icon

Nálepka "Z" a "Deti v aute"

dominikamacakova
29. okt 2022

Ahojte, začínam jazdiť a mám dosť stres. Niekedy zazmätkujem, alebo sa mi stalo, že mi skapalo auto keď som odbočovala a nejaký vodič začal trúbiť ako šibnutý. Alebo som nešla hneď na kruháč a čakala som lebo sa mi zdalo, že ide auto, tak tiež trúbili. Mňa to vždy tak vydesí a poviem si, že už jazdiť nebudem 😂🙈 Alebo chodím takou trasou kde sú samé zákruty a ja tade musím chodiť pomaly (resp.nejdem cez tie zákruty ako šialená) lebo malá sa tade už dva krát dogrcala, lepia sa na mňa autá 🤦 Rozmýšľam, že si dám tie nálepky na auto, ale nechcem aby si ma vodiči ešte viac všímali, naschvál obiehali atď. Alebo čo poviete? Mali ste takú nálepku? Pomohlo?

Strana
z7
sono2
31. okt 2022

@jenny257 presne.
Ja som jazdila z počiatku veľmi opatrne, nemáme žiadne vymakane auto ani kameru, veľké combi a vysoký obsah, čiže ja sadnutím do našeho auta sa učila doslova rozbiehať.
Ale, vždy som si držala odstup, ak som šla pomalšie šla som v pravom pruhu a snažila sa neísť namiesto 50/30 a značky mi fakt neušli. Nemala som ani z ani deti ani nič. A pán mi Nadal maximálne v kruhovom objazde keď mi to v kopci skapalo na začiatku. Ináč si nespomínam na žiadne trúbenie, jazdim Bratislava Rakúsko a Wien

sono2
31. okt 2022

Ináč niekde som čítala že je nálepka max na par mesiacov potom je za to pokuta!
Lebo veď nemôže byť začiatočník donekonečna

lujza123
31. okt 2022

@dominikamacakova určite si nálepky daj, minimálne to Z, ja vždy keď vidím Z tak sa snažím rovnako ako pri autoškole ísť ohľaduplne, držím odstup atd
Jasne ze sa vždy nájdu taky co budu nervózne trubit ci sa na teba lepiť. Musíš sa ich naučiť ignorovať, tak nech si trúbia. Hádam nenaburas koli nejakému nervackemu trtkovi.
Vieš koľko krát aj mňa niekto vytrubi? A to nám vodicak a aktivne jazdím 20 rokov, Európu som prešla krížom krazom... Minule ma vytrubil nejaký zlostný dedko za mnou lebo som zastavila na oranžovú a pánko si predstavoval ze ešte prefrcime križovatkou obidvaja. Už som len videla v spätnom zrkadle ako tam rozhadzuje rukami.

adelkaa159
31. okt 2022

@dominikamacakova ked som pochopila spravne chodis stale iba 30k./h?

bayuska
31. okt 2022

Nemozem hovorit za ostatnych vodicov, ale ja aj manzel ak nas aj "serie" auto pred nami, ale zbadame Ztko, tak pochopime a dame si vacsi odstup (ja osobne som neznasala aj doteraz neznasam ak sa na mna niekto lepi, niekedy to neodhadnem a tiez sa na chvilu nalepim na auto, ale akonahle zbadam Z, davam vacsi priestor). Ale ano, so Ztkom zas treba ratat s castejsim objehanim, ale zas na druhej strane si myslim, ze ked ide auto "pomaly" (pre niekeho to je uz ked ide 45 na 50tke) a nie je oznacene, tak ma ten clovek podla mna vacsine nervy a tym padom vyssia pravdepodobnost kolizie, kdezto ak obiehaju Ztkove auto, tak predpokladam, ze maju na mysli aj to, ze ten zacinajuci sofer nespravi ziaden rozumny uhybaci manever, ak by bolo treba, lebo je rad, ze je rad, cize to rychlejsie auto obieha zase s vacsim rozostupom a tak aby to naozaj stihol. Samozrejme, dementi sa najdu vsade :-/ A co sa tyka dieta v aute, tak ako niekto vyssie pisal, v pripade nehody zachranari vedia, ze maju hladat aj deti (uz neraz bolo dieta vporiadku, ale vymrstene aj so sedackou mimo cestu, kde ho nebolo vidno. A za mna ja beriem ohlad aj na tieto auta. Najma ak tiez jazdia "podozrivo" hned mi napadne, ze mozno tam male place, alebo sa mu sofer snazi nieco podat alebo proste hocico. My mame babo este len na ceste, ale aj ked som niesla v aute neterku alebo malu sestru, v momente som jazdila opatrnejsie a musim povedat ze asi aj "horsie" z toho pohladu, ze som sa snazila davat 2x taky pozor na vsetky strany, ci nahodou niekto nerobi blbiny a nemam sa mu vyhnut, cize som bola pod vacsim stresom, pritom za volantom bezne nemam problem a jazdim uz vyse 10 rokov bez nehody...

