icon

Nakupovanie cez Aliexpres

marcela91
11. sep 2013

maminky, mate skusenosti s objednavanim cez aliexpres.com? Daju sa tam kupit rozne drahe znacky za polovicne ceny, na fotkach takmer nerozoznatelne od originalu, ale aka skutocnost, netusim... Teraz cakam na saty Mango a uvazujem o kabate z Desigual novej kolekcie....Vdaka za infosky 🙂

mameti
23. dec 2013

Ahojte babenky
Chcela by som Vam len povedať , že ja mám pozitívnu skusenosť a nie jednu s alliexpresom. NAkupujem vylucne ale len kabelky, bizu-----presne tu bizu co predavaju v Takku a Gate po 8-9eur tak ja to kupim za 2-2.80eur.Sice cakam 4-6 tyzdnov, ale este ma to zatial🙂 nesklamalo. Aj teraz mi prisla na Vianoce od Bratzilas kabelocka a je krasnae farebna🙂 tolko z mojej strany🙂

marcela91
autor
8. jan 2014

@lumarque ahoj, saty prisli po 6 tyzdnoch, no oproti tym originalom teda nic moc, radsej by som zaplatila raz taku cenu za original, ale zial uz bol vsade vypredany na eshopoch...co sa tyka kabelky, ak nenasetris na original Desigual, radsej zabudni na tie kopie, nemaju cenu ani 5 eur. zips zvlneny tazko sa zapina, tie origos kabelky su take makulinke, vynikajuci material, vyracovanie, toto taka tvrda bavlna bola ako umelina,najhorsie, ze som ju kupila z bazosu za cenu 50 eur ako origos, v obchode stoji 70....
moje odporucania - nekupovat nic na aliexpres , kvalita ako tie vietnamske shopy co ich tu mame neurekom /aj ten pach../a davat pozor na bazaroch, ci sa nejedna o tieto napodobneniny o malo lacnejsie ako original, napr. sa vrece roztrhlo s kabatmi Desigulal -tohtorocna kolekcia s obrovskymi zlavami este pred zimnou sezonou, no "taku este nehrali", aby som origos kabat zimny sezona 2013/2014 v jeseni kupila za 80 eur od predajkyne, co ich ponuka niekolko /, ked som sa jej pytala, ci sa jedna uricte o original, alebo o kabaty z aliexpresu , ze mam zaujem, ale rozdiel rozpoznam, uz sa neozvala...Asi si neuvedomuje, ze predaj takychto veci je u nas trestna cinnost, navyse zavadza, lebo kupuje to objednavaju v domnienke, ze je to original.. Jedine, co by som tam objednala su tutu sukne, dcerka ich mam rada, ale zas ich nepotrebuje milion...tie tam vyjdu na 5 eur /vr. posty/ a tu za ne baby na bazaroch pytaju 20 dokonca aj 50 eur....

bmimuska
9. jan 2014

@viera27 dobry den, uz ste objednavali z mango outlet?

viera27
9. jan 2014

@bmimuska nie, ale bezne cez to baby nakupuju u nas vo firme, no problem, nemusite sa bat. Na m.miaukciach tiez baby predavaju veci odtial, tak nakupujem tam ak sa mi nieco paci. Ja mam mango pod nosom, takze stiham zlavy aj v kamennom 🙂

6evina6
13. jan 2014

Dobrý deň prajem, nájde sa tu žienka, ktorá by mi vedela poradiť? chcem si objednat z alieexpresu bundičku, no neviem si určiť správnu veľkosť....poradí mi niektorá prosím, ktorá má s tým skúsenosti....dakujem 🙂

anelap
13. jan 2014

a aké sú podmienky ak chcem aby to prešlo v pohode cez colnicu? je tam aký limit?

