icon

Na pobavenie k príspevku zo včera

tehotna40
26. aug 2021

Ahoj babizne, včera sme tu mali búrlivú debatu o nosení rusok, dnes som bola s malou u lekára a pri vstupe bola dezinfekcia, a vypočula som si rozhovor dvoch "dám" bez rúška "že či nám ony volaco nedávajú aj do tej dezinfekcie" 😀 skoro mi odpálilo dekel z hlavy 😀 len tak na pobavenie, pekný podvečer 🙂

Strana
z3
beronsche
27. aug 2021

skoda, ze hlupost nekvitne.. 🙂
mali by sme posiatych ruzami na oboch nazorovych stranach..
Rovnako ako mame hlupych zadubencov v oboch skupinach (ak teda prisne rozdelim spolocnost na dve skupiny, na ockovanych a neockovanych), tak su tam aj agresori, aj provokateri, atd., proste take hranicne osobnostne typy, rovnako ako aj len vydeseni ludia, reagujuci tak trochu skratovo..
Ale je nezmysel po strete s takym clovek zaskatulkovat cele obrovske skupiny ludi, zaradit ich podla jednotlivcov.
svet nie je len cierny a biely.. 😉

eryykah
27. aug 2021

ja tu pridam story: nemozem napisat z akeho prostredia, jeden pan sa dal zaockovat a ked to oznamil tak nemenovana osoba mu kruzila okolo miesta vpichu mobilom /mobil asi nieco mal robit, nepoznam tie ockovacie hoaxy, a odporucila mu si ist dat okamzite predpisat lieky na riedenie krvi. Co ten chudak aj spravil a siel si ich pytat od lekara...

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
amanta5
27. aug 2021

@beronsche Zo zákona zatiaľ nemá. Ale je potrebné ich chápať. Ak očkovanie proti Covid19 preukázateľne zmierňuje a skracuje priebeh tejto choroby, tak pre mnohých zamestnávateľov je táto informácia veľmi dôležitá. Vezmi si napríklad takú logistiku (zasobovanie potravín). Ak ti kvôli Covid19 vypadne naraz 15%-25% zamestnancov na dlhodobú PN, tak proste nemáš šancu vyskladniť potraviny a teda tie nebudú dostupné v obchodoch. Nehovoríme o pár dňoch, ale týždňoch. Pamätáš si na nedostatok droždia? A to bolo len droždie a aká hystéria z toho vznikla.

beronsche
27. aug 2021

@amanta5 ok a potom co? Nezaockovanych vyhodia? alebo ako zuzitkuju tuto informaciu?
Ja chapem, ze ide o zlozitu a tazko riesitelnu situaciu, ale chceme to takto hrotit? zamestnavat len ockovanych? co ti, co ochorenie prekonali? co ockovani ale s pridruzenymi chorobami, s pritomnymi rizikovymi faktormi ako je obezita, ci dokonca vek? Budeme teda ukoncovat prac. pomer v zaujme neohrozenia prevadzky aj s nimi?

amanta5
27. aug 2021

@beronsche Táto informácia je dôležitá preto, aby sa na to pripravili. Na tú situáciu, že sa vývoj chorobnosti zhorší a budú to musieť vykryť napriklad externými zamestnancami. Tych tiež nezoženú len tak na počkanie. A keď ich bude pýtať príliš veľa firiem, tak sa ani tomu zamestnávateľovi nemusia dostať.
Nechápem prečo to ľudia tak hrotia. Už vidím zamestnávateľa v logistike ako prepúšťa nezaockovaneho zamestnanca. To si nemôžu dovoliť, lebo inak môžu zavrieť firmu rovno.

maciatkolulu
27. aug 2021

@beronsche som rada, že to tak vidí viac ludi...

maciatkolulu
27. aug 2021

@eryykah ty si bola pro tom?

maciatkolulu
27. aug 2021

@amanta5 keby ľuďom doslova nedrbala a nekupovali by kilo a viac droždia bolo by ho dosť.. Opäť hlúposť ľudí, u nás bol aj WC papier aj droždie, aj keď teda sušené, ale bolo, bolo všetko. Stačilo počúvať co hovoria normálne obchodné reťazce, že je všetkého dostatok, naopak až prebytok, tak by bol kľud a ľudia by sa nebili ako šialenci. Stačí používať rozum. A používať relevantné informácie a nie, že beta od vedľa povedala, že marika kruuila mobilom a od zajtra nebude dostať dezinfekciu a WC papier, kto nebude mať doma minimálne 10 paklov je v riti😂😂😂.

anita1978
Odpoveď bola odstránená
maciatkolulu
27. aug 2021

@anita1978 ale však vyhovuje, ved koľko ľudí bolo ja ocr na dovolenke minulý rok,teraz pandemicke rodičak, jasne, ze vyhovuje, či ocko, či nie keď sa sypú peniazky😉

beronsche
27. aug 2021

@amanta5 ale prosim ta... lebo zijeme v idealnom svete, kde zamestnavatelom vo velkom zalezi na osudoch ludi (ano, cest vynimkam, vacsinou sa vsak firmy spravaju trhovo..) a ak si budu mysliet, ze neockovani mozu ohrozit z dovodu pn fungovanie firmy a ockovani nepredstavuju riziko (co je len predpoklad), urcite si budu neockovanych aj nadalej drzat.. a bez problemom navysia stavy, lebo to vobec nie je financne nerentabilne..
Takato informacia sa da zamestnavatelom pouzit bud na vytvaranie tlaku na ockovanie alebo ako dovod ukoncenia prac. pomeru - samozrejme nie oficialny, to je nezakonne, ale ako vieme, ak sa chce, sposob sa najde..
A cele je to postavene na pravdepodobnosti, nie istote..

