icon

Nárast úmrtí mladých športovcov

28. feb 2023

ahojte nechcem tu rozvirovat nejake vasnive debaty ale som jedina co si vsimol zaposledne obdobie vyrazny narast umrti mladych sportovocov?..ved pomaly neprejde den aby nepisali ze zas nejaky mlady -sportovec zomrel pricina neznama, alebo zastava srdca-teraz zas 24 rocny futbalista..ja denne sledujem spravy a pomaly kazdy den je o tomto info..normalne ma to desí uz

panelacikova
28. feb 2023

@kvetinka75 súhlasím. pohybujem sa medzi deckami a teda nestíham niekedy žasnúť. teraz ani nie, ale na predchádzajúcej škole som len oči otvárala. ZŠ a redbull... a také hlúposti ako coca cola apod. (kofeín), tiež veľmi často vídam. väčšinou si to nakúpia kdesi cestou do školy. rodičia mnohokrát ani netušia :(

lucciap
28. feb 2023

@panelacikova ano SNV, stalo sa to na ZŠ pri behu , tusim tiez pri 12minutovke

79viktoria79
28. feb 2023

@panelacikova stačí ist rano pred 8 h do obchodu,to je neskutocne,uz 8,9 ročne deti si kupuju energetaky na desiatu,k tomu cipsi a nejakú tyčinku,lebo rodicia nemaju cas im desiatu urobiť,a toto je výsledok

panelacikova
28. feb 2023

@lucciap u nás to bolo v okrese PP. a tiež v podstate podobná situácia, podobný vek... a je tomu cca 35-38 rokov, presne už nepamätám.

emasss111
28. feb 2023

nesleduj správy a máš po probléme 😉

kvetinka75
28. feb 2023

@79viktoria79 mnohí tú desiatu aj majú ale kašlú na to, kúpia si radšej toto. A pri takomto tempe, to tu bude na dennom poriadku a ani športovci to nemusia byť. A ľudia sa ešte aj pýtajú ako je to možné, čo sa to deje? No toto... Ale to už akoby nevideli

panelacikova
28. feb 2023

@79viktoria79 no ono to nie je len o čase... je to aj o celkovom povedomí tých detí. rodičia by sa mali s nimi o tom rozprávať, o rizikách, atď... neviem. ja sa s dcérou veľa o týchto veciach rozprávam, kúpi si nanajvýš tak fantu raz za 3-4 mesiace (malú v plechovke). inak pitie nosieva z domu. jedlo si občas kúpi v bufete, ale ide skôr o drobnú sladkosť alebo nejaký pizza rožok. ja jej nemám problém a mám čas urobiť desiatu, ale ona ani nechce. hladná býva až na obed. viem, žeby som ju tiež nemala šancu ustriehnuť, preto sa o tom dosť zhovárame. vždy, keď je nejaká príležitosť (napríklad že si prečíta podobný článok a je z toho zhrozená, tak vytiahnem aj tému nápoje...). čiže len rozprávať, rozprávať, rozprávať. a ak si z toho nevezme nič, smola :(

kvetinka75
28. feb 2023

@panelacikova lenže niektorým ani to nepomôže. Väčšinou sú to chalani čo na tom fičia. Chcú zapadnúť, byť čím väčší frajer a už to ide, rodič môže dohovárať. U nás to v živote doma nebolo, občas kola, kofola, dcéru to tiež neťahalo. Ale teda v triede sa dialo všeličo, čo mi rozprávala.
Niektorí z toho vyrástli, iní v tom pokračujú dodnes

tiezjedna
28. feb 2023

@kvetinka75 vzťahovala som to k vyšším športovým ligám a cielenému dopingu, predpokladám, že do správ sa nedostane úpmrtie Janka zo školského preboru. Inak, áno, súhlasím s tebou.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
lucciap
28. feb 2023

@silvia2013 je mi ľuto, ze mate takuto skusenost. Ale, ak by kazdý z nas osobitne napisal tie svoje skusenosti - vyplynulo by z toho iba jedine , a to, ze je to velmi individualne a milion ludi na svete ma tie svoje skusenosti a mozno opacne ako tie Vase. covid je stale neprebadane ochorenie. Ja mam uplne opacnu skusenost, som sama ockovana a drzim si svoju imunitu rovnako dobre a pevne ako pred covidom, mam znamu ktora sa ockovat odmietla a dodnes behá po lekaroch a ma problemy, lebo covid prekonala. Ockovanie , ci prekonanie - obe moznosti mozu zanechat na cloveku nasledky, a rovnako tak nemusia. Milion ludi - milion skusenosti, neda sa to generalizovat na kazdeho.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
rawmamka
28. feb 2023

