Nákup počas karantény
Ahojte prosím vás som vedená aktuálne ako kontakt s pozitívnym a čakám na termin pcr testu som samozrejme doma zatiaľ nemá žiadne príznaky chcem sa.opytat či si v takejto situácii môžem zájsť na nákup do potravín keďže mi nemá kto zájsť a niektoré základné potraviny nám došli..len sa bojím pokuty a neviem sa dovolať na žiadnu kompetentnu linku
@anjelicek26 a nezrusili to už náhodou? Sa to riešilo ešte niekedy v apríli cca
A to si nemôžeš online objednať? Tesco, delia, lunys?
@janai1 u nás je Tesco len malé a volala som tam že teraz to nefunguje donáška domov..a nemám fakt tu nikoho..švagriná je s chorym dieťaťom doma a ostatné všetko v práci..
@janai1 ja som to teraz pred tyzdnom este videla medzi vynimkami, co tu niekto daval, tak myslim, ze nie (mozem sa mylit), ale donaska je tiez dobre riesenie, bohuzial na dedinach je to problem.
ak si dobre pamatam, tak do obchodu ist mozes. sa mi vidi, ze to menili nejako a ak fakt nemas ako inak a nema ti ho proste ani kto doniest, tak inu moznost prakticky ani nemas
@norikaro to je to že s a neviem ani nikde dovolať kde by som s opýtala ..na infolinku covidu sa dovolať Ronda skôr dovolam Putinovi a u nás v meste hygiena tiež nedvíha už druhý deň
Ak si ockovana, tak nemusis byt v karantene. Ak nie, skus este zavolat an miestny/obecny urad. Mavaju socialnu sluzbu. Verim, ze ti niekto pomoze.
Ja nechcem roznášať aj malú som hneď odhlasila zo škôlky kým nebudem mať negatívny výsledok ale fakt som v takej situácii že nemá my kto ist
A to tesco si skus est eoverit na itesco.sk...maju cez internet sluzbum, nakup domov. Vyklikas a za poplatok ti to dorucia.
@dadis niesom očkovana
Tak skus este to https://potravinydomov.itesco.sk/groceries/sk-S...
@dadis ďakujem ale napísali mi pri registrácii že momentálne do našej oblastí nedorucuju
To mi je luto. Skus teda ten obecny/miestny urad. Mozno maju niekoho na socialnu sluzbu.
A všetci sú v práci od nevidím do nevidím?! Im kto nakupuje?! Keď pôjdu na nákup sebe môžu aj vám 😊
@zanetakovacsova tak môj muž ťahá dvanástky rovnako aj svokra tá je zdravotník svokor je v blave švagriná sama s chorým dieťaťom jej muž chodí z práce o pol piatej a moja rodina žije 200 km od nás..
Skus vyzdrzat do tel pol piatej na svagra. Nejde o pokutu. Ale o zodpovednost. Nevies koho v tom obchode stretnes, ake ma zdravotne issue, imunitu, choreho pribuzneho. Dcera bola tiez v kontakte s pozitivnou kamaratkou. Je ockovana. no rozhodli sme sa pre karantenu. Nesla do skoly, objednali sme na pcr. Vela ludi teraz umiera zbytocne, choroba sa rychlo siri a velmi vela ludi je bohuzial nezaockovanych.
Hrozne žena nemôže ani ochorieť:(určite máš susedov, ktorým zavoláš a nechajú Ti nákup pred dverami...ako vyvolávať na infolinky a strácať čas.Tak muž nech odbehne z práce, svokra mne sa nechce veriť, že niet nikoho ..švagor...
Dovolala som sa na hygienu konečne takže môžem ísť do potravín a do lekárne
Vraj je na to vynimka
Do pol 5tej podľa mňa by sa dalo vydržať. Volá sa to zodpovednosť 😊a potom pravda že sú také čísla aké sú. Nie som dáky ony sama nie som očkovaná ale pravdaže nás budú navždy týrať keď "och mám výnimku do potravín idem nevydržím do pol 5 vykúpia obchod" 😊..
@zanetakovacsova no predstavte si že nevydržím mám doma nachladnutie dieťa ktoré má tak upchatý nos že neviem čo s ňou lekáreň je hneď vedľa obchodu dodržiavam vždy všetky nariadenia nemám ani príznaky moja očkovana kolegyna ktorá bola takisto v kontakte nieje ani v karanténe ani sa nemusí dať testovať ale hlava ju boli už tri dni samozrejme tým že je ockovana si ale môže chodiť hore dole .takže si nechajte vaše ironické poznámky..ja len vybehnem do obchodu do lekárne a som hneď vonku samozrejme s resporatorom ešte aj vonku..
Aj rukavice musis mat
@dadis aj tie mam
A nasadíme si samozrejme
Tak drzim palce ❤
Ja len uvazujem, ci nechas to chore dieta teraz same, ked ides na ten nakup? Ja by som skusila fakt uz pockat, je to par hodin. Sprav krupicu, urob parene buchty, nieco take, co ma doma kazdy...
@zanetakovacsova a mi nechcete dufam nahovoriť že tým že budem 10 minút v obchode a 2 minúty v lekárni samozrejme celá pozakryvana nakazil neviem koľko ľudí keď sama nemám žiadne príznaky a od každého sa budem držať ďaleko..
@anjelicek26 ja fakt nemám ..mam vám odfotit špajzu a chladničku?..myslíte že keby som mala tak idem v tomto mraze do obchodu?..už som volala medyitzm susede jednej či by mi nezbehla na nákup iná lebo viem že.robi dnes do dvanástej..že nie lebo kde k starým rodičom a príde až večer..
Ano, mozes... ak si v karantene lebo si pozotivna, vtedy nemozes..
Tak fakt daj uplnu rychlovku, par veci a sup domov, zvysok dokupi muz. Drzim palce.

Obchod je nevyhnutna zalezistost. Ak skutocne nemas ani kamaratku/susedu/rodinu/maminu zo skoly/skolky, co poznas (realy?), no kazdopadne ano kludne mozes ist aj keby si pozitivna. Das si respirator poriadne, dezinfikujes ruky, nakupny kosik, pojdes vecer, ked tam bude minimum ludi do co najvacsieho obchodu a kupis rychlo, co sa da, prebehnes to cez samoobsluznu pokladnu a hajde domov... nie, za toto pokutu nedostanes, je to vo vynimkach.