icon

Nájom - podnájomník

barbiiika1810
22. mar 2017

Ahojte prosim vas vsetkych vyjadrite k nasledujcim vetam...byvame od 9/2016 v podnajme 3 izb byt Za 350e mesacne z toho 190e su rezijne naklady,splatnost najmu mame 20.teho v mesiaci na ucet prenajimatela.byvame 2 dospele osoby jedno dieta a jedno na ceste.prenajimatel si zmyslel ze kedze pribudne dalsi clen zvysi najom o 50e len tak bez akeho kolkvek podkladu.dalej sa nam vyhrazala ze vypoveda zmluvu kvoli tomu ze som ju poprosila o To aby jeden den pockala kvoli tomu ze priatel dostal vyplatu 20.teho vecer na ruku,bohuzial vtedy je banka zatvorena,co som jej dopredu oznamila a ospravedlnila sa jej.vysvetlila som jej a poprosila o to aby pochopila ze priatel dostava vyplatu po odovzdani faktury(zivnostnik na stavbe) o jeden az dva dni neskor K rukam,pracuje od rana do vecera.ja nepracujem od decembra odkedy som zistila ze som tehotna a som na rizikovom.vzdy dostala peniaze vcas na ucet priamim vkladom a peniaze jej prisli o cca hodina aj skor.stalo sa ze o den neskor som vlozila kvoli tomu ze som nestihala z prace co som jej vcas oznamila a na druhy den rano mala na ucte peniaze.na zaciatku byvania sme si vsetko vysvetlili a suhlasila sice len ustne a teraz vravi ze ju To nezaujima na com sme sa dohodli na zaciatku.sme slusna rodina cista pracujuca.aj To som jej vysvetlila ze moja praceneschopnost je docasna a po porode budem dostavat matersku...v zivote ani raz sme si nedovolili nezaplatit najom ale tak akoze kvoli jednemu dvom dnom?!vsak je To smiesne.u pravnika som bola...prenajimatel mi moze akurat tak..... A hlavne si nema pravo nieco narokovat ked neplati Dan za byt v podnajme,nam na tom ale nezalezi resoektujeme jej zmluvu,zmluva je zmluva.Podla zakona sa za omeskanie najmu moze povazovat To ked do piatich dni od splatnosti datumu ktory je urceny v zmluve nezaplatim najom s urokami za kazdy omeskany den.
Na Vypovedanie zmluvy kvoli takejto banalnosti nema pravo podla zakona...Za neplatenie najmu sa povazuje To ked najomnik nezaplatit a je omeskany o tri mesiace.dalej k tomu zvyseniu najom ako taky si urcil prenajimatel a nema pravo s nim manipulovat kedze je To fixna cena a v zmluve neudava moznost o jeho zvyseni...Co sa tyka rezijnych nakladov To si zvysit moze podla spotreby co nam figuruje aj v zmluve,no ale prosim pekne nie tak ze si capnem na brucho a bummm o 50e len tak bez akoho kolvek podkladu...malo by sa zvysovat az po rocom vyuctovani spotreby pri jeho nedoplatku.a najhlavnejsia vec,zvysovanie najmu alebo rezije je jednostranne protizakonne...prenajimatel sa musi s najomnikom dohodnut o zvyseni A o sume podla spotreby...tak prosim ak mate skusenosti vyjadrite sa....

Strana
z3
barbiiika1810
autor
22. mar 2017

@zltyslonik Neohanam sa tu vypovednymi lehotami ani ziadnymi ochranami...boze tak daleko som sa v zivote nedostala a ani nemienim...ked chce mat byt prazdny nech sa paci ale podla pravidiel a normalne...

barbiiika1810
autor
22. mar 2017

Pre mna za mna nech si zmeni zmluvu z mojej strany ked bude nova zmluva primerana pristupim k nej a aj ohladom zvysenia atď... Neviem no zakadym ked pride na slovensko sa zastavy na kavu tak neviem kde nastal problém

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
barbiiika1810
autor
22. mar 2017

Dokonca ona mala psa a este vravela ze keby sme do buducna malej chceli kupit psa tak kludne...co vacsina majitelov zakazuje...takze my sme nemali problémy so sebou pol roka az teraz tento mesiac ked som ju poprosila o ten den...a aj tak ich dostala vcas

barbiiika1810
autor
22. mar 2017

@zltyslonik Ona sama sa vyjadrila k tomu ze do zmluvy udala zaplatit 20.teho ale ze pochopi meškanie den dva...

barbiiika1810
autor
22. mar 2017

@zltyslonik Ona zije len s priatelom je rozvedena a mlada ako ja...neviem ci u nej nastali nejake financne problemy...my sme mali jej byt rezervovany od maja 2016 ale bastahovali sme sa az 9/2016 kedze az vtedy prisla na slovensko...za rezervu aby sa nedohodla s niekym inym sme platili 300e len tak a bol to navrh z nasej strany na ktory si nenarokujem...dalej sme dali kauciu 350e+najom...sme priatelky aj cez fb a ked som jej navrhla datum platenia najmu sama mi napisala ze jej je jedno ktory den zaplatimze ona ma peniaze len nech je vzdy zaplatene prislusny mesiac...ale drzime sa radsej datumu.vsetko to mam v spravach....

