icon

Naletela som podvodníkom

27. aug 2025

Zdravím, prišiel rad aj na mňa.
Naletela som a proste poslala peniaze.
Neriešim to že prečo, ako, kedy. Som sama na seba naštvaná ale to už nezmením.
Otázka znie, má zmysel podať trestné oznámenie?
Je ešte možnosť nahlásiť do banky, banka ho požiada o vrátenie, následne sa čaká 30dní. V prípade že to nevráti tak mi dajú jeho osobné údaje.
Ide o 210eur, tie peniaze už neuvidím. Zaujíma ma, či má zmysel sa v tom ešte viac babrať alebo to nechať tak.
Ďakujem.

Strana
z2
veklipo
27. aug 2025

Áno má.
Lebo policia musí vedieť, čo sa na Slovensku deje.

anonym_01c800
27. aug 2025

@anonym_autor Banka jedine vyzve, ze by mal vratit. Ale to je vsetko. Nevrati peniaze. Jedine prides o dalsie peniaze, lebo sa za tu sluzbu plati. Jeho udaje ti urcite nedaju.

zuzanita1609
27. aug 2025

Určite nahlásiť. A keby si bola tak zlatá a napísala svoj prípad podrobnejšie,aby sa aspoň ostatní nedali oklamať a okradnúť.

mamina7070
27. aug 2025

napisat cislo uctu upozornit inych a skusit najst viacerych oklamanych

podat TO

anonym_7fba92
27. aug 2025

Podaj TO, určite nie si jediná kto naletel

anonym_f9a08c
27. aug 2025

@anonym_autor
môžeš podať oznámenie, v tejto sume sa jedná o priestupok, v prípade, že dotyčná osoba oklamala viacerých a tí tiež podajú oznámenie, dá sa suma zlúčiť a nad 700€ to už bude TČ. všetko záleží aj od dôkazov.

anonym_686272
27. aug 2025

@anonym_autor banka mu pošle žiadosť o vrátenie, on vôbec reagovať nemusí. Banka potom s tým už nič viac neurobí, ani údaje ti neposkytne. Mne odmietli poskytnúť.
Polícia spíše záznam a nič viac. Ak vás je viac, je väčšia šanca, že sa to bude riešiť, aj to pochybujem. Len veľmi málo prípadov sa poriesilo.
Vlastná skúsenosť, už 3 roky od podania testneho oznámenia a nič 🙄

januska12323
27. aug 2025

Polícia vyzýva ľudí aby to nahlasovali. Nie si prvá ani posledná.

autor
27. aug 2025

@anonym_f9a08c dôkaz mám si myslím postačujúci.
Konverzácia prebiehala na e-mail a Viber. Platba je odoslaná a tiež mi to v jednéj správe potvrdil že platbu prijal a že to pošle.

@mamina7070 už som zdielala môj príbeh na FB ale keď by to niekomu pomohlo tak samozrejme, napíšem aj tu.
Zháňala som bežiaci pás, akurát predával ten po ktorom som dlho pokukovala. Osobný odber Stara Ľubovňa. Už len ten osobny odber sa zdal ok.
Sama som mu navrhla že či by mi to neposlal kurierom, kedže som 4h cesty od tohto mesta.
Nemal problém, pekne komunikoval.
Ide o Ba*oš.
Prva zahada bola že tam mal neplatné telefonne číslo pridané. Druhá záhada zahraničný účet. Povedal že pracoval v Irsku, Slovenčina perfektna.
Vtedy som sa mu poďakovala a povedala som mu že mi to znie nedôveryhodne a teda že nechcem ten pás lebo si myslim že je podvodník.
Poslal mi na seba kontakt, realne čislo, Viber že si tam nedal svoje číslo kôli podvodníkom ktorý volajú a žiadajú si to odoslať a pošlú kuriéra... bla bla bla...
No, v tomto momente vo mne niečo zauradovalo a povedala som si, že mu tie peniaze pošlem🫣

Potvrdil že to prišlo a nasledovali dlhé dni, nestíha to poslať, veľa práce, pošle v pondelok, pošle v stredu, v piatok....
Včera som skušala volať na číslo a už je nedostupné.
Dnes som zhodou okolností videla rovnakú fotku na stránke Au*ro, z roku 2022🫣
Už mi to bolo jasné.
Písala som na podporu Ba*oš, pán mi dal návod ako postupovať a poslal mi aj IP. IP adresu som zistila že je v ČR, samozrejme ak nepoužíval VPN.
Mal tam viac inzerátov a postupne mazal. Keď som zaplatila za pás, vymazal aj inzerát pásu, zdalo sa to celkom ok kedže podvodníci väčšinou nechávajú inzerát kým nenachytajú viac ľudí.
Každopádne, verila som mu naivne a doplatila na to. 🤷‍♀️
Slavomir Majdan
majdanslavomir@zoznam.sk
+421940054658

Pridám fotku jeho inzerátov a tiež fotku človeka ktorého ma na Viberi.

