Muži riešia prácu a status miesto vzhľadu?
Aj vam sa už stalo, že vás muži ponižovali pre prácu, čo robite, že nezarábate viac (mám pomáhajúcu profesiu, mám VŠ)? Ti chlapi ani VŠ nemali, sami nezarábali dobre a jeden chcel, aby som si našla lepšie platenú robotu, ďalší, aby som si otvorila vlastnú kaviareň?
Muži sa hraju, že im na našom sociálnom statuse nezalezi, že to len ženám, ale nie je to tak. Každý chlap - či na ulici, na zoznamke, kdekoľvek- jedna z prvých otázok je, ze čo robím a kde. Možno ten prvý to neriešil. Ďalší reálne čakali, že zmením job alebo začnem podnikať, pritom jeden bol expodvodnik bez vodičáku, na ktorého boli podané exekúcie (nič z toho som vtedy nevedela) a najprv sa tváril, že stále podniká a hejtoval všetkých obyčajných ľudí, čo normálne pracujú, preto sme sa aj hádali. Teraz robí manuálnu robotu od rana do večera za 1500 a hľadá ženy na sex. Takýto ma ponižoval. A potom další, čo robil poštára v zahraniči a teraz sa snaží okrem istej svojej profesie podnikať v tom, že da do luxusne vyzerajúceho boxu horalky, žižalky; nejake drahšie víno, tinkturu a morskú soľ a nejake pero a predáva to ako luxusne balíky za 300-400€😂 No pochybujem, že mu to ide. A mne navrhoval, či by som si neotvorila nejaký podnik.🙂)
Podotýkam, že sa o seba starám a nevyzeram zle. Taká Sugar Denny má napriek svojej obezite milión nápadníkov, lebo ma peniaze a vlastný byt. Aj Shopaholic Adel vždy niekoho ma. Som presvedčená, že Slovákom viac záleží na sociálnom statuse ženy ako na kráse. Odhadzujem morálne zábrany a idem sa zivit inak do inej krajiny. Viem, že mám pravdu. Mám už dosť ponižovania za to, že sa živím poctivo.
Dievčatá,kde to chodíte na takýchto pakov,však otvorí hubu a viem,že je vol a tým to všetko končí,sa otočím a odídem a viac nerozmýšľam
@lenkakravcova prepac nerozumiem celkom tvojej otazke ohladne komunity. Beznym muzom vsak myslim normalneho chlapa, co nemusi travit kazdy den na pive, co ma nejakeho konicka a nema uplne lave ruky, ktory nehlada silikonovu pipinku aby mu ju zavideli susedia a ma pracu z ktorej je dostatocny prijem. Z vierou to nema nic spolocne, iked muslimske a podobne viery, kde zena je zenou v domacnosti, to maju celkovo inak usporiadane a to teda v nasich koncinach neprikladam za bezneho chlapa.
@lenkakravcova na mňa pôsobí veľmi zvláštne, že máš v profile ako prvé uvedené moslimka. Až potom manželka a dokonca až na poslednom mieste matka. Človek si vlastnosti podvedome zvykne usporiadať podľa ich váhy. Ak je pre teba priorita byť moslimkou a na poslednom mieste je byť matkou..zvláštne. Tvoje podvedomie veľmi silno lipne na tom náboženstve a aj preto sa táto téma omiela z tvojej strany v každej jednej diskusii. Už to zaváňa fanatizmom.
Proste si natrafila na vadné kusy, nemusíš kvôli tomu všetkých chlapov nahádzať do jedného vreca... A už vôbec sa nemusíš porovnávať s insta hviezdičkami.
@cinamood_
Lebo to vidno v rôznych komunitách celkovo aké to má smerovanie.
To čo píšeš sú čo - bežné príklady alebo skôr výnimky?
Len to slovo "bežné" má v príspevku zaujalo, preto som reagovala.
Neselektovala som nikoho. K Bohu sa klania, nie kľaká (to pleties s kresťanmi).
@egonsk ok, rozumiem.
