icon

Nálepka "Z" a "Deti v aute"

dominikamacakova
29. okt 2022

Ahojte, začínam jazdiť a mám dosť stres. Niekedy zazmätkujem, alebo sa mi stalo, že mi skapalo auto keď som odbočovala a nejaký vodič začal trúbiť ako šibnutý. Alebo som nešla hneď na kruháč a čakala som lebo sa mi zdalo, že ide auto, tak tiež trúbili. Mňa to vždy tak vydesí a poviem si, že už jazdiť nebudem 😂🙈 Alebo chodím takou trasou kde sú samé zákruty a ja tade musím chodiť pomaly (resp.nejdem cez tie zákruty ako šialená) lebo malá sa tade už dva krát dogrcala, lepia sa na mňa autá 🤦 Rozmýšľam, že si dám tie nálepky na auto, ale nechcem aby si ma vodiči ešte viac všímali, naschvál obiehali atď. Alebo čo poviete? Mali ste takú nálepku? Pomohlo?

anettt183
30. okt 2022

@dominikamacakova ahoj. Za mňa Z ma veľký význam, šoféri si dávajú viac pozor a aj v zákone je ze v prípade nehody sa prihliada aj na to Z, lebo je to kvázi varovanie pre ostatných že majú dávať väčší pozor. A dieťa v aute mame tiež nálepku, hlavne ako upozornenie v prípade nehody že v aute sú deti a treba na to dbať a ak v aute niesu tak hľadať v okoli.

dominikamacakova
autor
30. okt 2022

@janamoto78 nevleciem sa 50. Viem, že ja nemôžem zdržovať a nemôžem si ísť pomaly ako chcem

dominikamacakova
autor
30. okt 2022

@nurielka no veď toto, že jazdiť jazdiť jazdiť, ale väčšina mi tu píše, že nemám jazdiť 🙈 Tak potom neviem ako mám nabrať tú istotu

petulda333
30. okt 2022

@dominikamacakova mas jazdit,ale nie sama. Tiez som jazdila s muzom a hlavne v dni,ked bolo malo aut,alebk vecer. To nie je v zlom,ale ked panikaris,mozes urobit chybu. Moha svokra tak jazdi,na nu zatrubia a koniec. Preto jej deti do auta dam len fakt v nevyhnutnom pripade. Stres nie je dobry

dominikamacakova
autor
30. okt 2022

@petulda333 ja nemám žiadnu paniku, ale som nervózna z nervóznych a netrpezlivých vodičov, čo je na tom také ťažké pochopiť 😀🙏 Dám si Z aj DIETA V AUTE a vodiči nech s tou informáciou nakladajú podľa uváženia

jenny257
30. okt 2022

Čo sa týka začiatočníka tak nie, nemajú . Ja ju nemala , známa mala a bolo to o tom istom. A za mňa aspoň ma to donútilo jazdiť tak ako sa patrí - zbytočne nezdrzovat premávku , jazdiť tak aby mi nechciplo auto a tak ... Ja osobne by radšej investovala do prednej a zadnej kamery než do tých nálepiek , najmä kvôli "lepičom"

petulda333
30. okt 2022

@dominikamacakova ja ta chapem,moja svokra to iste,na nu zatrubia a koniec. Raz som s nou isla a pustila volant a zakryla oci 🙈 proste je z toho trubenia v strese. A raz tak naburala. To nie je sranda. Ja si stojim za tym,ze kym sa clovek boji,nema soferovat

yoxinka
30. okt 2022

@dominikamacakova
Ja som sa tak bála šoférovať, že som mala vodičák schovaný 7 rokov a tvárila som sa, že som ho nikdy nerobila. Začínala som v nedele ráno. Na ceste ani živej duše. Potom som si prešla s mužom jednu trasu a jazdila LEN tú. Postupne som pridávala. Dnes jazdím dennepo BA s troma deťmi. Vždy stretneš chu*a za volantom, ktorý sa na teba bude lepiť, nervózny jak pes. V BA sú úseky, kde je 70 a keď tam ideš 80, tak máš za riťou debila, ktorý sa správa akoby ideš 30tkou. Musíš sa obrniť a neriešiť. Nikdy nebudeš mať ideálne podmienky na ceste.

