Na pobavenie k príspevku zo včera
Ahoj babizne, včera sme tu mali búrlivú debatu o nosení rusok, dnes som bola s malou u lekára a pri vstupe bola dezinfekcia, a vypočula som si rozhovor dvoch "dám" bez rúška "že či nám ony volaco nedávajú aj do tej dezinfekcie" 😀 skoro mi odpálilo dekel z hlavy 😀 len tak na pobavenie, pekný podvečer 🙂
@matapo to už je čisté psycho. U nás je to v pohode svokrovci aj švagriná ockovana švagor nám zomrel prednedávnom bohužiaľ zaockovali ho keď sa mu rozbiehala rakovina o ktorej nevedel a organizmus to nezvládol ale to je skôr zanedbanie prevencie. Moji rodičia ockovany nie sú my tiež ani normálne sa bavíme. U nás je názor že je hlavne aby sme sa aj za 10 rokov stretli v pohode a v zdraví či už s očkovaním či bez
@vanda323 je to každého osobná vec,ale treba chápať aj zamestnávateľov,ze sa pýtajú. Ak napríklad mali takú skúsenosť,že vo firme sa im rozšíril covid a boli v prdeli(čo som zažila😊),tak sa snažia urobiť aspoň nejake opatrenia.
@viestta Mne je najviac ľúto že táto vakcina rozdelila ľudí...že nie sme ako ľudstvo tak vyspelé aby sme sa dokázali navzájom rešpektovať a nedelit sa na očko a neoçko. Ja sa očkovať nechcem, ale rešpektujem každého kto sa rozhodol očkovať sa...ak by ma však nútil niekto očkovať sa na silu , čo dúfam taká situácia v 21. Storočí nenastane, tak potom by sa asi prejavila moja rómska krv 😝
@dusankomoj Tak samozrejme, každého treba chápať. Ale na nikoho netreba tlačiť
@sisaka som si toho vedomá, myslím, že aj učiteľky, preto to postupne zrušili a umývali si deti bežne ruky. Inak mame tiež overenú detskú dezinfekciu, používame minimálne aj tak.
@vanda323 ockovani by sa k celej veci tiež mohli stavať štýlom ideme do ulíc lebo nesúhlasíme s antivaxermi. Dali sme sa očkovať aby na jeseň neboli plne nemocnice kovidovych pacientov aby naše deti sa nenakazili napr v škole keď nedosiahneme kolektívnu imunitu aby sme nevyhadzovali ďalšie peniaze na starostlivosť o kovidovych pacientov aby sa usla zdravotná starostlivosť a nemocničné lôžko aj pacientom s inými diagnózami aby sme nečakali nabudúce na sanitku zbytočne a tak ďalej a tak podobne. Pretože to nie je len o mne ale tieto rozhodnutia majú dopad na nás všetkých lebo ci sa nám to páči alebo nie a bez ohľadu na to co si o kovide kto myslí tak sa mu venuje viac pozornosti než čomkoľvek inému a kovidovy pacient má prednosť pred ostatnými. Tak napríklad aj preto by mohli zaočkovani protestovať
@vanda323 áno, vadí mi protest, kde blokujú pol BA a sanitky kvôli nim nestíhajú ku pacientom. Keď sa odmietajú očkovať, nastupuje možnosť testovať sa. Ale nieee. Tam nastupujú už dalsie bludy ako vŕtanie do mozgu atď. Keď sa niekde rozšíri žltačka, preventívne ockuju všetky kontakty - chcem vidieť, tie protesty... Keď ma niekto salmonelu, tiež testujú kontakty, tiež nastupuje karanténa. Moja babka zatiaľ nemohla byť zaockovana. A kvôli tomu ju už zase od jesene neuvidia pravnucata. Lebo nemáme kolektívnu imunitu a niekto ma skvelý nápad premorit školy.... vieš, ja rešpektujem, ak mánie kto vážny dôvod neockovat. Ale dôvody typu soros, farmabiznys, cipovanie, zmena dna a pod, za to by som "strielala".
@nnoovvaaja Vidíš, ale toto už je také sebecké, nemôžeš prinútiť niekoho očkovať sa ...ešte tomu aj vakcínou kde je xy nežiadúcich účinkov...keď sa mi po vakcíne niečo stane, kto za to bude zodpovedať? Ja, nie? Môj ocko umrel po očkovaní a ŠÚKL to neuznal....a vieš koľko je úmrtí alebo nežiaducich účinkov ktoré ŠUKL neprizná?Mojej známej sa po očkovaní pod okom spravil taký vred že dovi...povedala že na druhú dávku ani nejde ...vieš ja chápem tomu čo píšeš, o tých sanitkach a tak ale treba si uvedomiť že táto vakcina je čosi nové....je veľa odborníkov ktorý sa staviaju na jej stranu a veľa odborníkov ktorý ju zavrhuju..V mojom okolí sa mne napríklad traja MUDr. Vyjadrili že očkovať v žiadnom prípade vôbec nie touto vakcínou...
