Nákupy v období covid
Áno som veľmi zlá, no už je to psychický neúnosné. Posledný rok ma už neskutočne unavujú tie nákupy svokrovcom. Boja sa covidu neskutočne a každý deň, keď som v práci príde 13,00 hodín a svokra mi volá a diktuje nákupný zoznam. Už som jej x krát povedala, že ma celý deň na to aby spísala, čo jej treba a dala mi zoznam keď som doma. No to je ako hrach na stenu hádzať a zoznam je taký dlhý, že za každým razom musím behať do nákupného centra, nakoľko v malých potravinách to nekúpim. Niekedy je schopná mi aj 5x zavolať, že ešte niečo zabudla. Ona sa bojí a mňa nech znesie zo sveta. To je môj dnešný výlev. Áno som zlá.....
Autorka, premýšľam, čo potrebuje stará žena stále toľké nakupy, ked len sedí doma.
Nám počas lockdownu tak klesla spotreba, zistila som, koľko veci sa kupivali zbytočne.
@hettinka presne ja fakt potrebujem ísť raz do týždňa na nákup. Ešte aj chlieb dávam do mrazničky.dat jej leták Kaufland a Lidl do ruky a vždy niečo nájde
Takze ty jej beháš nakupovať zbytočnosti, ktoré reálne asi ani nepotrebuje ...
@hettinka no aj
kup jej nabuduce poznamkovy blok a pero - ze mali v akcii - nech pise zoznam, raz za tyzden zoberies, co tam nebude, nekupujes - donesies zas len raz za tyzden. ak potrebuje nieco pomimo, nech sa paci vyslat svokra do najblizsieho obchodu.
@jasminet och to by bol hriech,ale keď mi povolia nervy sa tomu nevyhnem
A chceš ty s tým niečo robiť vôbec?
@hettinka no vzhľadom k tomu,že už to psychicky nezvladam,tak áno. Či sa budú hnevať je mi to už jedno. Proste už mám toho dosť. Telefón dvíhať v práci nebudem, už teraz na mňa šéf krivo pozerá
Myslím, že by si to mala riešiť v klude a nie až keď ti rupnu nervy.
Ach, začala ťa využívať. Možno sa už tak Covidu nebojí ale vyhovuje jej to.. daj jej preplácať aj benzín možno si to rozmyslí.. alebo nedvíhaj. Bude o hlade a pôjde si sama nakoniec nakúpiť.
@misinka0611 no prechádzka by jej len prospela
A prečo jej jednoducho nepovieš:,, idem vám nakúpiť v sobotu, v piatok mi pošlite zoznam,,
Alebo: ,, teraz nemôžem,,
Zabudne = nemá
@viestta chodí aj on. No z práce chodí neskoro a nie vždy stíha a s firemným autom si nemôže dovoliť
@jankapepe už som skúšala. Teraz už keď mi volá,tak už s obavou, pretože už nám ton hlasu,že jej dochádza,že už na to nemám nervy
@jankapepe áno minule som jej jasné povedala,že nech napíše zoznam,no aj napriek tomu mi volala,čo ešte všetko zabudla. Šéf sedí oproti mne a ja spisuje zoznam. Keď nedvíhal mobil volá na pevnú. Ešte,že šéf je taký tolerantný.
výborne, tak sa stačí vyhovoriť na šéfa. Povedz jej, že ti zakázal riešiť súkromné veci v práci. Čo nebude na zozname deň vopred, to nekúp a hotovo.
No každý si k tebe dovolí len toľko, koľko mu dovolíš a vidím, že tu niekomu covid padol vhod po niekom poslpat. Si vhodná na to, lebo ešte uvažujes, že si zlá. Psychoterapia...
