Nákupy na Ukrajine- Veľké Slemence. Oplatí sa tam ísť?
Ahojte chcem sa spytat ze či bol niekto na nákup na ukrajine cez Veľké Slemence.Chcem sa spytat ze ci sa tam oplatí?je tam dost velky trh a da sa tam hocičo kupit???dakujem za odpovede 🙂
@stanka91 Dakujem, v sobotu uvidime 🙂
Ahojte, ake velke trhy su v Slemenciach? Oplati sa ist? A ako su otvorene? Aj v nedelu? Auto kde nechavate? Nikdy sme tam neboli, tak neviem, ze ako to chodi. 🙂 dakujem
na Slemenciach su mensie trhy na svadobne satky v pohode nejake sportove veci ked chcete...ale je to menise ovela nez uzhorod. auto na parkovisku pred pesim prechodom - hranicu....
Dobry den,chceme ist na nakupy do Uzhorodu. Treba si premenit peniaze?ci sa da platit aj Eurami. Kde ste nechavali auto a ako ste isli?funguju trhy aj cez vikend?este sme tam neboli
@lucka037 my sme isli do Slemeniec,tam sme nechali auto.Nakupili sme v lete aj tam.Teraz pred dvoma tyzdnami sme tiez boli,ale isli sme aj do Uzhorodu.Zo Slemeniec sme sa nechali odviezt taxikom do Uzhorodu za 20€.V Slemenciach platis €,v Uzhorode hrivnami,alebo niekde €,ale treba si davat pozor,teraz dost chodili policajti,tak aby vas nevideli,lebo su pokuty zato.
Ahojte, dá sa v tých Slemenciach kúpiť aj koberec a napr. kožené topánky ako v Poľsku? Ďakujem
co ja viem nevidela som to tam. iba sport. oblecenie. ale mozno ked pojdete na taxiku do Uzhorodu tak tam mozno kupite aj toto...🙂
Trošku to tu oživím, zajtra sa chystáme s manželkou do V. Slemeniec. Už sme boli v máji 2015 3x. Do Užhorodu nás za 20€ doviezol akože taxík. Po prechode cez hraničný prechod V. Slemence už čaká hafo šoférov, ktorí vás vďačne odvezú do Užhorodu a s5. Čo sa týka tovaru, v Užhorode je toho oveľa viac, záleží čo človek chce kúpiť. Tak ako som písal, v máji 2015 som prvý krát bol v Užhorode (číslo na super chlapíka čo nás viezol ešte niekde mám - hovorí aj po slovensky), zvyšné 2 razy mi už stačilo ísť len do Slemeniec. Nakúpil som oblečenie, obuv, manželka krásne kabelky, cigarety, nejaký alkohol, cukríky, veci pre decká, nike tašky a kopec drobností. Cca sme tam nechali 200-250€. V porovnaní so slovenskými cenami by som tu za to asi dal aj odhadom 600€. A to sa mi oplatí ísť z MT, keďže za cestu dohromady 600 km dám približne 60€ prei dnešných cenách PHM.
P.S: Ak to porovnávam z pohľadu kvality, nevidím žiaden rozdiel medzi kvalitou z Ukrajiny a kvalitou u nás na Slovensku. Hovorím o nie super extra deluxe značkovom oblečení, ale o bežných značkách ako adidas, puma, nike a pod. Akurát s tým rozdielom, že na Ukrajine ma to stojí polovicu ako doma. V niektorých prípadoch aj menej. Synovi sme kupovali tenisky Salomon za 20€, na slovenskom nete ich manželka videla za 110€. TIE ISTÉ!!! Nosí ich od leta v kuse, dokonca aj teraz cez zimu. A okrem zašpineného vnútra od ponožiek im nie je absolútne nič. Kamarát si tam kupoval zimnú bundu Husky za cca 50€ a vychvaľoval ju do nebies. Skúste si pozrieť slovenské ceny - minimálne 150€ a viac. Manželke som kupoval antibakteriálne ponožky adidas 1,50€ / pár - made in USA s originálnou visačkou 8 USD. Voňali krásne ako za socíku také žuvačky, čo vyzerali ako cigareta. Toľko moja skúsenosť v nákupmi na Ukrajine.
