icon

Nad čím sa vám naposledy ,,zastavil rozum”?

27. sep 2023

Ahojte, nad čím sa vám naposledy ,,zastavil rozum”?

cicuca
10. okt 2023

Nad tým, že volby vyhral Smer 🤷‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

vorkola
10. okt 2023

@moonlight1210 Ano mam rada vsetkych ludi, som tak vychovana, ale kde pisem ze pod podmienkou,?nedavam ziadne podmienky ,To uz prekrucas fakty,napr, uvediem len ako priklad keby som mala pracovat s lesbou, alebom homosexsuialom to by som podla teba mala ako ze nanavidiet,alebo ze vylucujem,ludi to by bolo pokrytecke, je len bojujem za normalnost cloveka ako homo sapiens, ale samotneho clovek uz som komentoch spominala je mnoho intelig. VS uplne normalka, predchazajuci zivot povedzme chap zijuci chlapom , a zisti ,ze to nie je to prave orechove,ked skusi zenu,, Nikdy som sa neposmievala neodsudzovala cloveka ako takemu, ale nstotoznujem sa od puberty ako som zacala chapat, taketo puta spoluzitia,teda ako by som ,uz ani neviem ako prirovnat,Napr torta podla receptu by bola dobra,ale kedze si tam pridala vela cukru nie je dobra, je az prlis presladena,

moonlight1210
11. okt 2023

@vorkola Trochu som sa stratila v obsahu argumentacie.
Chapem spravne, ze proti nim nic nemas, normalne vies vedla nich zit, prijmes aj od nich pomoc, ak ju potrebujes, ale… vzdy tam bude to ALE, teda to, ze v tvojich ociach budu nenormalni? Take chybne kusy?

proximaa
11. okt 2023

@vorkola vidim, ze mas s inak orientovanymi ludmi problem. Pravdou je, ze tu vzdy boli aj budu. Tak ako aj medzi hetero, tak aj medzi homo sa najdu vystredni exoti. Ale to si mozes ludi rozdelit na akekolvek skupiny (podla rasy, pohlavia,narodnosti, vzdelania) v kazdej najdes ludi, ktori ti budu vadit. V kazdom pripade necitim sa kompetentna na to, aby som ludi posudzovala a odsudzovala iba na zaklade toho, aku maju orientaciu. Myslim, ze vypovednu hodnotu o ludoch maju ine veci

loliki
11. okt 2023

@vorkola Treba byť nad vecou a vidieť tie dva tábory a my obyčajní ľudia len hľadáme pravdu. Je to búrka, ktorá prehrmí. Voľakedy to bolo podobné s fajčením. Fajčenie bolo "in" až niekto sa opovážil obviniť výrobcov cigariet z poškodzovania zdravia. Tak teraz už každý vie, že fajčenie škodí zdraviu. To, že niečo vyškrtli spomedzi chorôb znamená len toľko, že sa ťažšie dotyčný človek dostane k terapii. Neznamená to, že ten pôvodný problém prestal existovať. Pôvodný problém tu stále je, ale odmietajú to liečiť. No ale, niektorým je ťažko s tým žiť. Tak im umožnili, že sa môžu preoperovať. Avšak zistili, že to preoperované vôbec nie je funkčné, je to len sterilizácia, vykastrovanie a branie nejakých hormónov na celý život. Tak skúšajú zmenu späť. Proste sú to najnovšie pokusy na ľuďoch. A ich pôvodný problém stále trvá a nerieši sa.
Ak niekto tu aj tvrdí, že je to vrodené, a tak to má aj zostať. Haha. Keď sa vám narodí dieťa so srdcovou vadou, vtedy to tiež necháte tak?

