Na čo sa zamerať pri kúpe umývačky riadu?

zuzulos1
18. jún 2015

Ahojte zienky, ktore pouzivate umyvacku riadu. Chceme si kupit... viete mi odporucit znacku, pripadne na co sa mam pri vybere zamerat? Dakujem!

bonaqa2013
18. jún 2015

@zuzulos1 dobre je aj počuť kto má aké skúsenosti, ale skús si pozrieť Heuréka. sk tam je porovnanie.....

zuzulos1
autor
18. jún 2015

Tam som uz pozerala, chcela som si precitat skor take z realneho zivota...odporucania ;) ale dakujem 🙂

prasiatko30
18. jún 2015

Zalezi aky mas rozpocet - top je miele a potom asi bosch a siemens - s miele nic nepokazis a zabezpecis si klud na najblizsich 10-15-20r urcite.siemens ma moja svokra a zatial ok bez ziadnych oprav asi 5r a boschku ma moja mama a tiez jej uz funguje asi 8r bez ziadnej poruchy

simsalabim
18. jún 2015

Ja mam Bosch. Uz druhu. Prva sluzila bez jedinej poruchy 13 rokov, potom uz nejako zacala horsie umyvat, tak sme kupili novu. Nad inou znackou som ani neuvazovala. Kriteria...no asi sirka, dolezita je spotreba a ak ju mas v kuchyni s obyvackou, istotne hlucnost. Kamoska ma Beko, a nemozu pri nej pozerat telku. O nasej ani neviem, ze ide.

evakva
18. jún 2015

Ja mám Beko, používam už 6 rokov a bez jedinej poruchy. Môžem len odporučiť

stary_ujco
19. jún 2015

Ja by som uz nikdy nekúpil umývačku, čo nemá vyriešené ukladanie malých veciciek a netypickych predmetov. Extra priborova zasuvka alebo šikovne riešený košík. Spotrebu nerieš, aj tak sa uvádza v nejakom turbo režime, ktorý nikdy nezapnes.

ichbinich
19. jún 2015

Rozmer, ako prve 😉
Potom vnutorne riesenie, najlepsie su sklapacie drziaky, aby sa dala flexibilne nastavit podla toho, ci tam davas 30 tanierov alebo 4 velke hrnce.
Hlucnost, to urcite nepodcenuj.
Aby ti ukazovala, kedy treba doplnit sol a lestidlo, este lepsie moznost nastavenia tvrdosti vody a mnoztva lestidla, aby si to prisposobila vode v tvojom meste a kombinacii prasok/tableta/lestidlo/sol, ktoru pouzivas.
No a v neposlednom rade aj ake ma programy: ked mas casto velmi spinave riady, tak bude treba aj silny program. Ak mavas zvycajne par tanierov, na ktorych su omrvinky, staci program s nizsou teplotou. Vacsinou mauju umyvacky uz automaticky program, ktory zisti, ake su riady spinave a prisposobi aj teplotu aj dlzku programu.
Moznost skratenia programu - to pouzije vyssiu teplotu a viac vody, ale bude rychlejsie umyte.
Spotreba vody a elektriny. Ta je najnizsia na eco programe, ale ten je najdhsi, u mna trva 3 hodiny.
Ja mam Bosch Speed Star (aj ked just ten party program som este nepouzila 😝).
Je dobra, ale nerozpusti Somat7 a Somat10 taby. Rozpusti Claro "obycajne" taby. Sol si davam sama, lestidlo uz dlhsi cas nedavam, lebo z toho DenkMit lestidla som mala horke riady. Mam kupeny Somat prasok aj Somat lestidlo, ale tuto kombinaciu som este neskusala. S tymi tabmi, co mam teraz, pouzivam iba eco a auto program. A lezie mi na nervy, ze to tak dlho trva...
Este tip: ked horsie zacne umyvat, je najvyssi cas vycistit filter a dat cistic na program s co najvyssou teplotou, bez riadu a neskrateny.

paskolinka
19. jún 2015

pozri si programy, aby ti vyhovovali casovo. my mame bosch alebo siemens (ani neviem, je to jeden koncern) a je tam 1/2 hodinovy program dost slaby a potom az 2,5 hodinovy. nic medzi tym. zda sa mi aj dost hlucna. tiez nam po 2,5 roku rupli dvierka, mozu byt teraz jedine uplne zavrete alebo uplne otvorene 😠 takze mna tato akoze kvalita zatial nepresvedcila... pravda je ale, ze je to nasa prva umyvacka, tak nemam velmi s cim porovnat. v praci mame whirpoolku uz roky a nezda sa mi, ze by bola v niecom horsia.

zuzulos1
autor
19. jún 2015

No zienky, s muzickom rozmyslame nad touto... http://umyvacky-riadu.heureka.sk/whirlpool-adp-...
Myslite, ze moze byt?

prasiatko30
19. jún 2015

@zuzulos1 po skusenosti mojej kamosky s whirlpool spotrebicmi by som nad nimi vobec neuvazovala - prdla jej mycka po nejakych4-5r kebyze nemaju doplatenu predlzenu zaruku tak by ju uz boli davno vyhodili ale aj tak posledny rok im ta mycka furt hapruje, opravar k nim chodi ako na hodiny klaviru a teraz uz len caka kedy im prdne uplne lebo im uz funguje len jeden program a povedala si ze ked prdne aj ten tak whirlpool odchadza do velkych lovist a urcite uz kupuje len miele

bibistec
21. jún 2015

my mame beko a po 8 rokoch sa zacala kazit takze asi nie a este mi vadi ze je tam kosik na priborry uz by som taku nekupila pribory len do zasuvky riesit lebo takto to zbytocne zabera miesto a je to ostrym hore cize sa casto poskriabem ked tam vkladam este aj tanier . o whirpoole ani nerozmyslaj vseobecne su to nekvalitne spotrebice akekolvek. miele, electrolux, bosch s tym myslim nic nepkazis.

gwen83
21. jún 2015

na whirpool sa vykašli ak nechceš prísť o nervy... na základe vlastnej skúsenosti by som spotrebič whirpool už v živote nekúpila... zo značiek pozri bosh alebo siemens... poprípade ešte AEG Elektrolux...

zuzulos1
autor
21. jún 2015

tak dakujem baby, momentalne premyslame nad touto, od whirpoolky ste ma odhovorili ;)
http://umyvacky-riadu.heureka.sk/bosch-sms-53l1...