icon

Nad čím sa vám naposledy ,,zastavil rozum”?

27. sep 2023

Ahojte, nad čím sa vám naposledy ,,zastavil rozum”?

Strana
z9
loliki
16. okt 2023

@mircalla Ty sa chceš so mnou hádať. Ale ja mám také informácie, ktoré nemáš ty a ty máš možno také, ktoré nemám ja. Mám svoj názor a neútočím na nikoho. Nenazývam ťa hlúpou. Ty však zbytočne útočíš a urážaš, lebo si myslíš, že pravdu poznáš jedine ty. Táto téma je o inom. Ak si tolerantná, tak buď tolerantná. 😉

tiezjedna
17. okt 2023

@number19 tým mestom som nechcela spochybňovať relevanciu názoru, ale pýtala som sa koľko trans ľudí alebo tých otravných z lgbt komunity stretávaš, pretože ja v tej "mojej" Prahe naprosté minimum. Dokonca ani v USA som sa s nimi nestretla v takej miere, aby mi prekážali, či ma pohoršovali. Ani žiadneho "babochlapa", ktorý by rozhodil deti. Jedno dieťa mám dospelé, ostatné dve na prvom stupni ZŠ, a o masáži páchanej na deťoch v fakt nič neviem. Ani v škole sa nič podobné nedeje, dokonca v prírodovede má syn, piatak, vysvetlené v rámci rádoby sexuálnej výchovy, že žena + muž = dieťa... V tom zostáva školstvo zachladené v osemdesiatkách, takže neviem, z čoho pramenia tvoje obavy. Ja žiadne reálne nevidím. Ale to, čo vidím úplne reálne, je fakt, že grupa poslancov a náboženských trubirohov tu démonizuje čokoľvek, čo sa týka tejto komunity, dôsledkom čoho je, že sú homo párom plošne upierané manželstvá. O tom som hovorila. Mimochodom, ty odpovedáš na otázky otázkami. Navyše od veci.

loliki
17. okt 2023

@stanislavicenka
@tiezjedna
@mircalla
Dievčatá, na margo toho, či niekto niekoho do niečoho tlačí a či máme rovnaké info o tejto problematike, dávam vám sem link, prečítajte si, ak nerozumiete, dajte do prekladača. https://en.wikipedia.org/wiki/David_Reimer
Ďalšie o Chloe Cole -

https://www.youtube.com/watch?v=DSGgR3W_jjg

Daniel Black -

https://www.youtube.com/watch?v=31pyIt8fkFI
tiezjedna
17. okt 2023

@loliki hlboké myšlienky ma príliš nezaujímajú, pretože ich logicky nedokážem precítiť (pochybujem, že ty áno, ak nepatríš medzi ľudí, o ktorých píšeš). Takže ja sa na problematiku pozerám čisto pragramaticky a empaticky. A jediná otázka, na ktorú nedokážem nájsť nikde zmysluplnú odpoveď je, ako spoločnosť reálne ohrozia manželstvá homo partnerov. Ja to fakt nechápem. Máš odpoveď? Exaktnú? Ako spoločnosť ohrozujú páry, ktoré inde dostali možnosť zosobášiť sa? Zamestnávala som svojho času dva homo páry, poskytla som obom bezúročné pôžičky (nijak vysoké, potrebovali riešiť určité rodinné situácie) a prekvapivo zo mňa neubudlo. Dokonca ani z mojej firmy. Ba naopak, trúfam si povedať, že sa mi to vrátilo v ich neskutočnej loajálnosti a vďačnosti. Presne ako od iných x hetero zamestnancov, ktorí potrebovali pomoc, ktorým som tiež rada pomohla, pretože to bolo v mojich možnostiach a pretože to potrebovali. Všetci sme len ľudia. Alebo?

loliki
17. okt 2023

@tiezjedna Hm. Jedna o voze, druhá o koze.
Škoda, že Ťa hlboké myšlienky nezaujímajú, lebo potom nikdy nepochopíš podstatu problému.
Ja som napísala k téme, nad čím sa mi takpovediac "zastavil rozum".
Netvrdím a nerozoberám Tvoju otázku "ako spoločnosť reálne ohrozia manželstvá homo partnerov". A keby som Ti to vysvetlila z môjho pohľadu, ako sama píšeš, nedokážeš to precítiť. Nie som tu preto, aby som sa s kýmkoľvek hádala. Ak sa chceš normálne baviť, môžme v IP, lebo toto je už mimo témy.

tiezjedna
17. okt 2023

@loliki vieš, ja som naozaj veľmi pragmatický a praktický človek, ktorý nežije v teóriách ani v tom "čo by bolo keby". Mám vo zvyku riešiť situácie, ktoré nastanú hneď a ak je to možné, tak čo najlepšie, v prospech všetkých zúčastnených. Tvoja odpoveď je zase len veta. Nič viac. Teoretizovať dokáže každý idiot (bez úrážky, naozaj to nemyslím nijako zle voči tebe 🙏 ani nevidím dovod sa hádať, tu proste nie je o čom ).

