icon

Musím sa pýtať na použitie toalety na benzínke?

ddomcca
12. jan 2024

Dobrý deň chcela by som sa opýtať len tak pre zaujímavosť či sa musím na pumpe pýtať či môžem ísť na záchod. Stala sa nám s priateľkou taká situácia, že sme prišli na pumpu, pozdravili sa a nasmerovali rovno na záchod potom čo sme boli 3 h aute. Pani na mňa šokovane pozerala že kam ja idem tak som sa pre istotu spýtala, či idem správne na záchod - ona mi vraví že áno a začala citovať: ,,dobrý deň môžem použiť prosím váš záchod” tým naznačila že som sa mala spýtať, či môžem ísť - len som na ňu pozerala a spýtala sa jej to len pre zdvorilosť a následne odišla na záchod. Keď sme vyšli von sa jej priateľka spýtala že odkedy to funguje tak že sa musím na verejnej pumpe kde je verejný záchod pre ľudí, ktorí dlho cestujú pýtať, či tam môžem ísť - ona povedala, že to tak vždycky bolo a že vždy sa ako zákazník, ktorý si nič nekupujee mám pýtať či môžem použiť toaletu. Moja priateľka jej na to povedala, že čiže podľa toho čo hovoríte vy ja ako dlho cestujúci človek mám prísť na verejný záchod resp. na verejnú pumpu a ešte sa pýtať či môžem použiť ten záchod ktorý tam je presne za tým účelom za akým účelom ho ja chcem použiť. Pani predavačka na to povedala resp. sa spýtala či vieme ako to funguje v Maďarsku, na to jej bolo povedané že áno vieme lenže v Maďarsku to funguje tak že si zaplatíte 0,50 € a vráti sa vám 0,50 € ma na papieriku ktorý môžte použiť v tej predajní hneď alebo až potom čiže dáte 0,50 € a vráti sa mám 0,50 €. Pani povedala: ,, lenže ja upratujem tie záchody ja tu ešte aj hotdogy robím” načo ja som jej povedala že to má v náplní práce a že je za to platená - ona povedala že nie že toto nemá v náplní práce - len som na ňu pozerala nechápajúc pretože pokiaľ dobre viem aj keď si pozriete inzeráty ktoré hľadajú alebo ponúkajú prácu máte v náplní predávať tovar, dopĺňať tovar, umývať priestory a zabezpečovať predajňu a okrem toho aj robiť hotdogy- povedala som iba tolko nech dá výpoveď keď robí niečo čo nemá robiť a odišla som preč v nemom úžase - chcem sa spýtať aký máte názor vy a či sa vám niečo niekedy stalo poprípade či to je nejaká politika na pumpách že sa mám pýtať či môžem teda použiť verejnú toaletu po dlhej ceste. Podľa tejto myšlienky ktorú ona má by som sa mala aj na diaľničných pumpách pýtať že či môžem ísť na záchod keď idem natankovať pričom reálne tam je presne kvôli tomu že ľuďom treba cikať.
Ďakujem

ddomcca
autor
12. jan 2024

@dominika415 asi ano aby som si rovno bagetu spapala na tom fajnom urcite savom vydrhnutom zachode🙂)

jaroe
12. jan 2024

@ddomcca ja tiež povazujem wc na pumpe za "verejné". Ale inak som slušná a vychovana😁 Ono aj tak vždy tankujem alebo nieco kúpim, ale určite sa mi párkrát stalo, že som len použila WC.

anjelicek26
12. jan 2024

@ddomcca autorka ale student ten vlak zaplatil. Jeho rodicia ho zaplatili. Zo svojich dani. Zadarmo sa nikto nevozi. Len sa to rozlozi sumou na vsetkych ostatnych...

ddomcca
autor
12. jan 2024

@anjelicek26 ved aj ja som niekolkokrat tankovala na tej pumpe a na zachod nesla, tak sa to nuluje nie

ddomcca
autor
12. jan 2024

No nic nemam na toto energiu pravdepodobne to aj vymazem pozdejsie, odpovede som dostala, vsetci co ste mi slusne odpovedali dakujem, viestta, oli a vyrovnanaosoba ktora neznie az tak vyrovnane ked mi kavu nechce predat za to ze som sa nespytala na zachod - ak chcete sirit osvetu a pisat akoby som bola nieco menej ako vy - nech sa paci, dufam ze vas to raz prejde.

