Nálepka "Z" a "Deti v aute"
Ahojte, začínam jazdiť a mám dosť stres. Niekedy zazmätkujem, alebo sa mi stalo, že mi skapalo auto keď som odbočovala a nejaký vodič začal trúbiť ako šibnutý. Alebo som nešla hneď na kruháč a čakala som lebo sa mi zdalo, že ide auto, tak tiež trúbili. Mňa to vždy tak vydesí a poviem si, že už jazdiť nebudem 😂🙈 Alebo chodím takou trasou kde sú samé zákruty a ja tade musím chodiť pomaly (resp.nejdem cez tie zákruty ako šialená) lebo malá sa tade už dva krát dogrcala, lepia sa na mňa autá 🤦 Rozmýšľam, že si dám tie nálepky na auto, ale nechcem aby si ma vodiči ešte viac všímali, naschvál obiehali atď. Alebo čo poviete? Mali ste takú nálepku? Pomohlo?
@dominikamacakova … ja osobne tejto nálepke dosť nerozumiem- a to mám 4 deti… čo si niekto povie
“ aha , ona má nálepku dieťa v aute, do tej nenarazím”… ??? Alebo, k čomu vlastne slúži?? Zrejme nikto úmyselne nehavaruje…
@klaridka umyselne nikto. Neumyselne sa clovek niekdy sprava na ceste ako superman. Dieta je teraz v spolocnosti najviac chránené. Je rozdiel, ked v spravach povedia, ze v aute boli dospeli ludia a ine emocie vyvolava, ked sa povie, ze v aute boli aj deti. Je to taky psychologický efekt. Nieco ako optická psychologická brzda. Tým nechce nikto povedať, že k ostatným sa môžu správať na ceste bez rešpektu a ohrozovať ich ✌️
@klaridka už som písala aký mám pocit a prečo by som si ju dala. Neviem ako to vnímajú ostatný a o tom je gro príspevku, lebo však nedávam ju kvôli sebe... Keď šoférujem tak mám ja osobne potrebu dať každému na známosť, že veziem dve deti 🤷 Ako s tou informáciou naložia ostatný to neviem...
@gladys_07 😂👍
@gladys_07 jéj, to je super, Aj ked to dieťa v aute fičalo jeden čas veľmi, tuším do dávala tú nálepku aj nejaké poisťovňa alebo podobná inštitúcia, teraz ich vidím menej.
@basska_b tak podľa mňa prednejšia je bezpečnosť jazdy ako cumeľ, že má niekto dieťa neznamená, že môže ohrozovať a spomaľovať premávku. Ak sú problémy s dieťaťom v aute treba si to zariadiť tak, aby išli 2 dospelé osoby a 1 sa venovala dieťaťu, nie ohrozovať bezpečnosť premávky.
@bilberryday ľuďom ktorí sú empatickí a vedia čo je to viesť v aute dve deti to povie veľa, ostatným je to zbytocne
@marsmykkok
@bilberryday a ľudia, ktorý telefonujú dokonca píšu sms, popri tom fajčia a ešte pijú kávu? Oni neohrozujú premávku? Mať dieťa v aute je nepredvídateľné. Nikdy neviete kedy sa dieťa začne napríklad dusiť. Proste je to ťažké napríklad aj pre mňa voziť jedno 1,5 ročné a druhé 2,5ročné dieťa. Veď skúste si to niekdy 👍
@dominikamacakova podľa mňa si ju tam daj, aj obidve ak budeš mať z toho lepší pocit... zrejme si človek čo to rešpektuje aj u druhých a brala by si ohľad na to keby ma niekto takéto nálepky ...čo som tu čítala komentár asi sme rozdelení ( ako inak hm) na dve skupiny, čo to chápu, ti čo to nechápu a ešte je tu tretí skupina ( sem patrim aj ja) keď to nikomu neublíži, nech sa každý rozhodne ako mu je najlepšie;)
@bilberryday napríklad aby sa ti nejaký debil nelepil na zadok? Aby si držal odstup? Pretože sú vzadu deti!!! A keď prudko pribrzdim, tak aby ....
Ale neboj, nie si jediná, čo tomu nerozumie....
@bilberryday sú síce určité miesta, kde zastať nemôžeš (diaľnica,rýchlostná cesta, križovatka, kruhový, žltá čiara a podobne), ale ak na obyčajnej ceste zastavíš na krajnici, tak ti nik pokutu nedá. To čo majú ľudia s deťmi chodiť len MHD/pešo, aby sa náhodou nestalo, že sa ti dieťa dogrcia a zostaneš na krajnici? Alebo má matka nechať dogrcané dieťa zadusiť sa?!