sandrasstini
31. okt 2022

Ja som mala zetko asi dva mesiace a dala som to dole. Efekt ot nemalo ziadny podla mna, mozno pre mna daky psychicky ze vidia zetko budu ohladuplnejsi ale ani ne 😀. Deti by som si nenalepila tiez.
Kazdy den na ceste sa mi stane ze musim davat pozor na dakeho kretana co nepozna krizovatku ci prednost z prava. Ja kade chodim trubim 😀 lebo ludom fakt hrabe, chapem sem tam sa stane nepozornost mala ale niekedy je to fakt o sekundach.
Mozes mat olepene cele auto ak stretnes magora za volantom nic nepomoze. Vacisna takych soferov ma u prdele dake nalepky a ked je sofer normalny tak nepotrebuje vidiet nalepku aby isiel normalne za inym autom pripadne obiehal.

ollynka
31. okt 2022

@amelie2017 no u nás nie, vytrubujú jak .... a mala som Z. Nalepený na mne, že som pomaly jeho blatník cítila, naročky podľa mňa, aby si mohli ego dvíhať slovač.

vevapeto
31. okt 2022

@dominikamacakova ak je niekto kretén za volantom, tak môžeš byt onálepkovaná aj celá a nepomôže. Naopak ohľaduplným vodičom nemusíš naznačovať, že v aute vezieš dieťa, psa, svokru,… Dokonca to Zko z vlastnej skúsenosti ma presne opačný efekt- viac si na teba dovolia.

marianeta
31. okt 2022

@dominikamacakova či budeš mať nálepky alebo nie ,vždy sa nájde nejaký idiot, ktorý bude trubit aj tak.. Úplne si to prestaň všímať. Na cestách ešte zazijes blbov inej kategórie.. Jazdí tak ako ti momentálne skúsenosti dovolia..Časom sa naučíš, a získaš väčšiu istotu a kontrolu nad autom. Nenechaj sa odradiť..A ti blbci čo trubia sa minimálne v autoškole triasli za volantom tiež.

yoxinka
31. okt 2022

@adelkaa159
Inak k tomu obiehaniu. Ja keď idem za niekým, kto ide ozaj že mega pomaly, 30 na 50 napríklad, tak by som obehla aj aj aj keby vidím Z a to nie som žiadny Fitipaldi. Ale táto pomalosť vie vygenerovať veľmi nebezpečnú situáciu, keď niekomu v tej kolóne rupnú nervy a bude predbiehať ako debil, takže tam radšej tomu zabrániť. Ale to už je na tom vodičovi s tým Z, aby si dokázal uvedomiť, že ide ozaj pomaly a je logické, že ho obiehajú. Kategóriu lepím sa na teba na úseku, kde je 70, pričom ideme obaja tesne nad 80, som spomínala vyššie, to je úplne iná situácia.

adelkaa159
31. okt 2022

@yoxinka aj ja si myslim ja to sama robim ze obieham ak ide niekto pomaly a mam pred sebou volnu cestu kde vidim dostatocne vsetky auta, je to normalne ale nie arogantne .. ale tiez si robim externu skolu mam spoluziacku ktora cely tyzden stresovala lebo cez vikwnd musi soferovat to uz je extrem nemala by sadat za volant ak sa boji, aj vystresovany ludia vedia urobit zle na cestach

jenny257
31. okt 2022

@sono2 tiez som sadla zo skodovky 1.4 do kombika 1.8, zaciatky boli zaujimave :D raz za cely ten cas na mna trubil ked mi chciplo auto na najdebilnejsej krizovatke v meste .... ja zatial nikde moc nebola - mam ho od jula , takze skor po meste zatial a blizke okolie :D mimo obce som v zaciatkoch chodila 70, vsetky auta ma obiehali :P teraz uz 90 ako nic

slamocka
31. okt 2022

@dominikamacakova Ztko ano, odporucam magneticke, ja som si ho davala hore a dole, auto sme si striedali s manzelom. Potom ked budes sebaista, nemusis nic skrabat. Co sa tyka lepenia nalepiek deti v aute, nema to zmysel. Ty ako vodic sa mas sustredit na jazdu, aj ked ti deti revu v aute a bezohladnych vodicov za tebou ziadna nalepka neprevychova.

sono2
31. okt 2022

@jenny257 jazdi! Chod vyber sa na dlhšie

nyusika
31. okt 2022

Z-zaciatocnik pre mňa zmysel má, počítam s tým, že áut vedie začiatočník a môže reagovať neštandardne.

Deti v aute pre mňa nula bodov, mne je jedno, kto sa vezie v aute, som rovnako opatrná aj keď tam sedí jeden dospelý človek

jenny257
31. okt 2022

@sono2 zatiaľ som nemala čas , ale raz možno sa mi podarí utiecť z toho kolotoča 😀

sono2
31. okt 2022

@jenny257 zober deti, muža.😊

ukulela
31. okt 2022

@bilberryday deti v aute nalepka, napr dam pozor a zastavim tak, aby mohli poriadne otvorit dvere. Makladat vajicko cez 30 cmedzero je ppc... za zaciatocnika sa urcite nelepim v kopci, a ked parkujem, necham mu dost miesya s rezervou...
@dominikamacakova na trubicov sa vyser. Daj si zeyko a salam parky, nestresuj.

Strana
z7