hradnapani
12. jan 2024

ak by boli popri dialniciach vyslovene len toalety bez pumpy, tak by clovek isiel priamo tam. Ze si majitelia pump nespoplatnia zachody, je ich vec. Beriem to tak, ze su uzrozumeni s tym, ze ludia tam pojdu zadarmo. Ale hentake sikanovanie s otazkami pumparky o dovoleni beriem ako slovensky folklor, s tym sa naozaj clovek nikde inde nestretne. Na druhej strane, ked niekam vojdem, tak sa pozdravim (ale ak je tam plno, tak ani s tym sa neobtazujem - zdravim len vtedy, ked vidim, ze ma dotycny bude vnimat). Ale dovolenie si ja osobne nepytam.

dominika415
Odpoveď bola odstránená
katka700
12. jan 2024

@ddomcca Chcela som ti napísať aby si tú mrochtu s prístupom sudruzky učitelky pustila z hlavy a prestala to riešiť, ale podla toho co píšeš si podobný typ ako ta "prozakaznicky orientovana" pani z benzínky 😂 proste ste si "sadli"

petamich
12. jan 2024

ak je to velka frekventovana pumpa, tam sa nezvyknem pytat, ak je to mensia pumpa a nic nekupujem/netankujem, tak ja sa zvyknem opytat (pristupujem k tomu rovnako ako v restauracii, kde nejem)

kazdopadne vacsinou spajame cik pauzy aj so zastavkou na obcerstvenie, takze sa malokedy stane, ze zaroven nic nekupujem

a inak zvyknem aj zdravit vacsinou (samozrejme nie na obrovskej slovnaftke, kde su kvanta ludi)

ddomcca
autor
12. jan 2024

@hradnapani pozdravila som. A sublasim s vami

ddomcca
autor
12. jan 2024

@katka700 no ono, ja som mala velmi respektujuci pristup k pani predavacke a aj to co som sem napisala, bolo cisto len skrz mojej zvedavosti na nazor inych, potom uz ako som citala niektore odpovede naozaj som sa vytocila a prestala si davat servitku pred usta. Je az smutne co ludia niekedy napisu

vanilkovazmrzka
12. jan 2024

Tolko reci pre taku kravinu, wau.

rozkvet1
12. jan 2024

@ddomcca ja som človek ktorý casto niekam chodí a navyše mám určité problémy čiže chodím casto na záchod. Nikdy som sa nepytala, hoci mi to je trápne keď som tam sama niekedy ale bola som takto na X pumpach a nikdy nebol problém. To závisí od zamestnancoch, akí sú to ľudia. Je to verejné a určite zam môžeš ísť a normálny človek to nebude riešiť. Keď tak odporúčam si niečo kúpiť daku drobnosť i keď tam sú ceny že...

asocial
12. jan 2024

@n3la
@ddomcca to sa dámy sakra mýlite. Ak príde autobus, je väčšinou dohoda, kolko autobusár hradí za ľudí. K téme ešte ako stokrát povedané, pumpa nie je lacná záležitosť, aj tie ako píšeš mamu v prenájme podnikatelia a. Je je to verejné wc. Na malej pumoe sa aspoň opytas, ja tiež radšej kúpim kravinu....

rozkvet1
12. jan 2024

@rozkvet1 ono najlepšie je ísť keď je tam viac ľudí, áut lebo vtedy predavačka nevedia či si ty tankovala prípadne si môžeš vymyslieť že tu už bol priateľ platiť alebo niečo kupovať a ty si šla len na záchod.. ja som bola raz na pumpe čisto len na záchod v jednej malej dedine, bola som tam sama a bolo mi to totálne no skrz tie problémy by som už nevydržala ísť niekde inde a všetko v pohode, nepýtala som sa ani mi nič nepovedala. Proste si natrafila na veľmi dôležitú predavačku, ktorú jej práca,,iste,, baví

