icon

Najlepšie slovenské speváčky

presyteny_20002
18. aug 2025

Čaute Baby, podľa Vás, ktoré slovenské speváčky su najlepšie? Lebo podľa mňa je ich strašne málo a priznám sa že jediná moja najobľúbenejšia je Barbora Švidraňová podľa mňa ona je najlepšia slovenská speváčka?
Osobne Vám sa ktoré speváčky vôbec páčia na Slovensku?
Je strašne málo kvalitnej hudby a strašne ma sere že málokto spieva fubky, rb, gospel, soul atd.

Podla mna pop je úplne zbytocny zaner....

anonym_008856
18. aug 2025

Mária Čirová

anonym_008856
18. aug 2025

A jednoznačne ešte Smatanová🫶🏻

anonym_3b04a3
18. aug 2025

inak cudujem sa ze tu Smatanovu vynasaju do nebies a v inej davnejsej diskusii na nu nadavali ze vobec spievat nevie

anonym_0885ff
18. aug 2025

Mna sa tiez paci Smatanova s Sima Martausova. Cirova vobec - jeden dva hity na klaviri, inak nic u nej nezarezonovalo. A potom ta spojitost, ze ako krestanske nevinniatko sa dala nabuchat rozvedenym Kachutom a twraz to vsade ako lasku, ktorej treba verit a sa jej drzat prezentuje...keby ho nemala, tak je stale len niekde v Trnave na gospeloch...

anonym_008856
18. aug 2025
@anonym_3b04a3

inak cudujem sa ze tu Smatanovu vynasaju do nebies a v inej davnejsej diskusii na nu nadavali ze vobec spievat nevie

@anonym_3b04a3 tak lebo to mozu byt uplne ini ludia nez my, ktori ju nemusia, to ti asi nenapadlo, ci?!😂😅

anonym_3b04a3
18. aug 2025
@anonym_008856

@anonym_3b04a3 tak lebo to mozu byt uplne ini ludia nez my, ktori ju nemusia, to ti asi nenapadlo, ci?!😂😅

@anonym_008856 vacsinou sem chodia tie iste zeny dokola.Ja proti Smatanke nic nemam ani neviem ake ma pesnicky ak sa mam priznat teda par ich poznam ale to je vsetko nesledujem ju.Akurat som si to vsimla tuto a tu diskusiu predtym.Inak je mi to jedno 🙂

anonym_008856
18. aug 2025
@anonym_3b04a3

@anonym_008856 vacsinou sem chodia tie iste zeny dokola.Ja proti Smatanke nic nemam ani neviem ake ma pesnicky ak sa mam priznat teda par ich poznam ale to je vsetko nesledujem ju.Akurat som si to vsimla tuto a tu diskusiu predtym.Inak je mi to jedno 🙂

@anonym_3b04a3 chapem😄, ja som asi nenarocna, mne sa jej pesnicky pacia, hlavne tie jej starsie - asi nostalgia.

deedol
18. aug 2025

tina nazivo bola vyborna, ja ju inak moc nemusim, ale nestratila by sa ani na velkych podiach v zahranici, ma zaujimavy hlas aj vyzor a vie to podium "obsadit".
z menej znamych svetlana rymarenko z fragile ma super hlas.

anonym_f3475c
19. aug 2025

Beáta Dubasová - stačí si pustiť jej "ten príbeh", a pochopí aj hluchý
Barbara Haščáková - ale nie v MADUARe - ale sólo

moonlight1210
19. aug 2025

Zo slovenskych pesniciek ma neuchvati tak 99,99%. Paradoxne je problem, ze im rozumiem, lebo text vie pokazit aj dobru melodiu.
Inde zas celkom dobru melodiu pokazi nesympaticky hlas (neznamena, ze dana osoba nevie spievat, ale jeho zafarbenie je pre mna nesympaticke).

Ale kedze aj zo zahranicnych pocuvam malo, tak to percenro sa rovna.

Davam prednost elektronickej hudbe v poslednej dobe. Ak je dobra melodia, nema to co dalsie pokazit.

A zahranicnym pesnickam v jazykoch, co neovladam. Tam sa hlas stava iba dalsim hudibnym nastrojim. Takze je to v pohode.

anonym_24b5ea
19. aug 2025

Pokiaľ ide o anglicky spievajúce, tak speváčka z Peter Bič Projekt, Celeste Buckingham, Ema Drobná a Lina Mayer, pretože u týchto ani nespoznať, že sú zo Slovenska, majú kvalitnú hudbu a úžasnú angličtinu a okrem toho aj pekné pesničky v slovenčine. Ak ide o tie viac slovenské, tak Zuzka Smatanová je úplne úžasná a Katka Knechtová má nenormálne silný rockový hlas. A za pani slovenskú speváčku považujem Mariku Gombitovú. A ešte z tých klasických aj Mária Čírová má pekné pesničky, hlavne tie pomalšie. Z tých novších milujem pesničky Karmen Pál Baláž alebo mi napadá ešte Katarzia alebo SIMA.

nekonecna_katastrofa
19. aug 2025

@presyteny_20002 ja mám rada Zuzku Smatanovú, SIMU a Simu Magušinovú. Čírová pekný hlas, ale osobnostne mi vadí. A tiež mám veľmi rada speváčky z Hrdze. Na muzikály nechodím, ale Nelu Pociskovú považujem za veľmi preceňovanú (pre mňa je priemerná herečka aj speváčka, možno falošne nespieva, ale jej hlas je pre mňa nudný).

balerina2025
19. aug 2025
@laurinka27

Emma Drobná je podľa mňa taká “najsvetovejšia”.

