icon

Na Slovensku dojčíme, nie kojíme!

bihan
19. nov 2007

Maminky, Slovenky, keďže sa neustále objavuje na tejto stránke jeden vžitý bohemizmus, prosím naučme sa konečne po slovensky DOJČIŤ a nie kojiť, ako maminy u českých susedov 😉

nguyen
19. nov 2007

no to aj mna poslala raz starka na do štálu na lojtru že tam na motúze je kupa zakvačena😕

lefika
19. nov 2007

perla mojho manzela (reakcia na dojcenie-kojenie): dojcit? to je ked sa ucis nemecky? 😀
tak ti bihan davam za pravdu: nie vsetci vedia, ze spisovne je dojcit 😎

deina
19. nov 2007

Co takto "bundášik"? Mile slovicko, nie? Alebo "dédika", to sa pouziva asi iba u nas.

evercila
19. nov 2007

u nas je penazenka bugilar 🙂

apropo, ako sa u vas povie vankus? na vychode je zahlavok, niekde podhlavok a moj manzel bystrican hovori hlavnica...
no NENI to SRANDA ?

a zevraj hlupa a zbytocna tema...ja sa bavim dobre 🙂

olusha2
19. nov 2007

lefika, mangel iný úlet 😀

lefika
19. nov 2007

evercila: u nas poduska 😉

danuska24
19. nov 2007

lefika - pozdrav manzela - super reakcia 😉

olusha2
19. nov 2007

ever,
ved aj ja som tu ostala lebo sa "kosím" statočte 😀

evercila
19. nov 2007

co je to lojtra a kupa?
co je to dedika? 😀

olusha2
19. nov 2007

kupa je krhla nie?

olusha2
19. nov 2007

aspon u nas je to krhla

deina
19. nov 2007

Dedika = prababka, to je uz mix slovenciny a madarciny. 😅

evercila
19. nov 2007

....ta to je ina HATATITLA, neeeeee? 😀 😀 😀

lefika
19. nov 2007

este som raz ostala prekvapena, ked typek zo ziliny na intraku nevedel, o com sa bavime, ked sme spomenuli "slize". a zabil to takto: to akoze horkyze slize su horkyze rezance? 😀 no rehnili sme sa, ze sme aj vecerat zabudli.

evercila
19. nov 2007

to ked moj manzel prisiel prvykrat na vychod, musela som prekladat. teraz uz sa chyta...
rady mojej babicky:
"a maľučkoho ľem u perinočkoj trimaj, aj zahlavočok a peľuška "

nguyen
19. nov 2007

kupa je krhla, niekde dokonca vedro, a lojtra je rebrik 😅 tiez som to nevedela az kym ma k nemu nezaviedli 😀

bihan
autor
19. nov 2007

jáj, a starý otec si musel oholiť tie krepé bajúze 😀

lefika
19. nov 2007

a uz ste sa niekedy s niekym pohadali o tom, ci sa ovocie zavara do flias alebo do poharov?

evercila
19. nov 2007

do skleniciek 🙂))

evercila
19. nov 2007

jak moze byt rebrik lojtra, ked rebrik je predsa drabina ?!?!?!? 😀
bajuze su aj u nas 🙂

nguyen
19. nov 2007

nie, ale chcela by som vidiet ovocie zavarene vo flasi v inom stave ako slivovica ci ine -ice

nguyen
19. nov 2007

drabina? no a este sa cudujete ze mame slovnik co nam vsetko zjednotil? 😀 😀 😀

lefika
19. nov 2007

nguyen, nomy sme sa takto na VS chytili cely kruzok, cca 20 ludi. ti od BB na vychod tvrdili, ze do flias a my "zapadniari" sme obhajovali pohare. samo, ze islo o rovnaku vec 😀 ich argument bol, ze ved pohar nemoze mat veko.

lefika
19. nov 2007

ja som zas nachapala, co ze to mam hladat, ked svokra odo mna chcela kluknu. u nas stipec, spisovne tusim kolik 😉

bihan
autor
19. nov 2007

na sklenáre sa dávajú víčka, nie? 😀

nguyen
19. nov 2007

aha, no ja som povodne zo zvolena a tiez som chodila na VS do BB, ale teda flase som este nepocula, je pravda ze asi na vyske neprisli na pretras 😅
ale preco by nemohli mat pohare veko a horcicaky??? 😀 ci to su v BB tiez flase? 😕

lefika
19. nov 2007

aj horcicaky boli pre nich flase. ono to vzniklo tak, ze niekto spomenul, ze od babicky doniesol vo flasi zavarane marhule a my sme nechapali, ako ich tam babka narvala a ako ich chce dotycny odtial dostat 😀

nguyen
19. nov 2007

stipec je spisovne kolik? 😕 ja budem na tom so slovencinou asi kus horsie ako som si povodne myslela 😅

lefika
19. nov 2007

este som si spomenula, pocherajz (??) alebo tak nejako svokrovci volaju kolac.

olusha2
19. nov 2007