Nadané dieťa a spánok
Maminky nadaných detí je pravda že práve takéto nadané deti nemusia cez deň spinkať? Myslím malinké detičky...od roku... ďakujem
@anabella111 skoda, ak natrafis na tu knihu, tak mi posli (aj do IP) meno autora a nazov, vyzera to byt naozaj zaujimave a myslim, ze to velmi dobre vystihuje danu problematiku.
Moji susedia splodili maleho budhu. Nie je nad ich syna. Odpadavam z nich. Su taki trapni. Decko uz chodi do skoly. No skratka najsikovnejsi z celej skoly. Vlastne v celom vesmire.
Kks.. tucneho stareho ujka z neho vychovavaju. Este aj taku ciapku debilnu nosi. Chudaci. 😳🙏
@anabella111 tak áno, ono sa to tak hovorí, že ked pánboh niekde pridá, inde uberie a je to pravda, deti, ktoré sú na niečo nadané, tak možu mať zase inde medzery, napr. aj v tom EQ alebo vo vzťahoch, atd.
Rocne dieta a nadane? Co vie hrat na klaviri ci ovlada velku nasobilku? Nerozumiem ako v tomto veku ma to nadanie prejavit?
@janickacrazy ak som dobre pochopila, v tom pribehu bolo vysoke aj IQ, aj EQ.
@mircalla nespi, tak je nadane, co nechapes?😀
@dskjhfdlkdjhl jaj tak super, to aj my mame potom
@mircalla to je z podobneho sudka, ako sme sa bavili minule v nejakej inej teme, ze dieta v skolke neplace, tak nemas s nim dobry vztah. Pravdivost oboch vyrokov je obycajna gulata nula.
@moncek88 nie, nie je to pravda, a od roku už vôbec nie
@janickacrazy môže nemusí, EQ vštepuje rodič, výchova, prostredie
@dskjhfdlkdjhl ..👍
@mircalla inak, moja mladsia dcera nespavala ako miminko cez den skoro vobec, v noci to tiez nebola vyhra, uz o 4:30 sa zobudila a cim je starsia (ma 9), tym spava lepsie, z toho by sa dalo usudit, ze osprostela😀
@anabella111 jeeej to mám aj ja, ani názov pesnický, interpreta, ale lalalalala lalala viem zaspievat

@dskjhfdlkdjhl ano, ale povodne to bol mentálne postihnutý človek, čiže to IQ mu oni zdvihli umelo, chápeš
@janickacrazy ja chapem, ale potom uz mal obe vysoke a to tam bolo dost podstatne, ze ani vyska oboch Ti stastie nezaruci a teda tam ani neplatilo uz, ze niekde je pridane, inde ubrane.
@moncek88 v noci spi kolko? Kamoska necháva 14m spat od 20:00 do 10 ráno a potom cez den tiež nespí. Tak okolo 1 r ak ide spat okolo 20:30 napr tak o siedmej ked vstáva určite by cez obed spal. My vstávame o siedmej lebo berieme súrodencov do škôlky a potom uz okolo 12:30 ide spinkať.
ach jaj... moja dcéra mi ako 2 ročná začala čítať... sama od seba... no nikdy by som nepovedala, že je nadaná. Proste pozná písmenka a vie si ich spojiť. Každé dieťa sa v niečom lepšie prejavuje, v niečom horšie. Niektoré pekne kreslia, spievajú, tancujú a pod. V dnešnej dobe už mnoho 4-5 ročných detí pozná čísla, písmenka. Deti sú celkovo stále šikovnejšie... no mnoho rodičov chce mať nadpriemerne nadané, výnimočné deti... veď prečo aj nie??? No väčší dôraz by sa mal klásť na to, aby sa deti vedeli slušne chovať, poprosiť, poďakovať, pozdraviť sa... určite by ich rodičia nemali preceňovať, čo niektorí aj robia... ale samozrejme ani podceňovať ;)
@andrejkalov Moj ked mal rok, tak chodil spať o 19:00 večer a ráno vstával o 4:00 a cez den vôbec nespal. Takže nie všetky deti sú spachtoši.
@mooonika1975 IQ stepuje rodič? 🤔 Poznám veľa ľudí čo sa im rodičia toľko nevenovali... buď práca či alkohol alebo iné a dieťa je tak veľmi šikovné že sa ľudia chystajú za hlavu že po kom to dieťa má....
Určite ide i o to koľko sa deťom venuje....
@dismonika tak teraz uz plynule číta, ked začala ako 2r.?
@andrejkalov nie plynule nie. Stále je to v takej rovnakej rovine. Potom sa preorientovala na značky áut, pozná už všetky, obchodné reťazce, všelijaké logá. Stále ju nadchne niečo nové. Je to skôr taká detská zvedavosť.
