icon

Najbezpečnejšia krajina pre život s rodinou?

21. jan 2020

Ahojte,
ak by ste mali možnosť zbaliť sa ako rodina s deťmi a odísť zo Slovenska, ktorú krajinu by ste si vybrali pre život? Aby Vám vyhovovali školy pre deti, zdravotníctvo, bezpečnosť, klíma.
Viem, že nikde to nie je ideálne a všade treba pracovať a je "niečo", som len zvedavá, kam by ste sa vybrali 🙂

sisaka
23. jan 2020

@ptmt1011 ty si presne príklad tých, čo majú radikálny názor na niečo, ale v podstate ani nevedia na čo, len papagajuju čo niekde počuli, ale tomu ani za mak nerozumejú
Citujem ta: “A nebudem im hovoriť ,že gender je niečo normálne keď to normálne nie je “
Gender = pohlavie, takze si doslovne napísala: nebudem deťom hovoriť, že pohlavie je niečo normálne, keď to normálne nie je 😂
Ďakujem, dobre som sa zasmiala

sisaka
23. jan 2020

@yukki u nás síce nemajú takito predmet, ale je to súčasťou predmetu Zdravie a zručnosti pre život - ktorý je integrálnou súčasťou všetkých predmetov.
V našich školách sa totižto nie len učí, ale aj vychováva. Čo by, ako tak čítam, mnohym ženám vadilo, keďže deti sa učia znášanlivosti, tolerancii a empatii voči druhým, bez ohľadu na to, akej sú rasi, pohlavia, orientácie, či náboženstva...
Keby som si mala nanovo vybrať novú krajinu na život, volím opäť Kanadu

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
sisaka
23. jan 2020

@ptmt1011
Ja viem veľmi dobre čo je gender ideológia a čo je gender (poučky nepotrebujem) len ty v tom nevidíš rozdiel
Na zvysok nejdem reagovať, mna našťastie nikto tými bludmi čo tu splietaš nekrmi, takze tvoje obavy nezdieľam

magnumkompozitum
23. jan 2020

úchyli patria na ostrov

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
perdulka7
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
judar
23. jan 2020

Všetci sú tu pos*ratí ako keby tu mal povstať Hitler 2 ...a vraj fašismus pche...všetci medzi sebou v celej republike sme na úrovni fašizmu ...samé znechutené xichty krížom krážom a neni to len o cigáňoch a kecách s hranicami

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
yanni
23. jan 2020

Domovska krajina uz 20 rokov Nemecko (nie prave bezpecna krajina) ale uz 5 rokov zijeme (pracovne) v momentalne jednej najbezpecnejsej krajine. Ked clovek dodrziava pravidla a zakony ma sa tu ako kral. A hlavne na ludi vyzerajucich aspon rosku "zapadniarsky" si nik nedovoli zdvhnut ruku.

autor
27. jan 2020

Konečne som si našla čas Vám odpísať.
Máte pravdu, že momentálne je naša krajina bezpečná, my sa zatiaľ ani nebalíme a sme doma 🙂
ALE...
Nikto z nás nevie, ako sa to tu môže zvrtnúť, @nikuskakri písala, že žili v UK a odišli z presne daných dôvodov. Sú to reálne veci, ktoré sa dejú a máme istotu, že to na Slovensko nepríde?
Máme dieťa a pre nás, ako rodičov by bola neprijateľná sexuálna výchova na školách daným spôsobom, dievčatá sú dievčatá a chlapci sú chlapci, rodičia sú otec a matka, mne nepríde v poriadku, keď vidím, ako sa prezentujú niektorí jedinci na pochodoch Pride.
Mne nevadia páry rovnakého pohlavia, keď sa ľúbia, nech spolu žijú a sú šťastní, nech majú registrované partnerstvá a z toho vyplývajúce výhody, ale manželstvo a adopcie detí mi naozaj príde cez čiaru. Je to samozrejme len môj názor a kto máte iný, ok akceptujem.
A samozrejme nechcem, aby Slovensko zavrelo hranice a nemohli by sme nikam ísť, ale stačí sledovať, čo sa deje u susedov v ČR a ako sa im momentálne snažia migrantov natlačiť, čomu sa samozrejme bránia. A ak sa náhodou neubránia, nebudú mať ľudia plné gate niekam ísť? Možno aj nie..
Takže otázka, čo nám EÚ bude diktovať, no to, čo budú oni potrebovať.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
autor
27. jan 2020

@perdulka7 samozrejme zvrtnúť sa to môže všade, ale snažím sa veriť, že existuje krajina, ktorá si zachová "zdravý rozum" a bude tou bezpečnou a "normálnou"..

autor
27. jan 2020

@perdulka7 prečo je @ptmt1011 vadná? Ja s jej názormi súhlasím..

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
autor
27. jan 2020

@perdulka7 tak tie obrázky asi nikoho z nás nevydesia, sme tu všetci dospelí a dám ruku do ohňa, že ju ani nikto z nás neobjedná 🙂

jana_eyre_2
27. jan 2020

My s manželom už dlho rozmýšľame nad Rakúskom, ale prvého už máme školopovinného, druhá bude a my sme sa nerozhybali, najmä kvôli mne lebo mne nemčina proste nejde.. manžel vie po nemecky vynikajúco, prvé dve deti sa učia a dcére ide perfektne.. len my asi na toto nie sme dostatočne akční.. ale veľmi by sa mi to páčilo..

nikuskakri
27. jan 2020

Ale ja ťa úplne chápem. Aj ja sa toho desím. Svojím príspevkom som chcela povedať, že pre nás odchod nemá zmysel. A čo trebárs také Rusko? Kto mi zaručí, že o pár rokov tam bude tá istá vláda a bude presadzovať tradičné hodnoty? Čo ak z tohto pohľadu je nateraz táto krajina ok, ale o pár rokov sa to zmení? Potom sa budeme opäť niekam sťahovať, ale kam? Som veriaca. Moja istota je jedine Boh, nech si kdekoľvek. Doba je chorá. Žijeme posledné časy a čo sa má stať, to sa stane, nech sme kdekoľvek.

autor
27. jan 2020

@nikuskakri Túto záruku nám nedá žiaľ nikto ☹ a úplne s tebou súhlasím, že tieto časy sú fakt mimo, ako keby ľudia úplne zabudli na zdravý sedliacky rozum a úsudok 😔

jana_eyre_2
27. jan 2020

A ktoré časy boli lepšie?

ukulela
27. jan 2020

@ptmt1011 neviem, ci dietatu viac uskodi prezleceny transsexual, alebo ozraty nacionalista ....

jana_eyre_2
27. jan 2020

@ukulela nie len ožratý, ale agresívny..

nikuskakri
27. jan 2020

@jana_eyre_2 keď vládla slušnosť a morálka

jana_eyre_2
27. jan 2020

@nikuskakri a kedy vládla slušnosť a morálka? V prvej svetovej, druhej,alebo za komunizmu, keď sme mohli všetci držať hubu a krok, inak by sme boli zavretí? Alebo v 90rokoch, keď Slovensku vladla mafia? Neviem si akosi vybrať..

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
nikuskakri
27. jan 2020

@jana_eyre_2 každá doba mala svoje temno. A zjavne máme na morálku inú optiku. Ale darmo, či je to známy príbeh z biblie - Sodoma alebo Rímska ríša, vždy zanikli tieto zoskupenia z dôvodu amoralnosti a sexualnej zhyralosti.