Natankovanie zlého paliva: Skúsenosti a škody na aute
Stalo sa toto už niekomu? Mali ste škodu na aute?
@nikolet29 Natankoval som benzin do naftaka💪.Presiel som asi 3km,cize palivo co bolo vo filtri.Ked zacalo auto skakat,uz som mal zly pocit.Odtiahli ma na najblizsiu benzinku.Prisiel znamy,doniesol kanister a vypustil som nadrz a filter.Nalial naftu,natiahol do filtra naftu a modlil sa pri startovani.Asi po minute startovania auto nastartovalo a isiel som domov.Bol to Mitsubishi Lancer 1,8 D.Motor bez poskodenia😀.
@nikolet29 áno chvalabohu
@nikolet29 nie hned si to vsimol
@michaela329 ano toto mi hovorili tiez, ze ked je to len trochu, nevadi.. ale plna nadrz je problem
Švagrovi. Samozrejme v Tom čase striedal firemné, auto rodičov a vlastne. Do svojho naftového natankoval benzín, zistili to tak, že ešte naštartoval, prešli k Tescu nakúpiť a potom už ani nenastartoval. Auto sa opravilo, ale viem, že to nebolo lacné.
Stalo sa mi to, obsluha na benzínke sa pomýlila,ja som aj odišla a auto v meste prestalo ísť
Škodu uhradila benzínka,bolo to asi 150 eur pred 7 rokmi.
tak naftu do benzinu ani nedas, ta pistol je ovela vacsia, aspon pri starsich autach to tak vraj je a tento scenar az tak nevadi, ale benzin (mensia pistol) do nafty veru das.
auto treba precistit
Mne sa to nastasie nie, ale viem ze to nieje nic neobvyklé. Ako píšu vyššie lepši prípad je ked si to vsimnes este na benzínke. Vacsi pruser je ked s tym nastartujes a ides. Raz som videla nanjednom aute super nalepku pri nadrzi Velkym napisane : Benzin Zuzanka, benzin!!!!! Zuzanke sa to zjavne stalo tiez 😀😃🙂🙃
Musel niekto z vás meniť aj palivové čerpadlo?
@nikolet29 uz som raz pisal,ze motory s oznacenim napr.cdi su velmi citlive na palivo.Kedysi stare naftove motory jazdili aj na fritovaci olej.Dnes je vela aut,ktore mozu tankovat len benzin E5.E10 ma podiel 10% bio zlozky,ktora dokaze rozleptat gumicky v cerpadlach.Ci niekto menil cerpadlo alebo nie,je irelevantne,lebo kazdy pripad je individualny,kazde auto ma iny najazd km a kazdy prisiel na to,ze natankoval zle palivo v inom case.Moj nazor je,ze ano mohlo odist palivove cerpadlo,pri natankovani ineho paliva.

@liliana212 a auto je funkčné?