@dominikamacakova telefon tiež neuznávam, ani iné zábavky. A kde jazdíš s tak malými deťmi? Okrem lekárov? Proste pre mňa mať dieťa nie je dôvod ohrozovať iných, treba ísť prostriedkom kde sa deťom budeš môcť plne venovať (taxi, vlak, autobus) alebo jazdiť až na súrne prípady len ked môže nieto ísť tiež (napríklad partner, mama a jeden sa venuje deťom) že mamička sa chce napríklad ísť vyvetrať do nákupného centra a chce ísť pohodlne autom nie je pre mňa dôvod aby ohrozovala iných.
@bilberryday bohužiaľ áno, máš pravdu. Ale možno to pochopí 1 zo 100. Aj to je lepšie ako nič.
@bilberryday tak určite neohrozí seba a dieťa tak, aby zaflekovala v strede mestskej špičky. Bežný človek dá smerovku, spomalí a presunie sa na kraj cesty. Určite nestúpi nepredvídateľne na brzdu, aby narobila problémy. Zase nerobme z nej s prepáčením deb*la.
@dominikamacakova si zacistocnik, preto to je tazke... Musis sa rozjazdit, zautomatizovat jazdu a potom to prestane byt extremne narocne, uz to bude chvilami len na nervy... Par rokov dozadu som viezla 4,5 a 2,5 rocne, este k tomu chore decko cca 600km, minuly rok som sla 6, 4 a skoro rocnym a v utorok zase tu istu trasu... A v pondelok ma to caka domov... Prcek horuckuje, takze ro bude "super" cesta... absolutne ta viem pochopit... nie je nic lepsie, ako ked decka sa zacnu mlatit ebo hadat vzadu... Pokial si na to netrufas, nech chodi muz ako dozor k deckam... Odporucam ti kupit dodatkove zrkadla. Ja takto vidim na vsetky, prcek je stale v protismere, takze tam mam este 1 zrkadlo... A zase 1,5 rocne ani 2,5 rocne sa ti len tak z nicoho nic dusit nezacnu, resp. pravdepodobnost je nizka (pokial nejedia nieco). V kazdom pripade treba VZDY vtedy stlacit vystrzne a az potom zabrzdit... A pocas vystupovania obliekat reflexnu vestu.
@marsmykkok chodím na návštevy... Teraz keď mám deti tak mám len sedieť doma 🙈🙈🙈 Do obchodného centra chodím peši 👍
@dominikamacakova keď som začínala jazdiť tak som Z na aute mala. A ja osobne, keď vidím pred sebou Z na aute, tak som tolerantnejšia.
@dominikamacakova ja určite odporúčam. Ako skúsený vodič som pri "Z"-ku zhovievavá. A takisto krotím manžela, ak je za volantom on, lebo ten musí obrblať všetko, čo nejazdí podľa jeho predstáv. To, či sú deti v aute (resp. tú nálepku) nejak nevnímam, priznám sa.
@bilberryday no bohužiaľ nebudem čakať až kým vyrastú aby som sa niekam dostala. Budem jazdiť buď s nálepkami, alebo bez nich 🤷
@dominikamacakova tak mozno by na zaciatok stacilo len parkrat prejst tie najcastejsie trasy sama, aby si ziskala istotu... To vies aj vecer alebo poobede, led je muz doma... A potom pojdes s detmi. Ver tomu, ze ci mas nalepku alebo nie, je uplne jedno...
@dominikamacakova no neviem. Ak je niekto dilino a ignorant tak ti žiadna nálepka nepomôže 🙄 vodič má prispôsobiť svoju jazdu svojim schopnostiam co ty robis. Mozno tak este ako pisu baby...dieta na palube. Ty si opatrná a na trúbenie sa vykašli. Inak zazila som vodiča predbiehajuceho cez plnú a vzadu nálepka dieta na palube😡. Ale sa mi páči nálepka nelep sa mi na zadok, nie som tvoja stará 😅
@guiseppinka ja chodím jednou trasou už asi dva mesiace, ale stále mám stres kvôli vodičom, ktorý na mňa trúbia a sú netrpezlivý. Práveže jazdím opatrne a predpisovo a kvôli tomu si chcem dať tie nálepky aby to ľudia pochopili. A stalo sa mi, že mi skapalo auto, alebo sa nepchám do križovatky kým nie je 100% bezpečne. Ale asi si žiadne nálepky nedám 😀

manzel zacal soferovat po 15tich rokoch prave pre to, ze sa nam malo narodit dieta a kupili sme auto a to Z tam mal viac ako rok, vela vodicov bolo naozaj ohladuplnych a chapali, ked obcas zazmatkoval, no a nasli sa aj kreteni 🤷♀️ dieta v aute nemame, tiez uprimne nechapem zmysel, kto chce trubit bude aj ked je tam dieta a argument, nikto nechce zranit dieta, no co ja viem a dospeleho chce? 😅 kreten je kreten aj keby som cele auto mala olepene