marca12
30. okt 2022

@dominikamacakova Pre inteligentnych vodicov maju zmysel. Vzdy davam pozor a beriem zvyseny ohlad. Na kazdeho beriem ohlad,ale ak vidim Z alebo dieta v aute,davam este vacsi pozor.

nurielka
30. okt 2022

@dominikamacakova určite jazdi, nenechaj sa odradiť, to sú bludy, aj vol zabudol že telatom bol, jazdi sama keď naberies istotu, a nebudeš už často zmatkarit, po trasách po ktorých chodíš často s mužom, a začni sama vtedy keď je slabá premávka, sviatky a pridávaj postupne. ♥️ A nálepky si daj pre vlastnú spokojnosť. 🙂

danielahamar
30. okt 2022

Z e nalepili teraz skrz syna, vodicak ma len pol roka a deti v aute nálepku mam už 19r. 😁, len teraz mi ju nemá kto zmeniť s pubertiakov na baby😁

paladia
30. okt 2022

Poviem to takto. Som vodič s VP 6 rokov, aktívne jazdím asi 4 mesiace. Vozím v aute 3 deti a chodím po takých cestách,že Mordor je nič. Mam aj nálepku Deti v aute aj nalepku Z. Ešte nikto na mňa netrubil. Všetci vidia,že nálepky ich upozorňujú na možné zmätené a nepredvídateľné správanie. Ci uz prílišná opatrnosť alebo vyrusovanie deťmi. S kľudom ma obehnu,držia väčší odstup a ešte nikto na mňa netrubil,lebo každý vdaka nalepte vie,čo môže čakať. Takže podľa mňa majú význam.

pallacinka29
30. okt 2022

@dominikamacakova Ja som mala Z (magneticke). Mne to pomohlo - aj psychicky, nikdy na mna nikto netrubil.

pallacinka29
30. okt 2022

@dominikamacakova ked som zacinal jazdit, isla som s muzom. Na semafore pri Zvaracaku sme zastali a ja som ho donutila vystupit a capit mi to magneticke Z. Ti za nami sa museli rehotat, ale mne to bolo jedno, fakt mi to pomahalo. 🙂

pallacinka29
30. okt 2022

@anit13 ano, magneticke Z je super 🙂)))

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
ela_79
30. okt 2022

@dominikamacakova ja som zmysel nálepky Z pociťovala najmä v tom, ze pred križovatkou v kopci si dávali soferi za mnou väčší rozstup a za to som im bola naozaj vďačná. Brala som to tak, ze ak niekto chce nech trubi, obieha ale láskavo nech sa na mna nelepí, lebo pri rozbiehani v kopci som citila stres a obavy ci sa podari na prvú supu hneď dopredu ;) Raz sa na križovatke stala nehoda, bola som prva pred svetlami a ako som tak stala a čakala kym sa uvoľní vedľajší pruh zrazu mi niekto klope na okienko - pan z auta za mnou mi prišiel povedať ako budeme postupovať, lebo si všimol nalepku Začiatočník. Bolo mi jasné co ďalej, ale aj tak mi to prišlo velmi mile ;)

jannka89
30. okt 2022

@dominikamacakova ja som veru prvé cca dva mesiace nosila tu magnetku začiatočník, a nikto na mňa netrubil a to som jazdila denne, podľa mňa ak jazdis pomalšie, má to zmysel a normálny človek sa jedine nad tým pousmeje a spomenie si na svoje začiatky ;) no a dieťa v aute ja nijako špeciálne neriesim, snažím sa neohozovat žiadne auto, ani s dieťaťom ani bez :D

vroni
30. okt 2022

@salonka22, a ako jej pomôžem, keď ju tu potlapkam po pleci, že nevadí, všetko je super a potom ju nejaký magor vystresuje tak, že to napali do najbližšieho stlpa? Empatia neznamená na všetko kyvat ako somár. Jazdiť tak, ako popisuje jednoducho je životu nebezpečné. Potrebuje prax, aby získala istotu, na to sú kondičné jazdy ideálne.

