icon

Na akú potravinu z vášho detstva si pamätáte?

abigeilleo310
29. okt 2021

Ahoj. Na akú potravinu z vášho detstva si pamätáte.? Ktorú ste mali najradšej? Z tých co sa už teraz nevyrábajú. Ja som mala rada milkiway hviezdičky , banánové a jahodové keksy, tie predával primazdroj, keksíky Vlnky, jahodovobananovy a ríbezľový nápoj Tang, také fialové a ružové a myslím oranžové to bol taky široký pasik, spolužiak to nazval jazyk, nanuk s kasperom, ríbezľove a ananasove acidko , jogurt, ktorý mal oranžový obal a bol na ňom krtko... Škoda že to už nevyrábajú.

miricka77
29. okt 2021

@samkolea Tie Miki kolaciky som milovala.

foxyfox
30. okt 2021

Také tie arašidové cukríky v oranžovom obale, potom som ich ešte pred pár rokmi našla, ale už vôbec neboli také dobré. A keďže mám 30 tak niečo menej retro: kinderká s tými krásnymi figúrkami. Keď sme so sesternicami dostali na Mikuláša strašidelný hrad s niekoľkými kindervajcami a boli v nich tí v tme svietiaci duchovia, to bola radoooosť. A potom tučniaci, hrošíci, strašne veľa sérii bolo. Teraz keď kúpim kinderko tak je tam vždy nejaká skladacia blbosť

foxyfox
30. okt 2021

@oliviakatka lussete ❤️ moja mama (✝️😔) pracovala v mini potravinách na sídlisku a vždy keď som ráno išla do školy, zastavila som sa po desiatu a väčšinou som dostala aj trubičky

karolinakr
30. okt 2021

@anos18
@qetka copa cafe, fragola limone maju v Kauflande v teglikoch za 0.40 u nas v obchode to iste za 0.75 a chutia dobre hlavne to copa cafe, pre mňa to je asi najlepšia zmrzlina chuťovo.

karolinakr
30. okt 2021

@foxyfox čo maju všetci s tymi Lusettami, to boli take dobre? Ja si pamätám trubičky z čias komunizmu, niečo fialove na obale a boli výborne, kakaove a potom, začali vyrabať take 4 škoricove a tie mali zas zelene na obale take hrubšie. A to ked mi mama kupila, ja som si jednu sporila aj týždeň, to bolo hrozne dobre. Ako padol režim začali firmy vyrabať asi 30 druhov inych, ani jedny mi už tak nikdy nechutili. To sa neda porovnať a hentie prestali vyrabať to je pre mňa sklamanie na sklamanie

kacusik69
30. okt 2021

@vitriolka Danko bol smotanovy, pena bola Aha - povodne cmarova, potom uz len kakaova

kacusik69
Autor odpoveď zmazal
natasha1988
30. okt 2021

@abigeilleo310 Dru trubičky orieškove alebo prazdne neplnene, uz ich nedostat, len vseljake polske nahrady.

karolinakr
30. okt 2021

Bublinková čokoláda

andrad
30. okt 2021

Čokoláda Barila, sójová čokoláda ZORA a karamelové lízatká, také mäkké vždy sme ich hneď rozhrýzli 🙂

evica17
30. okt 2021

Vlnky 🙂

karolinakr
30. okt 2021

Tie vlnky neboli až také dobré, dali sa zjesť, ked ine nebolo ale Lina je moja top napolitanka

kacusik69
30. okt 2021

Pamatam si este nanuk Kysly xicht, cukriky Center Shock (v strede extremne kysle), lizatka ring pop, push pop, Spice Girls lizatka, Aha penu (povodnu - cmarovu), oblatky Radka, Resanka, keksiky (tusim) Trend - uzke keksiky v hnedom a bielom obale, Turbo zuvacky, malinovky v sklenenych flasiach (malina, kiwi, pomaranc), Antiperle, karamelove/cokoladove lizatka v zelenom obale s kravickou, Solero nanuk take gulicky, dren Juzanka

kacusik69
30. okt 2021

Mino - mini zuvacky, Big Babol, Spice Girls lizatka

zuzika219
30. okt 2021

Delí fialová mi chýba a ľúbila som medové lízatko na špajle 😉

malinovka333
30. okt 2021

@zuzika219 skoda ze nezacali aj tuto vyrabat.aj ta guarana bola dobra.

frufruwa
30. okt 2021

Pamätáte si niekto tie cukríky vo vajíčku, alebo sliepočka to bola? Alebo tie biele salonky? Mnam

malinovka333
Autor odpoveď zmazal
malinovka333
Autor odpoveď zmazal
frufruwa
30. okt 2021

@malinovka333 jeeeeej tak toto vidiet ze aka nostalgia

karolinakr
30. okt 2021

@malinovka333 mňam, toto odkiaľ máš? Akurát sme sa včera s mamou rozprávali o tom cukre, že aký bol pekný, ale si aj človek priplatil Nevieš, či to ešte vyrabajú niekde, by som si kúpila?

malinovka333
30. okt 2021

@karolinakr to mam len obrazok niekde stiahnuty, nevyrabaju to

0silvia0
30. okt 2021

@malinovka333 boze nam babka tiez davala na toto alpu, to z nas vychovavali buducich alkoholikov ci co? 🙈

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
malinovka333
30. okt 2021

@karolinakr toto sa nevyraba hadam 20rokov ak nie viac,

malinovka333
Autor odpoveď zmazal
saraxyz
30. okt 2021

@malinovka333 mňa vždy bolelo hrdielko🤣🤣🤣 keď starká nechcela dať kocku cukru s alpou, tak aspoň som si cukor "ukradla" 🤣
Aha,čo som našla, ale v ČR https://nakup.itesco.cz/groceries/cs-CZ/product...

malinovka333
30. okt 2021

@saraxyz sa mi aj zdalo ze to niekde zacali vyrabat tusim v cechach ako pises, mari sa mi nieco, ,ale len ten biely, ked bude u nas hned si ho kupim,

saraxyz
30. okt 2021

@malinovka333 sa čudujem, že to ešte nezačali robiť aj u nás. Podľa mňa po farebných by neostala ani stopa🤣

karolinakr
30. okt 2021

@saraxyz hned by som si 2 balenia zobrala na šup