Na koľko stupňov kúrite v rodinnom dome?
5. jan 2015
Ahojte mamicky, chcem sa spytat, na aku teplotu vykurujete rodinny dom, pripadne ci kurite vo vsetkych izbach a pod. Ja sa s manzelom stale neviem dohodnut na teplote kurenia, jemu staci 21 stupnov,, niekedy aj 20, mne je ale chladno, mne vyhovuje 22-23 stupnov. On vsak stale tvrdi, ze v rodinnych domoch sa bezne kuri na 20-21 stupnov, takze " ako mi moze byt zima?"Dakujem za odpovede.
Predošlá
Strana
z2
My máme 23 a viac, moja priateľka patrí medzi zamrznuté a myslím, že by sa nebránila, keby bolo aj viac.. je toľko koľko si povie.. aj tak mám radšej keď chodí menej oblečená 🤐 😀
22
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.
máme novostavbu a dve malé deti, takže na 24 stupnov. Je to ideálka
21,5 vtedy je všetkým akurát, pri 23 už chodím nervózna že je moc teplo...
Predošlá
Strana
z2

@beah no veď urobte nejaký kompromis, vykurujte na 21,5 🙂
My máme nastavený termostat na 20 stupňov cez deň a na 18,5 v noci. V noci spíme v spálni pri otvorenej vetračke aj teraz v zime. Riešim to tak, že keď cítim, že nám je chladnejšie, sedíme pri telke alebo nevyvíjame žiadnu činnosť, jednoducho ručne naťukám na termostate o stupeň-dva viac. Prikurujem aj keď čakáme návštevu z paneláku 😀 lebo tí u nás mrznú. Prihodím stupeň aj keď prídeme zvonka a potrebujeme sa zohriať, alebo keď deti vylezú z vane a majú mokré vlasy atď. Určite to nie je tak, že nad dvadsať stupňov nevykúrime ani keby sekery padali, to nie. Komu je chladno, tak prikúri a nikto to nerieši.
Ja som vyrastala tiež v paneláku, ale takéto chladnejšia klíma v dome je určite zdravšia a zvykla som si.