icon

Naozaj príde veľká voda? Roztopí sneh krajinu?

matrioshka333
12. sep 2024

Myslíte, že sa predpoveď vyplní? A ak áno, aj niečo robíte aby ste znížili následky, či bude ako bude? Len tak uvažujem a zaujímajú ma úvahy ostatných 😉

Strana
z2
tilly
12. sep 2024

@skeblicka777 malo by to ísť cez severozápad, takže Záhorie väčšinou.

petronelag
12. sep 2024

Na stránke SHMÚ sa dá sledovať ako sa tá oblačnosť približuje, odborníci vedia kedy sa už treba pripravovať, ja si čítam aj české noviny, tam je to skôr.

liusa82
12. sep 2024

ja to ani nečítam ani nepočúvam.Ako niečo som započula.Ale tak podla mňa jesenné klasické dažde,lejaky.Aj volakedy lialo niekolko dní v kuse a bolo..čo by chceli tropy a 30 stupňov? podla mňa to tiež nebude také hrozné ako strašia.My máme dom na kopci.Aspoň že tak

tiezjedna
12. sep 2024

@viestta tu v CZ sa aj ruší, resp. presúva hromada outdoor podujatí, ktoré mali byť tento víkend. Ja myslím, že je to správne rozhodnutie... Nemusí to byť žiadna apokalypsa, ale kto by chcel kaprovať v lejaku vonku, že... Navyše má v sobotu aj poriadne fúkať. Bleee

zzzza
12. sep 2024

@matrioshka333 dúfam ze nie na východe

viestta
12. sep 2024

@liusa82 a ked mas nad domom polia, ked pride privalovy dazd, tak sa ti to prezenie cez zahradu.

dorothee
12. sep 2024

Kupila som chleba do mrazaku a balenu vodu,sme na kopci,nevytopi nas ale ak by sme sa nevedeli dostat do obchodu,nech mame daco doma

lujza123
12. sep 2024

@matrioshka333 nebyvam v záplavovej oblasti takže v tomto smere nic.
Ale včera sme to tu trochu pripravili, bazen sa vypustil a spratal, pozbieralo všetko ovocie a zelenina co sa dalo, vyčistili rýny … taká klasika ako pred väčšími dažďami

Určite sa pôjdem pozrieť na Váh v nedelu, rozvodneny bude určite a mňa to bavi sledovať ked ma rieka silu

lujza123
12. sep 2024

Inak ak máte radi strašenie v bulvárnom štýle tak odporúčam imeteo.sk , každú hodinu nový článok s desivým titulkom 😂

tilly
12. sep 2024

@liusa82 toto zrejme nebudú klasické jesenné dažde. Iný je kľudný, celodenný dážď a iné sú prívalové lejaky s prudkým vetrom. Ani na kopci to nemusí byť bezpečné.

tilly
12. sep 2024

Inak neviete, či vypúšťajú Gabčíkovo? Česi vo veľkom vypúšťajú vodné diela, aby mali priestor pre tú vodu... fakt to berú vážne.
Toto nebude dobré pre prírodu. Polia budú zničené

zzzza
12. sep 2024

@dorothee 👍

liusa82
12. sep 2024

@tilly tu už boli kdejaké povodne.Aj vietor tu máme na kopci často aj s lejakmi takže
viem čo to je.Nás nikdy našťastie nevytopilo ale dole v dedine aj minule mali ludia plné pivnice vody

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
viestta
12. sep 2024

@liusa82 toto nie je jesenny lejak. Okrem toho priroda je vysusena na trud, hoci to znie paradoxne, tak voda bude vsakovat velmi tazko, len sa zleje po povrchu, obzvast ak jej napadne vela naraz. Ine by bolo ak by ten uhrn zŕazok bol rozlozeny na tyzden, dva, vtedy by sa stihala vsiaknut a aj do hlbsich profilov pody. Napriklad na vychode neprsalo takmer od konca juna, u nas asi 3x uplne propagacne. Uz zvadli aj ceresne, ktore korenia velmi hlboko, takze poda je presusena do velkej hlbky.

liusa82
12. sep 2024

@lonely66 nuž ked vytopí tak vytopí.Ako čo spravím nič.Ale ja nie som panikárka.Načo je to dobré? ako bude tak bude..čo sa mám teraz vešať na strom?

liusa82
12. sep 2024

@viestta uvidíme ako to dopadne

lonely66
Odpoveď bola odstránená
1ryba
Odpoveď bola odstránená
asod
16. jan 2025

@marhulka13 Tráva sa seje.

Strana
z2