Nákupy od 10.12.2021
Ja už sa v tých všetkých príkazoch a zákazoch strácam, povie mi niekto stručne, či sa zajtra ako neočkovaná dostanem do tesca a budem môcť kúpiť oblečenie? Potom či sa dostanem do nákupného centra a do obchodu s domácimi potrebami? A čo také Pepco? Ďakujem vopred
@patka06 najprv by musela vediet mysliet 😂
@zmrzlinka2021 ty si dobrá koza🙂
@patka06
Autorka tak už som z toho jeleň veď sa hovorilo, že do OC môžeš ísť do lekárne, do banky, do potravín, k operátorovi aj neockovani, tak už neviem ja to nesledujem, ale myslím, že to tak je
@luccija tiež som z toho jeleň preto sa pýtam, ale každý to vidí po svojom. No nič, zajtra pôjdem poskúšať na vlastnej koži a dám vedieť ☺
@lussinda2 opichana sú ty, ale zlobou
@deanna25 logiku nehladaj, ja sa prikláňam skôr k tomuto
https://www.citarny.cz/knihy-lide/vzdelavani-a-...
@luccija tie dva dni v novembri boli OC pre neocko zakázané, lebo by bolo komplikované kontrolovať to v jednotlivých prevádzkach. Jednoduchšie je postaviť sbs pred vstup celého obchodného centra ako pred každú neesencialnu predajňu. Ktovie, ako to bude teraz, možno sa potravinové reťazce, drogérie a banky v OC vzburia, uvidíme...
precitaj si vyhlasku. To mas najistejsie. Pri OC sa ziadne OP ani OTP ani nic nespomina, len ze maju vynimku zo zatvorenia, teda mozu byt otvorene.
Cize logicky mi z toho vychadza, ze dnu moze kazdy, bez ohladu na ocko/neocko/test/netest. Ale kazda prevadzka, ktora je definovana, ze moze byt otvorena len v rezime OP, si musi zazpecit kontrolu. Cize chapem to tak, ze do OC ist mozes, do esencialnych prevadzok v OC mozes, do prevadzok v rezime OP by ta pustit nemali.
Neockovany len klasika co bolo doteraz
ÚVZ spresnil, že obchody, ktoré predávajú viac druhov sortimentu, môžu v režime základ predávať iba ten tovar, ktorý predávajú ostatné prevádzky s povoleným režimom základ. Do obchodných domov tak môžu vstúpiť všetci bez ohľadu na imunitný status. Na ten sa potom prihliada pri vstupe do jednotlivých prevádzok. Napríklad do lekárne môžu vstúpiť všetci, avšak do predajne šatstva iba v režime OP.
Toto som teraz nasla
Do pepca nic nepytali doteraz a vcera som si bola mekač kupiť v OC a pohoda nič no ako to bude od zajtra neviem neriešim dako mi to nechyba uprimne
@zuzanka.zuzu Priateľ robí v Boroch a tak mŕtvo tam asi nebolo, keď na dvanástke mal čas obedovať až o pol štvrtej. Áno, správne nadávajú. Keby sa dali zaočkovať, nemuseli by byť ani tieto obmedzenia. Nakoniec nie je to drvivá väčšina zaočkovaných, ktorí obsadili pľúcnu ventiláciu.
Ahoj....riešili sme to.
Do NC ťa pustia, nebudú ťa sbs kontrolovať.
Do esenciálnych obchodov ísť môžeš. Tam tá kontrolovať nebudú.
No ak budeš chcieť ísť do neesencialneho, tam tá kontrolovať budú.
@elanor ano 🙏 teraz čítam, že už dakto dal taký komentár

@zmrzlinka2021 ako vtip dobré - neverím, že by si to myslela vážne