Skusim to teda nahlásiť 🙂

alickapusinka
27. aug 2025

ak by sa našlo viac takých okradnutých ako TY tak podať trestne oznamenie spojiť sa viac ľudia.

hiro
27. aug 2025
@alickapusinka

ak by sa našlo viac takých okradnutých ako TY tak podať trestne oznamenie spojiť sa viac ľudia.

@alickapusinka Spojiť sa môžu ale keď je z inej krajiny tak tam naše zákony neplatia a musí to riešiť polícia inej krajiny.

autor
27. aug 2025

@alickapusinka zatiaľ sa mi nikto neozval.
Učite okradol minimalne este piatich ľudí. Mal tam 5 inzerátov a postupne mazal.

Ako píše @hiro, bude to ťažké až nemožné, kedže je to účet IE. 🙂

alickapusinka
27. aug 2025
@hiro

@alickapusinka Spojiť sa môžu ale keď je z inej krajiny tak tam naše zákony neplatia a musí to riešiť polícia inej krajiny.

@hiro ja som myslela že zo Slovenska že ked sa spoja.

maranco
27. aug 2025

Podľa §92 zákona 483/2001 ti banka vydá osobné údaje príjemcu ak omylom pošleš niekomu peniaze a do 7 dní od výzvy banky na ich vrátenie ich dobrovoľne nevráti
https://www.slov-lex.sk/ezbierky-fe/pravne-pred...

Treba skúsiť aj políciu aj súd aj hľadať ďalších poškodených.
Zverejni IBAN aj tu https://podvodnabazaru.cz/ aby ďalší nenaleteli a vedeli si ho vygoogliť podľa čísla účtu. Email, číslo aj meno si zmení.

autor
27. aug 2025
@maranco

Podľa §92 zákona 483/2001 ti banka vydá osobné údaje príjemcu ak omylom pošleš niekomu peniaze a do 7 dní od výzvy banky na ich vrátenie ich dobrovoľne nevráti
https://www.slov-lex.sk/ezbierky-fe/pravne-pred...

Treba skúsiť aj políciu aj súd aj hľadať ďalších poškodených.
Zverejni IBAN aj tu https://podvodnabazaru.cz/ aby ďalší nenaleteli a vedeli si ho vygoogliť podľa čísla účtu. Email, číslo aj meno si zmení.

@maranco Ďakujem Vám. Nevedela som o tomto že sa tu dá nahlásiť/vyhľadať.
Každopádne, nie je zatiaľ evidovaný ako podvodník.
Dám si tú námahu a nahlásim ho s detailnym popisom.😊

anonym_8e1503
28. aug 2025

Držím ti palce. Manželovi sa to stalo minulý rok v septembri, išlo o 300eur, tiež to riešil cez banku, ale peniaze nevrátil, tak koncom októbra bolo podané TO. Tiež to nahlásil s nádejou, že bude mať viac toho a už sa to bude považovať za trestný čin. Až teraz v júni kontaktovali manžela, aby prišiel vypovedať ako svedok, ale sama nechápem prečo, lebo ten prípad súvisel s iným páchateľom, ktorého manžel nepozná.
Inak ešte v deň zistenia podvodu bol manžel na polícii, podla nás to mohli vyriešiť hneď - keďže ponúkal na internete tovar, stačilo ze v inkognito by niekto zavolal z polície a dohodol by osobne prevzatie danej veci (za ktoru už manžel mu poslal peniaze a on to predával ďalej), no vraj to oni takto nemôžu. Tak som smutná z tej byrokracie.

