icon

Nákupy v období covid

26. apr 2021

Áno som veľmi zlá, no už je to psychický neúnosné. Posledný rok ma už neskutočne unavujú tie nákupy svokrovcom. Boja sa covidu neskutočne a každý deň, keď som v práci príde 13,00 hodín a svokra mi volá a diktuje nákupný zoznam. Už som jej x krát povedala, že ma celý deň na to aby spísala, čo jej treba a dala mi zoznam keď som doma. No to je ako hrach na stenu hádzať a zoznam je taký dlhý, že za každým razom musím behať do nákupného centra, nakoľko v malých potravinách to nekúpim. Niekedy je schopná mi aj 5x zavolať, že ešte niečo zabudla. Ona sa bojí a mňa nech znesie zo sveta. To je môj dnešný výlev. Áno som zlá.....

Strana
z4
hettinka
27. apr 2021

Na otázku “Do obchodu nepôjdeš?” odpoved znie “Nie, nepôjdem. Bola som (včera) a bojim sa tiež nákazy, takze pôjdem len 1x do týždňa, s manželom autom, aby sme kúpili naraz. Chcete sa pripojiť? Zvezieme vás.”

hettinka
27. apr 2021

Svoj život si budeš žiť, keď sa odstahujete od nich. Alebo (škaredo povedané), keď ich raz dochovate a pominu sa. S tým si mala rátať, keď ste tam zostali bývať.

autor
27. apr 2021

@hettinka žiaľ v mojom prípade som ,,nejak ,, nemala na výber. Mať terajší rozum a zázemie,ver tomu,že tu nie som,no po vojne je každý generál.😔

leskovael
27. apr 2021

Všetko je len o tom, ako si určiš hranice.... Treba jasne povedať 1 väčší nákup +1 menší. Viac nie a hotovo... No keď jej rok beháš na nákupy niekoľko x týždenne aj ked si povedala ze nebudeš, tak sa potom nemôžeš diviť, že stále otravuje s niečím.. čo by nie keď vie že pôjdeš..

autor
27. apr 2021

@leskovael no máš úplnú pravdu. Ja nedokážem povedať nie.potom mám výčitky svedomia

hettinka
27. apr 2021

Toez bývame pri rodičoch, takze plne chapem, čo prežívaš, aj pomáhame rodičom, v rámci možnosti a v zdravej miere. Len ja to beriem tak, ako je a mám nastavené iste hranice. Minuly rok som im tiež nakupovala, ale to som už dávno zrušila. Tiež každý deň chceli 2 čerstvé rožky, plánovať varenie nevedia... len my mame obchod 5m od domu, takze v pohode som dobehla hocikedy.
Ako spustili ockovanie, s obomi som sa porozprávala, zavolali lekárom, či je to pre múch vhodne, obom som vybavila termín a už sú aj ockovani. Nemám problém zobrať ich autom na nákup, ale nakúpia si sami, kým sú mobilní. Nauc sa byt trochu asertívna, aj za cenu toho, že sa dočasne svokra ofuci. Ju to aj prejde, veď v konečnom dôsledku, sú na vás zavisli.

autor
27. apr 2021

@hettinka no budem musieť. Už som mala aj s manželom konflikt,že ku nim na ich poschodie nechodím. Proste už rezignujem mám svoje vlastné zdravotné problémy a nemám silu riešiť ich, ich problémy, nakoľko v ich veku prichádzajú do štádia,že si lezú na nervy a dennodenne riešiť ich starosti a konflikty. Neskutočne ma to oberá o energiu.

hettinka
27. apr 2021

Inak, tvoja svokra fakt NIKAM nechodí? Za cely čas nevystrcila vôbec nos z domu?
Či je to tak, že k susede, do kostola, po dedine chodiť môže, len do obchodu nie?

hettinka
27. apr 2021

Jezisi, ty máš doma to čo ja 🤣🤣😢 Nasi tiež doma ponorka a ja len sťažnosti počúvam. Jedným uchom dnu, druhým von... to riešenie nemá, zbytočne sa tým zaťažovať. Len ja som dcéra, tak to vnímam trochu inak, ako nevesta by som to neriešila vôbec.

autor
27. apr 2021

@hettinka vôbec od minulého roku ako začal CoVID-19 bola asi 2 x u lekára. Inak chodil aj 2 x do týždňa. Inak ma problém vôbec vyjsť na dvor, trošku prejsť. Budem sprostá,no zväčša celý deň prelezi a prespí a potom sa sťažujú,že nič nestíha. Inak tento týždeň mám voľno v práci,keby niekoho napadlo,že mám čas na fóra,no potrebujem sa vyrozprávať,lebo fakt nemám komu a dostať to so seba.

autor
27. apr 2021

@hettinka práveže skôr zaútočila na mňa ich dcéra,že nedostatočne riešim ich problémy . Ešte včera som jeden problém o desiatej večer riešila,lebo oni nemajú celý deň čas a nedokážu sa dohodnúť.

hettinka
27. apr 2021

Ona nemá asi s kým pokecať, tak všetko “nakladá” len tebe - žiadne koníčky, žiadne kamošky, a potom všetky “problémy” len tebe hovorí. A listuje letáky, vo všetko “potrebuje”. Myslím, že aj tie telefonáty do roboty sú jej sociálny život. Ona by to vedela napisat naraz na lístok, len potom by nemohla 3x denne telefonovať.

hettinka
27. apr 2021

Dcéra nech príde a porieši. To nie je tvoja starosť.

autor
27. apr 2021

@hettinka áno a ešte napríklad rozoberať naše problémy, nakoľko niekedy počuje ako manžel dvihne hlas na syna v puberte. Na druhý deň mám ja výsluch, nakoľko muž by sa s ňou na tuto tému vôbec nebavil.

autor
27. apr 2021

@hettinka ona príde,keď niečo potrebuje alebo na obed

hettinka
27. apr 2021

Toto sú úplne klasické problémy tých, čo bývajú pri rodičoch. Ich nezmeníš, môžeš zmeniť len seba a svoj prístup. Ja chapem, tiež niečo 200x prejdem bez povšimnutia a potom má niečo vytočí. Ale zneužívať sa nedám. A za pomoc očakávam slušne spravanie aj vďaku. Je morálnou povinnosťou postarať sa o rodičov, ale nie je tvojou povinnosťou nechať sa využívať ani behať 10x do obchodu. Aj keď..., tvoj problém nie je len o tých nákupoch.

autor
27. apr 2021

@hettinka no ani zďaleka

Strana
z4