icon

Musím sa pýtať na použitie toalety na benzínke?

ddomcca
12. jan 2024

Dobrý deň chcela by som sa opýtať len tak pre zaujímavosť či sa musím na pumpe pýtať či môžem ísť na záchod. Stala sa nám s priateľkou taká situácia, že sme prišli na pumpu, pozdravili sa a nasmerovali rovno na záchod potom čo sme boli 3 h aute. Pani na mňa šokovane pozerala že kam ja idem tak som sa pre istotu spýtala, či idem správne na záchod - ona mi vraví že áno a začala citovať: ,,dobrý deň môžem použiť prosím váš záchod” tým naznačila že som sa mala spýtať, či môžem ísť - len som na ňu pozerala a spýtala sa jej to len pre zdvorilosť a následne odišla na záchod. Keď sme vyšli von sa jej priateľka spýtala že odkedy to funguje tak že sa musím na verejnej pumpe kde je verejný záchod pre ľudí, ktorí dlho cestujú pýtať, či tam môžem ísť - ona povedala, že to tak vždycky bolo a že vždy sa ako zákazník, ktorý si nič nekupujee mám pýtať či môžem použiť toaletu. Moja priateľka jej na to povedala, že čiže podľa toho čo hovoríte vy ja ako dlho cestujúci človek mám prísť na verejný záchod resp. na verejnú pumpu a ešte sa pýtať či môžem použiť ten záchod ktorý tam je presne za tým účelom za akým účelom ho ja chcem použiť. Pani predavačka na to povedala resp. sa spýtala či vieme ako to funguje v Maďarsku, na to jej bolo povedané že áno vieme lenže v Maďarsku to funguje tak že si zaplatíte 0,50 € a vráti sa vám 0,50 € ma na papieriku ktorý môžte použiť v tej predajní hneď alebo až potom čiže dáte 0,50 € a vráti sa mám 0,50 €. Pani povedala: ,, lenže ja upratujem tie záchody ja tu ešte aj hotdogy robím” načo ja som jej povedala že to má v náplní práce a že je za to platená - ona povedala že nie že toto nemá v náplní práce - len som na ňu pozerala nechápajúc pretože pokiaľ dobre viem aj keď si pozriete inzeráty ktoré hľadajú alebo ponúkajú prácu máte v náplní predávať tovar, dopĺňať tovar, umývať priestory a zabezpečovať predajňu a okrem toho aj robiť hotdogy- povedala som iba tolko nech dá výpoveď keď robí niečo čo nemá robiť a odišla som preč v nemom úžase - chcem sa spýtať aký máte názor vy a či sa vám niečo niekedy stalo poprípade či to je nejaká politika na pumpách že sa mám pýtať či môžem teda použiť verejnú toaletu po dlhej ceste. Podľa tejto myšlienky ktorú ona má by som sa mala aj na diaľničných pumpách pýtať že či môžem ísť na záchod keď idem natankovať pričom reálne tam je presne kvôli tomu že ľuďom treba cikať.
Ďakujem

ddomcca
autor
13. jan 2024

@gab1sol ale anno, mozno som to prehnala tym ze som povedala, to ohladne jej naplni prace - uvedomujem si to, tiez ma ale nemusela zacat poucovat o tom co robim pred cudzimi ludmi.

gab1sol
13. jan 2024

@ddomcca pozri, čo sa stalo, už sa nezmení… Ja by som celú situáciu riešila tak, že by som si o predavačke pomyslela svoje a vôbec by som ju nekonfrontovala po použití toalety, ako kamarátka. Potom už akcia-reakcia, do toho prišla potom aj tvoja nevhodná reakcia… V každom prípade, pani má na starosti pumpu. Musí si striehnuť stojany, zákazníkov… Nemôže byť k nikomu ľahostajná, nevšímavá, inak by jej kazdy piaty šofér odišiel od stojana bez platenia. A tak chcela nadviazať kontakt a v rýchlosti vyblafla na vás to, čo povedala, namiesto “Dobrý deň, môžem vám nejako pomôcť?”

