icon

Násilie na ženách - dotazník

15. nov 2021

Ahojte,

Prosim Vas o vyplnenie dotaznika k bakalarskej praci na temu domace nasilie pachane na zenach https://forms.gle/FqnZhCJfqAhAGaRQ7

Ide o citlivu temu a keby ste mali podozrenie, ze sa tyka aj Vas, mozete zavolat na bezplatnu infolinku, ktora funguje nonstop: 0800 212 212

Strana
z3
liljana
16. nov 2021

@dadis Prepac. Sama pises, ze sa ti najskor pacil. Ty si reagovala pozitivne, on to bral ako vyzvu. Ty si vyzerala vyspelo, ale v 13 si sa chcela drzat za ruky. On v 18tich mal v hlave iba jedno. Sex, Zbytocne sa cele roky trapis, mala si to hodit za hlavu ako neprijemnu skusenost a poucit sa. Tvoji rodicia nemali dovolit, aby 13 rocne vyspele dievca bolo osamote s 18 rocnym nadrzanym pakom a vysvetlit ti, co v tom veku chlapci chcu. Keby si mala na chodenie niekoho vo svojom veku, vsetko by bolo v poriadku.

viestta
Odpoveď bola odstránená
dadis
16. nov 2021

@liljana Ale to sme boli na chate s bratrancami a ich rodicmi. Starsi bratranec mal svojich kamaratov (aj tohoto drba), chodili po diskotekach a tak. A dvaja mladsi bratranci, ja a moj brat sme mali vlastne zaujmy. Chodili sme sa kupat, do lesa, na ryby...atd. Raz sme sa isli podvecer kupat, my mladsi a tento kamarat, ci sa moze pridat. Ze jasne...len my sne sa chodili kupat daleko od ludi, skakali sme tam a tak. No ja neviem preco, zrazu brat a bratranci odisli a ostala som vo vode len ja a tento chalan. Este sme skakali, potom ku mne vo vode prisiel a pritiahol ma k sebe. Bolo mi to neprijemne, zacala som sa bat, tak ze idem radsej von, ze mi je zima. Kym som sa obliekala, tak ma zacal objimat a tlacit mi nasilne usta na usta. To som sa uz branila a on neprestaval, silno ma drzal a dostal sa mi rukou pod spodny diel plaviek. Branila som sa a nejako sa mi vsak podarilo uniknut, neodvazil sa mi fyzicky ublizit nastastie, len si asi myslel, ze sa mi to zacne pacit ked bude dostatocne neustupny🤦‍♀️. Nikdy som to nikomu nepovedala. Citila som pocit hanby a viny.

snehulak77
16. nov 2021

@dadis takéto situácie nikdy nie sú chybou toho, na kom bolo násilie spáchané. Nikdy.
Ale to, že sa snažím možno upozorniť svoje dieťa, alebo chránim sa pred miestami, kde štatisticky dochádza k násiliu, nevylučuje to, že si nemyslím, že obete sú nevinne. Nezastavam názory, že dievčina si koleduje o znásilnenie, lebo ma krátku sukňu a chodí v tmavých uličkách a pod. Aj tak to nie je jej vína, že je na svete nejaký pako.
Avšak to neznamená, že nemôžem upozorniť svoju dcéru ak by som ju mala, že toto sa stáva často, takže urob tieto opatrenia. Nikdy ich nedokážeme znížiť na nulu, ale niečo preto môžem urobiť. Možno to pomôže, možno nie. Ale pokúsila som sa. Je to ako s tým kovidom. Ochráni rúško každého stopercentne? Nie, ale riziko nákazy klesá. Môže si človek za to, že sa nakazí? Nie, ale to neznamená, že sa nesnažíme riziko eliminovať.

dadis
16. nov 2021

@snehulak77 Suhlasim. Ano, treba sa vyhybat rizikovym situaciam, to je jasne. Budem to dcere prizvukovat. Ale chcela som len napisat, ze nie je to len o dlzke sukne a rizikovom spravani. Ja som bola "chlapcisko" v kratasoch a tricku. Sranda ako sme plynule presli od domaceho nasilia, bodypositivity az po sexualne ataky 🙄😁😂.

snehulak77
16. nov 2021

@dadis jasne, chápeme sa 😉
Inak, aj ja som si povedala, že téma dotazník a všeličo si tu človek prečíta 😁

scorpionflower1
16. nov 2021

@snehulak77 mna najviac zmiatla otazka "to kde si minula?" som si predstavila chudaka chlapa, co zisti, ze jeho zena prehajdakala mesacnu vyplatu za drahe handry 😀

snehulak77
16. nov 2021

@scorpionflower1 áno áno 😂😂😂

julia_12
Odpoveď bola odstránená
barbora5158
Odpoveď bola odstránená
Strana
z3