mamutka
12. jan 2024

@ddomcca kedysi som sa cítila trápne, keď som šla len na záchod na pumpe, ale už ma to vôbec netrápi. Nechávame na pumpách nehorázne peniaze, tak snáď nemusía sledovať, kedy presne sme u nich tankovali. Ešte aby ma poučovala teta, ktorú nenapadne, že možno dva dni dozadu sme u nej brali plnú nádrž. Ako vôbec môže predpokladať, že človek čo vojde do dverí a ide rovno na záchod si po wc nekúpi jedlo a kávu na dlhu cestu? Ja som človek čo este kontroluje či som wc nechala ok, keď mi padne kúsok papiera čo sa zle odtrhol na zem, tak to zdvihnem a spratam. Keď prichádzam a odchádzam slušne sa zdravím. Ak si niekto mysli že naše auto jazdí na lásku, a jeho pumpu zneužívame len na wc, je to jeho problém. Jasne že netankujeme len na jednej pumpe, takže sa môže stat, že niekde naozaj len zájdeme na wc, ale väčšinou nakúpime niečo pod zub. Netrápila by som sa tým, keby na mňa skúsila toto, po tom, čo sa pozdravim, tak aj keď som po wc plánovala nákup, asi si to rozmyslím.

thoughtfulweirdo
13. jan 2024

Ja si tam vždy niečo kupujem, lebo ľúbim papať a rada využijem príležitosť 🤣 ALE vždy až po vyjdení z WC. Hádam nepôjdem curat s keksikom. Ako by milá pani vedela, že nie som platiaci zákazník?

roja01
13. jan 2024

Vacsina zien spravne pise, ze pumpy a ich wc su sukromnym majetkom a je na majitelovi ake da pokyny zamestnancom ohladom jeho pouzivania. A zalezi aj na zamestnancoch ako pokyny dodrziavaju. Fakt je ten, ze ziadny zamestnanec nie je nadseny, ak mu pribudne neprijemna praca, najma ked si mysli, ze ludia by aspon mali byt vdacni za to, ze neopravnene uzivaju to, co by nemali.
A problem vacsiny zien v tejto diskusii nie je v tom, ze si sa autorka neopytala ci mozes wc pouzit, ale v tom, ze si s predavackou diskutovala, akoby sa stala krivda tebe. Nie, nestala.

atinkaa
13. jan 2024

...tak ste na sebe narazili @autorka, uplne chapem, dokonca aj to, ze si nepozdravila, stane sa. Ja na oplatku dodam opacnu skusenost, pridem zdravim a aj ked je prazdno a nemaju co robit, ci je to obchod alebo pumpa na Slovensku je bezny standard nic - ticho, ziadna odpoved, teda sa ti to stalo. A volne dychaj.

Pumpa, ak by chcela, WC spoplatni, neurobili to, nie je to tvoja starost, ak tam nesedi pani alebo tam nema tanierik, tak im nic nechavat nemusis, myslim, ze zarobi prave ten Slovnaft zrovna dost.

Pani sa potrebovala vystazovat a asi si vyzerala ako dobry hromozvod pre tuto situaciu - uplne normalne si mohla povedat, ze myslis ze toto je na debatu so zamestnavatelom a ze fakt netusis ako jej pomoct v tejto veci. Inak by som jej ak by som mala naladu vtipnu, povedala ze by som si aj celkom teraz dala tie hotdogy ale nebudem ju este takto zatazovat, kedze oboje jej robi starost. Tak ze jej drzim palce a naj ma pekny den.

a uplne pod ciaru dodavam, ze verim ze si pri tejto krutej dvojkombinacii umyva ruky - wc a hotdogy, no znie to velice lakavo.

medda_beda
13. jan 2024

Pokiaľ nie je toaleta za poplatok tak je to problém majiteľa pumpy.
Keď cestujem vyše 15 hodín tak si nebudem kupovať zakaždým nejakú drobnosť.
Nikdy sa mi nestalo žeby mi niekto niečo povedal aj keď väčšinou natankujeme alebo niečo kúpime.
Ani v zahraničí sa mi to nestalo kde bola toaleta bez poplatku.