@klaridka Súhlasím, ja mám tri deti v rozmedzí 14 až 24, takže mám dokonalý prehľad o tom ako žije dnešná mládež, marihuana je absolútne nič (úmyselne zľahčujem situáciu) oproti tomu, čo mi doma rozprávajú, že ich spolužiaci, kamaráti užívajú.... a to sa bavíme o deckách, ktoré navštevujú gymnáziá, vysoké školy, majú pestrú skladbu krúžkov, koníčkov, športového vyžitia a min. 70% z nich žije v rodinách, ktoré sú kompletné (žiaden rozvod, odlúčenie rodičov) a ekonomicky/sociálne dobre zabezpečené. Myslím, že túto krajinu čaká veľmi ťažká doba, pretože duševné aj fyzické zdravie mladých je aktuálne tak ťažko skúšané, že podliehajú všetkým trendom vo svojom okolí, nemajú vzory doma, v blízkom okolí, žijú viac virtuálne ako v realite. Ale absolútne sa im nedivím, keď sa dozviem, že "celebrity" na IG a pod. majú na tisíce/státisíce sledovateliek, ktoré viac sledujú život cudzích ako vlastných detí, smutná doba a bude ešte smutnejšia.....

iwesska
28. feb 2023

@kvetinka75 Zhodou okolnosti z tej bolesti hrdla a unavy bol fakt covid. Je tiez ale rozdiel,ci clovek sedi v kncelarii alebo robi manualne chory/nedolieceny. Ten Covid a chripku som spominala preto,ze sadaju na srdce a preto je dolezity dostatok odpocinku. Ale ludia to podcenuju. Druhy zabijak su spominane energetaky. Na dennej baze od 1.stupna ZS 🤦‍♀️a potom sa cudujme a zvalujme vsetko len na ockovanie.

kvetinka75
28. feb 2023

@iwesska ale to je jedno či covid, či necovid. Ak človeku nie je dobre, má sa liečiť. A stým ostatným súhlasím, to som písala už vyššie.

silvia2013
28. feb 2023

@iwesska pytam sa ci mas dokaz, ze ludia s kovidom chodia do prace, nie tvoje dojmy , ze si to myslis ty lebo siris tu hoaxy. Ked ta boli hrdlo s mas sopel nemas hned kovid!!! Trepes tu cely den !

zmrzlinka2021
28. feb 2023

@silvia2013 tak nazory mozeme mat vselijake - podstatne je vediet, komu a kde ich prezentovat, aby sa clovek nezhovadil - co sa teraz stava velmi vela ludom a tym stracaju svoju kredibilitu a doveryhodnost

@kvetinka75 Podla mna je to komplex veci, ktore maju vplyv na nase zdravie, zdravie nasich deti. Nieco ma vyssiu vyznamnost, nieco nizsiu, resp. minimalnu.

Co však je az smiesne alebo smiech cez slzy, su ti nasi slovenski kvazy odborníci (je aj iný názov 😉 ), co ledva presli strednou skolou ale odpovede maju na veci, na ktore nema ani veda jednoznacny postoj.

hiro
28. feb 2023

"Nárast"?
"ved pomaly neprejde den aby nepisali ze zas nejaky mlady"
Aha, takze dojem na zaklade poctu novinovych clankov? Ziadne realne pocty? Len to kolko sa tomu venuju novinari? A aspon mas statisticky podlozene kolko clankov o ich umrtiach vyslo povedzme v roku 2018, 2019, 2020, 2021, 2022? Aby sme mohli posudit ci aspon novinovych clankov je viac v sledovanom obdobi (nehladne na realne pocty umrti).
Lebo len takto mi to pride ze sa viacej zameriavas a citas prave tieto clanky - zatial co v roku 2019 si tieto clanky prehliadala...

zmrzlinka2021
28. feb 2023

@cervenaruza123

Od korony to začalo hlavne preto, lebo niektorí politici zistili, ze budovat si karieru a moc na strachu ludi je velmi vynosné.

