icon

Načo potrebuje žena muža?

demons
21. júl 2011

skoro každa žena na materskej dovolenke teda quasy dovolenke lebo moja pani to vola že galeje sa stažuje že jej muž doma nepomaha a že žiadny chlap nepochopi čo je to ked je žena tehotna....ale mam jednu otazku pre ženy ktore maju takuto uvahu..je tehotenstvo choroba????poznam ludi čo im v bani otrhlo nohy ,ruku,dokonca obe nohy a robia takisto ako naše ženy na materskej....druha vec je taka z pohladu muža že ked je žena na materskej tak muž prebera veškeru zodpovednost za rodinu či už splacania hypoteky či už inich veci lebo silne moc pochybujem že samotna žena by stihala z materskej všetko platit o tom silno pochybujem....ale stretnu sa dve kamošky niekde vonku a už len počujem ja som spravila,vymalovala som byt,vymurovala garaž,a ja idem na dovolenku...ale mam teda otazočku ked su teda take naše ženy šikovne načo nas teda potrebuju????aby sme im iba nosili vyplaty a oni ich mohli minat v obchodoch?????

pici
24. júl 2011

@demons jasne. vsetci su mimo, len ty si lietadlo :D

demons
autor
24. júl 2011

ano a praškovacie 😀

pici
24. júl 2011

@demons chod radsej zene pomahat... a nie sa tu rozdrapovat nad tym, co sa ta udajne vobec netyka

drievko6
24. júl 2011

@demons no hlavna vec,ze doma uz je vsetko OK. Ostatne si poradime aj bez teba 😝

demons
autor
24. júl 2011

no vidim že aj ty doma zreme pomahaš ked maš čas reagovať si ako včielka 😀

demons
autor
24. júl 2011

veru tak

demons
autor
24. júl 2011

@kukujka tak sa ho drž a bude všekto ok..... 😉

ela2710
24. júl 2011

@pici kasli nanho, staci si precitat, co napisala jeho manzelka, nestoji za to nanho reagovat 🙂 😉
@demons nikto si tvoju zenu do ust nebral, nikto tu nenapisal na jej adresu nic skarede, skor sa jej tu baby zastavali...ty si ju spomenul v uvodnom prispevku a tvoja manzelka sem prisla a reagovala na tvoj prispevok ,,ktory sa vlastne teba netyka" sama

demons
autor
24. júl 2011

ok

pici
24. júl 2011

@demons moooooooooooooooooj krasny... ja mam uz aj dnes odrobene...

demons
autor
24. júl 2011

@pici si zabodovala si cool 😀

demons
autor
24. júl 2011

@pici tomu verim a nikto ani nepochybuje že nie..... 😀 a nejeduj sa ved zato vobec nestojim škodi to krase 😀

m.i.r.i
24. júl 2011

my sme si s muzom stihli vyskusat obe stranky..ja chapem to myslenie autora, uplne, aj chapem ako sa citi, lebo clovek ma vlastne pocit, ze je v neustalom kolotoci co sa nikdy neskonci a nema kedy si oddychnut..ale to patri uz k zivotu s dietatom a kazdy par, ktory sa rozhodne mat deti musi ratat s tym, ze ci uz je doma na materskej alebo pracuje - zaroven sa venuje detom..teda je nostop v pohybe..zalezi na tom, ako sa partneri navzajom chapu a dopraju si trebars aj obcas volna, mozno niekedy staci ked pomozu babky ci ina rodina..
u nas babky a ini nehrozia, sme s muzom na maleho sami, ale ja som pracovala az do dna porodu ( nefyzicka praca) ale manzel ma cele tehotenstvo hyckal az az..vo vyssom stadiu mi sam zakazoval upratovat, vesat pradlo a tak, ze som ho az presviedcat musela, ze to je v pohode, ze to tehotenstvo veru nie je choroba..ja som bola na materskej 2 mesiace, odvtedy pracujem a zezlo prevzal na vlastnu ziadost moj muz..vybavila som si pradu z domu a mala som vyssi zarobok, moj manzel to bral ako samozrejmost..a sam hovori, ze kazdy muz by si to mal skusit aspon na mesiac, starat sa o babatko..ale viete, ja som si sice manzelka pracujuca, zivitel rodiny ale vzdy som mama a zena a preto to samozrejme nie je take iste pre muza byt na materskej ako pre zenu..moj muz sa viacmenej len stara o dieta..a vari...ja som ta, co dieta ma stale pri sebe v noci,vstava k nemu, vecer kupe a stara sa o domacnost..po sobotach, ked mam maleho uz ja, ked spi tak upratujem, zehlim vecer ked ide spat..ked maly spi cez den, moj muz spi s nim..ved je hotovy z toho 🙂 obcas musim ist na 3-4 dni sluzobne prec a to moj muz taha vkuse sam...vtedy skoro neje..cely den okolo maleho a vecer liha spat snad vtedy ked on, aby ho na dalsi den zasa zvladol..on si ide 2x v tyzdni po veceroch zahrat hokej s kamosmi a sama ho vyhanam nech niekam ide si sadnut, nech mu nesibe len z dietata..cez vikendy zas robi okolo domu, prerabame, nakupuje...proste sme v sichtach obaja vkuse...ja si kedy oddychnem? pracujem a ked nie, tak som vkuse s malym, aby zas moj muz si mohol oddychnut, pripadne nakupit ci nieco spravit...aj my sa postazujeme navzajom, aj ja mam pocit, ze mam malo casu vydychnut...takmer nikdy..esteze nase dobre spinkajuce dietko nam dopraje obcas vecery len pri telke alebo len tak..
takze viem co autor mysli, nie je nic ciernobiele..ani maminky na materskej ci tehulky nie su vsetky chore a ubolene, ale ani tatinkovia co su v praci by nemali bedakat...ak chceli mat dieta tak isto ako ich zeny, tak zial, je to uz sichta na niekolko rokov 🙂

