icon

Nakupujete v Dráčiku?

23. jún 2023

Ahojte, voeme dobre, ze majitel dracika vypisuje na svoju stranku, nonsensy, z toho sudim, ze ma vela casu a ma sa dobre.

Avsak, dracika som mala rada, ale po tychto ho nechcem financne podporovat....

Kde nakupujete este hracky v kamennych predajniach?

euka210
23. jún 2023

Neriesim, ani som nic take nevedela, keby ludia o tom nepisali. Ine poblizku nemame, takze kupujeme tam alebo cez net.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
doriiis
23. jún 2023

Ako pardon ale je smiešne,ako si niektoré ženy myslia,že keď prestanú nakupovať v Draciku,tak sa pod nim zatrasie stolička alebo že zbankrotuje.
Možno pár sto alebo pár tisíc zákazníkov stratilo ale zároveň veľa aj získal.
Je to najväčší hráč,čo sa týka hračiek na Slovensku.Ci sa vám to páči,alebo nie.Roky rokúce má kvalitne podchyteny trh a ovláda ho

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
doriiis
23. jún 2023

@elizabet173 ....však nechoď.Znie to hnusne,ale miesto teba pôjde niekto iný.

thoughtfulweirdo
23. jún 2023

@stormie Pre mňa je veľmi veľký rozdiel, či si niekto svoje názory zdieľa súkromne, a teda má dosah len na svoje okolie; alebo svoje názory šíri cez svoj úplne s politikou nesúvisiaci biznis a má dosah na širokú verejnosť. To druhé je trápne a pre mňa je to správanie nižšej spoločenskej vrstvy. To ako keby som prišla do kaviarne a tam ma privíta tabuľa s putinovou podobizňou 🤷🏻‍♀️ otočila by som sa na päte a už neprišla nikdy. Ak by však mal majiteľ kaviarne putinov portrét vo svojej spálni, je mi to srdečne jedno. Aby som to zhrnula, nevadia mi žiadne názory, ak ma s nimi ten človek neobťažuje. Keď na mňa vykuknú pri otvorení webstránky, obťažujú ma.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
sisaka
23. jún 2023

Vždy boli ľudia, ktorí “mali gule” a dokázali vyjadrit svoj názor, aj keď bol menšinový, častokrát im išlo o život, častokrát títo heretici oň aj prišli, aby sme o pár rokov, desaťročí, storočí zistili, že mali pravdu…

V Dračiku nenakupujem, keďže na Slovensku nežijem, ani nečítam, čo majiteľ píše na jeho stránke, ale teda odvahu vyjadriť verejne svoj menšinový názor a ešte neanonymne v dnešnej dobe mu závidím.

Doba, v ktorej sú ľudia zastrašovaní, zosmiešňovaní, zrušení, keď vyjadria menšinový názor neveští nič dobré, sme na ceste k spoločnosti, kde “ väčšinové skupinové myslenie” nebude spochybňované, lebo sa nikto neodváži. Fakt to ľuďom nevadí? 🤔

Dávam do pozornosti knihu od Brendan O’Neill : A Heretic’s Manifesto.
Akurat včera som s ním počúvala rozhovor, samozrejme pre nezávislé media, vždy sa poteším, že sú na tejto planéte ešte ľudia, ktorí si vedia utvárať vlastný názor aj keď menšinový, či momentálne nepopulárny.

Anotácia jeho knihy:
Môže žena mať penis? Je západ navždy poškvrnený rasizmom? Zomrieme všetci na klimatickú zmenu?
Pre Liberálov v Londýne, New Yorku alebo Sydney odpoved je ÁNO. A všetci, čo s tým nesúhlasia sú rasisti a klimatickú zmenu odmietajúci transfóbisti. (Dodám, že na Slovensku ich poznáte pod populárnym oslovením dezolati). Naše elity si zobrali za svoje velmi zvláštne a extrémne názory. Ale je tu len velmi maly odpor voči týmto názorom. Kritici sú zastrašovaní zosmiešňovaním, “zrušením” a dokonca aj zatknutím. Vzrastajú ortodoxné názory, ale priestor pre nesúhlas sa zmenšuje. Naša doba potrebuje viac heretikov. V histórii to boli práve odvážni, ktorí dokazali nabúrať prevažujúce skupinové myslenie a posunúť spoločnosť vpred. Takýchto je v dnešnej dobe šokujúco malo.

