icon

Najlepšie menšie mestá pre život na západnom Slovensku

20. feb 2025

Ahojte, aké mensie mesto na západnom až strednom Slovensku by ste mi odporučili na bývanie? Nie moc blízko Bratislavy 😊

Strana
z2
tinka_1807
20. feb 2025

No žila som na viacerých miestach v SR. Za mňa top 2 mesta na strednom Slovensku sú:

Martin - priemerné veľké, dobra infraštruktúra, krásne okolie, dobra nemocnica, blízko k Žiline. Nevýhoda je, ze nie je na hlavnej vlakovej a ani D1 trase. Pre dospievajúcich pubertiakov to môže byť trochu problém. Inak veľmi fajn mesto.

Liptovský Mikuláš - momentálne tu žijeme. Poverala by som t, že je to menšie Mesto, kde máš ale všetko potrebné. A nestravis v aute hodinu, kým sa sa dostaneš na druhu stranu mesta. Výhody sú dobré infraštruktúra, kopec rôznych športovísk a príležitosti na aktivity. Krásne okolie. Je na hlavnej železničnej a D1 trase. Relatívne blízko je aj do PP aj do RK a vďaka tomu tu nie je taký problém zohnať si prácu. Je to ťažšie ako v BA, ale vďaka svojej polohe má človek pomerne veľa lokalít a možnosti k dispozícii. Nevýhoda je, že tu trochu chýba viac kultúry.

Zo stredu ešte okomentujem Bansku Bystricu, ale zas tma som dlhodobejšie nebola, ale čo som si všimla:
- pomerne veľké mesto, pekne prostredie, skvelá nemocnica a všelijaké možnosti na využite.
Nevýhody - nemá spojenie na hlavnú vlakovú trať a hlavne drahé pozemky a nehnuteľnosti, extrémne predražené.

Žilina - také preismyselnejsie mesto, už pomerne veľké, čo síce zabezpečí, že máš tam veľa možností, ale zase trvá to dlho kým ideš z jednej strany na druhú a tak toto cestovanie uberá až príliš veľa času. Ale je tam všetko, 2 hodiny do BA vlakom, či autom, blízko Česko aj pekná príroda.

Na východe Prešov a Košice sú tiež super mesta (ale tie nebudem opisovať, keďže sa na ne nepytas.)

Každé na svoje výhody, aj nevýhody. Záleží, čo hľadáte.

129oveciek
20. feb 2025

@stellarstar podla mna pes skapal aj v trnave 😂

queen_mary
21. feb 2025

Nemam skusenost, ale mne je sympaticka Modra, Pezinok, Trnava, Piestany... ale ak vyberas miesto na zivot, tak by som asi hladala nieco s napojenim na dialnicu..

natalka13
21. feb 2025

Trnava Nitra

ywonita
21. feb 2025

Trenčín alebo Nová Dubnica

marsmykkok
21. feb 2025

@krasneleto Píše o západnom a strednom a nehľadá vyslovene mesto v okolí BA... Zaužívané je delenie na východné, stredné a západné Slovensko a Martin/Žilina na východ určite nepatria.

alenka58
21. feb 2025

Trnava, Trenčín, Piešťany, Bojnice, Pezinok

ekira1
21. feb 2025

@krasneleto treba čítať, na čo sa pýta. Pýta sa na západné až stredné Slovensko. Čo myslíš, Martin patrí kde? Západné si už vylúčila, nemáš už veľa možností sa pomýliť. No kdeže asi tak Martin leží..

ekira1
21. feb 2025

@marsmykkok hlavne popod Strečno, to cesta za trest..

krasneleto
21. feb 2025

@ekira1 hlboko sa ospravedlnujem, ze som nedocitala...

luccija
21. feb 2025

Mne sú sympatické Piešťany, Trenčín.Banska Štiavnica, ale všetko záleží od práce s peniazmi je všade dobre🙂

kikushaa
21. feb 2025

Vsetkymi 10timi hlasujem pre trnavu

konulka20
21. feb 2025

Trnava a Piešťany.Byvam v NR a otras , len samé obchodné reťazce,neskutočne pribúda áut v cestnej premávke,smog už v celom meste😡 keby mam možnosť sťahujem sa hneď😁 v parku pravidelne "narváno" , možnosti na oddych takmer žiadne.

marsmykkok
21. feb 2025

Inak ja by som nevolila turistické mestá, jasné že Piešťany, Banská Štiavnica a podobné mestá majú svoju atmosféru, ale je iné byť tam turista a iné bývať... Už len výška cien nehnuteľností tam nezodpovedá kvalite života, ale sú vyššie, lebo veľa ľudí si kupuje na biznis (prenajímanie) alebo na rekreáciu. Sú to mestá, čo sú mimo sezóny vyľudnené respektíve len dôchodcovia, v sezóne všade narvané ľudí a nemáš kde ani zaparkovať alebo nakupuješ v preplnenom obchode kde je polka veci vypredaná. Ak si nad tebou kúpi niekto byt pre biznis a prenajíma ho, máš tam stále hluk, lebo ak niekto príde na dovolenku, chce si aj užiť a nejde spať o ôsmej večer...

liusa82
21. feb 2025

ja som spokojná v Zm.Síce sme na dedine od Zm pod lesom ale bývala som v centre mesta tam vyše 30 rokov.Nitru máš blízko ak chceš lepšiu prácu po dialanici si tam zachvilku.Ja na Moravce nedám dopustiť.Kludná atmosféra.Vela ludi z Nitry sa sem sťahuje alebo do okolia a pracovať ostávaju v Nr.Také kludné okresné mestečko.Síce vylepšiť by sa aj tu dalo toho vela ale postupne to ide k lepšiemu.Pracuje sa na tom.Vela prevádzok tu pribudlo,reštaurácii,volnočasových aktivít či už pre deti alebo aj dospelých za posledných 15 rokov sa tu toho dosť zmenilo v tomto.Lebo volakedy tu nebolo ozaj že nič.Všetky možné obchody velké tu už máš ako aj v Nr.Mladí tu dosť podnikajú kdečo si tu pootvárali aj kružky pre deti kdejaké. A čo sa týka toho že dakde zdochol pes,tak ako tak čítam to asi na väčšine Slovenska😀 a keby ja nebývam tu tak išla by som ešte do Trenčína.Mám tam rodinu je tam ozaj pekne

kacena2022
21. feb 2025

Ja bývam v dedine pri NR a odporúčam Nitru,krásne mesto je tu všetko a pre mňa je to top miesto na bývanie.

Strana
z2