icon

Nástup do škôlky dcérky, ktorá bude mať v októbri 3 roky

tatiana1329
1. mar 2021

Ahojte baby. Dcera bude mat 3 roky v oktobri. Zoberu mi ju v septembri do skolky alebo nie? Alebo to zalezi na kapacite skolky? Dcerka je sikovna, obliect aj vyzliect aj napapat a tak sa vie aj sama.

janulik270
•
1. mar 2021

@tatiana1329 neviem z akeho okresu si ale u nas v Presove koncom aprila zac.maja sa davaju prihlasky.Mozu sa dat aj viac do viacerych skol.U nas vyzaduju dieta bez plienky ale kazda skolka je ina.

hipuska
•
1. mar 2021

@tatiana1329 kapacitae

zuzkaa1991
•
1. mar 2021

@tatiana1329 nasa chodila od.2,5r. Väčšinou statne beru od 2r. Ale musi byt bez dudla a plienky vedieť pit z pohara a po druhe zalezi ako maju volne miesta ;)

martina1201
•
1. mar 2021

@tatiana1329 ahoj, záleží od kapacity škôlky. V prvom rade berú predškolákov, keďže tí povinne musia chodiť do škôlky. A potom podľa veku berú. Ak majú malú kapacitu tak berú deti čo už dovŕšili 3 roky a potom podľa toho kedy dovŕšia 3 roky, nakoľko dieťa mladšie ako 3 roky v triede zaberá ako keby 2 miesta.

tanicka124
•
1. mar 2021

@martina1201 ako to myslis ze zabera 2 miesta??

martina1201
•
1. mar 2021

@tanicka124 ak môže byť v triede 20 deti a nastúpi 14 deti vo veku 3 a viac rokov, tak do tejto triedy môžu doplniť už len 3 deti pod 3 roky. Jasné, že keď deti dovŕšia 3 roky, tak do tejto triedy je možné doplniť ďalšie dieťa tak aby sa naplnil počet do 20. Ale zas záleží od veku detí.....

tatiana1329
autor
•
1. mar 2021

Takze zalezi na kapacite skolky ci mi ju zoberu alebo nie. Super. A co mam robit ked mi ju nezoberu? Rodicak pada po 3 rokoch a ina davka nieje ci hej? Viem ze mozem byt doma na papieri o starostlivosti o dieta do 6 rokov, ale to je neplatene.

matapo
•
2. mar 2021

...ak je volne tak zoberu, cim vacsie mesto a skolka blizsie k censtru tak tym vacsi problem s kapacitou. Po sidliskach a okolitych dedinach je to urcite volnejsie. Moj mal v novembri tri od septembra ho nevzali nikde, ale 6.10. nam volali zo skolky kt. mame 200m od domu ze sa im uvolnilo miesto (jedno dieta tazko ochorelo) a ak mame zaujem ze ho mozme dat. Tak sme vyuzili. No a momentalne je platena rodicovska dovolenka koli korone predlzena, a ked tak clovek pozera na tu situaciu tak verim tomu ze este aj po lete bude, ze to je este nadlho.

staskast
•
2. mar 2021

@tatiana1329 no veď veľká pravdepodobnosť že nezoberú. Mne ho nevzali do 6 skolok ale ja som z Ba. Tak potom jedine súkromná škôlka.
Proste škôlky sú jeden veľký problém.

jankapepe
•
2. mar 2021

@tanicka124 áno dieťa do 3 rokov sa ráta za dve 🙂
Mi to pripomína teraz covid automat kde covid prípad nad 65 rokov sa ráta za 4. 😁 Toto keď som počula že ,, jasné.....,, Ale ono to skute v covid automat metodike majú takto uvedené 🤦

jankapepe
•
2. mar 2021

@tatiana1329 áno záleží na kapacite.

tatiana1329
autor
•
2. mar 2021

My sme na dedine a uz teraz nam davali vediet aby sme predbezne zahlasili deti ktore v septembri chcu nastupit aby vedeli kapacitne. Tak ju zahlasim aj ked teda neviem ci ju vobec zoberu a uvidim.

sincerity
•
2. mar 2021

Syn je oktobrovy a nastupoval v septembri. Tiež sme dedina, mali miesto tak zobrali.

mogaa
•
2. mar 2021

@tatiana1329 to záleží vyslovene od škôlky, koško má žiadostí a koľko je reálnych miest, teda detí čo môže prijať....u nás napr.v septembri nezobrali ani 1deiťa čo bolo k 1.9.mladšie ako 3roky.....2roky predtým brali aj deti mladšie - teda tie čo dovršili roky do novembra.....na dedine je veľká šanca že ti ju tam vezmú, lebo tam býva detí viac ako je záujem....

mogaa
•
2. mar 2021

@tatiana1329 no ak ti ho nezoberú, tak jedine súkromná škôlka, či opatrovateľka alebo teda ostaneš doma....takto sa to rieši roky rokúce....

fiafia
•
2. mar 2021

Je to o poctoch. Predškoláci, deti pracujúcich rodičov a potom mladšie detičky. Moja išla tiež ako 2,5rocna.

ckatka
•
2. sep 2021

Môj mal tri roky až v decembri.
Druhého septembra som obvolala riaditeľky v škôlkach, či majú miesto (lebo občas sa stane, že niekto nenastúpi, cez prázdniny sa odsťahuje a podobne...).
Dve zo štyroch miesto mali. Takže ho vzali. Čiže závisí naozaj od konkrétneho miesta.