kengurica
27. aug 2021

@vanda323 ja som sa snažila neuraziť neočkovaných, a naozaj tam o Tom nie je ani slovo.
Každý má slobodnú vôľu, a aj dôvody na to, či sa očkovať dá, alebo nedá. Rešpektujem obe strany. Ja nikomu nerozprávam, prečo očkovania nie som, alebo prečo som. Je to čisto moja súkromná vec.
Môj príspevok bol o konšpiráciach, ktoré sú naozaj nebezpečné, a väčšinou sú to šialené blbosti.

amanta5
27. aug 2021

V prvom rade im ide každej firme (logicky) o zisk (biznis). V súčasnej dobe nie je (v logistike) dostatok pracovnej sily...i keď sa ti to môže zdať čudné. Ak je na Slovensku zaočkovaných len 50% ľudí, to znamená, že v ich firme bude asi tiež zaočkovaných zhruba 50% zamestnancov. Samozrejme s ohľadom na konkrétnu pozíciu a lokalitu, kde má firma prevádzku. A to je to čo potrebuje zamestnávateľ zistiť ako presne je to v jeho firme. Či je zaočkovaných 250 skladníkov z 500, alebo či je zaočkovaných len 100 skladníkov z 500. To je podstatný rozdiel.
Teda áno, firma sa správa čisto trhovo ako píšeš. Musí zistiť koľko približne externej sily bude v jeseni a zime potrebovať, aby mohla fungovať. Následne ich musí intenzívne zabezpečovať cez externé pracovné agentúry, čo vôbec nie je ľahké. A teda je rozdiel, či ti príde zabehnutý zamestnanec, alebo úplne nový človek z trhu, ktorý nikdy v sklade nepracoval. Ten potrebuje omnoho viac času na zaučenie a na to, aby začal reálne podávať i dobrý výkon.
To je čistý biznis. Defacto firme môže byť jedno, či u nej pracuje očkovaný, neočkovaný, tučný, chudý, heterosexuál, homosexuál,..... To je úplne bezpredmetné. Firma potrebuje pracovnú silu, ktorá odvádza výkon.
Môžu byť ľudia pokojní, budú si ich držať i keď budú nezaočkovaní. Pretože ich väčšinou nevedia nahradiť.
Možno by si sa čudovala, v mnohých firmách ide vedeniu i o zdravie zamestnancov. A to najmä preto, že tých ľudí potrebuje, aby mohla fungovať ďalej.

tehotna40
autor
27. aug 2021

@maciatkolulu toto s tými kvasnicami ,toaletakom a mukami ma išlo poraziť. Tiež som predavačka aj keď teraz na materskej ale ešte som bola v práci keď toto prepuklo ja som normálne nechápala. Pritom všetko chodilo normálne ako vždy len ľudia kupovali ako sibuty. Najlepšie bolo keď boli dôchodci od 9 do 12. Ráno prišiel tovar mojou pracou bolo ho vyložiť a babky o 9 po mne hulakali prečo sme ráno vyložili všetko droždie im teraz nič nezostalo ....

amanta5
27. aug 2021

@maciatkolulu ale to sme my ľudia. Často sa právame irelevantne, najmä zo strachu. V tomto prípade zo strachu, že nebude droždie. Ako keby si dovtedy ľudia piekli chlieb doma a nebolo čo jesť ☹
Ale ľudia sú sebci. No a čo, že iný človek sa nedostane k žiadnemu droždiu, hlavne, že JA ho mám doma na kilá, keby náhodou chyblo...
U nás ozaj to droždie istým časom nebolo. Našťastie ja ho takmer nepoužívam, tak sme to prežili úplne bez stresu 🙂

vanda323
27. aug 2021

@kengurica Chapem

maciatkolulu
27. aug 2021

@amanta5 ale to bolo úplne choré... A stále som ten WC papier nepochopila, naozaj nie. Ešte droždie, no, ok, ale toaletak?

mnamko
5. sep 2021

@tehotna40 a prečo by sa mala,keď nechce,ja sa tiež nedám,

ailiba
5. sep 2021

@tehotna40 podľa mňa už ľudia ničomu neveria... V TV samé bludy, na základné otázky sú absolútne rozdielne názory dokonca odborníkov, naša vláda ani nehovorím...

tehotna40
autor
5. sep 2021

@mnamko ja som to zato napísala, lebo teraz jak hovoria jak si nič nedajú pichať do tela a tak, a toto im už nevadí, ved keby chceli dajú "nieco" kam chcú, aj do tej injekcie od bolesti nie

@ailiba ja to chápem, ale tak vážne, dezinfekcia? 😀 ved keby chcú, slahnu niečo do pitnej vody a padáme jak hrušky...

ailiba
5. sep 2021

@tehotna40 ľudia majú kadejaké fobie😁

Strana
z3