@bbshop čo je na tom zvláštne? 🙂 na prvom mieste má byť pre veriaceho vzťah k Bohu. V druhom rade som vydatá, v treťom deti, pretože nasledovali až po manželovi.
Manželkou a matkou som len na tomto svete, viera je preto prvoradá (a podlieha jej aj môj život ako manželky a matky).
@lenkakravcova len aby ta viera ti nezatienila mozog ako manželke a matke a racionálne zmýšľanie, ktoré je na tomto svete nevyhnutne
@cafelatte
Na jednej strane to chápem, neberiem to v zlom, len ako som spomínala, to všetko sa dá odkomunikovať aj na stretnutiach, postupne sa človek dozvie o tom druhom viac atď. ale muži v dnešnej dobe vnímajú slobodné matky ako nejakú ťarchu. Jasné, je veľa žien, ktoré sa musia pri deťoch obraciať, majú to ťažké a možno aj hľadajú muža, aby im po finančnej stránke bolo ľahšie...už len ak by napr. nájom išiel na polovicu...
Ja osobne vždy poviem, že som nezamestnaná, že sedím doma na riti a kysnem, už len z princípu, že človek na začiatku vie, či je záujem preto, že sa niekomu páčiš - po fyzickej aj povahovej stránke, alebo je záujem z iného dôvodu.
Taktiež som sa raz bavila s jedným mužom, prišlo na to, že čo som tie dlhé roky robila v zahraničí a keď som mu povedala, že som tam študovala, že som pracovala v jednej firme 10 rokov, že som robila to a to a dostala sa na vysokú pozíciu, tak prišlo ponižovanie, lebo on zhodou okolností pracoval v rovnakej oblasti na Slovensku. Vraj ešte nikdy ženu v takom odvetí nevidel, že nech si nevymýšľam, posmešky atď. Nechápala som. Ale neriešila som, vedela som, že s takým človekom si už viac nemám čo povedať.
@bbshop snažím sa držať v strede. 🙂
Je normalne, ze muz sa spyta aku mas pracu. To co je akoze na tom? Ty sa muza nespytas, co robi on? Tebe to je akoze jedno? Akoze mne by napriklad dost vadilo, keby muz uz 10 rokov robil nejakeho uradnika za 700 eur a nikam by sa ani po mojom proseni nechcel pohnut dalej a este k tomu mal dlhy a exekucie. I muzi si dnes vyberaju (rovnako ako zeny). Preco by mal muz chciet zenu, ktora byva u rodicov v hladovej doline a robi v skolskej jedalni. Ak ma ten muz naviac a taku zenu proste nechce, navrhne jej zmenu a ak ani to nepomoze ide o dom dalej.
Je normalne, ze sa muzi pytaju na pracu. Problem bude inde a nie v tvojej praci. Neskusis byt viac vyberava ty?
Predpokladam ze keď dobre vyzerás, resp mierne extravagantne, priťahujes exotov. Aj mne sa to paci, taky vyrajznejsi typ človeka, samý štýl a pekné veci atď ale všetko su to o*ebavaci. Fesaci, vyobliekani s dobrým autom, potetovani.. Naoko ok, ale vsetko su to len povrchni jedinci.
Ked chces do života slušného chlapa, a nie zlatokopa, porozmýšľaj ci tvoj vzhľad korešponduje s tym čo chceš dosiahnuť..

@lenkakravcova Registrujem ta z viac diskusii, co si ty prosim ta? Co stale pleties vsade vieru a selektujes ludi podla viery. Poznam aj ateistu aj krestana co svoje zeny nechali doma, 1. rodina 4 deti, 2. rodina az 6! ( ta ateisticka btw ;) )
Naopak po rokoch v zahranici mam bohate skusenosti s tvojou komunitou, ktora si tam klakla k alahovi kazdy vecer, ale k zenam sa chova ako k dobytku, doma ma manzelku s detmi a von by trtkal vsetko co ma vaginu. Doslova 90% ludi tvojej viery su taky.
Nerozumiem, zdrz sa uz prosim tych komentarov kde sekektujes ludi na zaklade nabozenstva, lebo je to uz chore.