evittam
23. mar 2017

@barbiiika1810 Ja som sa tu neprisla s tebou hadat. Ja pisem vlastne a realne vedomosti a skusenosti. Prakticke skusenosti. Uz si to dufam pochopila.

mihula
23. mar 2017

@zltyslonik ale ja v zmluve mam,že sa musi starat o spoločne priestory,tak viem,že mam pravo jej najom zvýšit.

mihula
23. mar 2017

@barbiiika1810 ja neviem,ale ty asi nečitas,nikto ta z nicoho neobvinil,ani,že neupratujes,ani že mas problemy so susedmi.Jednoducho,ti tu vysvetlujeme,ako ta može z bytu dostat.
A potom,som rozhorcena,tvojim udaním na DU

boredka
23. mar 2017

@mihula ak sa mozem spytat preco si rozhorcena udanim na DU? Ved udat ju moze aj sused alebo ktokolvek iny.

veronikaszabova
24. mar 2017

@boredka ide o to, ze ju chce udat z trucu.
Vyhodis ma = udam ta...
Ako male deti na pieskovisku.

barbiiika1810
autor
24. mar 2017

@veronikaszabova tak potom aj ona je ako detsko ked sa vyhraza jak blba kvoli tomu ze jej najom poslem o 24h neskôr!!!precitajte si hore vyssie co som pisala ako kedy mame platit co mame v zmluve atd...ked nevie pochopit a nepáči sa jej ze pracujeme tak je blba a detinska Ona...od zaciatku bola oboznamena o vsetkom tak nam nemala dat byt do najmu ale vtedy sa hrala na milu chapavu osobu....ani len to nemozem povedat ze by jej prekazalo druhe dieta kedze o nom vedela hned odkedy som sa to dozvedela ja a este gratulovala a vravel aspon bude mat dcéra surodenca...tak ani takto ako ona sa veci neriesia...ked nas nechce tak v pohode ale normalne a ferovo...nie vyhrazkami,nemyslim si ze sme ten tip ľudí ku ktorym sa clovek musi dopracovat az k takemuto spravaniu...aj ohladom toho zvysovania suhlasim bude nas viac cize vacsia spotreba hlavne pri babatku ale aspon NORMALNE nas oboznamit a dohodnut sa(nemyslim tym teraz ze akoze ja by som si určila cenu-lebo vy ste tu schopne hned vybehnut Na cloveka)....mala sa spravat k nam tak ze podnajomnik-najomca a nie pozyvat sa Na kavu ked je na slovensku a teraz sa k nam spravat ako k odpadu....ja sa nemam pred cim bat ja mam o vsetkych platbach potvrdenia preto sa tu rozhorcujem nad jej spravanim...neviem ako by ste reagovali vy keby ste platili Na cas starali sa o byt davali pozor a potom by ste sa dostali do situacie kedy viete len rano vlozit najom a ona by sa vam hneď vyhrazala vyhodenim...vam vsetkym sa urcite nikdy v zivote nestala situacia ked ste nemali cas kvoli praci alebo boli mimo domu a zaplatili ste hocijaky nap. sek o den neskor,tak tomu urcite neuverim...susedia pochybujem ze by ju zahlasili mozu ale nespravia,poprosila ma aby keď sa nahodou niekto pyta tak mam povedat ze sme blizka rodina a byvame u nej kym je vonku v anglicku....nechystam sa podniknut voci nej nic nie som nejaky primitiv nevyhladavam konflikty ale ked sa bude k nam nadalej spravat ako k zberbe tak si najdeme byt ale to nech si zapise za usi ze podniknem voci nej ci sudne ci cez pravnika..nam sa nikto nebude vyhrazat nijak a nicim...este kebyze sme fakt ze nejaký co sa furt vyhovaraju a nechcu platit tak ju pochopim a zatiahnem chvost ale to nie je pravda tak snat sa mozem ubranit aj rodinu...

barbiiika1810
autor
24. mar 2017

A ano beriem samozrejme na vedomie ze byt je jej tak si s nim moze narabat ako chce ale ked sa uz rozhodla mat v nom podnajomnikov a hlavne ma v nom slusnych cistych pracujucich ludi,tak ked my sa vieme spravat taj nech sa aj ona sprava primerane...este ona nam vravela ze keď budeme my k nej korektný tak aj ona,no nejak sa toho nedrzi...ona tiez caka ze sa budeme správať vidiek neka jej bytu primarena tak nrchapem prečo si myslite ze ja by som to nemohla ocakavat z jej strany????

mihula
24. mar 2017

@boredka ja niesom rozhorčena,ale ak niekto je v prenajme za 350e a vie len troska počitat,tak vie,že žiadny zisk z takehoto prenajmu nieje,za ktorý musi Du odvadzat peniaze.
A ak by ma udal niekto cudzi,je mi to fuk,ale vlastný podnajomník?

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
matazirafa
24. mar 2017

@barbiiika1810 ako je mozne ze dvaja pracujuci ludia nedostali hypoteku, ked mozte pLatit 350 mesacne len tak, rovno mozete platit aj tu hypo. To mi stale nejde do hlavy. Platis si svoje vlastne a nas pokoj.

Strana
z3