eliska13
11. okt 2023

Nad ľuďmi v obchodoch kde polka košíka sú sladkosti, chipsy, pivo.Nad deťmi, ktoré musia už v obchode žuť rohlík špinavými rukami, alebo kekse.Nad tučnými ľuďmi a deťmi a kolko ich je

monvitka
11. okt 2023

@zuzanka.zuzu daj stranku na podprsenky

vorkola
12. okt 2023

@loliki Srdcova vada je fyzicke ochorenie,to sa da prirovnat k hociakemu fyickemu ochoreniu.,trebars plucna vada atd.aj inych organov To prirovnanie co pises to sa tyka tela, toto je na inu temu, duch dusa,, ako sa ja prijimam,

vorkola
12. okt 2023

@moonlight1210 Nie, nikto netvrdi ,ze su to vadne kusy,lebo navonok nevidim ziadnu vadu.napr, mlada holka sa zalubi do slobodneho chalana ,s ktorym sa spozna trebars na pracovisku,spozna jeho pokoru rec pracovitost...proste ideal pre rodinu, povedzme ona chce deti partnera,alebo manzela , a naraz on sa prizna som gej,Tak ani ja by som to nebrala ako vadny kus, len musim ho respektovat, a aj sa odláskovat,pretoze ziadny vadny kus v mojich ociach nie je, ale jeho inakost musim za kazdu cenu akceptovat.

moonlight1210
13. okt 2023

@vorkola ale preco ho potom vidis ako tazko hriesneho (ako si spominala predtym), ked vlastne je to dobry pokorny clovek?
V com ma hriech? Ze ak lubi, tak len rovnake pohlavie?
To mi ako podmienka, ze nema pravo na zivot vecny a veci s tym spojene pride velmi nerozumne.

(Nehovoriac, ze toto si myslim aj o perzekvovani rozvedenych. Zakladnou myslienkou nabozenstva je dobro v srdci, nie za kazdu cenu iba dodrziavanie nariadeni. Ak je niekto dobry, nemal by byt trestany, lebo nezapada do konkretnej skatulky. A iny, co zapada do skatulky, uprednostneny iba pre toto, hoci inak je v srdci zakerny. Trebars pri prijimani sviatosti je ten druhy uprednostneny a ten prvy zamietnuty.)

stanislavicenka
13. okt 2023

@loliki skutocne porovnavas skodlivost fajcenia na rovankej Miske vah ako sexualna orientacia? Teraz sa mi zastavila rozum

tilly
13. okt 2023

@loliki fakt fajčenie a homosexualita sú rovnaké veci? Homosexualita je škodlivá? Pre koho?

majla87
13. okt 2023

@tetaandulkova 😀😀 ja som sa tak zasmiala, ked niekto predaval jeden rukavnik na plavanie. Kym sa mne jeden neroztrhol 😀 tak uz by aj ten jeden kupila. Ale jedna topanka je fakt vtipne 😂😂

tetaandulkova
13. okt 2023

@majla87 tak ako najprv hej je to tak, že sa nad tým človek pozastaví že to naozaj toto niekto predáva ? ale zase sú ľudia ktorí majú každú nohu rozdielnej veľkosti, alebo majú len jednu nohu alebo tá lepšia možnosť že dokonca našli tú predošlú topánku, ktorú predávajúca stratila a zháňajú chýbajúcu časť 😀 ale zase povedzme si úprimne, aká je tam šanca že to aj niekto kúpi.

loliki
Autor odpoveď zmazal
lujza123
14. okt 2023

@loliki
@vorkola ešte raz dámy , liečeniu homosexuality sa nevenuje žiadny psychológ, ani psychiater pretože to nieje žiadna trauma ani zranenie z detstva a vyliečiť sa to nedá. Celé 20 storočie bolo plne neúspešných pokusov o vyliečenie a vysvetlenie
Tie argumenty ktoré tu používate sú v kresťanských kruhoch predkladané ako fakt, no názor studovanych odborníkov je opačný.