Uprimne? neviem si predstavit, co uz len seniori mozu kazdy den potrebovat z obchodu... alebo Ti zakazdym po prichode z prace nachysta 3-chodovu veceru s dezertom? 😀 My sme napr. pred koronou nakupovali stylom, ze manzel siel raz za tyzden na velky nakup a co mi chybalo na varenie, som si zbehla kupit sama v ramci prechadzky do malych potravin na sidlisku (som na MD) - mam rada flexibilne varenie, skratka rano si rozmyslim a ked nieco nemam, zbehnem si kupit... ale neotravujem tym druhych... to bolo pred koronou. Teraz ako je korona som si napisala zoznam na varenie na 4 tyzdne a ten tocim dookola (samozrejme, ked "pridem" k nejakej sezonnej zelenine alebo je jednoducho chut na nieco ine a su suroviny, prisposobim). To mi enormne zefektivnilo planovanie nakupov. Teraz chodi manzel na velky nakup raz za 2 tyzdne, chlieb peciem doma, vzdy raz za tyzden dva bochniky naraz a rozkrajam do mraznicky, rano si vzdy vyberieme, kolko potrebujeme a je ako cerstvy. Ked sa mi nieco v domacnosti mina, uz aj pisem na zoznam na chladnicke (pred velkym nakupom to manzelovi uz len zoradim na novy listok podla poradia, v akom veci najde v obchode 😀 ). Ak mi nieco chyba / zabudla som napisat / neplanovane sa minulo, bud uvarim nieco ine alebo vyuzijem nieco, coho mame v zasobe viac (strukoviny, cestoviny...) alebo ak je to nenahraditelne, vybehnem si kupit do potravin pri dome. to je ale skor vynimocne. Takze isto sa da prezit bez dennych nakupov. A to mam doma 100 kiloveho chlapa a tri deti...
Skratka, svokrusi povedz, ze sefovi Tvoje sukromne hovory vadia a ze o pracu prist nechces, takze odteraz hovory neberies + slusne, ale dorazne pripnut na chladnicku papier A4 a ked sa jej nieco mina, napadne jej, nech si to hned zapise, navrch velkym pismom den tyzdna, kedy pojdes na nakup, listok rano zobrat so sebou do prace a po praci nakupit. Uprimne? ja by som viac ako 1x do tyzdna na nakup nechodila. Ako hovorim, nas je doma 5 a staci nam ist raz za 2 tyzdne a podvyzivene teda nikto z nas nevyzera...
To aj u nas.. Ked prišli bratia na vikend tak mne volala ci ju neprideme odviesť a zaviesť do obchodu... Nebyvame dalekolo.. Ale 5km k nej potom naspt a zas zaviesť a domov a bratia veselo spali do obeda...
Veď jej povedz že do práce ti jednoducho nemôže volať! Zavolá, nezdvihnes. Zavolá na pevnú, ak nevidíš číslo...polozis že si v práci.
@mimimami3 👍
Uff, rady sa dostala super, .. tvoj muz vie,ako si zaťažovana ty? Byvate spolu,alebo pri svokrovcoch?
Aka je svokra stara? Spytaj sa jej, keby nemala nablizku ani nevestu, ani syna, ani dceru, ani vnučku, ani zata ani nikoho z rodiny, koho by otravovala? Moji rodičia su tiez dochodcovia ale musia si vybavit vsetko sami. Aj lekarov, aj obchody, aj urady. Zial bohu, obe deti maju v zahranici. by ma piclo, keby som takto mala behat po obchodoch. TO ani ja enchodim 100 x v tyzdni do obchodu. Raz za tyzden velky nakup a vybavene. Ked nieco chyba, tak hold chyba. Bude sa jest a varit z toho, co je doma. Ja nebudem skakat do auta (tiez sme na dedine) a urobim xy km koli dvom veciam, co prave chybaju.
@mariejenka pri svokrovcoch dvojgeneračný dom
@yanni no to netuším.
@yanni 70. Mám tetaniu a úzkostnu poruchu s panickymi atakmi a popravde sa ani nečudujem. Chcem byť kľudná,no vydrží mi to maximálne 1-2 dní, nakoľko sa to nedá. Ešte keď idem k lekárovi na vyšetrenie a samozrejme zákon schvalnosti musí ma pri odchode stretnúť : do obchodu nepôjdeš ? Dievčatá ja som už na prášky. A všeobecne netýka sa to len nákupov. Ako popravde cítim sa ako slúžka.
Kedy si budem žiť vlastný život bez toho aby mi stále niekto niečo diktoval a do všetkého sa miešal a zaťažoval má svojími problémy,keď mám dostatok svojich vlastných.

@hiro moji svokrovci nevedia ani zapnúť telefón. Telefón je druhá kapitola