂
- mrazene jahody odporucam nasledovne: aby z nich po rozmrazeni nevznikla jedna guca, tak ich je dobre najskor zmrazit poukladane na tacke a po zmrazeni supnut do sacka a dalej nechat v mraznicke 😉
sofinka18
6. okt 2011
baby mozem zamrazit aj mliecnu fazulovu polievku??
nadzieja
7. okt 2011
ach jaj, keby ste tusili, ake je to zmrazovanie nezdrave, sami si skodime... no,ale je to na zvazenie kazdeho jedneho z nas, my nic nemrazime, vzdy mame cerstve jedlo, max. do dalsieho dna...
titkovamiriam
13. okt 2011
@nadzieja preco si myslis že je nezdrave,je to najsetrnejsia uprava jedla na skladovanie,samozrejme ze hotove jedlo nemrazime na roka dva....,v jedle nenastava ziadne mnozenie mikroorganizmov a podobne,aj materske mlieko sa uchovava zamrazene....
@sofinka18 vyskusaj,ja by som ju zamrazila ,ale neskusala som 😉