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
zuzkahar
5. sep 2025

@anonym_autor Zdravím. Moj syn mu tiež naletel, objednal si teraz koncom augusta niečo do PC za 160 a dohodol sa s pánom na e-maily majdanslavomir@zoznam.sk že mu pošle peniaze na revolut účet. Najskôr to bolo dôveryhodné, pretože pán chcel prísť osobne, ale boli sme na dovolenke, tak ma syn prosil, až to uhradim predom a on mu to pošle. Som blbá, že som to neoverila, ale ich komunikácia bola úplne v poriadku a tak som poslala 160 € na revolut účet toho pána LT54 3250 0768 2094 6992 . Samozrejme tovar neposlal, už ani neodpovedá. Ale spomínaný email teda občas používa ako vidieť. Myslím ,že v dnešnej dobe by to už mohli vedieť dohľadať. Na polícii má odbili, že to nedohladaju a určite sa mi to nevráti, ale že ak chcem, môžem to spísať, ked tam niekto z polície bude, samozrejme boli všetci na výjazde. Nemala som čas včera 4.9.2025 tam čakať pol dňa kedy niekto príde a po takom prístupe, tak som to vzdala. Potom mi p. policajtka povedala, že si to mám nechať prejsť a prísť hocikedy to nahlásiť ak chcem, ale že aj tak z toho nič nebude. Myslím, že keby podáme viacerí oznámenie na polícii, mali by sa tým zaoberať a nerozpravat v dnešnej dobe o nedohladatenosti. Ak niekto podáte oznámenie, dajte mi prosím vedieť na t.c. 0911287033. Ja to oznámenie predsa len podám, možno raz budeme viacerí a spojí sa to.

zuzkahar
5. sep 2025
@anonym_autor

@alickapusinka zatiaľ sa mi nikto neozval.
Učite okradol minimalne este piatich ľudí. Mal tam 5 inzerátov a postupne mazal.

Ako píše @hiro, bude to ťažké až nemožné, kedže je to účet IE. 🙂

@anonym_autor dobrý deň. Prečítajte si tu má modrom konikovi aj moju správu. Pôjdem podať oznámenie na políciu. Vy ste boli? Ak by to pomohlo k niečomu t.c. na mňa 0911287033

autor
5. sep 2025
@zuzkahar

@anonym_autor dobrý deň. Prečítajte si tu má modrom konikovi aj moju správu. Pôjdem podať oznámenie na políciu. Vy ste boli? Ak by to pomohlo k niečomu t.c. na mňa 0911287033

@zuzkahar zdravím 😊 ďakujem za zdielanie, určite to nahlásim na polícii. Doposiaľ som čakala vyjadrenie polície ČR.
Inak, mne odpiše z času na čas. "Sľubil" že mi peniaze pošle späť😁
Samozrejme že neposlal. Napíšem Vám určite.
Ten mail je rovnaký ale číslo účtu na ktoré sme uhradili peniaze bolo iné. IE21 PPSE 9903 8035 5736 62

karolinakr
5. sep 2025
@zuzkahar

@anonym_autor Zdravím. Moj syn mu tiež naletel, objednal si teraz koncom augusta niečo do PC za 160 a dohodol sa s pánom na e-maily majdanslavomir@zoznam.sk že mu pošle peniaze na revolut účet. Najskôr to bolo dôveryhodné, pretože pán chcel prísť osobne, ale boli sme na dovolenke, tak ma syn prosil, až to uhradim predom a on mu to pošle. Som blbá, že som to neoverila, ale ich komunikácia bola úplne v poriadku a tak som poslala 160 € na revolut účet toho pána LT54 3250 0768 2094 6992 . Samozrejme tovar neposlal, už ani neodpovedá. Ale spomínaný email teda občas používa ako vidieť. Myslím ,že v dnešnej dobe by to už mohli vedieť dohľadať. Na polícii má odbili, že to nedohladaju a určite sa mi to nevráti, ale že ak chcem, môžem to spísať, ked tam niekto z polície bude, samozrejme boli všetci na výjazde. Nemala som čas včera 4.9.2025 tam čakať pol dňa kedy niekto príde a po takom prístupe, tak som to vzdala. Potom mi p. policajtka povedala, že si to mám nechať prejsť a prísť hocikedy to nahlásiť ak chcem, ale že aj tak z toho nič nebude. Myslím, že keby podáme viacerí oznámenie na polícii, mali by sa tým zaoberať a nerozpravat v dnešnej dobe o nedohladatenosti. Ak niekto podáte oznámenie, dajte mi prosím vedieť na t.c. 0911287033. Ja to oznámenie predsa len podám, možno raz budeme viacerí a spojí sa to.