- najprv stresenei ludí vakcínami
- potom čipmi a inými idiotinami (realne vela ludí tomu verí, hlavne v zaostalejsích regionoch, v slabsích rodinách)
- následne agresorom ruskom (musíme posluchať agresora a odmietat vyspelú europsku kulturu)
- a pokračuje to inými vecami, napr. dehumanizaciou homosexualov, stresenie ludí že ich preoperuju na iné pohlavie atd...

STRACH je nástroj ktorým sa dá vela získavat, hlavne v krajine, kde sloboda, ludskost, ucta, kritické myslenie sú neraz neznámymi pojmami 🙂

zmrzlinka2021
28. feb 2023

@kittykat22
Patologické rodiny, aj stres, aj nároky, aj snaha zapadnut do partie,... toto tu bolo vzdy.

To co dnesné deti majú iné ako ked ja som bola dieta je "virtualny zivot". Ja sama vnímam, ked som dlho na nete, ze niečo mi to robí a nie som OK. Co s clovekom vo vývoji?

Inak, poznám rodiny, kde deti internet iba kvoli skole, mobili az pomaly pre siedmaka / osmaka, ziadne tablety.... tie deti su uz velke a mozem povedat, ze v celku vydarene osobnosti. Su to fakt sikovne a rozumne decka.

silvia2013
28. feb 2023

@zmrzlinka2021 ved práve, to, že to píses na MK neznamena, ze tu nie su aj inteligentne osoby, ktoré to čítaju a potom ta maju za menej sofistikovanu. Preto radšej mlč. Pekný deň . 🙂

simca06022011
28. feb 2023

Inak u nas som pocula od tety, o takychto problemoch sportovcov (napr. znamy z hokejoveho kruzku, akutlane maju chalani cca 25r+-, nejake srdcove ochorenia sa objavili, problemy s tlakom atd atd). Ano, na "infarkt" zomrel takyto mlady clovek, z coho ona bola dost hotova. Ale sama povedala od detstva na redbulloch, doma, na treningoch.. cize netreba hned vytahovat, vakciny, cholesterol... ale aj na toto nevinne pitie sa pozriet. A casto naozaj casto, stale ak deti nemaju vidietelne problemy, sa prevencia pri nich trosku zanedbava. A casto aj vyhovorka, ved daj si, zdravo zijes sportujes tak co tam pozerat na stravu/pitie.
Rodicia uz detom na treningoch, kde to este na zapasoch, energetaky kupuju.. A keby len to, je to in, dcerine spoluziacky, sport nula, rite velke v 11r (sory za vyraz :D ale proste je to tak), chipsy, keksy, zaliat to energetakom z lidla. Ale behaaat nie. Ospraveldnenky uz aj na telesnu funguju jedna radost.

vikiki29
28. feb 2023

@silvia2013 ty si neskutočne arogantná a prízemná osoba. Čo diskusia to tvoje príspevky samá perla. Máš pocit, že si niečo viac ako ostatní, vyvyšuješ sa, kritizuješ, vyjadruješ sa o ženách ako o chuderách čo nič nemajú, nič nevedia pritom sama nesršíš inteligenciou. Si trápna aj keď si to očividne neuvedomuješ a tvojimi úžasnými radami typu “radsej mlč” by si mala v prvom rade začať od seba.

markus1
Odpoveď bola odstránená
sisaka
28. feb 2023
sisaka
28. feb 2023
sisaka
28. feb 2023

A teraz sa tu doťahujte ako kedysi tiež umierali, len sme o tom nevedeli. Áno umierali, ale ide o počty, čo vám milé dámy nejak uniklo

klaridka
28. feb 2023

@rawmamka 😔❤️

hiro
28. feb 2023

@sisaka :D A nieco pravdive by nebolo? Ten clanok o 1700%:
https://expose-news.com/2022/07/30/athlete-deat...
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Exposé
The Exposé (predtým známy ako The Daily Exposé) je britská konšpiračná webová stránka, ktorú v roku 2020 vytvoril Jonathan Allen-Walker. Je známa zverejňovaním dezinformácií o COVID-19 a proti očkovaniu.

hiro
28. feb 2023

Je uplne jedno ze ta stranka vyzera fesne a ma pekne fonty pisma ked je plna klamstiev. Predtym odporucam pozriet ci nie je na zozname napriklad:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fake_news...