sissinka1
22. jan 2014

@anelap ja mam z aliexpress dobre skusenosti..aspon zatial 🙂 oblecenie a kabelky som neobjednavala kedze u nas je limit 20€ aby sa neplatilo clo a dph tak stale sa zmestim do tejto sumy..ale ja z aliexpressu kupujem vylucne bizu...u nas stoja take tie masivne nahrdelniky, ktore su teraz moderne aj nad 10 eur a tam 2-3eura a postovne free 🙂 este som z ali objednavala tie saty (organizer) na ktore sa vesia bizuteria a tam vyslo na 2,20/kus a tu na slovensku najlacnejsie bolo za 3,99 , cize na 5kusoch co som chcela som aj usetrila...na bizu a taketo somarinky je to ako stovrene ale inak neviem ci by som oblecenie atd. kupovala

bambulka101
26. jan 2014

prosim vas mam trosku problem. objednavala som vec z aliexpress.com a objednavku som zrusila, prisiel mi mail, ze mam cakat do 10 dni peniaze ak nepridu mam sa ozvat, peniaze neprisli pisala som maily ale neviem ci na spravnu adresu kedze nik neodpoveda a peniaze neprisli. viete mi prosim napisat mail kam pisat? velmi pekne dakujem za akukolvek pomoc

denisa022
26. feb 2014

oblečenie nekupujem cez intrnet. ale na bižutériu, hodinky, je to super podľa mňa 🙂

niki0005
26. feb 2014

dobry Chcel by som si objednať aliexpressről ...niekto mi mohol pomôcť s týmto ☹ ☹

neyty
24. mar 2014

baby a aké je tam to clo ? našla som dobrého predajcu ale poštovné je nad 40€ ale aj tak to víde ovela lacnejšie ako tu..len sa bojím že mi naparia ešte dalších 40 z to clo :( Má s tým niekto skúsenosť?

lucka273
24. mar 2014

ahojte baby ja mám zatiaľ tiež dobrú skúsenosť s aliexpresom 🙂 dvoje legíny od dvoch predávajúcich prišli dokonca jedny o 10dní a druhé o 14dní skôr a velkostne sedia nosím velkosť S a aj veľkosť S prišli...ešte čakám dva balííčky som zvedava maju na to ešte 11dní dúfam že prídu ...no mám otázku niekde tu bolo písané tiež na tuto tému a plateni dph a cla neviete mi niektora poradit? chcela by som od tial jednu drahšiu vec cca 60€-80€ by mala stát jeden kus budem platiť dph?alebo clo?ako to je? zatial som objednávala len 3-4€ veci....dakujem ...

marcela91
autor
24. mar 2014

@bambulka101 neviem, ci ti peniaze uz prisli, a ci uz nie je neskoro na rady ak nie....
Nedavno som mala zlu skusenost s jednym e-shopom - z Luxeburgu,
rovnako ako ty opisujes. Chcela som stornovat objednavku platenu Pay Pal, lebo som sa docitala,
ze to ma nejaky cinan, uvadza znacky topanok originalnym nazvom, na eshope ma originalne
foto obuvi, stranka sa tvarila seriozne, kym som si nasledne, ked stale neodpisovali po zaplateni
neoverila na recenziach tieto informacie, ze je to podvodnik a predava cinske braky.. Ak ti predajca nevracia peniaze, musis sa zaregistrovat na Pay Pal a napisat im reklamaciu, vratia ti do 30 dni peniaze oni. Len neviem, ci je to nejak limitovane, kolko dni od zaplatenia tovaru zakaznikom mas narok na reklamaciu v Pay Pal-e.

bambulka101
24. mar 2014

@marcela91 dakujem ale peniaze uz prisli

niki101988
24. mar 2014

Ja osobne si objednávam cez kamošku čo žije v Taliansku, tá mi nakúpi čo jej pošlem na foto a potom balíkom pekne ku mne a delíme si veci s kamoškami. Nakúpi mi to tam v ich outletoch a viem, že je to kvalitné, overené.

kuwait
24. mar 2014

@niki101988 talianske outlety v case vypredajov to je nieco ze clovek neveri vlastnym ociam Prada,Gucci,Cavalli,Versace 50-90 eur za kus.Burberry topanky za 60 eur,

niki101988
24. mar 2014

@kuwait presne tak ako píšeš

kuwait
24. mar 2014

@bmimuska ja som objednavala z mango stranky,bez probblemov vsetko prislo za par dni s kurierom (na Fr.adresu)

lenusik123
27. mar 2014

@bambulka101 prosím ťa, ako si žiadala vrátenie peňazí? ja tam kukám ako puk a neviem sa vysomáriť.. tovar som platila cez mastercard a balíček neprešiel kontrolou a tak ho vracajú nazad.. predajca mi napísal, že mi vráti peniaze.. no a mám to tam napísať, že ako žiadam vrátiť peniaze a ja neviem, čo tam mám napísať.. poradíš mi prosím ťa?