moonlight1210
13. jan 2024

@monikamoni124 pises, ze robis na pumpe, tak sa chcem spytat (ak mozem) na to, co tu v diskusii zaznelo: ci sofer autobusu (zajazd) chodi platit nieco za to, ze ludia z autobusu pouzili wc.
Celkom ma taka informacia prekvapila.

viestta
13. jan 2024

@ddomcca za studenta vo vlaku cestovne plati stat, zeleznice to na zaklade nulovych lisktokv, ktore vydavaju studentovm, detom, ZTP a dochodcom uctuju statu. Takze ano, vo vlaku pouzije WC ich zakaznik

karolinakr
13. jan 2024

čo sa tu handrkujete ako kofy na trhu? mala si hodit päťdesiatcentovku na pult a adios..keby si bola za frajerku, euro.! 😂💪

karolinakr
13. jan 2024

@valeria_h najprv si kup rožky, bagetu, noviny, kavu, minutu kolečko okolo pumpy a potom sa aj dočúraš🤣

viestta
13. jan 2024

@vlado818 vseobecne akceptovana tema na debatu je vzdy o h*vn*. Do nej moze prispiet kazdy svojimi skusenostami, bez ohladu na pohlavie, vek, vzdelanie, spolocensky status, nabozenske vyznanie alebo sexualnu orientaciu. Kazdy ma s nim vlastne a bohate skusenosti.

marsmykkok
13. jan 2024

@gab1sol pozi robíš v banke. Ak bude akcia účet na rok zadarmo a potom sa platí povieš klientovi že rok zadarmo využil a teraz ruší a je špekulant? Rovnako je reštaurácia,.dá akciu polievka je základ a dá ju za 50 centov bez podmienok a polka ľudí pride a dá si polievku a nič iné musí sa to komunikovať interne v podniku a zmeniť podmienky,.že napríklad podmienka bude objednať sú aj druhé jedlo. Ale nemáš čo vravieť zákazníkovi že polievku skoro zadarmo využil A iné neobjedna. A tak je to aj tu. Ak na danú pumpu chodí veľa zákazníkov čo len využijú wc a nekúpia nič, nech to rieši zamestnankyňa s majiteľom a dajú platené wc a ešte na tom zarobí. Ak je takých zákazníkov denne na prstoch jednej ruky a neoplatilo by sa ani dávať tú kľučku na mince nech je zamestnankyňa ticho. Prišla o zákazníkov,.možno inokedy budú mať tade cestu a kvôli nej tam nenatankuju alebo si nekúpia jedlo celá rodina,.ale vydržia polhodinu a urobia tržbu konkurencii o 30 km ďalej. A rovnako zamestnankyňa týmto kazí meno značke Slovnaft ktorá je dosť známa.

roja01
13. jan 2024

@ddomcca, v ziadnej zmluve sa nikdy nepise, co pracovnik nema robit. Iba to co musi.
Ja ta vobec nechcem poucovat, ani byt neprijemna. Len viem, ze keby si vedela, ze wc na pumpach nie je verejne, vnimala by si celu vec asi s vacsim pochopenim. A keby si sa vzila do predavacky, ktora musi upratovat wc nie len po zakaznikoch, tak by si ju vedela tiez lepsie pochopit. Ja len shrnam fakty.

mihula
13. jan 2024

@n3la v MT v obchodnom centre mame spoplatnene WC 0,50e

sheila121
Odpoveď bola odstránená
mircalla
13. jan 2024

@sheila21 Pises, ze do toho ju nic, co jej niekoho napln prace. Prave naopak. Priklad: Pokladnicka na mna vystekla: co chodite vsetci sem, chodte do inej podkladne. Podotykam, ze tam mala jednu osobu a ani nezatvarala...Ked som o 15 min vychadzala z Tesca stale blokovala. Kludne by som sa jej opytala, ci nema v naplni prace mi nablokovat nakup.

Takze mala mozno blby den, mozno to bola problematicka pokladnicka. Napokon to bolo to druhe, zavolala som si manazera a nebol prekvapeny, staznosti na nu bola viac. Ale aj keby mala blby den, nema sa takto bavit so zakaznikom.

