icon

Našli ste doma skrytú miestnosť?

dettinadetta
27. okt 2024

Ľudia náhodou našli ste v dome skrytú miestnosť? Keď ste sa presťahovali do iného domu ?

Strana
z2
moonlight1210
28. okt 2024

Sachta v pivnici, vi na zahrade, ok. V historickych domoch sa preburat do tunelov, co kedysi domy spajali, ok.

Ale v stavbe nad povrchom si pri obhliadke zvonka a zvnutra nevsimnut, ze rozmery niektorej miestnosti nesuhlasia, to asi tazko.
Pokial sa nejedna o kumbalik meter na meter odmurovany za stenou komory, do ktorej sa poriadne pri obhliadke ani nepozries, tak si to vsimnes.

kiki68
28. okt 2024

Ne, nic take sme nanasli. Ale tak v Rakusku nikdy nevies co najdes v akej pivnici 😂😂😂

mantilka
28. okt 2024

Svokrovci tiež maju na zeleninu

lujza123
28. okt 2024

@doriiis my sme na záhrade odkopávali časť svahu a vykopali sme podpätok z dámskej topanky a podprsenku. Hneď za tým časť sánky so zubami, našťastie zvieracie, ale v prvej chvily ako som videla tie zuby zablatené na lopate mi nebolo všetko jedno

lujza123
28. okt 2024

@dettinadetta no a co bolo v tej miestnosti ? Ved to trochu opíš, kde v akej časti domu, akú veľkú, co tam bolo….
Mne sa také nic nestalo, ake veľakrát sa mi o tom snívalo. Ze mám dom ktorý je akoze moj a tam objavím skrytú miestnosť či pivnicu

xsandrax
28. okt 2024

Mojej kolegyni sa pri veľkých dažďoch prepadla zem na záhrade a išiel odtiaľ tunel, samozrejme kúsok, lebo ďalej už bol tiež prepadnutý. Co zisťovala, tak zrejme to boli podzemné chodby do kostola, lebo bývala neďaleko neho

hefo
28. okt 2024

@majusqwa @deti95060810 @3petka @verot
Ani jedno z toho nedáva zmysel - tá miestnosť v pivnici je vybetónovaná a dostatočne suchá, takže nie je akú vodu odvádzať (jedine že by to bolo preventívne urobené, ale ukázalo sa, že to netreba). A na zeleninu/zemiaky slúžila druhá hlbšia pivnica mimo domu, s holou zemou a príslušnou vzdušnou vlhkosťou. Tá šachta nebola otvorená, odkedy si pamätám (cez prázdniny sme tam chodievali pravidelne).

tramtada31
28. okt 2024

@kiki68 my sme mali dvojitú stenu v rakusku (podľa projektu tam mala byt metrová fuga), keď sme to dali dole, bola tam len izolácia 😅

reanda
28. okt 2024

@h2 vsak home made 😀

h2
28. okt 2024

@olimuc No čo? Dnes bolo pekné počasie, nebola si na záhrade, otvárať tajomný poklop? 😃

ailiba
29. okt 2024

@dettinadetta kiez by🙏... Doma sa o seba podkyname. Bohuzial nie. Ved to otvor a pozri sa. Ak je dom starsi, tak sa robili skryte dvere na pripadne schovanie seba, alebo jedla... Aspon budes mat dalsi priestor.

mameha7
29. okt 2024

@dettinadetta My máme tajné miestnosti v našom dome v podkroví. Sú tri. Keby ma chce potencionálne napadnúť nejaký násilník, viem, kde sa schovať 😃😃

aalt
29. okt 2024

Znami nasli pod komorou "tajnu" pivnicu bez vchodu ked opravovali stary dom. Nic v nej nebolo. Dom bol ciastocne podpivniceny ale ani z pivnic sa tam nedalo dostat.

eva8
29. okt 2024

V tych tajnych miestnostiach mohli byt ukryvane aj tajne osoby

evansova
29. okt 2024

Veru som našla. Nie vo vlastnom dome, v dome prenajatom na podnikanie. Potrebovali sme ho vymalovat a na chodbe bol ram s policami, otvoreny do chodby. Police sme nepotrebovali, poziadala som remeselnikov aby policu odstranili a stenu za nou vymalovali. Po case ma prisli zavolat. Za policou bol otvor cca 2 ,5 m dlhy a vyse metra široký. Jeho dno bolo asi o meter hlbsie ako chodba. Boli tam nejake deky, svetre, bundy a rozne ine oblecenie. Vyzeralo to ako keby tam niekto spaval.
Dom povodne patril zidovskej rodine a usudil sme, ze to bola skrysa. Asi o tyzden sme si vsimli, ze na zadnej strane budovy su nízke plechove dvere. Ked sme ich otvorili, bol za nimi pozdlzny priestor, z ktoreho bol zrejme oddeleny priestor, ktory sme objavili na chodbe. Ten sme od chodby oddelili drevenou stenou, bola vymalovana tak ako cela chodba, takže to nebolo vidiet, ale vzdy ked som isla okolo mala som zly pocit. Zo tri razy som vo firme ostala pracovat aj ked personal odisiel, ale tak som sa som sa tam sama bala, ze som radšej kupila pocitac aj domov a po veceroch som pracovala tam.
Je to vyse tridsat rokov, po piatich rokoch som firmu prestahovala do inych priestorov, ale vzdy ked si na to spomeniem, dostavi sa ten zly pocit.

olimuc
29. okt 2024

@ivanaks poklop musi pockat kym sa zastavime na Svk … zatial bude svoje tajomstvo skryvat …

Strana
z2