zuzana581
24. júl 2011

Nečítala som celú diskusiu, ale rada by som reagovala. Moje prvé dieťa, dcéra, bola velmi plačlivé a nervozne bábetko. Stále je velmi náročná, ale už som si zvykla 🙂 Takže moja prvá materská bola akoby náročnejšia. Možno som sa viac sťažovala (väčšinou pred kamarátkami) a prežívala som to intenzívnejšie, než som musela. Ide hlavne o to, ako tu už bolo spomenuté, že materská nie je ani tak náročná fyzicky, ako psychicky.
K tomu sťažovaniu sa by som chcela napísať asi len tolko, že maminy ktoré sú psychicky vyčerpané, to musia dostať zo seba a my sme si tiež s kamoškami trkotali a "vyplakávali" ako je nám zle 😀 Ale to takú chvílku, posťažovali sme sa jedna druhej a bolo dobre. Proste sme si potrebovali raz za čas aj posťažovať. @demons lepšie asi urobíš, keď ženské debaty nebudeš počúvať (čítať). Nikdy. 😀 Občas je to životu nebezpečné.
Druhá materská je taktiež občas psychicky náročná, hlavne keď sú napríklad obe deti choré a proste neviete kam skôr skočiť, ale syn je tak pohodové dieťa, že také som ešte asi ani nestretla. Terajšiu materskú si užívam naozaj naplno. Samozrejme, že keď občas s babami trkoceme, tak sa aj posťažujeme, že ten muž si zasa nechal pohodené tie špinavé ponožky pri posteli, ale to je o tom.
Celkovo si myslím, že každá mamina je šťastná, že môže byť s dieťaťom doma, aj keď sa občas s mužom poháda, že jej nepomáha, ale to si myslím skôr preto, aby si vypočula milé slová ako preto, aby muž chytil prachovku a začal kmitať. Mne muž pomáha, má na starosti kúpelnu 🙂 Ale keď ju nemôže spraviť, lebo sa mu prehodili smeny, alebo ja neviem, tak to urobím ja. Všetko je o tom, že sa treba rozprávať a zadelovať si veci tak, aby boli všetci spokojný. Netreba sa porovnávať, čo kto a kolko robí, lebo to sú neporovnatelné veci. Ale každopádne muži si musia uvedomiť, že ak žene skončí materská a ide do práce, tak má na starosti prácu, dieťa domácnosť... Netreba na to zabúdať, že materská je len dočasná. Preto sa treba deliť ako o lásku, tak aj o povinnosti.

pici
24. júl 2011

@natalii6 to sme o tebe ale netvrdili my

tenty
24. júl 2011

... myslim si, ze cela tato diskusia je len potvrdenim toho, ze muzi su z marsu a zeny z venuse 🤐

pici
24. júl 2011

@tenty ale tento je z jupitera, lebo sa zaregistruje na forum, aby riesil zdanlivy problem , ktory je mimo jeho rodiny...

viera27
24. júl 2011

@zuzana581 uplny suhlas. Vecne staznosti su o niecom inom ako o tom, ze je narocna materska. Skor si tym maminy kompenzuju iny problem.
Vsak podla niektorych prispevkov som normalne zarozmyslala, aky to zazrak, ze som tehotenstvo, matersku a dieta + pracu prezila a prezivam bez nejakej fyzickej a psychickej ujmy 😀 .

