icon

Najmama. Pridajte sa a porozprávajme sa

furniture
14. apr 2011

Čaute kočky, túto tému som začala na to, aby sme sa mohli porozprávať a vymeniť si skúsenosti, trápenia a radosti počas našej tehotnosti a aj po nej 😉 . Budem rada, ak sa do tejto témy zapojíte.

furniture
autor
19. apr 2011

@lija15 kočíky pozerám stále, ale rozhodla som sa, že nebudem kupovať nový. Tu na bazáriku sa dajú kúpiť pekné veci za dobré peniažky a majú tu aj pekné kočíky. budem ho riešiť tak jún/júl. Chcela by som trojkombináciu aj s autosedačkou a veľkými zadnými kolesami. Ale vecičky som už v bazáriku dajaké pokúpila a mám pocit, že už mám toho dosť 🙂. Postieľku mám ešte po Bibke, ale chcela by som kúpiť košík pre novorodencov, aby som ju mohla mať aj dole, pri sebe. A ty si na tom ako s vecičkami?

kakakina
19. apr 2011

no baby zavidim vam,ja mam vodicak krasne odlozeny a auto zalozenku v garazi ☹ ,bojim sa zacat jazdit 😠 😠 !!!Ale slubujem ked sa narodi druhe,tak zacinam,nebudem s dvomi detmi furt niekoho otravovat,ked nieco bude treba.My kociarik mame,treba ho len trosku oprat,a vecicky tiez mam po malom,takze nieje co riesit 🙂 !Som tu malo,lebo vsetko chcem postihat,a aj tak to nejde,musim polihovat,tlaci ma drobcek na rebra,ale zas ked lezim vylezie mi kyselina brrrrr!Aj dnes rano som vygrckala cele ranajky,ja uz snad ani nic jest nebudem,vsetko to skonci na wc-ku ☹

lija15
19. apr 2011

@furniture no ja vecicky mam kopec este po Lijuske 😀 postielku ´budeme musiet kupit ale pre Lijusku cestovnu 😀 a no ja a kociky je hroza 😵 jeden som kupila taky klasika 3kombinacia z bazaru ale som sa odrbkala po mesiaci mi odisli brzdy tu v Norge mam spotovy kociarik na ktory si neviem kupit vanicku ☹ ☹ ale chcela by som kupit uz taky kociarik na ktoru nasadim autosedacku a nasla som ho na SVK novy som planovala ale vsetky kociariky takej znacky aku chcem sa predavaju kompletne s autosedackou,ale ju autosedacku uz mam kupneu tak som nasla na bazariku taky super na ktory pasuje moja sedacka a predavaju ho s vanickou a so sportovou castou tak by som mala poriesene to ale neviem spracovat manzela 😀 😀 😀 😀 a az teraz sme dosli konecne domov,ale vobec mi neni dobre vsetko ma boli tento den bol unavny,ale asi aj z toho ze som len 3a1/2 hod spala 😖 😖 😖 a vy co kocky aky ste mali den?

lija15
19. apr 2011

@kakakina tak budem drzat palce aby si sa k tomu odhodlala so soferovanim 😎 😎 tak to mi je luto ze ti je tak tazko ze vsetko konci na wcku ☹ ☹ ale snad bude lepsie 😀

kakakina
19. apr 2011

urcite bude,hned ako porodim 😉 ,mam skusenost pri prvom!Aj tam ma trapila kyselina,a po porode akoby utal,vsetko preslo 😀

