icon

Na 6-ročného chlapca spadla futbalová bránka

4. okt 2023

zahliadla som tento velmi smutny a tragicky pripad.... stal sa na spiši. Zacalo sa trestne stihanie v pripade usmrtenia by ma zaujimalo celkom ci sa v tom dakto nevyznate ze kto ma za zodpovednost aby branky boli pripevnene do zeme a tak ze kto vlastne bude postihnuty za toto .... lebo viem ze branky musia byt upevnene ci uz obranku alebo o zem a tu to nebolo tak spadla.... tiez 6 rocne bolo bez dozoru, vy by ste pustili na ihrisko same?? ja neviem popravde 6 rocneho som sameho len tak nepustila ale to som ja neviem ako to beru ine mamicky toto bolo nahodne nestastie :/

Strana
z2
cocolino234
Autor odpoveď zmazal
zmrzlinka2021
4. okt 2023

Zodpovednosť má prevádzkovateľ ihriská. A dieťa by zomrelo bez ohľadu, či by tam bol jeho rodič alebo nie.

tosomja
4. okt 2023

Keď to bolo v areáli, kde nemal čo robiť, tak je zodpovedný rodič.
Ak to bolo počas tréningu. Tak zodpovedný dozor.
Čo sa týka ukotvenia bránky, neporadím, ale to máš tak ako na kolotoči, ideš tam mimo otváracích hodín, keď to nie je otvorené, spustené, zabezpečené, niečo sa stane, tak koho budeš viniť? Ja by som sa zbláznila od zúfalstva, keby sa toto stalo mojim deťom a viem, že som zodpovedná a sami nemali čo robiť vonku.

diewcatqoo
4. okt 2023

6 rocne dieta by nema co chodit same na ihrisko. Ja viem, ze niektore maminy takto stare deti bez problemov pustaju, aj my sme chodievali v tomto veku uz sami za kamaratmi, ale podla mna je takto stare dieta este male a nedokaze rozumne vyhodnotit urcite situacie. Mam 6 rocne dieta, je naozaj rozumne, ale nepustim ho sameho, lebo mu v tychto veciach este neverim.
U nas nedavno zrazilo auto 6 rocne dievcatko. Cele prazdniny dieta behalo same pomedzi auta a hovorila som manzelovi, ze je len otazkou casu, kedy sa stane nestastie. Par dni na to do nej vpalilo auto - mala ma vazne poskodeny mozog, uz sa nastastie prebrala z komy, ale bude mat dozivotne nasledky. Rodicia budu mat vycitky do konca zivota.

mk1111111111
4. okt 2023

Ako ma byt upevnena branka o branku? To si neviem predstavit

miskakyska
4. okt 2023

Som ešte nevidela na žiadnom ihrisku upevnenú bránku... veď to menší kolos.. ňou len tak nepohneš..nevedno,čo tam stvárali

tosomja
4. okt 2023

@miskakyska tiež si to neviem predstaviť. Hokejová áno, ale futbalová je veľká, mohutná, veď to sa len tak nepohne, aj keď sa na ňu zavesí niekto.

saxana000
4. okt 2023

Branky sa bezne presuvaju kvoli treningom a koseniu.dvaja chlapi ju bezne prenesu.nikdy nie su ukotvene.max u nas zamykaju retazami jednu o druhu.nemali sa tam co hinčovat deti na nej ani vymyslat.nemali tam vobec co robit.6 rocne dieta bez dozoru vecer vonku neexistuje..jednoznacne chyba rodicov.ale zodpovedny bude prevadzkovatel alebo hospodar ihriska.

simona20201309
4. okt 2023

To sa stalo znovu alebo len spomínaš starý prípad?

simona20201309
4. okt 2023

@miskakyska stačí vyliezť hore q zavesiť sa. Keď sa rozhojdas, nie je problém prevrátiť celú bránku. Ja som myslela ze toto je už dávno nejak ošetrené a tie bránky musia byť zabezpečené.
Hrozne!!!
Asi by som ešte 6r dieťa nepustila von bez dozoru, aj keď si myslím, že sa nedá celý život chodiť dieťatu za zadkom. Ale 6r je fakt ešte nezodpovedné

zorkahorka
4. okt 2023

Milujem vety typu: a kde boli rodicia, preco bolo dieta same? Dieta bolo na treningu. Neviem, ci sa uvadza, ci tam rodicia boli alebo nie. Ale - je to podstatne? Vy sa bezne od deti nikdy nepohnete? Stojite pri nich aj na treningu a kopete s nimi do lopty??? 🙈 Dieta sa pokojne mohlo nestastne smyknut na travniku a spadnut na hlavu.

misinka0611
4. okt 2023

Mám 6 ročného a určite by som ho nepustila samého na ihrisko. 6 ročné dieťa musí byt pod dozorom dospelej osoby.

huxy
4. okt 2023

@zorkahorka vy ste nepozerali správy? Dieťa nebolo na žiadnom tréningu. Tréning bol zrušený. Boli tam len deti bez dozoru. Deti sa kvackali na bránku a prevrátili ju rovno na to dieťa, ktoré tam akurát nešťastne išlo. A žiaden dospelý tam nebol.