laila22
24. júl 2011

@demonos precítala som si tvoj uvodný clanok aj diskusiu.. A len v skratke... Ked som otehotnela, prve tri mesiace mi byvalo brutalne zle, malo zelaze, unava, rozne zapali, dokina ma vypisala na pn, na ktorej som zostala az do porodu... s mm sme stavali dom.. po troch mesiacoh som bola skor kazdy den nastupena na stavbe, lebo moj muz, kedze pracoval a ja ,, som doma nic nerobila,,, nebol ochotny ist ani majstrom rano otvorit a to sa vyvazal na sluzobnom aute... ja som auto nemala, takze som vzdz cupitala na bus,ci prsalo,fucalo ...a triasla sa aby mi neprisla kontrola.. s mojou mamou som upratovala stavbu, ked nam mali prist robit parkety, s muzom som robila ine roboty co bolo treba a paradox, ked sme sa nastahovali on sa chvalil, ako to on vsetko urobil.. ked navsteva odysla, tak som sa ho pytala, kde som bola ja, ked natieral tramy, listy a ine veci, ked to on urobil.. cumel ako puk... lebo vsetko om robila s nim, tehotna a nikdy ma nepochvalil za nic, vzdy bol len on.. ked osm sal an ultrazvuk a musel ma odviezt do BA, tak celu cestu nadaval, lebo musel ist na 3 hodky z prace.. Ked sa babo 12 hodin denne, rano od 6 do 20 av sobotu od 7 do 15 a v nedelu od 8 do 12 a vies preco? lebo to tak chcel.. Babo nikdy neokupal, nezobral na prechadzku a s nicim nepomohol, nic nevybavil, ani rodinne pridavky.. ja som bola mimochodom po sekcii.. Moj manzel zarabal asi 6x viac ako ja plus 13 plat a neviem ake odmeny... medzi casom ako som bola na materskej dovolenke v dedine bez auta, ako sme sa vzdy s babom museli vzdy zbalit, ist busom k babke, alebo do mesta na nakup.. alebo neviem kde, vzdy len busom... inak izolacia, tak mi zacalo byt predostierane, ze sa o seba nestaram, ze nemam gelove nechty pri ť mesacno babatku, ze nechodim cvicit a do solarka a neviem co vsetko akosi nechapal, ze sa tam jednak nemam ako dostat s diatom a s kocíkom busom asi tazko ne gelove nechty do mesta...😀 alebo na nejaky aerobik.. paradoxne som jeho peniaze na materskej nemynala na seba a ked som na neho nadavala pred kamoskami, tak opravnene, podla tvojho pohladu som mu mala byt vdacna zato ze zarabal.. medzi casom firma kde som pracovala, skoncila a ja som sa po MD nemala kde vrtait.. zacalo mi byt podsuvane, kedy mienim ist do prace, co pojdem robit, ved som uplna neschopacka.. mam VS..ci si hladam pracu na nete, co si hladam a co vobec chcem robit.. ked malo nase dieta 2 roky, tak som sa s nim rozviedla.. kym mi skoncila matrska nasla som si super pracu, prijali ma na dalsiu VS, kupila som si auto a kym som nemala pracu, iba MD zila som s prispevku a z vyzivneho, platila vstky ucty.. nepotrebovala som drahe handry a neviem co. Dnes som stastna, urcite stastnejsia ako s chlapom co nemal zaujem o svoju rodinu a svoje dieta... A jemu docvakli nejake veci ale uz bolo neskoro...Takze nei vsetky zeny minajui zarobene peniaze na MD a nic nerobia.. A vies co ti poviem, ze chodit do prace je menej narocne ako byt na materskej podla mna, ja tiez niekedy pracujem 10 hodín denne ale o to viac sa tesim na svoje dieta, ked pridem domov.. nehodim ho na krk babke alebo dedkovi, ze ved ja som bola v praci a som unavena, uz chcem pozerat len TV, tak mi dajte pokoj... asi tak Pekný den.

laila22
24. júl 2011

ospravedlnujem sa za vsetky hrubky a popreskakovane pismenka, ale pisala som to rychlo, rychlo.. Pisala som tam, ze pracoval kazdy den od do..🙂

macamac
24. júl 2011

ja len úplne jednoducho k tejto téme-mnohé baby tu všetko krásne popísali-a pravdu 😉

ale

ja vidím hlavný problém v tomto: vo výchove

chalan,ktorý bol doma naučený robiť VŠETKO a to myslím aj spratať si po sebe zo stola a upratať špinavé ponožky....tak to berie ako samozrejmosť a nezamýšľa sa nad tým...a tým pádom má potom určite vypočinutejšiu ženu a nemusí sa na nete žalovať...