petulka83
19. apr 2011

Ahojte maminky 🙂 ako ste sa krasne rozpisali od kedy som tu nebola 🙂 fakt som sa zapotila kym som sa preluskala na koniec 🙂 ako sa mate? dufam, ze si uzaivate aj s vasimi ratolestami toto pekne jarne pocasie 🙂
lija15, ako je u vas? Tiez sa vam uz trosku vycasilo?
furniture, kedy sa ti vracia mala z Egypta? Este kolko dni mas "dovolenku"? 🙂
Tuto noc sa mi snivala nocna mora....ze som bola u svojho lekara a ten mi povedal, ze ked mi brusko bude dalej tymto tempom rast, tak ze sa mi rozpucia rebra a tie prepichnu niektore vnutorne organy a tolko :( :( :( uplne na hlavu postaveny hrozny sen..... asi som uz fakt prepracovana 🙂
Ako sa inac citite? U mna uz nastastie nevolnosti pomaly ustupuju, ale mam este staly hrozny problem s akne :( normalne mam pocit, ze zacnem chodit po kanaloch, taka som vyhadzana :( a vobec neviem co s tym robit :( vyzeram ako 13 rocna pubertacka....no co uz ..... rozhadzane hormony :(
Po kocikoch sa uz aj my zaciname obzerat, urcite by sme chceli nejaky kombinovany s tym, aby sa mi tam maly zmestil celu zimu aj s fusakom. Takze si urcite precitam este zopar recenzii a potom skusim vygooglit nejake dobre akcie na kociky, alebo kuknem tuto bazarik. Maminky, mate dobre skusenosti s nejakym konkretnym kocikom?

furniture
autor
20. apr 2011

@lija15 manžela určite presvedčíš...však sme dajaké baby, očkom mrkneš, zadočkom zatočíš,dobrú večeru navaríš 😀 😀 😀 a to máš šťastie, že po Lii máš ešte vecičky. Ja mám iba postieľku a aj to ešte neviem v akom stave je, lebo bola u našich v pivnici, vaničku a to je asi tak všetko. Proste musíme začať od znova. Ale nevdííí. Fakt aké tam máte počko?

@kakakina ja mám s kyselinou problém tiež, ale lekár mi poradil nelúpané mandle...ak to nieje silné...a ak by ma to moc obťažovalo doporučil mi Rennie ale neviem, či sa to dá zohnať aj u nás a nie iba v čechách. Ale mne zatiaľ mandle zaberajú 😀

@petulka83 Malá sa mi vráti v nedeľu ale už mi aj chyba, lebo je tu nejako ticho, ale určite viem že to vydržím 😀 😀 a čo sa týka vyrážok, hovorí sa, že to majú tie ženy, čo čakajú dievčatá...aj ja som vyhádzaná ako pubertiačka...ale to som bola aj pri prvej...že v tehotenstve krásna pleť...chachacha, ale podľa mňa je to aj tým, že som začala jesť veľa sladkého a čokolády a mám inú životosprávu ako som mala pred tým. Však sa to po pôrode znova upraví 😀 . A s kočíkom ti určite neporadím, to si aj ja rada nechám, pretože pri Bibke som mala taký klasický za 1500 sk z bazára, ale mal úžasne veľkú vaničku. bez problémov som do nej dala malú oblečenú aj s hrubým fusakom. Narodila sa tiež v septembri. Ak by ťa voľajaká značka oslovila, určite daj vedieť.

lija15
20. apr 2011

@furniture no pracujem na tom 😀 😀 😀 no my sme vanicku pouzivali jeden mesiac a potom presli na vedierko Shantalla malej sa v nom pacilo a kupala som ju tam az do 8 mesiaca vtedy sa mi uz v nom postavila xixixi 😀 😀
aj ja mam vyrazky obcas sa mi vyhodia ale stale su na tej tvari to iste som mala aj pri Lijus 😀 😀 no aj ja som teraz zacala aj na sladke na slane a ponovom aj na kysle xixi takze mam v tom chaos akurat mäso blee blee to zjem len vynimocne
Kocky mne sa dnes nic nechce robit aj by som spala ale uz by mi trebalo zacat robit poriadky 😝 😝 dnesny den mal byt aj doma manzel aby sme ho spolocne upratali,ale dostal sluzbu nadcas ktory mu zaplatia tak nevahal a siel ved kazda korunka sa zide 😀 😀
kocky ste aj na faceboku?