Ked moja Nelka mala tri..sedela za stolom a ja som chrbtom ku nej umyvala riady..a ona povedala..Maminka..podme Jeziskovi napisat list..Ja ze dobre...Tak som jej diktovala s tym..ze sa bude robit..ze pise...No ale dlhy list bol cely zrozumitelne napisany...Soklo ma to...lebo som ju predtym nenasla cvicit si pisanie...Tak som sa jej opytala..kde sa to naucila..a ona povedala..Na stene v obyvacke...A ja ...kdee??...ved nemame popisane steny a vies ze nemozes pisat..A ona..Ved ja mam od Jeziska tu neviditelnu ,,ficku"...a potom opakom tej fixy zasvietila na stenu a cela stena do vysky 1 m bola popisana ..roznymi odkazmi...To bolo nieco neskutocne nadherne a prekvapive...Dnes v sesnastich nedba ani na eleganciu pisma..ani na pravopis...Prakticky si nasla svoj styl setriaci cas a nervy...(nie moje)..a ide si po svojom....V osmicke zlozila procesor pocitaca..a ja sa nevyznam...takze jej nadanie som nikdy nepodporila ..ani neutlacila...Ale podnes ani neidentifikovala..😁...Hlavne ze sme vsetci stastní..😄
@anabella111 my mame za manzelskou postelou taky dreveny panel-po celej stene, tmave drevo. Manzel mi raz povedal, ze mladsia dcera to pocmarala. Tak som mu vravela, ze to este moze byt od stolara nejaka znacka a ja slepa som to poriadne nevycistila. Tak iba skonstatoval, ze stolar by tam nenapisal dcerine meno-a tych cmaranic som tam potom nasla viac a nikto netusi, kedy ich tam vyrobila😉 Ale ona je vymyslenik, aj stenu v obyvacke ako hodne mala pocmarala na takom mieste, ktore bolo zakryte-tajny pisar😀
@dskjhfdlkdjhl ...Tajné pisare som tiez nasla este v skrini...a v jednom kute ..Akurat minuly tyzden som jej ukazovala..ako sa tvarila..ked som ju nacapala....😁....Nadherny cas....
@anabella111 veru, zlaty cas ... a potom prisla puberta (teda u nas u tej starsej, ale uz aj mala zacina).
@dskjhfdlkdjhl ....Ja som podnes akasi ochranena matka...To dievca nevycina..nasla si priatela..ktoreho by som si pre jeho milotu a slusnost najradsej nechala doma..a spolu su tak akosi naladení..ze si davaju velky pozor na preukazovanie ucty v nasej domacnosti..Ona nema zaujem chodit na diskoteky..Ale je youtoberka..a pekne sa nahodí a dava videa ..ako maluje a vytvara kadeco...Leniva je jak voš..sama od seba nic neurobi..ale ked jej vyhovuju prikazy..proti vkusu..ziaden disputat..😁...Premyslam v akej oblasti zivota mi robi problemy...Nosila zle znamky z lenivosti..ale na tom mne nikdy nejak nezalezalo..lebo som mala iny zakladny vychovny ciel..Vzdy som chcela..aby bola dobry clovek..No a ona sa kdekade angazuje..Chodi aj brigadovat..a financie prerozdeluje tam kde vidi biedu...Vlastne som na nu velmi pysna..Rozhoduje sa moralne..a napriek tomu ..ze mi neuteká ..nasla si svoj slobodny sposob zivota blizko mna..Tymto jej posielam pomyselnu vdaku za to..ze je...A dalsi prejav lasky jej preukazem..ked sa vrati zo skoly..bude uz vzitym privitanim..krizikom na celo a vetou lubim Ta............Ako ja ju len lubim...dnes nadanu..zajtra zadanu..😄
Moja 9rocna ako mala nespavala cez den uz nieco po roku, bolo nemozne ju uspat. Aj rano uz vstavala skoro. Furt vrtula v zadku. Tu ma aj dodnes v zadku, ale na kraviny.
Ma 9r, uz ju musim durit z postele pred obedom ked je vikend, rano do skoly tahanice.
Takze, osprostela mi? 🙂 Extra nadanie na nej nebadam, ale tym, ze ma horlive neurony od malicka, vyvoj jej napredoval rychlejsie v malom veku (rec, chodza..atd).
Inak dnes uz nebadam ziaden rozdiel 😉
@anabella111 Tak ja sa v podstate tiez nemam velmi naco stazovat (skor mam obavy z tej mladsej), ale bolo obdobie, ked sme sa pravidelne povadili-akoby naschval musela tvrdit opak toho, co ja (a obe sme dostatocne tvrdohlave), ale toto uz zda sa, je za nami. Tiez je leniva, na druhej strane sportuje, ma milion zalub, takze aktivna je az prilis, dokonca ani so znamkami u nas nebol nikdy problem. Mozem byt spokojna, lebo ziadne velke problemy neboli, dokonca si aj vo svojom bordelicku uz upratuje, len problem mam hlavne ja-akoby mi chybalo to male, modrooke, blondate dievcatko, ktore ja v nej stale vidim, ale uz je to takmer dospela zena-cas nevratim, taka nejaka nostalgia. V kazdom pripade je to moje slniecko a nevymenila by som ju ani nahodou.

@dskjhfdlkdjhl ...Minule som pocuvala skvely pribeh v ramci audioknih...Zo stastneho a dobreho mentalne postihnuteho cloveka sa vedecky tím rozhodol urobit vysokointeligentneho cloveka...Podarilo sa im to..cim bol inteligentnejsi..tym bol smutnejsi a osamelejsí..nakoniec uz nemal seberovneho..kto by mu rozumel..Umrel ako nestastny clovek...A nestastnym ho urobilo v prvom rade vysoke IQ s EQ..ktorym dokazal rozlisovat uprimnost ludi ku nemu..Kym to nedokazal...veril im..a bol stastny..Zaujimavy pribeh...ale ja mam velky problem s faktickou pamatou..(pamatam si len veci..suvisiace s obrazom..mam taketo zvlastne nadanie 😁)...a preto si nepamatam autora a nazov..))