Nakupovanie cez Facebook
Zdravím všetkých a prosím o radu. Máte skúsenosť s nákupom tovaru cez stránky Facebooku? Dcéra si totiž objednala botasky z jednej súkromnej FB stránky. Funguje to asi tak,že dotyčný "inzerent" zverejňuje fotky vo svojom profile a záujemcovia o tovar majú písať správy. Na základe tejto komunikácie bol potom tovar zaslaný na dobierku. Tú sme boli spolu s dcérou prevziať na pošte a nestačili sme sa čudovať. Balík bol zaslaný z PO BOXU bez mena, bez dokladu o kúpe a tak nevydarené a zapáchajúce "fejky" som snáď nevidela ani na čínskom trhu v Budapešti, nehovoriac o tom, že sa jednalo o celkom iné modely ako na fotkách. Ihneď som písala správu na FB, že žiadam o vrátenie peňazí, odpoveď samozrejme k dnešnému dňu neprišla. Dcéru som vyhrešila, že konala na vlastnú pasť, ale zároveň mi bolo veľmi ĺúto, že si nákup financovala sama z peňazí, ktoré si zarobila a zrejme ich už ani nikdy neuvidí. Zaujímam sa skôr z princípu ako spotrebiteľ. Naozaj neexistujú v tomto smere žiadne pravidlá a poniektorí sa môžu bezbreho obohacovať porušujúc pri tom niekoľko zákonov a to na tak verejnej sieti ako je FB?
Ďakujem za Vaše skúsenosti.
@domcek17 čo pozerávam FB tak su tam k predaju same napodobeniny a dotyčné dokonca zámerne klamú, že sa jedná o originál - bola som svedkom, sama som im tam napísala asi 3x že to original nieje, no vždy mi to samozrejme zmazali. Pokiaľ by sa mi ale niečo taketo stalo, určite by som kontaktovala obchodnú inšpekciu
@domcek17 určite by som odtiaľ nekupovala,keď už sa stalo určite by som sa obrátila na slovenskú obchodnú inšpekciu,nech to riešia,nech si ten predávajúci nemyslí,že mu to len tak prejde...To sa niekomu podniká-bez odvodov,bez daní,bez povolení a ešte beztresne okráda ľudí. Ono to SOI-ku bude určite zaujímať a potom možno aj daňovákov
@trish31 zrejme som nevyjadrila podstatu problemu, ja samozrejme viem, ze sa nejednalo o original. Ide mi skor o to, co napisala zuzulica o tom podnikani bez dani a odvodov. A ze od predajcov tohto typu nemusi prist ani len spatna vazba, V baliku bol totiz uplne iny model, ako na fotke.Nehovoriac o tom, ze aj obuv za 20 eur je obuv a mala by sa na ne vztahovat aj zaruka. To, ze je to moja chyba, samozrejme viem. Aj tak ale dakujem za nazor🙂
@erikasadek prosim Ta mohla by si mi dat kratky navod, ako na to? Ja som sa este s niecim podobnym zatial nestretla a na FB nie som velmi doma 🙂
Sama som zvedava, lebo okrem pouzivatelskeho mena na FB mam len adresu PO Boxu..A predbezne aspon "bombardujem" milu predajkynu spravami, v pocte cca 2 -3 denne, tak mozno napokon sama strati trpezlivost :D

@domcek17 Podla mna,fejk rozoznas okamzite.Proste LV šál originál nebude stat 20 eur...Takže ak ste platili takéto sumy za tovar,nie je o čom debatit,je to Vaša chyba.Ja si objednavam od jednej kocky na Fb občas veci,ale tie sú naozaj značkové,je to bežný Adidas a Nike a som spokojna