Násilie na ženách - dotazník
Ahojte,
Prosim Vas o vyplnenie dotaznika k bakalarskej praci na temu domace nasilie pachane na zenach https://forms.gle/FqnZhCJfqAhAGaRQ7
Ide o citlivu temu a keby ste mali podozrenie, ze sa tyka aj Vas, mozete zavolat na bezplatnu infolinku, ktora funguje nonstop: 0800 212 212
@viestta Hej no. A paradoxne mi príde horšie, keď muž žene povie, aby si vzala sukňu kratšiu. Pretože ju tak vystavuje zizaniu cudzích mužov (ak o to daná žena nestojí je to dosť nepríjemné).
@lenkakravcova Ja ani dcere do dlzky sukne nehovorim.
@dadis U mna je fyzicke nasile vylucene. Byvam vo svojom, mam vlastne byvanie, vlastne peniaze. Nepocitujem financne, ani fyzicke tyranie, mam svoju nezavislost.
Jedna sprosta veta, dotycny sa bali a dovidenia. Ako si to zariadis, tak to mas. Kto bol pohodlny za slobodna postarat sa o to, aby mal kde byvat, ten je casto nuteny si nechat s...t na hlavu. Lebo nema kam ist. Ludia si k tebe dovolia len to, co im dovolis.
@dadis Ja si myslím, že určite budem, ak by chcela ísť niekam von večer v nejakej krátkej. Z dôvodu ochrany. Nepredpokladám, že mnoho mužov je uchylov, ale stačí jeden.. Nechcem, aby sa stala niekoho obeťou. Spoluziackina kamarátka na VŠ, teda dievča vtedy v našom veku, na toto doplatila. Našli ju mŕtvu. 😒 Znásilnená a zavraždená. Bolo to strašné. Keď sa s niečím takým človek stretne osobne, dosť na také veci zmení pohľad. Predtým som to tiež brala na ľahkú váhu.
Určite budem dbať na prevenciu (a nie len v lákavom oblečení).
@lenkakravcova Ale za to predsa nemoze ta spoluziacka a jej kratka sukna 😳. Strasne nieco. Myslim, ze sa uz vela pisalo o tom, ze zeny by sa nemali zahalovat len preto, aby nevzbudzovali u muzov nasilne sklony. Muzi sa maju vychovavat tak, aby mali k zenam uctu, ci je v habite alebo bikinach.
@dadis Vlastne by nemali existovat zlodeji, vrahovia, nemala by existovat sikana, lebo by mali respektovat tvoj narok na zivot, majetok a dostojny zivot. Vodici by nemali pit za volantom, aby si mohla bez zranenia prejst cez cestu. Preco ale taki ludia existuju? Je naivne sa domnievat, ze niekto bude respektovat, ze skoro polonaha sa v noci budes prechadzat v nebezpecnom meste a nic sa ti nestane.
Na to je stat, policia a zdravy rozum, aby sa clovek vyhybal nebezpecnym situaciam.
@dadis Este raz, ide o zdravy rozum. Bikini na plazi, v dovolenkovom meste? Ano, v poriadku. Bude tam niekto na tebe pachat nasilie, kde je vela ludi, si tam s rodinou. Nie. Bikini v noci v opustenom parku? Koledujes si o problem. Ak nemas cez 60.
Vsade sa najde magor, kopec migrantov islamakov, ktori nevideli nikdy zenu v plavkach,..
@snehulak77 myslím, že ten dotazník bol práve mysleny na, spôsob, že to dotyčná osoba vysloví vážne a nie žartom, alebo ako "podpichnutie". Práve preto ze je to dotaznik zameraný na každú formu násilia, tak pochybuje, že autorka to myslela, ze občas partneri sa žartom (pre obe osoby žartom) doberaju
@dadis jedno biblické príslovie hovorí, že rozumný je ten, kto uvidel nešťastie a ide sa skryť...
Na svete sú ľudia, ktorí jednoducho páchajú násilie. Môžeme vychovávať deti k tomu, že je to neprípustné, ale vždy sa nájde rodina, kde to tak neurobia. Preto je na mieste aj opatrnosť v istých situáciách. Ale súhlasím, že toto by nemalo byť súčasťou našich životov. Žiaľ, no...
Začala som to vypĺňať veľmi zle stavané otázky...tak som to ani neodoslala....treba ísť podpísať papiere na hypotéku, načo si minula peniaze?nepáči sa mi ten dotaznik
@dadis Ja nevravím, že za to môže. Ale v dlhšej bude menej viditeľná pre takých uchylov. Skôr pôjdu po tej, čo je viac sexi. Bohužiaľ to tak funguje..A nič na tom nezmeníme ani ty ani ja. Pre úchyla bude vždy lakavejsou obeťou tá, ktorá má viac sexi oblečenie. Nehovorím o bežných normálnych mužoch. Hovorím priamo o uchyloch.
Jasne ze pri slušne výchovných bude všetko okej, ale vieš mi zaručiť, že keď pôjde v noci po meste, tak nestretne úchyla?
Lebo ja to zaručiť neviem. Tak sa budem snažiť ju chrániť, ako najlepšie viem. Samozrejme rozumne.