nnikka
13. jan 2024

Ja by som sa spýtala, kde majú vylepeny oznam, že wc len pre zákazníkov? Lebo ak tam nebol na dverách alebo na mieste, kde mi to vybije oči, tak je to verejné wc!!!

klementinka58
13. jan 2024

manzel pracuje na slovnaftke, pumpy spadaju pod sukromnikov, wc pouzivaju ludia aj bez toho aby nieco kupili a je to celkom normalne. Dokonca im vcera prisiel autobus plny japonskych turistov nekupili nic a wc pouzil takmer kazdy, autobusar nic za nich neplatil ako bolo vyssie spomenute. Kazda pumpa moze mat svoje pravidla, zalezi od majitela. Zrejme si narazila na nejaku frustrovanu predavacku a samozrejme hotdogy spadaju do jej naplne prace. Proste slovenska mentalita vyliala si na teba frustraciu. Neriesit jednym uchom dnu, druhym von

zuzinka888
13. jan 2024

Ja sa nikde nepytam ci mozem. Ale po pouziti si vzdy nieco kupim aspon zuvacky, cukriky. Ale bola som uz na pimpe( malickej) kde si bolo treba pytat kluc.

zuzuliatko18
13. jan 2024

Musela si natrafit ne nejaku malu pumpu, lebo napr. Pri dialnici je zvycajne velka.pumpa, plna ludi a nikto nema sancu sledovat, co kto robi.
Pracovne pravidelne tocime vychod za jeden den z ba, cestou stojime na pumpach a nikdy sa nestalo, ze by nas zastavili alebo Sa niekto nieco pytal. Niekedy si nieco kupime, niekedy sa tankuje, niekedy ideme len na wecko.

marsmykkok
13. jan 2024

@ddomcca takto. Cestovala som veľa pracovne. Normálne som išla bez tržby. Na menších je často klúč čo treba pýtať, vypýtala som a ochotne dali a nemali poznámky že nerobím tržbu. Napríklad na diaľnici do Tatier máš wc spoplatnené, lebo tam chodí veľa ľudí. Teda ak je to nejaké frekventované miesto a minie sa veľa papiera, vody, zamestnanci musia často wc upratovať skôr by mali tlačiť na firmu že wc využíva veľa ľudí čo firme tržbu neurobí a nech ich spoplatnia. Ale nemáš sa čo prosiť či môžeš ist na wc.

jenny224
13. jan 2024

Ja zas len pre zaujímavosť doplním, keďže tu párkrát padol jeden názor o tom, že verejné WC nie sú nikde zadarmo - omyl 😉 u nás v BB sú počas rôznych akcií, ako boli napr. vianočné trhy plus celú letnú turistickú sezónu zadarmo 🙂 aspoň zatiaľ 😁

marsmykkok
13. jan 2024

@ddomcca mala si jej povedať že ste hladné a chcela si kúpiť 2 bagety, 2 kávy, 2 vody, cigarety a nejaký časopis. Ale nepôjdeš s jedlom na wc. A keď sa takto správa prešla vás chuť a kúpiš inde a nech má pekný deň

terka224
13. jan 2024

@ddomcca akože ste išli na wc a nič ste si nekúpili?
Tak samozrejme že v takom prípade sa opýtam.
Ja vždy keď idem tak aspoň vodu do auta kúpim, lebo šak to je pre zákazníkov, nie len tak prísť a ist na wc 😃

mircalla
13. jan 2024

Ja sa nepytam, vacsinou je to spoplatnene. To, ze pani robi hotdogy a umyva hajzle je non sense
Inak moj partner je z Irska, vzdy nechapal na Slovensku tato uchylka si pytat povolenie ist na WC. Ja si radsej zaplatim, ako sa doprosovat, ci sa mozem vycurat.
Ale stalo sa mi uz, ze mi nedovolili niekde s dietatom pouzit WC...A najlepsie pocas covidu....daky bufet na Devine....mohla som si kupit jest, ale wc som nemohla pouzit...

moneequa
13. jan 2024

@ddomcca nie nestalo sa nam to, vacsinou si aj nieco kupujeme, ale vzdy indeme najskor na wc az potom behame po pumpe a vyberame co kupime.