A aby som nezabudol, na Ukrajine sa dá nakupovať aj v nedeľu a v eurách, zatvorené majú len v pondelok. Ak potrebujete nejaké info, kľudne sa pýtajte. Čo budem vedieť, na to odpoviem. 🙂
@evik018 Dobrý podvečer. Takže do V. Slemeniec sme nakoniec nešli, nakoľko sme s manželkou zaspali ako Kevinovi rodičia v Sám doma. A o 10 hod. vyrážať by už nemalo žiaden zmysel. Ak ste zo ZA "som ZA 🙂 - môžeme sa kedykoľvek dohodnúť a ísť spolu", cesta tým pádom aj vyjde o čosi lacnejšie. Ja predpokladám, že cca o mesiac v marci by sme mohli ísť a možno aj skôr. A ak bude lepšie počasie, to bude len plus pre nás. Kľudne mi pošlite Vaše číslo, prípadne email na twitch@centrum.sk a obratom sa Vám ozvem.
...a od hraníc je to ešte ďaleko keby som išla autom - V. Slemence si predstavte ako jednu dedinu, v prostriedku ktorej je na ceste postavená colnica. Takže prvý obchod máte hneď cca 10 metrov od colníkov. Pokiaľ sa pýtate na Užhorod, ten nám "taxíkom" trval cca 15 minút. A z parkoviska na slovenskej strane (za 1€) k colnici je pre lepšiu predstavu asi tak na vyfajčenie 1 cigarety, inými slovami čo by kameňom dohodil.
Pekný večer.
kolko tam stoja supravi znackove,alebo trička?
Zdravim v sobotu idem na trhy na ukrainu ak ma niekto zaujem mam volne miesta
Ahojte . Mám pár informácii pre všetkých , ktorí sa chystajú na nákupy na Ukrajinu , Veľké Slemence , poprípade trh Užhorod . Boli sme v nedeľu 20.3.2016 prvý krát . Moje dojmi sú iba pozitívne , je toho veľa , ale budem sa to snažiť zhrnúť . Auto odparkujete na Slovenskej strane za 1 €urko na celý deň . Prešli sme v pohode . Na Slemencoch je výber celkom slušný , ale kto chce väčší , odporúčam trh v Užhorode . Boli sme 4. a odviezol nás chalan za 15. €ur na trh , tam som mu dal 5. €ur , prezvonil mi, aby som mal číslo na mobil a dohodli sme sa na čase kedy nás ma čakať . On tam bol už pol hodinu skôr a v pohodičke nás odviezol späť na Slemence . Po návrate dostal zvyšných 10 €ur . Na trhu je výber nenormálny , všetko čo chcete , aj čo nechcete . Kupovali sme v Eurách , ale ak sa chcete najesť , alebo niečo napiť je treba si zameniť eurá na hrivny . Kurz bol 29. hrivien za 1. euro . Za 3.kusy lángoš , plnený s mäsom sme dali 40.hrivien . Takže v podstate tých 10. eur čo som zamenil som mal problém minúť na jedlo a pitie . Nakúpili sme perfektne , ceny ....tenisky od 15 - 60 eur , tričká od 6. eur . Ja som si kúpil tričko ( polo ) Tommy Hilfinger , pekné kvalitné za 16. eur na nete sa začínajú ceny od 42.eur . Košeľa Napapijri 25. eur na nete na ich oficiálnej stránke po 30 % zľave cena 58.eur 🙂 Treba chodiť , vyberať , skúšať a hlavne ZJEDNÁVAŤ !!! Ešte jedna dobrá rada poobede sú ceny lepšie ako ráno . Napr . na Slemencoch sme chceli kúpiť dcére 3.kombináciu NIKE cena doobedu bola 22. eur poobede sme ju kúpili za 18. eur . Každé ušetrené euro poteší , ale aj tak sme tam nechali všetko čo sme chceli minúť a ešte ak by bolo čo minúť , dalo by sa v pohode . Tak asi toľko , ak by mal niekto otázku , napíšte rád odpoviem . Pekné NAKUPOVANIE !
Ešte niečo som zabudol ..............tovar nie je originál , aj keď niečo je , ale všetko to je z Turecka , žiadna Čína . V podstate je to tovar z továrni , ktoré šijú pre značkové obchody po celej Európe . Len nejde tovar cez 100. rúk a tým pádom nie je cena taká vysoká 🙂
@varaderoxl, mali uz aj nieco na jar, alebo este oblecenie na zimu?
Ahoj lejja . Zimné veci sa už vypredávajú a už predávajú letné veci . Výber je perfektný . Trička , kraťasy , žabky .
@varaderoxl kedy ides na ukrajinu

my mse sli skoro rano, takže necakali sme dlho skoro vobec, o 8,00 otvaraju hranicu. maju tam krasne veci treba skusat nie vsetky velkosti su zhodne. prajem vela stastia 🙂