lija15
20. apr 2011

my tu mame krasne pocasie slniecko a okolo 15C ideal jar 😀 😀
my sme kocik kupovali tiez z bazaru taky klasika s vanickou teda 2kombinacia,kedze sme kupili z netu aj fusak z ovcej vlny tak sa mi fusak nezmestil do vanicky lebo bol velky,tak som to poriesila efektivne vanicku som nedala a na spodok kocika som dala hrubu deku a na nu fusak a ked tam bola mala tak bola samozrejme v perinke,zabalena este v deke a zazipsovany fusak bol este zakryty druhou deckou a ten kryt a mala bola spokojna spala ako dudok a to sme uz po 2 tyzdnoch po porode ficali po prechadzkach a aj medzi ludi nech si zvyka aj ked svokruse sa to nepacilo ale 6 tyzdnov byt doma nikam nechodi tved by som sa zlaznila a tak sme chodili ci snezilo alebo svietlio slniecko sa prejst okolo jazera 😀 😀 akurat ked bolo viac ako -5C sme vonku uz nesli 😀 😀 😀
Petulka no so znackou kocika ti tiez neviem poradit ja som mala taky polsky,ale vydrzal do leta dalo sa snim len horsie to bolo chodit s nim do busu a este ked si natrafila na neochotnych ludi ale ten co by som chcela kupit je zn.Jané a je dost drahy v cechach stoji komplet aj so sedackou,vanickou,a sportovou castou okolo 25000kacek ale zato sedacka je najlepsia co sa tyka novorodencov nesedia v nej ale vies ju nastavit do uhla 110stupnov takze ako keby tam lezalo babo a tu sedacku vies nasadit na podvozok dam ti stranku www.jané.cz a kukni si tam kociky maju tam rozne kolekcie 😀 😀

furniture
autor
20. apr 2011

@lija15 na facebooku niesom. nemám rada také big sociálne siete, radšej takto v malom 🙂 a ke´dže ti išiel manžílek do práce, tak vieš ako sa upratuje? Šup do skrine, šup pod posteľ a keď náhodou dojde dakto na návštevu treba povedať...síce je to vianočný vtip, ale ja ho používam po celý rok...aj Ježiško sa narodil v chlieviku 😀 😀 😀 . Ty si v prvom rade musíš oddýchnuť, však si unavená...písala si, že si málo spala...bordel počká, ten bohužial neutečie. Upraceš zajtra-pozajtra. Ja sa zrovna dnes cítim super, tak sa idem pustiť do balenia zimných vecí a chcela by som upratať malej izbu nech dojde do poriadku. Ja si tieto činnosti zadeľujem podľa toho, ako sa cítim. Pretože, ako som už písala, nie každý deň je mi dobre. Ale mám pocit, že s tým slniečkom sa to zlepšuje...asi už aj tie depresie s týmto počasím skončili a necítim sa ako vyžitá a vyžmýkaná špongia 😀 😀 😀

kakakina
20. apr 2011

@furniture rennie mam kupila som si v polsku,a mandle chrumkam,ale nelupane 😕 ,to mi nezabera!Skusim lupane,kde to mam zohnat,nejak som nikde nevidela?

furniture
autor
20. apr 2011

@kakakina lúpané si spravíš tak, že nelúpané vložíš na chvíľu do vriacej vody a potom to už olúpať ide ľahko, ale mne lekár práve hovoril, že nelúpané...asi to každému nezaberá. mne zatiaľ áno. A Rennie ti zaberá? daj vedieť, lebo sa obávam, že aj ja budem mať kyselinu až do pôrodu ☹

kakakina
20. apr 2011

dakujem,skusim to!Rennie mi zabera,ale nechcem velmi do seba stopkat lieky,takze beriem ked je to uz veeeelmi zle.Ale teraz uz skoro po kazdom jedle mi vsetko vrati,rennie sa snazim tak max dva krat tyzdenne!Minule som pocula,nejaky lekar vravel ze tie lieky na palenie zahy sposobuju rednutie kosti,neviem co je na tom pravdy,a ak by to islo dietatku,nepotesilo by ma ze koli mne bude mat raz problemy!