Prvy impulz siel od pumparky. Nemoze vediet, ci si zakladatelka nejde nieco kupit. Rovnako zakladatelka nemoze vediet, co je napisane na WC, ci nie je spoplatnene (bezna vec uz).

mircalla
13. jan 2024

Mna to skratka nezaujima, ci ma dakto blby den. Tiez robim so zakaznikmi, ale som profik. Akykolvek mam blby den, nemozem to dat najavo.

vlastnynazor
13. jan 2024

@ddomcca mna napadlo, ze ked su poznavacky a vyroji sa 40-45 ludi (netusim, ci soferi tankuju alebo nie = ci su zakaznikmi) a tych 40-45 ludi (kedze sa vzajomne vsetci nepoznaju) ako prve idu na wc = cize jeden po druhom sa maju pytat, ci mozu na wc 😂 a az po wc si mozno nieco kupia (teda i ja som z tych, co najprv riesi wc a az potom s prazdnym mechurom riesim, ci ma nieco zaujalo a kupim si).
A nie, na pumpach a ani v obchodnych domoch sa nepytam, ci mozem ist na wc. Proste idem, ak su bezplatne, tak fajn, ak su platene, tak zaplatim.

n3la
13. jan 2024

@mihula to je v poriadku v ZA nemame 🙂

gab1sol
13. jan 2024

@marsmykkok čo majú spoločné tieto prirovnania s touto situáciou? Tak to dajme na to isté - ja osobne nevstúpim do reštaurácie s tým, že dobrý deň a rovná čiara na wc, urobím potrebu a odídem. Alebo chodím ku kaderníčke - má tam toalety pre zákazníčky (bez info, že pre zákazníčky, bez poplatku). Tiež si neviem predstaviť, že potrebujem ísť na toaletu, idem okolo, vstúpim dnu a použijem toaletu bez toho, aby som sa opýtala…

ddomcca
autor
13. jan 2024

@roja01 nerozumiem s cim spajate prvy odsek spravy. ,, v ziadnej zmluve sa nikdy nepise, co pracovnik nema robit. Iba to co musi. “
K zvysku vasej spravy, ano ide presne o to ze som mala iny nazor a zila v inej domienke tj. ze som si myslela ze zachody na pumpe su pre vsetkych cestovatelov, preto som aj napisala tento prispevok aby som zistila nazor inych a ako to je u inych zauzivane spolu s pribehom co sa stalo pre lepsie pochopenie preco sa pytam - to ako mi ludia zacali odpisovat bolo vysoko neprijemne - nie som nevychovana, arogantna, nesnazim sa presadit si svoje a nie som ani tela. Pokial ale je niekto schopny urazat ma pre nich mozno kontruktivnou kritikou tak mam pravo branit sa tiez a preto som zrazu pre ludi bola nezdvorila.
Co by sa tykalo toho ze ak by som sa vzila do predavacky,,, uz som sa tu k tomu vyjadrovala velakrat - aj ona sa mohla vzit do mna a nezacat ma poucovat pred inymi, je to humiliuce, ja som sa jej otazky pytala ked tam nikto nebol okrem nejakeho spolocnika s ktorych tam bola aby to nevyslo zle na nu alebo aby to vyzeralo ze sa ju snazim zhodit pree inymi.
Rozumiem tomu ze musi umyvat ten zachod po ludoch a ze je to neprijemne ale holt je to sucast tej roboty. Pokial naozaj nemozem ist na ten zachod ak si nic dany moment nekupim ( i ked som do spolocnosti vrazila pekne peniaze ) nech je to teda vypisane alebo nech je tam turniket, a nie predavacka ktora bude poucovat navstevnikov. To je cele.

ahhola
13. jan 2024

@vyrovnanaosoba len sa neposserr, ty 👿Trebalo!!!
Ze je pumparka ako spred roku 1989 uviaznuta v sociku, nemusíš ju obdivovať.
Možno 5%ludi na cestách zastaví na pumpe s cieľom použiť WC, bez toho, ze by tankovali, dali kávu, croasant, bagetu... V AT už ani 5% sa nevyondie zadara, všade turnikety a za 50cent lístok ti odrátajú pri pokladni z toho co kúpiš a nie ze 4 ste použili WC, máš 4 lístky za 2€ máš vec za 2€ zadara, ale musíš kúpit 4 veci a z každej ti odráta 50c.Ale zase majú len odpočívadla bez možnosti si niečo kúpiť, len WC (udržiavané a voňavé) , sedenie vonku a pitná voda, takže ano, aby im neobsierali polia budujú a prevádzkujú odpočívadla Zadara.

