Naozaj príde veľká voda? Roztopí sneh krajinu?
Myslíte, že sa predpoveď vyplní? A ak áno, aj niečo robíte aby ste znížili následky, či bude ako bude? Len tak uvažujem a zaujímajú ma úvahy ostatných 😉
Na stránke SHMÚ sa dá sledovať ako sa tá oblačnosť približuje, odborníci vedia kedy sa už treba pripravovať, ja si čítam aj české noviny, tam je to skôr.
ja to ani nečítam ani nepočúvam.Ako niečo som započula.Ale tak podla mňa jesenné klasické dažde,lejaky.Aj volakedy lialo niekolko dní v kuse a bolo..čo by chceli tropy a 30 stupňov? podla mňa to tiež nebude také hrozné ako strašia.My máme dom na kopci.Aspoň že tak
Kupila som chleba do mrazaku a balenu vodu,sme na kopci,nevytopi nas ale ak by sme sa nevedeli dostat do obchodu,nech mame daco doma
@matrioshka333 nebyvam v záplavovej oblasti takže v tomto smere nic.
Ale včera sme to tu trochu pripravili, bazen sa vypustil a spratal, pozbieralo všetko ovocie a zelenina co sa dalo, vyčistili rýny … taká klasika ako pred väčšími dažďami
Určite sa pôjdem pozrieť na Váh v nedelu, rozvodneny bude určite a mňa to bavi sledovať ked ma rieka silu
Inak ak máte radi strašenie v bulvárnom štýle tak odporúčam imeteo.sk , každú hodinu nový článok s desivým titulkom 😂
Inak neviete, či vypúšťajú Gabčíkovo? Česi vo veľkom vypúšťajú vodné diela, aby mali priestor pre tú vodu... fakt to berú vážne.
Toto nebude dobré pre prírodu. Polia budú zničené
@liusa82 toto nie je jesenny lejak. Okrem toho priroda je vysusena na trud, hoci to znie paradoxne, tak voda bude vsakovat velmi tazko, len sa zleje po povrchu, obzvast ak jej napadne vela naraz. Ine by bolo ak by ten uhrn zŕazok bol rozlozeny na tyzden, dva, vtedy by sa stihala vsiaknut a aj do hlbsich profilov pody. Napriklad na vychode neprsalo takmer od konca juna, u nas asi 3x uplne propagacne. Uz zvadli aj ceresne, ktore korenia velmi hlboko, takze poda je presusena do velkej hlbky.

@skeblicka777 malo by to ísť cez severozápad, takže Záhorie väčšinou.