Kniha je určená tým, ktorý nepotrebujú mať naservírované, čo si majú myslieť, neboja sa prezentácií inych názorov, lebo veria vlastnému úsudku a nepotrebujú, aby druhí mysleli za nich.

dada0902
23. jún 2023

Každý nech si ma nazor aký chce keď chcem niečo z dračika kúpim si keď z iného kúpim inde takáto téma už tu bola neviem co sa nad tým stále niekto pozastavuje ze tam píše svoje názory

mjk40
23. jún 2023

V Dráčiku kupujeme hračky. Mne sú názory majiteľa Dráčika sympatické. Myslím, že ten chlap má pravdu.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
sheila121
Odpoveď bola odstránená
stormie
23. jún 2023

@elizabet173 a aky sposob by bol primerany?? Vsak ti to nepise na mail 5x denne ani nepcha letaciky do schranky… mna skor udivuje ze ked sa poniektore dozvedeli ake ma majitel nazory tak tam prestali nakupovat, teraz sa hraju na moralne hrdinky ale pritom uz pred tym sa nazorovo nemuseli zhodnut ale to tam nechali pred vianocami pol vyplaty … sladka nevedomost 🤷‍♀️

stormie
23. jún 2023

@elizabet173 napisana infomacia na stranke je “silou mocou ovplyvnovanie o inom nazore”? Vsak si precitam, pomyslim a idem dalej. Mimochodom to by si nemohla byt ani na mk lebo tu ta tiez “ovplyvnuju” nazormi ked je tu popisane kadeco …

stormie
23. jún 2023

@thoughtfulweirdo nevidim, nepocujem tak je dobre - nakupim, a aj ked je to ten isty clovek, hlavne nech nijako neprejavi svoj opacny nazor lebo uz od neho nakupovat nebudem … tolerancia ti asi nic nehovori

thoughtfulweirdo
23. jún 2023

@stormie Asi som to napísala moc zdĺhavo a zanikla pointa 😅 tolerujem každý názor, ktorý mi nie je pchaný, keď sa naň nepýtam.

stormie
23. jún 2023

@thoughtfulweirdo takze tebe je principialne jedno aky nazor ma majitel hlavne nech je ticho? Si si ista ze by si sa takto vyjadrovala keby tam mal vycapenu duhovu vlajku a napis chvala ukrajine?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
viestta
23. jún 2023

@stormie netusim aky nazor na konkretne veci ma(ju) majitel(ia) Alzy a nakupujem tam celkom casto. Rovnako netusim aky nazor ma dozorna rada vlastnika Lidlu. Proste nech by mali nazor akykolvek, k etike obchodu taketo vyjadrenia nepatria. Na to su ine platformy aby jednotlivec, alebo skupina ludi prezentovali svoje nazory.

thoughtfulweirdo
23. jún 2023

@stormie Správne. Aj keby tam bolo "večná sláva Macronovi" alebo "S Bolsonarom na večné veky", vadilo by mi to. Pretože keď otvorím e-shop s hračkami, chcem nakupovať hračky a politika ma obťažuje. A nie, vôbec pán majiteľ nemusí byť ticho, ešte to tak 🙂 nech si založí veľmi hlasný politický web a prezentuje svoje názory celému svetu- na vhodnom mieste. Ktovie, možno by som si to tam išla aj niekedy prečítať 😉 na eshope s hračkami ale skutočne nie.

stormie
23. jún 2023

@elizabet173 uprimne - nie neocakavam ale ked si to tam majitel da a ja si aj tak mozem nakupit to co potrebujem tak neriesim jeho nazor, rovnako ako ho neriesim nazor u majitelov v inych prevadzkach a principialne ani u inych ludi s ktorymi dojdem do kontaktu. Ked maju potrebu svoj nazor vyjadrit tak mozu, pokial ma s tym vyslovene neobtazuju co pre mna jeden text na web stranke urcite nie je

mamkalentedkova
23. jún 2023

Nečítam,čo píše na stránke ..väčšinou viem,čo hľadám.Pouzijem google ,alebo lupu a objednávam ,kupujem tam,kde to je najvýhodnejšie pre mňa .Ak je to v dračiku ,tak aj tam .Mojej dvojročnej dcére je tiež jedno aký má názor majiteľ,nájde si , čo sa jej páči a nebudem jej vysvetľovať ,že jej to nekúpim ,lebo majiteľ je blbá nesprávnym názorom ..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
andy_sixx24
23. jún 2023

Jasne že áno 🙃

viera27
23. jún 2023

Nie,cielene sa mu vyhybam. Takisto ako Pantarhei,odkedy davalo Zem a Vek ku pokladniam. Kadernicku som tiez vymenila,jej LSNS kydy ma voooobec nezaujimali. A prestala som pit Tatransky caj, majitel ma totiz vydavatelstvo Torden,ktore je uplna stoka. A este ignorujem Pharos (Bauhaus a spol v BA),nakolko Sirokemu uz fakt peniaze nechcem davat. Proste ano,vyberam si kde skoncia moje peniaze. Ja som ich nezarabala,aby si nejaky kreten za ne robil dobre.