@laurinka27 inac jej ozaj ide karta

alica110
19. aug 2025

Haščáková má nádherný hlas. Škoda jej.

petracandle
19. aug 2025

@presyteny_20002 čo sa hudby týka, žiadna. Slovenská popová hudba je za mňa hrôza. Nepáči sa mi hádam žiadna pesnička. Ale ohľadne speváckych kvalít tak to asi každá vie dobre spievať.

tim23
19. aug 2025
@presyteny_20002

@presyteny_20002 ale aj ty dnesny spevaci muzi su smiesny. Ani jeden nevie spievat.

@presyteny_20002 a čo Mark Dann? Verím tomu, že si ani nevedel že tie jeho skladby sú skladby Slováka. A inak... Prečo nezoberieš do ruky gitaru, zápisník a nezačneš niečo tvoriť ty?

anonym_829f8f
19. aug 2025

@presyteny_20002 Spev sa dá súdiť, podľa farby, podľa hlasu, podľa výrazu, podľa sympatickosti, podľa osobnosti, podľa feelingov atak ďaľej. Na Slovensku je mnoho dobrých spevákov ale aj speváčok, ide aj o kvalitu, umenie, nie je merateľné, záleží a závisí na viacerých faktorov toho určitého umenia: ja milujem napríklad speváčky ako: Martinu Šindlerovú, Zdenku Prednú, Helenu Krajčiovú, Zuzanu Smatanovú, Katarínu Knechtovú, Katarínu Koščovú a Barboru Švidraňovú. Tie sú úžasné. Ale čo sa týka obsadzovanosti muzikálov tu u nás na Slovensku to sú otrasní speváci aj herci, bohužiaľ na Slovensku sa do muzikálov dostane už naozaj hocikto. Ale česť výnimkám ako boli spomínane a mnoho ďaľších. Ale tie pišťavé, lyrické, tenké a intímne spevy ma taktiež nikdy nefascinovali. Ale tie chrapľakové hlasy áno. Každý preferujeme inú hudbu a iných spevákov. Nedá sa zrovnávať. Ale áno, popravde sú aj také a takí speváci ktorý nevedia. Každý dobrý i snáď aj ten najlepší spevák by mal mať prvé slovo zo zásady výraz, farebnú farbu, a nádherný univerzálny hlas. Lenže takých je na Slovensku málo a modlime sa aby taký speváci boli. Lebo hudba má svoj veľký význam aj tu na Slovensku, len je podceňovaná alebo preceňovaná ale maximálne x-krát na jedno kopyto. Poznám aj prípady spevákov ktorý sú už 26 rokov na muzikálovej scéne a svojim spevom dosiahli hovno a strápňujú sa. Je veľa dobrých aj neznámych, ktorých by vyniesli v zubách, aby ich nemuseli mať lebo sú lepší. Hud ba a spev je nemerateľný.

leuska0910
19. aug 2025

Mne tak najviac Zuzka Smatanova, je mi sympaticke ak to, ze sa nepretrca ako niektore..
A Gombitova nie, mne to trha usi a radio vypinam..

diewcatqoo
19. aug 2025

Ja som mala tu cest pocut Smatanovu niekolkokrat nazivo, a to bola jedna hroza. Neviem, ci prave vtedy mala zly den (niekolkokrat), ale bolo to fakt zle. Inak teda mne sa nepaci ani Nela Pociskova a ani Marika Gombitova. Slovensky pop vobec nepocuvam, tak nejake tie nove spevacky ani neregistrujem. Z tej starsej generacie ma ziadna nejak neuchvatila, snad mozno este Hascakova.
Inak mam rada Guncikovu z CR - od cias Superstar sa fakt posunula. Spievala s Trans Siberian Orchestra a tusim, ze aktualne je spevackou Ghostu 🤘

vlucifuk
19. aug 2025

Umenie je veľmi subjektívne. Ja mám rada Katku Koščovú. Dostala som vstupenku na jej koncert a bola som veľmi milo prekvapená. Hmm...

mk1111111111
19. aug 2025

Emma Drobna, pesnicky nie su na jedno kopyto a posobi na mna tak upokojujuco.

mk1111111111
19. aug 2025
@diewcatqoo

Ja som mala tu cest pocut Smatanovu niekolkokrat nazivo, a to bola jedna hroza. Neviem, ci prave vtedy mala zly den (niekolkokrat), ale bolo to fakt zle. Inak teda mne sa nepaci ani Nela Pociskova a ani Marika Gombitova. Slovensky pop vobec nepocuvam, tak nejake tie nove spevacky ani neregistrujem. Z tej starsej generacie ma ziadna nejak neuchvatila, snad mozno este Hascakova.
Inak mam rada Guncikovu z CR - od cias Superstar sa fakt posunula. Spievala s Trans Siberian Orchestra a tusim, ze aktualne je spevackou Ghostu 🤘