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
vlastnynazor
13. jan 2024

@gab1sol podla mna je restika/hotel/kadernictvo nieco ine ako pumpa. Na pumpe sa zastavi auto, ze mozno si len oddychnu na chvilku, umyje si okno, natankuje, ide na wc a mozno nasledne si nieco este prikupi. Pumpa podla mna sluzi prave na tieto aktivity. Ak im vadi, ze si u nich nic nekupia a napr."len" natankuju, tak nech tie zachody spoplatnia. Ved to urobil tusim i mekac. Nepacilo sa im, ze si nic neobjednaju a idu na wc, tak ich spoplatnili. Ale pristup buzerujucej predavacky na pumpe, by ma odradil sa zastavit na tej pumpe. A keby som sef a zachody chcem udrzat bezplatne, tak by mi vadil takyto pristup zamestnanca. Ale ked mi treba a naokolo nie je ziadne verejne wc, ale hotel,restika,kadernictvo... - tam sa automaticky pytam, ci smiem, lebo ucel hotela, restiky, kadernictva je iny ako pumpa. A aj ked ma doterazv hoteli alebo v restike zvycajne pustili a nechceli odomna nic, tak vzdy im tam necham sumu, aku by som platila, ak by tam boli platene verejne wc a je mi jedno, ci si to necha ta pracovnicka, alebo to da do spolocneho tringeltu. Ale opat aspon teda podla mna pumpa sluzi prave na tieto prestavky aj vratane wc, ale hotel, restika atd maju iny ucel.

vyrovnanaosoba
13. jan 2024

@ahhola ja sa neposeriem, neboj, verejné pumpy máme všade na každom rohu 😉

tiezjedna
13. jan 2024

@ddomcca spoločnosť, do ktorej si vrazila pekné peniaze prevádzkuje verejné toalety, ale to rozhodne nie sú tie na čerpačkách. To sú privátne podniky, s ktorými spoločnosť nemá nič spoločné. Takže je úplne v poriadku, že niektoré z nich obmedzujú využívanie toaliet, pretože ich údržba ich stojí peniaze. Nie je v poriadku ako pani za pultom reagovala, pretože vždy sa dá všetko povedať slušne a s úsmevom. U personálu by to mala byť samozrejmosť, ale ako si sama zistila, bohužiaľ nie je. Ak nabudúce budete potrebovať na toaletu bez ďalšej útraty na benzínke, tak odporúčam voliť tie veľké👍

marsmykkok
13. jan 2024

@gab1sol pumpa je miesto na oddych po ceste, je tam to wc jediné aj niekoľko desiatok kilometrov. V mestách nemusíš ísť do reštiky, ideš na verejné wc. A toto je rovnaký princíp že musíš niečo kúpiť ako keby pred wc v nákupnom centre stála upratovačka a vyhodila ťa, lebo nemáš tašku s nákupom, chceš využiť wc a nič si nekúpila, wc nie je verejné, ale patrí nákupnému centru. Myslíš že tým upratovačkám v nákupnom centre sa chce stále riadiť tie wc a doplňať papier? Majú aj inú robotu čo kvôli tomu nestíhajú. Alebo by si zaparkovala bezplatne v nákupnom centre, sledoval by ťa sbskár a keby videl že ideš preč z centra zastavil by ťa že ako že tam parkuješ, ak ideš inde. Proste niektoré bezplatné služby nevyužívajú vždy len zákazníci. A firma ak si nechce kaziť meno to musí akceptovať a aj straty čo má z toho. Môžu obmedziť to nejako, napríklad že to parkovisko je bezplatné len na hodinu-dve, na pumpe ako píšem v inom príspevku je možnosť spoplatniť wc ak veľa ľudí chodí a nekúpia nič. Ale opatrenia by mali byť proste všeobecné, nie aby ťa niekto striehol a konfrontoval a bol nepríjemný na teba, hoci nič neporušuješ. A možno zákazník raz využije iba wc, ale nabudúce ak bude mať tade cestu vie že tam môže zastaviť a aj tam natankuje rovno. Toto je na majiteľovi pumpy či mu vadí že tam ľudia chodia na wc a míňajú vodu, papier alebo proste to berie tak, že cez bezplatné wc priláka nových, predavačka sa do toho nemá čo zasahovať. Ak sa jej to nepáči, nech si otvorí vlastnú pumpu s vlastnými pravidlami alebo ide robiť inde.