@dadis Este raz. Vygugli si vrah znasilnene zeny. V kazdom state je 10-15% ludi, ktori maju znizeny prah empatie k bolesti inym, nizke IQ, ktori si nenajdu normalnu partnerku, tak sa uchyluju k nasiliu. Taki koncia ako zoldnieri, kriminalnici, vrahovia,...
Najdi si mena ako Rigo, Juraj Lupták, škrtič z Banskej Bystrice, vrah zo Strahova, kolko ludi zabil Cernak,... Aj az socializmu, stb, VB boli zlociny, len sa tutlali. Bud mozes vykrikovat do sveta, ako mas pravo chodit vyzyvavo oblecena, kde a kedy chces, alebo budes mat rozum a nebudes provokovat predatorov.
Minule bol clanok ako modelka Ratkowski sa stazovala v knihe na sexualne obtazovanie. Rozum zostava stat, ze niekto neustale uverejnuje skoro, alebo uplne nahe fotky na insta kvoli lajkom a peniazom zo sledovanosti, nechava sa fotit naha, robi platenu spolocnicku a potom sa stazuje na obtazovanie.
@viestta Nerozumiem otazke. Je clovek vinny, ked ho okradne zlodej? Nie, nie je. Jedine ale, co moze spravit, je snazit sa predist kradezi. Neupozornuje zbytocne na seba, neuverejnuje fotky na sietach, aky ma super zariadeny byt, ze je prave na dovolenke, da si alarm, ma dobre vztahy so susedmi,...
@viestta Ak je tam jedna jediná, tak si ju asi vyberie aj vo vreci..
Ale - ak bude mať na výber medzi zahalenou a sexi, tak čo myslíš, po ktorej pôjde?
Presne ako píše liljna.. : Byt si nezamykáš a spoliehaš sa na to, že dobrí ľudia nekradnú?
Cela priroda je stavana na predatoroch a obetiach. Dravci zabijaju najslabsich clenov stada, aby prezili najschopnejsi a najinteligentnejsi. Hlupy dravec zomrie od hladu, nic si nechyti a hlupu obet dostanu dravci. Tak priroda zabezpecuje, ze zvierata a ludia nedegeneruju. Mozme sa stazovat do aleluja, ale je to strateny cas ... Co sa da na zakonoch prirody zmenit? Nic. Civilizacia zaviedla zakony a tresty, ale niekedy to nestaci. Predatori sa spoliehaju, ze ich nechytia. Vsetci zlocinci v base sa spoliehali na to, ze prave ich nechytia. A nikdy nelutuju obet, lutuju, ze sa nechali chytit.
@viestta Z hladiska pravdepodobnosti babku ozbijaju skor v jej dome, kde je sama a kde zlodeja nikto nevyrusi, nikto nepride na pomoc, ked zacne kricat. Kde si ju zlodej vytipuje na zaklade toho, ze zije sama. A mladu zenu znasilnia vecer v parku, kde je sama, kde to bude spontanny napad nasilnika. Doma by bola s rodinou, priatelmi ...
@liljana Evidentne si nikdy nebola v takejto situacii, ked o tom tak erudovane pises a vytvorila si si k tomu uz aj evolucny koncept. Mna sa pokusil znasilnit v 13 rokoch kamarat mojho bratranca, ktory mal 18rokov. Nemala som ani len prvy menzes a male prsia, nic vyzyvave, nebola som sama v noci v parku..ale asi ano, podla evolucie som bola asi slaby clanok.
@dadis sexuálne zneužívanie detí a zneužitie ženy sú dve rôzne veci. Aj iné spôsoby a pod. Toto sa nedá úplne porovnať. Ťažko zneužije niekto ženu v parku, keď ju na láka na cukrík. A ťažko nájde pedofil dieťa o polnoci na ulicu. Iňa cielkovka, iný spôsob, iný páchateľ...
Nikto si nezaslúži žiadne násilie. Ale je to súčasťou tohto sveta, treba sa na to pripraviť a robiť opatrenia.
@dadis Vacsina sex.nasilia sa udeje doma, v rodine. Bola si ho udat na policii? Povedala si to otcovi, aby ho aspon prefliaskal? Bratrancov kamarat je cudzi clovek, preco si si nim bola osamote? Tu urobili chybu rodicia, ze ta lepsie nechranili a nechali ta samu s dospelym cudzim chlapom. Nastastie to skoncilo iba pokusom.
Ale zakaz ako rodic ist von pubertiacke samej s "kamosmi", bude za tyrana.
@snehulak77 Nebol pedofil, vyzerala som v 13tich naozaj vyspelo a zensky, aj napriek tomu, ze som bola este fyzicky aj mentalne dieta. Ved som ho aj neskor mala moznost stretnut. Nechapala som, ako som sa ho mohla bat, maly napoleonsky zakomplexovany blbecek. A pritom nemal nudzu o baby, viem ze ich mal to leto niekolko. Najhorsie na tom bolo, ze mne sa predtym pacil. Fyzicky. Aj som si to vycitala, ze ci to na mne nemohol vidiet. Potom sa mi tak zhnusil. Nastastie sa mi podarilo ujst, nikdy som o tom nikomu nepovedala. Hanbila som sa, teraz ako dospela zena viem, ze nic mu nedalo pravo si odo mna vynucovat sex, ze som jednoducho vinna nebola.