anettt183
30. okt 2022

@bilberryday možno nie vždy ale viem o prípade kedy to pomohlo

dominikamacakova
autor
30. okt 2022

@vroni je životu nebezpečné dávať si pozor na ceste?

kristinuhro
30. okt 2022

@dominikamacakova zetko som nikdy nemala tak neviem. Ale dieťa v aute som si zaobstarala po tom čo sa mi viac krát stalo, že na parkovisku sa na mňa nalepilo iné auto práve zo strany kde je autosedačka 🤦‍♀️ a akože nacpi tam to decko keď nevieš otvoriť dvere poriadne. Našťastie sme už nemali vajíčko lebo to by som tam ani nedostala. Tak som si dala pekne dve nálepky na zadok auta..... No ale my bývame v Rakúsku, tu sú tí ľudia trošku inakší k sebe ako na SK

vroni
30. okt 2022

@dominikamacakova, nie. Nechať sa vystresovať inými šoféri je životu nebezpečné. Na cestách je spústa polovodičov, čo jedli múdrosť veľkou lyžicou. A keď sa necháš znervoznit, ľahko urobíš chybu a môže to mať zle následky.

btus
30. okt 2022

@kristinuhro toto som neznašala. tie nalepené auta na parkovisku. A najviac ma do dnešnéh odňa (dieťa už má 10 rokov) dokáže vytočiť, keď na parkovisku na mieste určenom pre auta s deťmi stojí niekto, kto dieťa nemá a je lenivý prejsť o pár metrov viac.

salonka22
30. okt 2022

@vroni Ved ja rozumiem, ze si jej chcela poradit, ale nevidim to tak tragicky ako ty. Autorka nepise, ze je nonstop vyklepana a nevie, ako reagovat na ceste. Vymenovala len par situacii a tych mi nepride nic take hrozne. Ked si človek spravi vodicak, tiez nevie hned reagovat uplne v kazdej situacii, su veci, ktore pridu praxou, ako napr. odhad, ci je vozidlo ozaj blizko. Ok, zdochlo jej to pri odbocovani - to moze byt nebezpecne, ale asi sa to nestava pravidelne. Asi kazdy zaciatocnik je nervozny a neisty, a zena s detmi v aute obzvlast, a ak sem-tam niekoho spomali, nie je hned mizerny sofer... Kym na nu netrubia, lebo ohrozuje na zivote ostatnych (co mi z opisu danych situacii az na ten zdochnuty motor nevyplyva), treba sa od toho snažiť odosobnit.

guiseppinka
30. okt 2022

@dominikamacakova zivotu nebezpecna je kombinacia davat si mega pozor a nemat zautomatizovane cinnosti... Ale fakt to chce len jazdit, jazdit, jazdit... Vasom ziskas odhad a budes vediet rychlejsie vyhodnocovat situacie...

dominikamacakova
autor
30. okt 2022

@vroni myslím si, že časom si zvyknem aj na takých. Čo iné mi ostáva že? 😀

cucoriedkacucoriedka
30. okt 2022

@dominikamacakova a to je aká info pre toho druhého? Ma jazdiť opatrne či tam deti máte alebo nie

vroni
30. okt 2022

@dominikamacakova, zvykneš, ale lepšie by si si zvykla, keby pri tebe sedel niekto iný ako vlastne deti. Aj skúseny šofér ide opatrnejšie, keď vezie vlastne deti, pre začiatočníka je to obrovská záťaž. Ale dat to das určite.

lilope
30. okt 2022

@dominikamacakova nálepka Z má význam, skúsený vodič je ohľaduplnejší, drží si väčší odstup a očakáva chyby či nižšiu rýchlosť. Keď je možnosť, takého vodiča predbehnem, radšej nech si ide svojím tempom ako mu vyhovuje. Nálepku Deti v aute si ja vôbec nevšímam, má ju pomaly každé druhé auto čo vidím a neznamená to ani že je vodič začiatočník, ani že tie deti sa v aute skutočne nachádzajú. Pre mňa má význam ako hociaká iná nálepka na aute.