kakakina
20. apr 2011

a kociarik mame quinny freestyle,a som maximalne spokojna,len vanicka vydrzi tak maximalne do pol roka,ale inac som na nom negativa nenasla,a maly este teraz v nom v pohode vysedi!A kupila som za super cenu uz pouzity po jednom dietatku za 7000 este Sk.a bol ako noby,aj teraz este vyzera super!

lija15
20. apr 2011

@furniture jej dakujem za radu to robi uz za mna dcerka vsetko pod postel ale zase von zo skrine veci mi vyhadzuje 😀 😀 nieco porobim ale len tak trosku aby som sa setrila 😵 tak drobec uz spi je ako presne hodiny o 12 zalahne 😀 😀
kocky poradte co navarit okrem pecenho mäsa trubu mam pokazenu ☹

furniture
autor
20. apr 2011

@kakakina no mne práve Rennie odporučil môj gynekológ a v žilinskom kraji je veľmi obľúbený, tak asi to nemôže byť také hrozné. Však sa opýtaj svojho. A to je super, že kočík máš poriešený. Myslím, že to je najdrahšia vec z celej výbavičky. Ja som síce s tým starým a už pred 8 rokmi predpotopným kočíkom bola spokojná...to bol taký klasický hojdaci kočík kúpený v bazare za 1500sk, ale strávil 7 rokov v pivničných priestoroch a je akurát na vyhodenie...a ako som sa presťahovala z BA k Žiline, tak ani koliečka mi na ňom nevyhovujú. Potrebujem veľké, do terénu. Teraz iba pozerám a vyberám si, čo sa dá za koľko kúpiť ale moja predstava je do 200 eur za 3 kombináciu.

furniture
autor
20. apr 2011

@lija15 ja som včera robila šošovicovú omáčku a k tomu som uvarila vajíčko. Ale vyskúšaj cestoviny s dajakou smotanovou omáčkou. A musíš mať hrozne zlatú dcérenku, ke´d ti takto pekne ide spinkať... A čo sa týka upratovania, poviem ti tak, že pred tehotenstvom som upratovala ako besná, všetko tip top, ako blbec som 1x za 2mesiace umývala barák zvnútra, žiadna pavučinka, smietko, prach a to som naplno pracovala. Ako som zostala tehotná a nebolo to so mnou dobré...však pamätáš ako som písala, že sa cítim stará a tak...tak som sa naučila upratovať "normálne" A teraz keď k nám dojdu susedy mi hovoria, že konečne to u nás vyzerá ako v normálnej obývanej domácnosti 🙂 🙂 🙂 a toľko odkladacích priestorov som našla, kam čo sa dá pichnúť 😀 😀 😀

lija15
20. apr 2011

@furniture ja som na facebooku len koli rodine a priatelom este zo zakladky 😀 a kedze nebyvam na SVK tak sa nemam ako s nimi skontaktovat a popisat tak aspon obcas na f 😀 aceboku ficim a foto mojej rodiny su len pre priatelov a pre nikoho ineho posli mi este tu stranku kde byvas aby som si to vedela predstavit 😀 😀 a ja tu idem nahodit zopar mojich z okolia 😀 😀

furniture
autor
20. apr 2011

@lija15 zadaj si www.divina.sk, tam si vyber Divina, potom galéria, potom budovy a 3 fotka, to sme my a potom aj dačo pofotím a dám to sem do fotoblogu.

