Nárast úmrtí mladých športovcov
ahojte nechcem tu rozvirovat nejake vasnive debaty ale som jedina co si vsimol zaposledne obdobie vyrazny narast umrti mladych sportovocov?..ved pomaly neprejde den aby nepisali ze zas nejaky mlady -sportovec zomrel pricina neznama, alebo zastava srdca-teraz zas 24 rocny futbalista..ja denne sledujem spravy a pomaly kazdy den je o tomto info..normalne ma to desí uz
https://www.futbalovysvet.sk/clanok/35198/smrt-...
Keby niekto chcel tvrdiť že to predtým nebolo, nie je problem si vygooglit kopa článkov ešte pred koronou koľko bolo úmrtí mladých športovcov.. aj keď je mi jasné, že ľudia ani ten link neotvoria..
@silvia2013 nemusíš mlčať. Netráp sa.
@panelacikova to sa stalo aj par rokov dozadu ako chlapec na Tsv dobehol, ľahol si a potom skolaboval a zomrel.
@silvia2013 Ty si uplne mimo,daj si nieco na upokojenie a hladaj dokazy😂🤦♀️
@kittykat22 ups, pozor! reagujem na príspevok 12:58. absolútne nesúhlasím s tvojím tvrdením, že škola je v dnešnej dobe omnoho náročnejšia, než bola pred cca 30-40 rokmi... ale absolútne 🙂
@silvia2013 jedna prechodena viroza, nemusi to byt ani chripka ani kovid moze sposobit zapal srdcoveho svalu aj u zdraveho a mladeho cloveka. Ako potom srdce reaguje na stres, namahu, obzvlast opakovanu to si vie kazdy predstavit. U sportovcov je zvysena zataz a stres na dennodennom poriadku, a castokrat vacsi a castejsi ako u zvysku populacie.
@panelacikova hlavne ze modernu-vakcinu zakazali v severakych krajinach-tusim norsko,holansko kvoli neziaducim ucinkom -zapal myokardu u mladistvuch,ze?Cize ani srnka netusi ako to je,nie vserko len kovid alw aj vakcina ale to iz nikto si nechce pripustit.Zaujimave je ze ludom ale po 3-4 vakcine sa zmeni stav,ze?Napriklad stitna zlaza,nozgova porazka ,ci smrt aj take sa stalo a nejako sa to zabalilo.Doktori povedia,ze ludia sa zacali viacej vsimat a podobne kecy.Mozno by nebolo odveci zacat aj normalne brat na vedonie ludi s postvakcinacnymi priznakmi.Ako to napr v Nemecku zacali riesit.
Autorka ja si myslim ze to moze byt sposobene,jensak aj stresom,jednak aj latkami ktore beru a jednak aj ockovanim,ktovie preco,tych veci je vela ale aj zataz na sedce nieje najlepsia
Jednak si to viac vsimas, a za druhe sa o tom viac pise, pretoze je to pre bulvar jednoduchy clickbait. Medzi ludmi panuje taky vseobecny pomyleny konsenzus, ze to urcite vakcina, preto je skvele o tom pisat. Ludia na to klikaju, zdielaju to, komentuju to, a to su pre weby peniaze. Predovsetkym futbalisti vzdy umierali na kadejake vrodene nediagnostikovane srdcove vady, ale pred vakcinou to nikto neriesil. Potom ludia uverili tomu, ze je to kvoli vakcinam, preto to riesi kazdy.
Ked uz sme pri srdci, statisticky vakciny proti covidu riziko zastavy srdca alebo infarktu znizuju, pretoze covid ma pre neockovaneho cloveka casto srdcove ochorenia ako jeden z dlhodobych nasledkov.