shcmirka
1. apr 2014

Dobrý deň dievčatá, prosím o radu, v nedeľu som si prvý krát objednala cez aliexpress vestu a ešte mi stále neodišla platba z účtu, mám SLSP a nevidím na e-banke že si stiahli peniažky za tovar. Kamoška čo ma na to nahovorila mi tvrdí, že jej peniaze odídu v momente ako zadá kód z karty. Keď si na aliexprese otvorím moje objednávky tak mi pri veste píše čaká na zásielku, priznám trochu som sa bála kedže to nepoznám a vlastne po prvý krát som platila kartou formou zadávania čísla karta, či to nieje nejaký podfuk alebo či sa mi cez to číslo nemôžu nabúrať na účet??? Poraďťe🙂

lilila65
1. apr 2014

@shcmirka ahoj, my sme tiež teraz nakupovali z tade s chlapom, ale hneď nám ukázalo, že stiahli peniaze, toľko koľko maly.

guinevre
1. apr 2014

Akurat mi dosli plavky z alliexpress, ale ich mozem rovno zahodit. Normalne mi zodpoveda velkost S, take som aj objednala, ale su prilis male. Teda, Cinske S je Europske XXXS 🙂

niki101988
1. apr 2014

Tam by som radila objednávať len bižutériu, stojí pár šupov a ak ju niekto nisí tak ako ja, že raz a dosť tak mu to stačí. Oblečenie raz som sa ulakomila na jedny šaty krava sprostá. Veľkosť sedela dokonale síce, ale ten materiál, HANDRA v veľkým H, išli hneď do koša, ani po doma by som v tom nechodila. Objednávam z Talianska a Ameriky. Síce poštovné no riadna čiastka, ale originály, overené

shcmirka
2. apr 2014

Dnes mi peniaze odišli z účtu, po 3 dńoch

kalifornia
7. apr 2014

prosim vas neviete mi poradit.mam problem neviem objednat veci preco mi to nejde?uz som objednavala islo to ale ked teraz nieco chcem nechce to ist....dakujem za odpovede

ttinaa1
12. apr 2014

Ahojte, len som mrkla na stránku aliexpress a pozerám si aj túto diskusiu. Píšete, že sú tam rôzni predajcovia. Kde to vidím, že od koho si chcem danú vec kúpiť? Myslela som si, že je to skôr nejaký internetový obchod ako napr. sportsdirect.com, ale z čítania prichádzam na to, že je to ako mimibazar.sk (teda, že ak si objednám 4 veci, tak sa môže stať, že mi to príde 4 balíkmi - každý predajca bude posielať sám).

christin3
15. apr 2014

Ja si objednávam pravidelne. Som spokojná. Len neobjednávajte nad 23€ lebo budete mať opletačky s clom. Objednala som si už asi 20 vecí. Od odevov, cez opasky a kryty na mobil. Som spokojná. Raz sa mi stalo že mi nedorazili balerínky. Inak ešte upozornenie keď dávate storno nejakého už Vami zaplateného výrobku účtuje sa poplatok okolo 10€ tak sa to neoplatí.

dadka28
22. apr 2014

@christin3 ahoj..prosim poradis mi,objednavam prvy krat...ako zadavate pri platbe tel.c?

tel. Country Code - City Code - Tel Number
mobile?

"keď dávate storno nejakého už Vami zaplateného výrobku účtuje sa poplatok okolo 10€ tak sa to neoplatí. "
myslis storno-ked sa rozhodnem ze to uz nechcem a som zaplatila?ci ako?diik

christin3
23. apr 2014

country code bude asi 00421, city 02 napr pre Bratislavu ak sa jedna o pevnu linku. Ak dávaš mobil tak 00421 903... napríklad

Čo sa týka storno objednávky tak som to myslela tak, že keď zaplatíš nejaký tovar a potom sa rozhodneš ho stornovať, alebo sa môže stať že daný výrobok nemá momentálne dodávateľ a ponúkne ti iný. Oplatí sa zobrať radšej ten iný ako stornovať objednávku. Storno objednávky musíš odkliknúť ty a požiadať o to a vtedy sa platí ten storno poplatok. Keď náhodou napr tričko stálo 12€ a dáš storno objednávky tak ti vrátia na účet iba 2€.

christin3
23. apr 2014

Mimochodom je lepšie sa zaregistrovať a keď budeš prihlásená a budeš objednávať už nič vypĺňať nemusíš, iba číslo karty.