@zuzkahar od čoho tam ta policia sedi? tento štat je zhnity zvnutra...jak to, že z toho nič nebude? peniaze rastu na stromoch? darmožračov a zlodejov budeme podporovat?

procrastique
5. sep 2025

Ja by som to nahlasovať nešla. Realita je, že pôjdeš na políciu cca 5x kvôli tejto blbosti a nedostaneš nikdy ani floka, len sa ti " náklady " budú zvyšovať.

zuzkahar
6. sep 2025
@anonym_autor

@zuzkahar zdravím 😊 ďakujem za zdielanie, určite to nahlásim na polícii. Doposiaľ som čakala vyjadrenie polície ČR.
Inak, mne odpiše z času na čas. "Sľubil" že mi peniaze pošle späť😁
Samozrejme že neposlal. Napíšem Vám určite.
Ten mail je rovnaký ale číslo účtu na ktoré sme uhradili peniaze bolo iné. IE21 PPSE 9903 8035 5736 62

@anonym_autor a ako sa vám vyjadrila polícia ČR. Môžete mi radšej napísať email zuzana.harustakova85@gmail.com ďakujem veľmi pekne

zuzkahar
6. sep 2025
@procrastique

Ja by som to nahlasovať nešla. Realita je, že pôjdeš na políciu cca 5x kvôli tejto blbosti a nedostaneš nikdy ani floka, len sa ti " náklady " budú zvyšovať.

@procrastique vraj keď si polícia spojí čísla podaní na toho istého podvodníka a škoda presiahne 1000 €, čo bude keď sa spojíme, budú to riešiť ako trestný čin už. Na takýchto parchantov to má význam podať. Stačí ísť raz na políciu to nahlásiť, zato nič nedáme. Tak kto to podáte, napíšte číslo podania a dáme to polícii nech si to spojí a nech ho riešia hajzlika.

procrastique
6. sep 2025
@zuzkahar

@procrastique vraj keď si polícia spojí čísla podaní na toho istého podvodníka a škoda presiahne 1000 €, čo bude keď sa spojíme, budú to riešiť ako trestný čin už. Na takýchto parchantov to má význam podať. Stačí ísť raz na políciu to nahlásiť, zato nič nedáme. Tak kto to podáte, napíšte číslo podania a dáme to polícii nech si to spojí a nech ho riešia hajzlika.

@zuzkahar No to teda dáte, obetuješ cca 10-20 hodín svojho času vysedávaním u "vysoko príjemného " vyšetrovateľa a nedostaneš ani cent naspäť. Akurát tak prejazdíš naftu a budeš si brať voľno z roboty, teda prídeš ešte aj o výplatu :D
GL!

zuzkahar
7. sep 2025
@procrastique

@zuzkahar No to teda dáte, obetuješ cca 10-20 hodín svojho času vysedávaním u "vysoko príjemného " vyšetrovateľa a nedostaneš ani cent naspäť. Akurát tak prejazdíš naftu a budeš si brať voľno z roboty, teda prídeš ešte aj o výplatu :D
GL!

@procrastique strávis tam 1x Max hodinku kým to spíšu a môžeš tam ísť aj poobede aj večer, žiadne voľno z práce a prejazdis čo preboha? Jednu cestu do mesta??

zuzkahar
7. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor dobrý deň. Prosím Vás ozvite sa mi na zuzana.harustakova85@gmail.com. ja ho tiež idem nahlásiť. Ďakujem veľmi pekne za pomoc. S pozdravom Zuzana

autor
7. sep 2025
@zuzkahar

@anonym_autor dobrý deň. Prosím Vás ozvite sa mi na zuzana.harustakova85@gmail.com. ja ho tiež idem nahlásiť. Ďakujem veľmi pekne za pomoc. S pozdravom Zuzana

@zuzkahar písala som Vám včera na mail, pozrite si spam 😊

zuzkahar
8. sep 2025
@anonym_autor

@zuzkahar písala som Vám včera na mail, pozrite si spam 😊

@anonym_autor dobrý deň. Písala ste z mailu s názvom Ivana....? Len odtiaľ mi niekto odpísal. Ďakujem

zuzkahar
8. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor dobrý deň. Prosím Vás, nahlásili ste ho? Ja tiež pôjdem. Môžete sa mi prosím ozvať na mail zuzana.harustakova85@gmail.com alebo 0911287033? Pomohlo by mi to pri nahlásení na políciu. Ďakujem veľmi pekne.

Strana
z2