@hiro ja som lenivá, tak nebuď aj ty a vyrataj si sám. Stačí si porátať všetky náhle úmrtia športovcov, ktoré sa ocitli v správach len za minuly rok, padali na ihriskách ako hrušky… Oh zabudla som to je “New normal” a je to koli Global warming, nedostatku spánku, stresu, priveľa sexu a neviem, čím vám to ešte zdôvodnili ahá, už si spomínam, vrodenými srdcovým chorobami, ktoré sa záhadne začali objavovať vo zvýšenej miere potom, čo sa ľudia dali napichať experimentálnymi látkami .
Ďalši z kategórie, ktorý sa dal ľahko oklamať, ale je slepý a hluchý, takže je nemožné ho presvedčiť, že bol oklamaný… ale úplne chápem, tiež by som bola nasratá, keby som sa nechala oklamať
@sisaka Mne sa ludoch tvojho typu najviac paci to, ze nekriticky konzumujete kazdu konspiraciu od vymyslu sveta, poslusne klikate na bulvarne weby a weby konspiratorov, ktori na vas kralovsky zarabaju, riadite sa emociami a paranojou, a nerozumiete statistike, ale stale mate pocit intelektualnej a vzdelanostnej nadradenosti a ostatnym sa smejete, ze sa nechali oklamat 😂
@elmivelmi Ale to sa nehadam, vakciny maju vedlajsie ucinky, o ktorych sa vie. Lenzie tieto vedlajsie ucinky su 1000x pravdepodobnejsie sposobene samotnym covidom, ak sa clovek nezaockuje. Teda nedat sa kvoli tomu zaockovat je ako povedat, ze radsej pojdes cez 2 kontinenty na bicykli ako lietadlom, lebo lietadlo moze spadnut. Modernu inak nezakazali, iba ju nepodavaju zenam v istom veku tusim.
@akiana https://www.trend.sk/spravy/tazkosti-ockovani-m...
Ja si nemyslim,vatsina populacie prezila co id ako nadchu,pre mna je blbost riskovat nez ucinky po vakcine ,kvoki ocborrniu ktore zvladnem ako nadchu.
Ja zasa skor sa stretnem s xlovekom,ktory po dobr ma po ockovani nieco ako s clovekom ktory ma po kovide nasledky.
https://www.facebook.com/reel/1168389987379817?... Oficiálne potvrdené Nórskymi lekármi, len tí naši mlčia ..
Ja som učila na SŠ, keď covid nebol ešte ani v čínskom labaku. Každý rok skončili minimálne 3 študenti u kardiológa- redbuly, alkohol, malo spánku- boli takí, čo športovali pred notebookom celú noc, a ráno do školy, mizerná strava, stres atd. , boli medzi nimi aj športovci aj nesportovvci. Celkovo v každej triede vážne dg, nie jedna. Nebude to len covidom. Mňa napríklad aj zaražalo, že koľko veci rodičia neriešia, až keď už je naozaj zle. Mnoho je takých, čo im je doslova jedno, čo je s dieťaťom. Plus veľa stredoškolákov rieši vážne rodinne veci, to je tiez stres.
@adrianap83 Este dodam, ze srdcovocievne choroby stupaju v Europe priamo umerne so stupajucou obezitou celkovej populacie, cca od roku 2010.
@akiana to áno, pravda. keď tie decká celý deň jedia chipsy a vypijú 2 litre sladeného nápoja, no a to sme sa snažili kadejaké externe prednášky, dohovarania Proste ťažko to je. Zabudla som cigarety, vsetky možné formy a drogy. Športovci mali ešte svoje plus lakocinky, z kadejakých pofidernych eshopov, nie všetci samozrejme,našli sa aj normálni, alebo sa radšej nepriznali.
Ja som úprimne bola z niektorých ozaj v šoku a som im vravela, ôk aj Dr musia z niečoho žiť, keď už som videla, že to hrách o stenu....
Jaj a z toho, že po chorobe 2 týždne necvičiť mali niektori riadnu srandu, darmo vysvetluješ.