@ukulela Áno, aj mne vadí protest kde ľudia pľujú na iných ľudí, kde sa blokujú sanitky atď. Protest by mal byť slušný. Ale tak vidíš , ja vždy poviem nájdu sa aj taký všade....to neznamená že všetci neočko. Sme teraz pľuli a blokovali sanitku...a neznamená to tak isto že veríme že vo vakcíne je čip...a testami nám ho dajú do mozgu...ja sa nemám vôbec problém testovať, áno zaplatím aj keby test stal 50 eúr a trebalo mii ho každý druhý deň a vieš prečo? Radšej sa otestujem ako do seba pichnem niečo čo neviem ako v mojom tele zareaguje. Môj ocko covid prekonal , mal ťažší priebeh, ale zvládol ho... očkovať sa veľmi nechcel dať no dal sa lebo mal cestovať....umrel...ŚÚKL to neuznal....ktovie koľko takých prípadov ešte neuznal ..lebo šak netreba všetko priznať, pretože vakcina je sloboda, treba byť číslo jedna v zaockovanosti v EÚ. Ta vakcina je ohromná práčka peňazí, nikto ti negarantuje čo sa ti môže stať máš to na vlastné riziko, a tak sa radšej pôjdem testovať!
mojmu muzovi hovori v praci kolegyna: idem od teba dalej, si ockovany, vyzarujes fluidum!!
@janetinka27 aj jej podakoval za to, ze ho povazuje za ocarujuceho muza? 🙂
@moonlight1210 on uz radsej nic nehovori 😂
@viestta ja ale neviem v podstate prečo by niekto mal vedieť, niekto cudzí, že či si, či nie si očkovaná, ja totižto absolútne neriešim druhých, mame v okolí očkovanych a aj nie, aj v blízkej rodine a nikto nerieši druhého. Takže bud si v "zlých kruhoch", alebo nerozumiem. Lebo primitívna nájdeš nájdeš všade to uznávam. Ale podla mňa je primitívne dokola spomínať 5 g, čipy a smiať sa na tom, totižto si myslím, že každý, či ocko, či neocko človek vie, že je to kravina, samozrejme človek pri zmysloch a nauckuje sa z iných dôvodov. A s tými ruskami, ako som písala, prejdeš hranice a už nemusíš mať. A nikto ta nepovažuje za cvoka, čo chce rozširovať chorobu. Takže až také neuveriteľné potrebné to nebude. Ze sa oplatí kvôli tomu nadávať si a robiť scény si myslím. Navyše prv, kým sa do niekoho pustite, treba rozmýšľať, človek môže mať zdravotné dôvody a myslím, že nie je príjemné rozkrikovat po predajni diagnózy. Ja neviem táto doba pekne ukazuje charakter ľudí.... Agresivita, nenávisť atď. Ja sa napríklad nebojím absolútne a ničoho. Iba neuveriteľnej hlúposti a tej je požehnane v tejto dobe. Strach je najhorsie co môže byt.
Nechápem prečo by sa mali tí, čo sú zaočkovaní, za to nejakým si súôsobom hanbiť. Je to predsa plne ich osobná vec a nikto nemá právo ich na základe toho nejakosi súdiť, alebo sa im dokonca vyhýbať
@tehotna40 nuz ja som pocula pribeh, na vlastne usi, ako mi jedna dr povedala, ze ona sa v noci zobudila, ani nevie preco... Lezala na posteli a zrazu zacula ranu, ktora sa akokeby rozliehala a stratila, ak chapete aku...nie jednorazovu ale taku co tichne postupne... A vraj nas posypuju deltou😁😁😁🤓ze to ma na svedomi Jou Bajden😂😂😂🥱
@derdia :D :D :D :D :D Mňa normálne odvalilo :D :D
@klip0 Vies co,susedia zas riesili opacny problem. predskolacka v pohode v skolke, v obchode nosila rusko a zrazu im ucitelka v dochodkovom veku povedala,ze to je nebezpecne,aby to nenosili🤦🏻♀️ A teraz maju problem,lebo si ho viac nechce dat,kedze "pani ucitelka povedala" 🙄 Akoze nech ma ucitelka nazor aky chce,ale vychovu nech necha na rodicov.
@viestta bolo to myslene všeobecne j tam množné cislo... Ja s azvyjnem baviť s ľuďmi, najmä nie celkom celkom blízkymi o všeličom, ale o tom,či som očkovaná a ci nie, určite nie. A blízki ľudia aspoň v mojom prípade neposuvaju ďalej môj očkovací status a všeobecne zdravotný stav. Rovnako ako nevedia, či užívam antikoncepciu, alebo správam s mužom s prezervatívom atď... A preto sa nám žije ľahšie.
@dusankomoj nie, ake prosim ta, ze treba chapat zamestnavatelov?
zistovanie ockovacieho statusu spada do kategorie spracuvania citlivych informacii a kedze pre nieco take neexistuje pravny zaklad, nema na to zamestnavatel ziadne pravo!

@matapo a preco vy vlastne nie ste zaockovani? Aspon by ste od nich mali pokoj 😂😆. Ja niekedy zasnem, aki ludia tu ziju..