deniseee
23. jún 2023

Nakupujem uplne s kludom v Draciku. Za celu dobu som zachytila len jeden status, kedze vacsinou nakupujem tieto veci v predajniach, chcem totiz tovar najprv vidiet, nez ho kupim a na predajniach nikdy nic neviselo. Na ich stranke ma to tiez nikto nenuti citat, ani mi to nic nevnucuje, nepodsuva. Jednoducho si niekto niekde pise svoje nazory, je to jeho stranka, on si ju plati, takze si tie nazory pise vlastne akoby u seba doma. Aby som ich citala, musim prist ja za nim a ist cielene to citat, k comu ma skutocne nikto nenuti. Ak je spolocnost zdrava, znesie akekolvek nazory a kazdy by mal mat narok mat svoj nazor a aj si ho moct povedat/napisat. A to bez zosmiesnovania/hejtovania/nalepkovania/vulgarizmov/nadavok. Rovnako ma nerozhadzalo, ked som v isty cas pocula hovorit jedneho cloveka, ze Zem je plocha a dalsieho, ze je duta a my vlastne zijeme v jej vnutri. Ok, je to ich nazor, povedali si ho a isli sme dalej. Ani v rodinach nemaju vsetci clenovia rovnaky nazor na vsetko a preto sa este neprestanu stretavat, ci mat sa radi. Ak budu ludia vzdy cakat na toho cloveka, ktory bude mat na vsetko a vzdy rovnaky nazor, zivot utecie pozeranim do zrkadla. Tam totiz je ta jedina osoba, ktora bude suhlasit s kazdou vasou myslienkou. Viem aj o kopci dalsich podnikatelov, ktori maju ine nazory a tiez som u nich neprestala nakupovat. Kym maju dobry tovar a dodavaju ho v poriadku, tak u nich nakupovat budem.

ropucha6
23. jún 2023

Nie, nenakupujem. Ako bol to uz len bonus tie jeho vypisovacky, celkovo mi je ten obchod nesympaticky, prepchate vecami, vzdy som tam stravila viac casu ako som chcela, najst predavaca bol casto problem. Takze nie, dakujem.

tululu
23. jún 2023

Cize diskusia smeruje ku tomu,ze ak ma majitel akehokolvek obchodu akykolvek nazor,je to jedno,kym ho neprezentuje.Cize ak by sme zajtra nejakym zazrakom z doveryhodnych zdrojov zistili,ze majitel Tesca povazuje zeny za menejcenne a menej schopne ako muzov,tak ten nazor je v poriadku a mna nezaujima,kym ho verejne nevyjadri?Spravne tomu rozumiem? A ak ho verejne vyjadri,tak mna poburi,len ak mam opacny nazor?To v tom fakt nevidite paradox?Lebo tu sa naozaj nebavime o tom,ci maju psy 4 nohy a macky dve usi,tu sa bavime o nazoroch na udalosti,nie o popierani reality.Nazory.Je rozdiel,ak niekto povie,ze globalne oteplovanie je vymysel alebo ak povie,ze na zaklade dostupnych udajov,ktore mame je jasne,ze oteplovanie je realne dokazatelne,ale jeho priciny su diskutabilne.To prve je popieranie faktov,to druhe je jeho nazor.Akonahle zacneme obmedzovat pluralitu nazorov,je naozaj farizejske sa bavit o tolerancii.

karolinakr
24. jún 2023

Ja mám skusenosti s verejnym vyjadrenin nazoru okamžita cenzura na socialnych sietach ...takže ma fascinuje, že niekto v tejto spoločnosti, ktora ta okamžite onalepkuje, ked nekvakaš s davom, si to vylepi na stranku, neviem sice prečo takymto spôsobom, je odvažny ...a tomu, že ludom nevadi, ked si to pisete na sukromnu stranku - neverte..mne jeden chalan s ktorym sme viedli debatu prelustroval cely facebook a ako sa vyjadril, že bol zmäteny, že nič tam nenašiel.Takže ano, ludia chcu aby ste mali ten jeden spravny nazor na svojej sukromnej i verejnej stranke, sudia a hodnotia vas podla toho a dištancuju sa potom podla toho od vas.Takže Dračik vadi dnes tym, ktory to nechcu mat na hračkarskej stranke a vadilo by im to rovnako na jeho sukromnej steanke i na blogu