Neviem či ste sa niekedy zamýšľali nad tým či by ste dokázali milovať ženu. Že by ste sa zúčastnili nejakej terapie kde by ste prišli na to aké otrasne a zraňujúce detstvo ste mali a zrazu by sa vám začali páčiť ženy, fyzicky by vás priťahovali zamilovali by ste sa trebárs do susedy. Naozaj ste presvedčené že by ste to dokázali? Že je takto jednoduché zmeniť sexuálnu orientáciu? Predpokladám že dobre viete že je to nemožné. Ale od druhých toto chcete, iný ľudia to majú dokázať, majú sa zmeniť.

Ale úplne chápem prečo sa cirkev drží tejto teórie o liečení, je to totižto jednoduchšie potom odsudzovať homosexuálov, veď je to tvoja voľba, tvoje rozhodnutie, tvoj hriešny život a môžeš to zmeniť. Prijať myšlienku že homosexualita je vrodená a nemenná by znamenalo prijať fakt že Boh naozaj stvoril takýchto ľudí a to by bolo v rozpore s výkladom Biblie.

Keď sme pri tom výklade, ešte pred pár storočiami bolo hriechom sodomie napríklad: orálny sex, príliš častý sex, ženský orgazmus, sex po menopauze, dokonca aj sex mimo plodných dni by stredoveký Boh považoval za ohavnosť.

cessy01
14. okt 2023

@loliki normálne rozmýšľam že či si ty normálna? Môj kamarát mal takú mamu ako si ty... bol gay bojoval s tým do svojich 35rokov bol vedec vysokoskolsky vzdelany a vazeny vo svojom obore a vzhľadom na to že ho odvrhla vlastná mama a cela rodina len kvôli tomu že sa mu nepáčia ženy, nezvládol to. 3dni pred svojimi narodeninami spáchal samovraždu aby ho mamička pochovávala na jeho narodeniny. Ty si fakt myslíš ze toto je móda???? Ty si fakt skupina hlboko obmedzeneho človeka prepáč musela som...

stanislavicenka
14. okt 2023

@loliki prosim tq, to nemyslis vazne. Kto do roho akoze ludi tlaci? To je moznost, nie trend. Vies co je trend? Ked ma kazda zena zvacsene poprsie, napichane pery, cierne, alebo blond vlasy, vytetovane obocie, atd . Toto je chory trend, ktory ohrozuje nase deti, ked vidia akoze dokonale tieto osoby bez stipky rozumu, lebo vsetky vyzeraju rovnako🤦‍♀️
A aj to su moznosti. Kto tu z toho robi trend? Temu z toho spravila iba ista politicka strana, ktora takto nechutne potrebovala potopit supera, nic viac. Nikto ta do toho netlaci, netlaci do toho deti. A ty to porovnavas s fajcenim. Teeaz si myslis, ze polovica populacue si zmysli,ze chce byt ineho pohlavia?🤦‍♀️

mircalla
15. okt 2023

@loliki Boze, ty si tak hlupa...

tilly
15. okt 2023

@loliki tak toto nechápem a nikdy nepochopím

loliki
16. okt 2023

@mircalla A čo keď sa mýliš? Keď tu niektorým chýbajú informácie, nedokážete veci vidieť ináč. Potom sa púšťate do urážok. Nedokážeš tolerovať iný názor. To je všetko. Lebo, keď si niekto nemyslí presne to, čo ty, tak je podľa teba hlúpy.
@cessy01 Myslím si, že vieš o tom málo.
@stanislavicenka Zisti si o tom viac, kto tých ľudí do niečoho tlačí. Mne neveríš. Informácie sú voľne prístupné.

mircalla
16. okt 2023

@loliki Informacie chybaju jedine tebe. Respektive inak - ty veris bludom, nie faktom.

tiezjedna
16. okt 2023

@loliki tak neviem ako tebe, ale mne lgbt komunita nič do hlavy nevtĺka. Homo ľudia tu boli odjakživa, ale v posledných rokoch si na nich politici radi stavajú kampane, tak sa dostávajú viac do médií a spoločenských diskusií. Mne to názor na týchto ľudí nijako nezmenilo, vnímam ich stále rovnako. Ak tebe áno, tak je to len dôkaz toho, že si ideálny cieľ populistov👍

lunademonica
16. okt 2023

Nad volbami ...

number19
16. okt 2023

@tiezjedna Ani mne tato komunita nevadi. A s mnohymi spolupracujem a bavime sa aj o mnohych privatnych veciach. Ziaden problem.
Co mi vadi, je ked sa ma 3-5 rocne dieta spyta, ci je to v TV zena, alebo muz?
A doda, ze teda ma z toho strach...