mamutka
13. jan 2024

@ddomcca inak, my sme už x krát zastavili na nejakej pumpe s tým, že majú vonku preliezky, nech sa deti vybláznia a netankovali sme, ani sme nič nekúpili 😁 to sme asi už úplne hovädá. Majitelia púmp sú z tých chudobnejších a ťažko pracujúcich, ozaj sa nad sebou zamyslim a zakaždým keď sa pôjdem vycikat, tak aj natankujem. Nejak si s autíčkom musíme zladiť fyzíologicke pochody a spotrebu. Nech sa majú dobre a zarobia si okrem skromného jedla aj na turnikety konečne a potom bude všetko každému jasne

tiezjedna
13. jan 2024

@mamutka to je čo za výlev?? Máš pocit, že kvôli preliezke chodí hygiena a treba ju xkrát denne čistiť a doplňovať o nové prvky?? 🙄

alazala
13. jan 2024

@ddomcca ešte nikdy som sa na pumpe nepýtala na wecko a nikdy to nikomu nevadilo.

mamutka
13. jan 2024

@tiezjedna to nie je výlev. To je príklad. Kvôli preliezkam chodí kontrola, treba ich udržiavať, natierať, na každý centimeter tam sú normy a drahí dodávatelia. Už som tu písala prisevok o tom ako, tak ako ostatni, nechávame na pumpe nehorázne peniaze, takže ma nemá prečo trápiť, že sa raz za cas niekde zastavíme len kvôli wc.

tiezjedna
13. jan 2024

@mamutka na preliezku dostaneš povolenie a postavíš v súlade s predpismi. Udržuješ zhruba raz za rok. Porovnávať využívanie preliezky a frekventovaného wc je úplne mimo. Zhruba tak mimo ako myslieť si, že kvôli verejne prístupnému wc niekto začne tankovať na nejakej benzínke (alebo prestane kvôli nedostupnému🙄), ako tu vyplodila iná diskutujúca... Fakt je jeden jediný - majiteľ/prevádzkovateľ čerpacej stanice si môže stanoviť pravidlá aké chce. A ak nechce, aby wc slúžilo hocikomu, tak to jednoducho zakáže. Tak ako to robí xy reštaurácií, barov atď.

mamutka
13. jan 2024

@tiezjedna ja som uviedla jednoduchú situáciu ktorá sa nám bežne stáva, ty travis čas porovnávacou štúdiou o preliezkach a záchodoch? Mne je úplne jedno ake pravidla si kto stanoví, prispôsobíme sa. Smiešne je, že sa to tu už dva dni rieši. Ako som písala, prídem, pozdravím a idem na wc. Normálna predavačka sa nikdy nezačne pýtať sprostosti či som sa zabudla vypýtať na wc, lebo normálny človek vie, že nikto si nenakúpi pred použitím wc. Ak by mali turnikety a ja neplánujem tankovať ani nakupovat, tak si zaplatím za použitie wc. Ak nemajú turniket, nemá ma to čo zaujímať. Cca 90 % našich návštev pumpy zahŕňa aj nákup a tankovanie spolu s použitím wc. Ďalších 5% je len nákup niečoho pod zub a že zvyšných 5% si dovolíme len použiť wc nemá kto čo riešiť. Keby to niekomu trhalo žily, dávno tam turniket ma. Ale majiteľom pumpy to asi nevadí. Nasrata bola pani, lebo ju cela jej mizerne ohodnotená práca pripravuje o nervy. Za to nikto nemôže a keď sa ja vždy slušne pozdravím a wc po sebe nechávam čisté a ako debil ešte aj nafrkanu vodu okolo umývadla utriem, tak naozaj nemyslím, že by som si mala vyčítať že výnimočne použijem len to wc

mircalla
13. jan 2024

@mamutka Presne tak