môj muž robil od detsva všetko-a veru ho nemal ľahké- pral, varil, žehli, staral sa sestre-teda pomáhal jej s mimčom, robil v záhrade, na roli, staral sa o hydinu, kriesil odpadnutú mamu,..... upratoval, umýval drevené podlahy-to ako s kefou myslím...nemali doma vodu-len studňu-takže každú kvapku pekne zvonka dnu,ak chcel teplú-tak ohrievať....kúril-samozrejme drevom....a pozor- NIKDY!!!! sa nesťažoval, NIKDY!!!
je to chlap do koča i do voza-a nemá problém ani dnes s nijakou prácou
a vie,čo to obnáša
a preto nemyslí ako väčšina mužov- a to,že domáce práce nie sú práce

toť ja vcelku šťastná žena 😉 🙂

cmulinko
24. júl 2011

@bianca nastastie ja uz som celkom zabehnuta matka pohodacka 😀

cmulinko
24. júl 2011

@macamac zial su aj muzy,ktory boli presne ako opisujes az do dna,kym si nenasli manzelky.moj otec vraj kym byval doma,tak robil vsetko v dome aj okolo domu a ked sa ozenil,tak si povedal,ze koniec...a od tej doby v manzelstve absolutne nic mame nepomahal...ani s detmi ani v dome ano okolo domu.

rora
24. júl 2011

@macamac ja som tiez presne toho nazoru ze cele je to vychove. ten moj je navyknuty na system ze sa o nho najprv starala mama (pranie,varenie...) a potom som tuto "rolu" prebrala ja 🙄 a len co od neho chcem aby bol samostatnejsi (spratal si po sebe, pomohol mi obcas s riadom atd.) tak to jednoducho nejde - frfle, lebo k tomu nebol vedeny. takze teraz bojujem s "prevychovou". lebo nikde nie je napisane ze zena sa MUSI automaticky starat v partnerstve o chlapa. mna sa tiez nikto nepyta ci mi vyhovuje kazdy den varit, umyvat vsetok riad, stale dokolecka prat,zehlit,upratovat cely byt a coskoro do toho pride aj dieta a jednoducho pomoc budem potrebovat. nie som stroj.

sisaka
24. júl 2011

@demons - marna snaha, napisane sa tazko prekruca, co? to nie je ako ked zene nieco povies a potom to mozes cele prekrutit a tvrdit, ze si nic take nepovedal, pripadne povedal nieco uplne ine, alebo z nej urobit blba,
ze vobec nepochopila o com (ci o kom) si hovoril 😀

pastuska1
24. júl 2011

@demons si naozaj trapny s tvojou uvahou. sama som s dvomi detmi a myslis, ze mne niekto plati? chlap sa zlakol zodpovednosti a nasiel si radsej nejake stetky, aby doma nemusel byt zodpovedny. mam priatela a netaham z neho peniaze. nehadz vsetky o jedneho vreca. lebo je rozdiel medzi normalnou zenou a vypatlanou ufnukanou husickou, ktora je zavisla na vsetkych okolo.

pastuska1
24. júl 2011

@laila22 uplne ta chapem a drzim palce 🙂

pastuska1
24. júl 2011

docitala som celu diskusiu, mam pocit, ze demons je frustrovany, sam nevie co chce, sam ma zmiesane pocity, odbavuje sa tu na zenskych a radsej bude tvrdit, ze sme ufrflane nez aby si sam priznal to, ze doma neriesi nic. ak by riesil, tak by nepisal take trapne prispevky. okrem toho, par tvoria ludia preto, ze maju riesit aj dobre aj krusne chvile. co cakal demons, ze okolo neho kazdy bude obskakovat? absolutne sa stotoznujem s lailou, pretoze som zazila takeho chuja ako zazila ona a zazila som aj skveleho chlapa. a som stastna, ze som prave toho chuja dokazala poslat do prdele, odvtedy mi je lahsie na dusi aj v penazenke. a na materskej som bola len raz a to tiez asi pol roka, mam dve deti a pri kazdom z nich makam ako srubik. ale debila nikdy zo seba robit nenecham. kto sa nedokaze preniest cez aspekty vychovy dietata a veci s tym spojenych, nech si deti nerobi...

halienka
24. júl 2011

😀 hahaha, dobré, chlap sa sťažuje na ženy, že sa sťažujú na mužov 😀 😀 😀 @demons o čo si ty teraz lepší ako tie sťažujúce sa ženy? 😅 😀 veď robíš presne to isté..."zlodej kričí chyťte zlodeja" 😀 😀

pastuska1
24. júl 2011

ale akym sposobom sa stazuje..ako keby bol chudatko najvacsie na svete. ja skor lutujem jeho zenu. bozinku, uplne mi pripomina mojho ex: "...ale aj ja robim!" "....ale ja vela robim!" "...mna viac boli hlava!" kriste pane, este ze je prec. uf...