Náš pes nechodí
Ahojte, zakladám ďalšiu diskusiu 😅 pretože si opäť neviem rady. Nedávno som sem písala o psíkovi so záchvatmi, od prvého záchvatu už ubehlo vyše 2 mesiacov, pred cca 5 týždňami sme nasadili liečbu tabletkami Phenaemaletten, všetko bolo v poriadku a od začatia briania liekov nemal ani jeden záchvat, posledný týždeň je však iný. Keď ešte nebral lieky bol celý smutný, keď sme ich nasadili prvý týždeň- dva bol ešte stále smutný, čo veterinárka povedala, že je normáne, že pes pri nasadení liekov bude prvé 2 týždne smutnejši, bude viac spať, ležať, a viac jesť. Psík už po 2 týždňoch brania liekov bol veľmi šťastný, veselý, mal veľkú chuť do jedla, akoby ani nebol chorý, no posledný týždeň to ide dolu kopcom. Psík je deň čo deň smutnejši, dnes dokonca ani nevstal z pelechu, celý deň leží, ani na prechádzku von nechce ísť a jesť zie iba, keď mu jedlo položím priamo pod nos, celý sa trasie. Neviem čim to môže byť, môže to byť liekmi alebo prečo zrazu začína byť opäť smutný? Chvílami aj knučí. Len mi je veľmi podivné, ženechce isť cikať a ani jesť sa mu moc nechce, pritomon bol vždy taky veľký jedák, stále mal chuť do jedla a zrazu zo dňa na deň len leží, plače, jesť ani von nechce. Mali ste podobnú situáciu? Ďakujem za odpovede
Zabudla som ešte povedať alebo teda poriadne som si to všimla až teraz, že má niečo zo zadnými nohami, má ich pri sebe a padá z nich sem tam na zadok, mohlo by to mať súvis s tou platničkou?
@andy1789 naša berie zatiaľ 2 týždne lieky a pred večerom dostala záchvat. Bolo to asi najhoršie co som v živote videla Ja som dostala šok triasla som sa plakala kričala No spanikarila som.
Naša Maya ležala na tráve vonku Z ničoho nič sa začala triasť. Mala otvorenu tlamu v tých kŕčoch ju nevedela zatvoriť. Bola som pri nej. Šok nastal keď v tlame nemala jazyk! Ja som ešte viac spanikarila .Ona ho tam naozaj nemala .Mala ho hlboko v hrdle .Pamätám si ako som jej chytila tlamu a kričala na mamu nech jej ho vytiahne.Dlho sme bojovali až jej ho vytiahla.Uz viem ze sa to nemá robiť ale v tom šoku ako sme na ňu pozerali to vyzeralo ako keby sa dusila. Keď jej ho mama vytiahla ostala na asi 15 sekund ako keby zaseknuta oči jej doslova vyliezli von a čeľusť mala vyzecernu ako keby chcela pokúsať. Bol to hrozný pohľad.
Potom sa ešte triasla a už bolo dobre.Nevedela chodiť chúďatko moje.Volala som priateľovi ten mi nerozumel nič len ako plačem a kričím ten volal na veterinára že máme s nou prísť.Tak sme prišli dostala injekciu na D sa volala teraz si nespomeniem .A zatiaľ je chvála Bohu dobre.Vcera ráno bola na krvi tie základné ma celkom v poriadku trocha jej tam vyskočila hematologia a nadobličky alebo obličky nepamätám si a dnes čakám ďalšie výsledky Krv musel posielať niekde do laboratória.
Ja som sa z toho šoku dodnes nepamätala.
Keď som sa pýtala veterinára že si jej počas záchvatu jazyk nezapadne povedal ze nie ale na 100% mi to nevie zaručiť.Som z toho dosť na nervy a bojím sa toho najhoršieho.
No a aby som nezabudla naša tiež stále len kňuči a kňuči.....veterinár to pripisuje že by sa mala každú chvíľku hárať.Ale mne osobne sa to nepáči. Kňuči cez deň kňuci v noci a mne ide srdce puknúť.
Lieky papa pol tablety ráno a pol večer chcel jej zdvihnúť dávku na celú ráno a celú večer ale už pri pol tabletke je odpísala.Tak sme ostali pri tej polke
@basska23 to ma veľmi mrzí. my teraz tiež bojujeme :( bere lieky na epi a ešte steroidy, kedže mu našli v mozgu zväčšený počet bielych krviniek, čo značí zápal, ktorý ak sa nám nepodarí vyliečiť tak sa našemu môže vytvoriť nádor a koniec 😔 tiež som vystresovaná veľmi. je pre mňa všetkým, no nezostáva mi iné než dúfať. našťastie, on je veľký bojovník, veľmi statočný psík. veľmi si prajem, aby bol v poriadku, i keď viem, že také ako pred 1. záchvatom to nikdy nebude.a vám držím palce nech to zvládnete 👍🏻

@pepek11 k tej našej veterinárka, keď zavoláte mimo časovej doby tak ak sa akurát nachádza na mieste tak nás zobere, len ona tam mimo časovej doby len málokedy býva. Každopádne psíka máme objednaného do neurovetu na 1.6., tak uvidíme čo nám tam povedia. Dokonca dnes sa nám pes postavil na nohy, akože dokázal ako tak stáť a prejsť pár krôčkov už predtým, ale dnes sa svojvolne viackrát postavil. Možno, že sa nám stav zlepšuje, no nechcem to zakríknuť. Každopádne neviem čo nám v tom neurovete povedia, kedže najprv som si myslela, že má vestibulárny syndróm, potom, že mu praskla platnička a preto sa mu nechce chodiť a teraz už neviem čo si myslieť, kedže v jednu chvílu stojí na nohách a pomaly si ťarbavo pochoduje a v druhej chvíli leží a trasie sa v pelechu. No, uvidíme na tej neurológii v utorok, snaď sa náš stav dovtedy iba zlepší. Každopádne, neviem ako to je s jeho liekmi na epilepsiu, kedže epilepsiu nemá presne diagnostikovanú, teda len tá naša veterinárka usúdila, že podľa vzhľadu záchvatov a celkového správania môže mať epilepsiu, ale kľudne môže byť v tom aj čosi iné ako epilepsia. Tak aj o tom sa snaď viac dozvieme na tej neurológii.