autor
4. okt 2023

@zorkahorka si to najskor prever a potom mudruj... prosim, pre dobro vsetkych. Lebo toto co sem pises s nulovymi info je odveci. Kto by cakal ze sa branka prevrati a dieta zomrie?? no ziadny rodic ale otazky kedy 6 rocny chlapec je sam na ihrisku nie su odveci ako tvoj koment.... nebavime sa o 8 alebo 10 rocnom chlapcovi a ani o tom ze dieta iba pred bytovku a vidis ho z okna..... toto neni behanie za ritou dietatu ale 6 rocne nema co robit podla mna same bez toho aby si ho priebezne kontroloval @zmrzlinka2021ano tomuto sa nedalo vyhnut kedze tam rodicia neboli ale je blbost ze keby tam rodicia boli aj tak by sa to stalo,, ktory normalny dospely by dovolil detom aby branku prevratili... to je to .... na treningoch mojmu vzdy vzdy na zaciatku roku hovoria ze s brankou hybu iba dospelí a vysvetluju rizika....

ja mam syna co hra futbal za mesto a branky musia byt upevnene v prispevku som sa pomylila, nie o branku ale o plot, retazou alebo do zeme.
@tosomja pohne zial :/ ono sa to len zda ale naozaj staci malo a prevrati sa ak neni pripevnena.... ale moc tazke nie su. Lenze tu chlapec akurat prebehol pred nu ked padala a dopadla mu myslim na krk alebo zatylok, proste vzadu medzi hlavou a krkom, keby mu to padne hocikde inde myslim ze by tu dnes este bol.... bolo to nestastie
@simona20201309 stalo sa to zial v utorok vecer :( ani som nevedela ze bolo tolko pripadov... je to hrozne.

simona92101
4. okt 2023

Pokial som dobre pocula,deckam bol trening zruseny,napriek tomu boli bez dovoleniw na ihrisku a zabavali sa tak,ze dvihali branku.chlapca vraj poslali pod branku a nasledne ju nanho pustili a privalila ho rovno na hlavu.

autor
4. okt 2023

@simona92101 a potom niekto povie ze keby tam boli rodicia aj tak by sa to stalo... urcite

hortenziaj
4. okt 2023

Je to nešťastie, rodiča si to budú vyčítať, ale tak ak im zrušili tréning a rodiča išli poňho akurát, nech tam nie je sám, že sa dozvedeli na poslednú chvíľu, nuž nečakali ze sa toto stane. Nevieš podrobnosti, žiaľ, uč hlavne svoje dieťa zodpovednosti, nech si dáva pozor na seba. Lebo nešťastie sa fakt môže stať aj keď ti budeš na blízku, proste nie vždy ustriehnes

slavomira236
4. okt 2023

Branka na nasom skolskom ihrisku nieje upevnena

petulda333
4. okt 2023

@hortenziaj podla sprav a info od dedka,tam nemal co robit. Ak by siel na trening,tak hadam by sli aj rodicia a neposlali by ho sameho.A predtym sa prisiel domov napit a vratil naspat. Dedko si dokonca mysli,ze mu to chlapci urobili schvalne,lebo ze mu stale robili zle

simona20201309
4. okt 2023

Podľa správ ide o chlapcov z osady. Tam je úplne bežné že sú deti bez dozoru pomaly od narodenia. V týchto kruhoch takéto tragédie nie sú ničím výnimočným....

enya00
4. okt 2023

a co ti pomoze tu o tom polemizovat? lahko je sudit ostatnych a velmi chces byt za mudru, ale zakladat temu o takomto nestasti, aby som tu mohla mudrovat?Ked si taka macherka, napis tym rodicom a spytaj sa ich, co tam to dieta robilo same… 🤦‍♀️

hortenziaj
4. okt 2023

@petulda333 neviem, nečítala som to presne, len dedukujem podľa info tu co písali baby. Nuž tak rodiča si to budú vyčítať celý život, a chlapci, ak to naschvál urobili, tak asi tiež, nečakali ze to skončí až takto.

petulda333
4. okt 2023

@enya00 ake mudrovanie? Niekedy si rodicia ani neuvedomia,zeby mohlo dojst k tragedii. Mne to tu pride ako normalna diskusia
@hortenziaj ja som to len zhliadla v tv. No je to hrozna tragedia

enya00
4. okt 2023

@petulda333 normalna diskusia?polemizovat tu o smrti dietata a vycitat nieco o com nic neviem, ako bolo, co bolo..len som to niekde citala?to mne normalne a hlavne uctive k tomu mrtvemu dietatu nepride

mircalla
4. okt 2023

Deti z osach chodia von aj mladsie, absolutne bez dozoru

petulda333
4. okt 2023

@enya00 pisem to,co povedal jeho dedo. Asi vie viac nez ty.

hedviga2
4. okt 2023

U nas bol taky pripad. Chalan sa zavesil na hornu žrd a prevrátil si branku tiez na hlavu - tvár. Ostali mu následky. Ja som mu utekala volat sanitku. Mama mu “vyberala” krv aby mohol dýchať. Ked som to počula dnes, po rokoch ma striaslo.

zorkahorka
4. okt 2023

@huxy
@autorka - ok, sorry. vychadzala som z prvotnych info

enya00
4. okt 2023

@petulda333 ale vies co, absolutne nemam chut sa tu s tebou dohadovat, ked mas tak plytky zivot, ze tu potrebujes riesit smrt chlapca a dedukovat, tvoja vec..svoje som si napisala a koncim..pekny vecer prajem, aj ked pri rieseni takejto temy,toasi nepojde, ale tak ktovie 💁

Strana
z2