A ja nejak nepocitujem potrebu zatazovat tak male dieta takymito osobnymi abnormalitami istych ludi a vysvetlovat. Je to ich zivot, preco ja mam vysvetlovat ich zivot mojmu malemu dietatu? Ked moje dieta vidi zivot mna a mojho muza.
Tiez ju nezatazujem rozvodovym procesom mojho stryka. Na co?

Ved nechajme priestor tym detom predovsetkym spracovat seba samych...
Na to aby boli deti predstavene tymto veciam maju este vela casu a nevyhnu sa tomu - ale krok po kroku. Dajme im cas najprv pochopit vlastnu identitu a potom vstrebat okolie...

tiezjedna
16. okt 2023

@number19 ja s tebou súhlasím, nechajme deťom priestor spracovať samých seba. Presne! Vychovávajme ich tak, aby sa nebáli povedať, keby zistili, že to majú "inak". Možno keby súčasní 30-40-50 roční trans ľudia nežili v podobnej názorovej kazajke ako mnohé tu, tak by boli úplne niekde inde...

number19
16. okt 2023

@tiezjedna "ja s tebou súhlasím, nechajme deťom priestor spracovať samých seba. Presne! Vychovávajme ich tak, aby sa nebáli povedať, keby zistili, že to majú "inak""

Presne nechajme im priestor, aby na to tie nase deti prisli same a prirodzene bez nejakych medialnych kampani a politickeho pretlacania (lebo kazdy jednoduchy na to skoci akoze jeej ta sloboda, moderne a funkcne, ako si sama napisala), co este v istom vekutie male deti ani nie su schopne pochopit.
Ak mas dieta, tvoje 4 rocne dieta vidiac zosminkovaneho muza s bradou a prsiami vie hned identifikovat o co ide a preco a kde sa to vlastne vzalo (za predpokladu ze zijes v heteroseksulanom vztahu)?

number19
16. okt 2023

"heterosexualnom"

tiezjedna
16. okt 2023

@number19 mám tri deti, z toho jedno už dospelé, som vydatá za muža a žijeme tak, aby sme rešpektovali, že nie všetci to majú ako my 😉 Neviem koľko takých ľudí stretávaš, že ťa to rozhorčuje, ja minimum, a to sa pohybujem 80 % času v Prahe... Aby sme sa správne chápali, pri niektorých extrémoch si aj ja klepem na čelo, ale kvôli tomu predsa nebudem schvaľovať to, že je bránené osobám rovnakého pohlavia - proste žena/žena, muž/muž - uzatvárať manželstvo a žiť v právne legitímnych zväzkoch.

number19
16. okt 2023

@tiezjedna Dobre, ak je relevantnost nazorov podmienena uzemim v ktorom clovek zije, tak mam odzitych 5 rokovv tej tvojej Prahe. A potom este zopar takych rokov v inych hlavnych mestach zapadnej EU (a v jednom z nich som usidlena - mimo SK, teraz moj nazor zavazi pre teba inac? 🙂 ).
A ta masaz, ktora sa pacha na detoch vsade je nenormalna.
Nikto nikomu nic nezakazuje (bud konketna co, kedy a v com - poslednych par rokov).
Nech si robia co chcu a ja to akceptujem, len nech sa to tak urputne nepretlaca do medii ovplyvnujuc deti.

Napis ako si nieco take vysvetlila dietatu vo veku 4-6 rokov? Ze kto je ta teta alebo ujo? v telke (spnominala som vyssie). Neodpovedas na otazky...