loliki
17. okt 2023

@tiezjedna Chápem. Ty konáš, ale nemáš čas rozmýšľať. Stručne: To, že neohrozujem ostatných, ešte neznamená, že neohrozím seba. Neviem, či pochopíš to, čo som tým a ako som to myslela.

mircalla
18. okt 2023

@tiezjedna Presne tak

vorkola
19. okt 2023

@moonlight1210 Ano ,to sa tyka vlastne (myslim si v kazdom nabozenstve)napr, moslimovia ,bneiem ci este doteraz ,alecitala som to,asi pred piatimi rokmi, ze ked je dvom homo sey preukazane za su, tam tam je za to trest smrti,Ja som rimokatolicka, a v nasejkatecheze sme sa ucili ,ale tam je to dborne napisane ,ja topoviem len laicky , ze dvaja chlapi suloznoci ,a doplnam ja teda ajlesby clovek ako clovek sa prekresuju tazkym hriechom ,voci bliznemu aj Bohu.No ked je to neprirodzene,tak je logicke, ze nokdy ani dvaja chlapi, ani dve zeny nesplodia dieta,To nebolo, ani nebude, aj tam plati to carovne slovo ALE ved zena sa moze dat oplodnit,a opacne ALE aj chlap moze oplodnit, naejaku zenu aby mali dieta,V tychto LGTT+ vzdy az do konca cias bude to slovo ALe, v roznej forme

moonlight1210
19. okt 2023

@vorkola "No ked je to neprirodzene,tak je logicke, ze nokdy ani dvaja chlapi, ani dve zeny nesplodia dieta,To nebolo, ani nebude,"

Jedina odpoved na toto: Vyvoj ide dopredu. Ani v tomto, zial, neexistuju slovicka nikdy a nebude.
Raz to bude. Tak ako umele oplodnenie, atd. (btw. tiez kedysi nemyslitelne.).

Co bude potom argument?

A naozaj sa nedrz tak tej knihy az tak urputne. Uz sa zmenilo dost z toho, co hlasala. A pride nam to dnes samozrejme. Dokonca i tebe. Lebo si sa do toho narodila a zijes v tom.

Nauc sa na veci pozerat svojou podstatou. V sirsich suvislostiach.

majla87
19. okt 2023

@vorkola chudaci delfiny, zirafy a ine homosexualne orientovane zvierata... tie asi tiez nepojdu do neba.. len rozdiel je v tom, ze ich to nikto "neuci" a ani nevedia, co je "trend", ale je to pre nich prirodzene. Na rozdiel od ludi, vsakze?

tiezjedna
19. okt 2023

@loliki a pre toto sa nikdy nepochopíme. Je to presne naopak. Ja konám, pretože rozmýšľam. Zatiaľ, čo ty hltáš informácie založené na "čo keby" a vyhodnocuješ iracionálne teórie, ktoré sa praktického života nikoho z nás nedotýkajú.

olivia1425
19. okt 2023

Nad autorkou tejto diskusie https://www.modrykonik.sk/forum/vztahy-manzelske-partnerske-priatelske/povedali-by-ste-to-jeho-partnerke/
🤦🤦🤦🤦 normalne má to až.vytocilo 🫣

loliki
19. okt 2023

@tiezjedna Sme odlišné a ináč pozeráme na tú istú vec. Čo nie je zlé. Je dobré, že konáš, pomáhaš. Ja nie som proti tomu. Ale nie som v pozícii zamestnávateľa ako ty. Neodsudzujem ani teba, ani ináč orientovaných. Nemyslím si, že ma osobne nejako ohrozujú. Z tých informácií, ktoré som vyššie uviedla (link), je jasné, že sú ľahko zraniteľní a neviem to ináč nazvať, akoby sa na nich robili pokusy. Napr. 12 ročným deťom, aby bez vedomia či dovolenia rodičov podávali hormóny, to je práveže z praktického života a týka sa to mnohých ľudí. Gáborík napísal knihu Ona alebo on https://www.martinus.sk/?uItem=1529349, jeho sa to týka. Mnohých sa to týka. Toto nie je len o spolužití homosexuálov. Ale o tom, že sa im ubližuje pod rúškom "pomoci" preoperácie pohlavia. Ono to nikdy nebude funkčné. Mnohých len oklamali, robili na nich pokusy, pchajú do nich hormóny, ako sa majú s tým vyrovnať, ako s tým žiť? Neviem, či si Ty spomínala nejakú matku, oni nespáchajú samovraždu kvôli matke, ale kvôli tomu, že ten život je neznesiteľný. Odbornú pomoc nedostanú a to čo im odporúčajú je len zmrzačenie tela. Niekedy musíš získať viac informácií, aby si mala jasno. To vôbec nie sú iracionálne teórie, to je život ľudí, detí, mladých aj dospelých.

nikus420
7. apr 2024

@dominikamacakova to je pravda. cele je to jedno veľké divadlo pre nás, scenár je napísaný, voľby sú len ilúzia.

Strana
z9