@adrianap83 Ty kokso, a to sa bavime o detoch v stredoskolskom veku. Neviem, ake kompetencie ma riaditel skoly, ale aspon tie sladene napoje a chipsy by som pocas dochadzky zatrhla, o cigaretach na skolskom dvore ani nehovorim. No a teraz ked si vezmes cloveka, co s takymto zivotnym stylom zacne v puberte, na prvy pohlad uplne ok, a potom v 30-tke ho pri rozcvicke klepne, a vsetci sa chytaju za hlavu, ze aky mlady a zdravy, to urcite ta hnusna vakcina.
@adrianap83 A ano, zapal myokardu si clovek najlepsie uzenie, ked ledva po prekonani chripky uz beha a cvici.
autorka - necitala som komenty ale problem je v tom, ze aj ked sportovec nie je vrcholovy ale staci, ze sportuje aktivne, treba chodit na prehliadky. A to pravidelne a podrobny check. Kedy ti bol syn na ekg a pod? Moja dcera, 7 rokov, plava v oddiely sportovych plavcov uz 2 roky. Kazdy rok v septembri musime odovzdavat cerstve vysledky zdravotneho checku a ked zacne s pravidelnymi sutazami, tak kazdy rok 24hodinove ekg. Takyto check by som davala robit aj keby to nebolo predpisane klubom.
@akiana no vieš, v bufete sa to už predávať nemôže. Ale tak nebudeš prehľadávať batohy 18 ročným chlapom. Keď s nimi nie je normálna reč....presne, príde im zle a bodka.
Ako určite boli aj decká, čo boli ôk, to proste postupne vidíš.
@akiana a cvičili nie len "nesportovci" , ale aj reprezentanti, pri ktorých som bola prekvapená, že hádam tam ti tréneri na nich dávajú pozor, ale teda nie. To tiež by sa bolo treba zamyslieť, o čo tam ide. Proste treba si to svoje decko strážiť.
@kvetinka75 na to, aby si vedela skonstatovat, ci je pocet tych umrti zvyseny potrebujes statistiku, nie citat spravy. Bez statistiky je to iba tvoj dojem a davat to do spojitosti a vakcinou proti covidu je ciste konspirovanie.
@akiana kto behal nie tak davno po obchodoch s modrymi papiermi? v tedy ste neboli nadradeny? alebo skor nadludia? a teraz ked oravda vychadza najavo uz aby vas vsetci ľutovali,ale tak každý mal na vyber
@elmivelmi nie kazda vrodena chyba sa da diagnostikovat, nie kazda robi problemy v beznom zivote. Je XY kardiologickych ochoreni, ktore sa prejavia az pri velkej namahe, dlhodobej namahe. Kolki ludia ziju s arytmiou spokojny zivot az kym na to nahodou nepridu. Nie kazde ochorenie srdca, ktore je povedzme dosledkom prekonanej infekcie sa prejavi v beznom zivote a diagnostikuje pri beznych prehliadkach. Naprikla s nedomykavostou chlopni mozes v pohode zit dlhe roky bez problemov. Ale nie robit vrcholovy sport. Tromby z urazov makkych tkaniv (co je u sportovcov bezna vec) sa mozu kedykolvek uvolnit a sposobit infarkt aj u mladeho cloveka so zdravym srdcom.
Ak sledujes spravy na internete, tak podla toho, co sledujes/kam kliknes/ o com pises, tak podobne prispevky Ti dalej ponuka... takze mozno zvaz i to, cim sa obklopujes, co chces, co vyhladavas

Športovci aj predtým zomierali mladí.. to že sa niekto venuje športu neznamená že ma nutné zdravé srdce.. teraz si to všimas práve preto že máš syna športovca, to ale neznamená že sa tvojmu synovi musí niečo stať.. život je stále riziko, či je niekto zdravý a vitálny alebo nie je.. každý rodič sa boji a je to normálne, dôležité je nesústredit sa na obavy ale žiť život..