lija15
20. apr 2011

@furniture mnam sosovica len avelmi nemusim uz strukoviny strasne ma z nich uz naduva ☹ ☹ ☹ a tak ich zboznujem 😀 😀 asi urobim placky a na zajtra hned aj spenat a zajtra mam pauzu od varenia 😀 😀
krasne okolie uplny pokoj od aut autobusov a inych rusivych blbosti 😀 aj my tak byvame ale mi od najblizsej dediny este 10km a tu v okoli je takych 10domov roztrusenych mimo hlavnej cesty 😀 😀 takze priroda a este ze mas to SUVecko to naozaj by si len trajktorom vysla 😀 😀 😀 to aj my tu mame lebo tu bol brutal lad na ceste a obcas co ju posypali a hlavne vtedy ked dosiel cez den obmäk a na noc mrazy ved to sa auto ktore islo rychlo hned smyklo a skoncilo vo vykope pri ceste a to az traktor odtahoval aj manzela raz tak vytocilo ze ho traktor na druhy den vytahoval ale tu vsetci v zime maju pigdeky to su tie hroty co su na SVK zakazane ale pre sanitky su dovolene 😀 😀 ale inac dakuem za inspiraciu a ani ja som bohvieako foto nenafotila ale ked uz bude krasne pocasie a aj travicka uz bude zelena tak nafotim lepsie foto 😀 😀 😀

furniture
autor
20. apr 2011

@lija15 tu je teraz 18,5 stupňa v tieni a už sa nám aj začína všetko zelenať a dole v dedine začali kvitnúť aj prvé stromy, ja si na to musím ešte tak týždeň počkať 😀 😀 😀 . Dala som do fotoblogu teraz našu minuloročnú dovolenku v Tunise, to aby ste videli ako vlastne vyzeráme 🙂 . A máš hrozne zlatunkú malinkú Lijušku. Ešte stále ti spinká?

lija15
20. apr 2011

hej ale uz v naruci,lebo sa prebudila a popritom mi druhy drobec kopka 😀 😀 😀 no nam zacinaju zatial pucat stromy 😀 uz som si kukla krasnu rodinku mas a ty si mlada baba 🙂 dakujem

furniture
autor
20. apr 2011

@lija15 Ja ďakujem hlavne za tú mladú 🙂. To nám tam ešte chýba partnerova staršia dcéra lucia. Ale ja už neviem, čo by som mala variť. Cestoviny boli minulý týždeň, kura som piekla v nedeľu, šošovicu sme mali teraz, asi to spravím tak ako vždy. kde otvorím kuch. knihu tak to budeme jesť 😀 😀 teeda okrem špenátu. Ten tu fakt nikto nemusí 😖 prepáč, ja viem, vám chutí, ale my sme skôr mäsožravci.

petulka83
20. apr 2011

@furniture Ano, tiez som citala, ze zeny su vyhadzane ked cakaju dievcatko. U mna to vsak evidentne neplati :( :( :(
Ako nahle sa mi podari objavit nejaky slusny kocik, urcite dam vediet. Podla mojich doterajsich zistovani, moje kamosky su velmi spokojne s jane. Zatial som na tieto kociky pocula same chvaly, ale je pravda, ze su "nekrestansky" drahe..... pomaly uz ako concordy.... ale ja stale tvrdim, ze este mame cas sa obzerat po kociaroch. Poviem pravdu, ja som dost poverciva a bojim sa dopredu kupovat akekolvek veci pre babatko. Som pozerala tvoje fotky, mas nadhernu rodinku 🙂

furniture
autor
20. apr 2011

@petulka83 Ďakujem Peťulík. V tomto moc poverčivá niesom a ja som skôr stavila na terajšie finančné možnosti...každý mesiac dačo, ale kočík si nechávam až na posledy a máš pravdu Jane sú nesierne drahé. Tým, že už tak 3 týždne pozerám na bazáriku kočíky, tak mám akú takú predstavu, čo by som chcela..nie značku ale čo by mal mať a ako by mal vyzerať. A ty už máš dajaké nové vecičky? Ja som kúpila v bazáriku 4 balíčky oblečenia pre novorodencov...ostatné budem dokupovať, ako bude "Krištúfka" rásť, 1 prechodný fusačik do kočíka alebo autosedačky..to je aj s ručičkami a je na zips a jeden normálny fusak do kočíka. A sebe tehu rifličky 🙂 🙂 🙂 . Už by som mala aj od našich premiestniť veci, čo mám tam, nech je prehľad 🙂