@diewcatqoo Guncikova ma nadherny hlaa, skoda ze sa nepresadila solo

marienka1989
19. aug 2025
@nekonecna_katastrofa

@presyteny_20002 ja mám rada Zuzku Smatanovú, SIMU a Simu Magušinovú. Čírová pekný hlas, ale osobnostne mi vadí. A tiež mám veľmi rada speváčky z Hrdze. Na muzikály nechodím, ale Nelu Pociskovú považujem za veľmi preceňovanú (pre mňa je priemerná herečka aj speváčka, možno falošne nespieva, ale jej hlas je pre mňa nudný).

@nekonecna_katastrofa Nela je práve v muzikáloch veľmi, ale že VEĽMI dobrá, momentálne nepôsobí v divadle, ale mala som tú česť ju vidieť a hlavne počuť v divadle a sánka mi padla až na podlahu...

diewcatqoo
19. aug 2025
@mk1111111111

@diewcatqoo Guncikova ma nadherny hlaa, skoda ze sa nepresadila solo

@mk1111111111 Gabca je uspesna v zahranici, najma v rockovej a metalovej scene. Spievala s Kenom Tamplinom, s Trans Siberian Orchestra a aktualne spieva s metalovou skupinou Ghost. Vsetko su to zname mena vo svete. Zhliadla som ju aj v nejakych videach Rock meets classic, kde tiez spievali aj ine zname mena svetovej metalovej sceny. Podla mna jej sedi spievanie s kapelou, nie solova draha.
Mne sa napr. aj Lucka Bila pacila viac, ked spievala s Arakainom, nez ked spieva solo. A pri Gabike by to bolo podobne, keby zacala spievat solo, mozno by sklzla do takych nezazivnych veci.

bielasovicka
19. aug 2025

Ale prosím vás, títo všetci sú amatéri. Najlepší bol pán Patrovic predsa 🤣🤣

anonym_64da21
19. aug 2025
@marienka1989

@nekonecna_katastrofa Nela je práve v muzikáloch veľmi, ale že VEĽMI dobrá, momentálne nepôsobí v divadle, ale mala som tú česť ju vidieť a hlavne počuť v divadle a sánka mi padla až na podlahu...

@marienka1989 napísala som, že nespieva falošne, vytiahne aj výšky. Čo sa týka nejakej čistoty spevu atď ok. Ale PRE MŇA je jej hlas nudný. Rovnako ako hlas Gombitovej, vytiahla vysoko, ale pre mňa to bol škrekot a jej farba hlasu sa mi teda vôbec nepáčila. Pre iných pani speváčka. A to je v poriadku, každý máme iný vkus. Odoslala som to omylom anonymne.

viktoriaandrascik
19. aug 2025

Sara Rikas, Tina a Jana Zubajová

mameha7
19. aug 2025
@petracandle

@presyteny_20002 čo sa hudby týka, žiadna. Slovenská popová hudba je za mňa hrôza. Nepáči sa mi hádam žiadna pesnička. Ale ohľadne speváckych kvalít tak to asi každá vie dobre spievať.

@petracandle No ja neviem. Keď to porovnám so zahraničím, tak aj technicky sú slabé. Texty sú fajn (napr. Katarzia, Tamara Kramar) a sem tam aj zaujímavá farba hlasu (Emma Drobná). 😃Ale čo mne osobne chýba, je hlasový rozsah a technika. Žiadne výšky, žiadne koloratúry a technické fičúry (taký ten štýl Celine Dion, Ariana Grande Beyonce.... ) čo ti spravia zimomriavky. Nič. Speváci sú na tom lepšie, tam to ťahá aspoň Benetin, Pavlovčin a Cmorík (ale ten iba keď urobí cover verzie 😃😃).

mameha7
19. aug 2025
@diewcatqoo

@mk1111111111 Gabca je uspesna v zahranici, najma v rockovej a metalovej scene. Spievala s Kenom Tamplinom, s Trans Siberian Orchestra a aktualne spieva s metalovou skupinou Ghost. Vsetko su to zname mena vo svete. Zhliadla som ju aj v nejakych videach Rock meets classic, kde tiez spievali aj ine zname mena svetovej metalovej sceny. Podla mna jej sedi spievanie s kapelou, nie solova draha.
Mne sa napr. aj Lucka Bila pacila viac, ked spievala s Arakainom, nez ked spieva solo. A pri Gabike by to bolo podobne, keby zacala spievat solo, mozno by sklzla do takych nezazivnych veci.

@diewcatqoo Gunčíková je výborná, veľmi sa zlepšila. Ale je to Češka.

diewcatqoo
19. aug 2025
@mameha7

@diewcatqoo Gunčíková je výborná, veľmi sa zlepšila. Ale je to Češka.

@mameha7 no ved pisem v predoslom prispevku, ze mam rada Guncikovu z CR.