petulka83
20. apr 2011

@lija15 ja som na facebooku, ale velmi tieto velke socialne siete neuznavam. Ak myslis, mozeme sa skontaktovat aj cez facebook 🙂 bolo by to fajne..... mam tam aj viacere fotocky, tak by si mohla mat aj vizualnu predstavu o mne 🙂 Dnes som musela ist na interne vysetrenie na EKG, a tak. Merali mi aj tlak, som bola az prekvapena, ze som ho mala dobre nizky....a to ma este pred tym dobre nahnevala sestricka, lebo bola na mna strasne neprijemna :(

petulka83
20. apr 2011

@furniture Malickemu som zatial este ziadne veci nekupovala, fakt si este netrufam. Je to sice uplna blbost a povercivost z mojej strany tvrdit, ze az ked sa narodi 🙂 kedze asi v porodnici nebude moct byt nahy, ale este to pokladam za predcasne kupovat malemu vecicky. Sebe som si naposledy kupila tie tehu rifle, co som ti aj spominala, len mi padaju pri chodzi, takze som si ich dala zuzit a skratit. Co planujete na sviatky? Mate nejaky specialny plan? Alebo budete doma s rodinnom kruhu?

lija15
20. apr 2011

@petulka83 no ja som bola tiez pri malej poverciva ale som si povedala ved som krestanka a na take predsa veci nebudem verit 😀 😀 ale kazdy sme iny 😎 ked som cakala dcerku tak som mala akurat vtedy svadbu,a dostali sme namisto darcekov peniazky tak sme sli o mesiac po nej do ikei a tam sme jej kupili postielku,pultik a komodu a aj paplonik a take veci 😎 😎 😎
kocky akurat som skoro zinfarktovala z malej idem do obyvacky a malej nikde a vsade kde nechcem aby sla su zavrete dvere ,volam na nu a nic tak som uz zacala hladat pod postelou pod gaucom ci tam nelezi a co som sa otocila tak ona sidlo pod stolickou a cuci jak mucha no mne vtom momemte kamen spadol zo srdca 😀 😀 😀 😀 ja neviem kde sa v nej berie tolko sibalstiev 😀 😀 😀

furniture
autor
20. apr 2011

@petulka83
@lija15

Sviatky budeme tráviť rodinne, ke´dže aj môj partner má narodeniny. V nedeľu príde môj čertík, tak sa budú zdobiť vajíčka, robiť veľkonočná výzdoba a tak. S týmto musím na ňu počkať, lebo by bola smutná.

Liuš, buď rada...vieš si predstaviť, že by ti iba sedela, ledva sa hýbala..radšej nie...radšej živé stvorenie. moja mala prvú sádru na ruke presne 10.5.2005 a narodila sa 13.9.2003. na preliezkach si myslela, že vie lietať 😀 😀 😀 ale už je to za nami, už sú zaujímavejšie stromy ako preliezky...

Peti, veľa ľudí je takto poverčivých, ale ako spomínaš aspoň dajaké oblečko by bolo fajn 🙂 predsa len je už koncom septembra zima 🙂 🙂 🙂 a ostatné vie manžel/partner zariadiť keď budeš v pôrodnici 😉

kakakina
20. apr 2011

@lija15 ,krasne bozsky pokoj tam mas,my sme podtatranci,a tiez celkom fajn,kopec zelene,ale sme v bytovke,takze nam veeelmi chyba zahradka ☹ !Ale zato si to doma vynahradzame,vzdy s manzelom vravime,ako radi sa vraciame domov,takze mame doma to co potebujeme,ale hlavne pokoj a lasku 🙂 !